- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #10844 üzenetére
Tiszta, csak mondom, en nem programozom. Azt lattam, hogy nem talalja, csak gondoltam lehet, hogy valami rendszer bizbasz. Csak nem gondoltam, hogy a forrasbol felejtettek ki
.
-
Alex91
félisten
QuiXplorer nevu prg-t raknam fel egy NAS-ra. Egy regebbi verziot mar szepen megcsinaltam, de ez egy ujabb. Itt meg a letoltheto allomanybol kifelejtettek par dolgot. Amiben meg benne van, azt nem tolti le, bar a forras ott van, tehat ha nagyon akarom megcsinalom.
Szoval inkabb csak az volt, hogy nem tudtam, hogy ez a qx.php valami standard cucc, ennyire nem vagyok benne
. Csak utana lattam, hogy masik verzional ott van a file, csak amit letolteni tudok, abban nincs...
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #10836 üzenetére
Ok, nem vagyok expert ilyen teren
. De arrol nem tehetek, hogy az expert se tud rendesen osszerakni valamit... Csak nem talaltam semmit google-ban, mondom ki tudja, lehet, hogy valami alap valami, amelyik valami php verzioban megjelent, csak az en cuccomon eleve egy regebbi van...
-
Alex91
félisten
válasz
trisztan94 #10833 üzenetére
Ugy nezem, hogy kihagytak a forrasbol, masik verzioban megvan, majd megprobalom osszehozni a kettobol
.
-
Alex91
félisten
Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet a qx.php?
Van egy ilyen sorom egy progiban, de nem talalja...
require_once "qx.php";
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #7253 üzenetére
QuiXplorer, bar tomoritest nem tud...
eXtplorer, ez elvileg tomorit is. (Bar azt hiszem ezt nekem nem sikerult portolnom.) -
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #4640 üzenetére
Koszi! Most nem lesz ra idom ezzel foglalkozni, csak gondoltam hatha valami trivialis gond van, ami gyorsan megoldhato. Majd ha lesz egy kis idom ra, akkor majd nekikezdek megegyszer
.
-
Alex91
félisten
válasz
Tele von Zsinór #4632 üzenetére
Valami jogosultsagi vagy php beallitasi gond nem lehet? Nem altalam irt progi, csak telepiteni probaltam. (elvileg mukodik valoszinuleg
.)
-
Alex91
félisten
A kovetkezo hiba uzenetet kapom, mi lehet a gond?
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /proto/SxM_webui/extplorer/index.php:3) in /proto/SxM_webui/extplorer/libraries/standalone.php on line 77 -
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #4099 üzenetére
Igen, ha van az eleresi utvonalban egy ilyen szembe levo par, akkor nem talalja meg a keresett kiterjesztesu file-okat. Vagy nem tudom pontosan mit csinal, a lenyeg, hogy nem kerul be a tombbe. Valoszinuleg megzavarja ez [ ]. Majd megnezem ezekkel is... (Bar szerintem nem lesz jo, a visszaperesre gondoltam en is, de az nem jott be...)
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #4093 üzenetére
Igy van, a patternben megadott string tartalmazza a szogletes zarojeleket. Ha mindketto szerepel benne ilyen forman: [ ], akkor behal a fuggveny. Megprobaltam lecserelni (mondjuk en visszaperrel, de azt hiszem az a jo), de azzal se ment.
Mondjuk amikor atadom, akkor az url-ben %5B es %5D szerepel, de a bongeszoben jol jelenik meg...
-
Alex91
félisten
Egy kis gondom akadt a glob() fuggvennyel. Ugyanis, ha parameterkent atadott sorban szerepel egy ilyen [ kjkj ] (szogelets zarojel par), akkor valoszinuneg tombkent ertelmezi, es nem jol mukodik. Van valami megoldas, hogy ezt elkeruljem?
-
Alex91
félisten
válasz
Tele von Zsinór #3798 üzenetére
Koszi! Esetleg meg valami mas megoldas?
-
Alex91
félisten
Valahogy meg lehet oldani, hogy a PHP progit egy idoben csak egy valaki hasznalhasson? (Magyaran ne lehessen tobb peldanyban futtatni.)
-
Alex91
félisten
válasz
Krszti1660 #3787 üzenetére
Google-t hasznaltad? Nem a progiban kell atirni, hanem a szerveren a megfelelo konyvtarnak beallitani a jogosultsagait 777-re!
-
Alex91
félisten
válasz
Krszti1660 #3782 üzenetére
Ajanlom a Google-t ebben az esetben
!
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #3770 üzenetére
Na, ugy latom, hogy ezzel azt erem el, amit szeretnek... Csak el ne kiabaljam!
.
-
Alex91
félisten
válasz
Tele von Zsinór #3775 üzenetére
Mondasz valamit
. Akkor atgondolom az egeszet. (Ugyse teljesen azt csinalja, amit szeretnek.)
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #3770 üzenetére
A header() lenne valoszinuleg a jo, es korrekt megoldas, csak az warningolt egyet.
Mert, ha valami lefutott, utana kellene atmenni egy masik php-ra...
-
Alex91
félisten
válasz
Tele von Zsinór #3764 üzenetére
A meta azt hiszem jo lesz nekem.
-
Alex91
félisten
válasz
Tele von Zsinór #3761 üzenetére
Nem, hanem meg kellene hivni URL formajaban, mint <a href= >, csak ne kelljen semmit se megnyomni. Fuggveny hivas nem jo, mert le fog allni a futasido miatt.
-
Alex91
félisten
Lama kerdes
: De hogyan lehet automatikusan meghivni PHP-bol egy PHP-t tartalmazo URL-t?
-
Alex91
félisten
Az kivitelezheto lenne, hogy van egy shell script (remelem ezzel is atveheto parameter?), ami futtaja az unrar progit, aminek a kimenete egy file-ba (log.txt) van iranyitva. Ha lefutott, akkor a script letrehoz egy masik file-t (end.txt) is. Ezt hivnam meg a PHP progibol ugy, hogy viszadja a futast a hivo PHP-nak. Ezek utan egy masik PHP progi vizsgalna, hogy van-e mar end.txt. Ha van, akkor vege a futasnak, kiirna, hogy kesz a muvelet. (Mondjuk kozben meg irogatna kifele a log.txt-t is.) Ha meg nincs ilyen file, akkor kis varakozas utan ujra meghivna sajat magat (igy kikuszobolheto lenne a futasi ido limit).
-
Alex91
félisten
Na, ezt sikerult megoldani (vegulis nem bonyolult
).
De hogyan tudnam megallapitani, hogy lefutott a dolog?
(Biztos, hogy meg lehet csinalni, mert ez egy MyBook World, es ott a CopyManager az rsync-et hasznalja. A forrasbol ugy tunik nekem, hogy mintha osszerakna egy shell script-et.)
-
Alex91
félisten
Arra van valami lehetoseg, hogy a PHP scriptbol meghivom a kulso progit, majd a hivo PHP script tovabb fut?
-
Alex91
félisten
válasz
Sk8erPeter #3678 üzenetére
Van az unrar progi (linux), ehhez probalok egy frontend-et csinalni. Kitomorites megy, es a progi altal kiirt uzenetet probalom a bongeszoben megjeleniteni. Probaltam kozvetlenul kiiratni, vagy tombbe iratni, most meg egy kulso file-ba iranyitom at. Letre is jon, csak a bongeszoben nem nyitja meg, ha hosszu ideig tart a tomorites.
system("/opt/bin/unrar x -o+ \"$source_file\" \"$dest_folder\" > ./_temp/log.txt", $aOut);
echo openFile("./_temp/log.txt", "READ");Tehat az a gond, hogy a kod futasa, vagy a bongeszo erre a sorra mar nem jut el... Amugy, ha gyorsan kitomorit nincs semmi gond.
-
Alex91
félisten
A kovetkezore keresek megoldast.
Meghivok egy kulso programot, ami lement egy file-t, aztan ezt a file-t megnyitom, kiolvasom a tartalmat, megjelenitem. Mukodik is, ha rovid a futasideje a kulso programnak.
De hosszu futasidonel letrejon a file, de a kiiratas mar nem fut le. Gondolom valami idolimit lehet...
Hogy lehetne megoldani, hogy hosszu futasidonel is ki tudjam irni a file tartalmat?
-
Alex91
félisten
Konyvtarak:
/quixplorer konyvtar, amiben van az indito index.php
az index.php-ben meghivja "./.include/init.php"-t, ami most mar elindul
ott meghivna "./.config/conf.php"-t ami kiakad, ha jol ertem
/quixplorer konyvtar alatt van a .include es a .config konyvtar is
Na, most az a kerdes, ha fut a .include/init.php, akkor a benne levo ./.config/conf.php-t hol keresi? /qiuxplorer/.config/conf.php vagy a /quixplorer/.include/.config/conf.php ?
-
Alex91
félisten
Na, haladtam elore
, de itt megint gond van
Warning: main(./.config/conf.php): failed to open stream: No such file or directory in /proto/SxM_webui/quixplorer/.include/init.php on line 87 Fatal error: main(): Failed opening required './.config/conf.php' (include_path='.:/proto/SxM_webui/admin:/proto/SxM_webui/admin/inc:/proto/SxM_webui/share/config:/proto/SxM_webui/share/include:/proto/SxM_webui/help:/proto/SxM_webui/ctcs:/proto/SxM_webui/cpsync:/proto/SxM_webui/podcast') in /proto/SxM_webui/quixplorer/.include/init.php on line 87
Na, most nem talalja conf.php-t?
-
Alex91
félisten
Egy NAS, amin linux az alap. Ahogy elneztem valoszinuleg nem a nagy rendszereken megszokott konyvtar strukturaja van. Es meg lett az include konyvtar kozben, a php helyet is megadtam, de ami a Quixplorer az /include mappakra hivatkozik itt nincs.
Aztan rantottam ra megegy php-t, de ott meg semmilyen /include mappat nem hozott letre. Most ez minek a resze lehet? Esetleg kulon egy php-dev csomagban lehet?
-
Alex91
félisten
Egy MyBook Worldre probalok feltenni egy Quixplorer-t. Sajnos php-hez nem ertek
.
A kovetkezo hibauzit kapom a bongeszoben (mar belenyultam a forrasba, enelkul meg idaig se jutott).
Warning: main(./.include/init.php): failed to open stream: No such file or directory in /proto/SxM_webui/quixplorer/index.php on line 44 Fatal error: main(): Failed opening required './.include/init.php' (include_path='.:/proto/SxM_webui/admin:/proto/SxM_webui/admin/inc:/proto/SxM_webui/share/config:/proto/SxM_webui/share/include:/proto/SxM_webui/help:/proto/SxM_webui/ctcs:/proto/SxM_webui/cpsync:/proto/SxM_webui/podcast') in /proto/SxM_webui/quixplorer/index.php on line 44
A 44. sor:
require "./.include/init.php"; // Init
Most ez az /.include konyvtar hol van? ( A MyBook-on van php, de lehet, hogy valami butitott.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest