Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14274 üzenetére
Hülyeséget beszélek
Tényleg nagyon késő van.
Tegyünk úgy, mintha meg sem kérdeztem volna
Más:
Lehet, hogy ez is a szokásos esti "munka" szüleménye lesz, de belefutottam egy problémába:
Ajax keresőt csinálok, minden keypress-nél lefut egy adatbázis kérés. PostgreSQL az adatbázis.
Így néz ki a query:
$sqlQuery = "SELECT * FROM (SELECT *, generate_subscripts(categories, 1) AS s FROM ps_shirt_images) AS foo WHERE categories[s] SIMILAR TO '%".$queryString."%'";
Lényeg:
Van egy táblám, a ps_shirt_images. Abban pont hogy a foreach-es hsz-emben lévő adatok vannak (amit visszaadott), tehát id, név, img név, kategóriák, stb...
A kategóriák oszlop, az egy tömb. Abban történik a fenti query-vel a keresés, hogy az megadott string hasonlít-e valamelyikre.
Maga a problem az az, hogy keresésnél mindig az első találatot (tehát az 1. olyan sor ami megfelel a feltételnek) kapom csak vissza, nem az összes találatot, tehát több sort. Én valamiért arra gondoltam, hogy ha ezt így fetch-elem, akkor egy többdimenziós tömböt kapok vissza valami ilyesmi struktúrával:$result
0: első találat sora és adatok
1: második találat..tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos..
Na most én viszont egy darab tömböt kapok vissza a fenti mintára.
Mit kell ezzel csinálni, hogy cépen az összes egyező sort visszakapjam?! (mondjuk relevancia szerint lenne a legjobb, de nem feltétel..)
Itt van élesben a kereső. két kép van felrakva, mindkettő kategóriái közt ott van a "párizs" szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest