- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
DanielK #13817 üzenetére
Ez a javaslat komoly, vagy csak vicc volt?
trisztan94
Először is célszerűbb lenne virtual host-okat használnod, de ezt már valamelyik topikban írtam neked.
Legyen egy group, pl. http és a könyvtár jogokat erre írd át, illetve a felhasználód legyen tagja ennek a csoportnak. Másik kérdés, hogy milyen felhasználóval fut az egész hűbelevanc, lehet már van egy http felhasználód és csoportod a XAMPP telepítése folytán. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DanielK #12930 üzenetére
Nincs mit, örülök, hogy ilyen korrekten reagáltál, és nem vetted magadra, és Te értetted, hogy nem a sértés, hanem a kiigazítás volt a célom.
(Örülök, hogy végre van egy ember, aki nem sértődik meg azonnal izomból, hanem érti a lényeget, pedig ez ritka.
)
Amúgy ránézve a futár által belinkelt kódra, végül is annyira nem katasztrófa, bár nem egészen értem, minek írt egy wrappert tulajdonképpen a PHPMailer osztály köré, amikor az alapból is tartalmaz csatolmány-hozzáadást, meg picit fura getterei, setterei vannak, stb., de valószínűleg annak fejlesztője azért ajánlotta az iframe-es megoldást, hogy egy az egyben bedobható legyen egy oldalra, és ne kelljen elmagyarázni, hogyan lehet megfelelően használni a levélküldő osztályt.
De így már legalább belelátunk.
Ja, a formnál az is teljesen jó, amit Te alkalmaztál, hogy kiírtad fölé a köszönőszöveget, aztán alatta megjelenik attól még a form. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DanielK #12894 üzenetére
Azért nem jó megoldás, mert undorító. Ez a "célt elértem vele, úgy, hogy a kódomtól egy normális programozó üvöltve hányna", nem túl jó hozzáállás a programozásnál.
(#12901) DanielK :
"javascripttel újratöltöd az oldalt vagy ajaxxal a divet."
Ez viccnek is rossz...(#12902) DanielK :
"de miért akarod eltüntetni? ez nem szokás, főleg, ha új üzenetet akar küldeni neked. nem felhasználóbarát..."
Bocs, de ezt is muszáj kommentálnia valakinek, és most megint én leszek az a szemét k×csög.
Egy kapcsolatfelvételi űrlapnál miért az az alapvetés, hogy az első levél elküldése után hadd küldjön egyből egy másikat? Miért ne lenne "felhasználóbarát" megoldás megköszönni, hogy elküldte a formot, de most már hagyjon békén?Ez a "felhasználóbarát" szó itt nem túl helytálló amúgy sem. Igazából mindkét megoldásra lehet magyarázatot találni, de az nem egy rossz megoldás, hogy megköszöni a form elküldését, de nem jeleníti meg még egyszer. Szóval kicsit túlságosan rápörögtél erre a témára, feleslegesen (vagy ötször visszakérdeztél, miért tünteti el
).
Viszont legalább abban egyetértünk, hogy a kliensoldali ellenőrzés semmit nem ér, az csak a szervert kíméli a felesleges formküldözgetéstől, meg a júzert a felesleges hosszabb várakozástól, valaki kikapcsolja a JS-t, és vége is a nagy mágikus ellenőrzésnek kliensoldalon.
Mivel írtad, hogy kezdő vagy a dologban, ezért kérlek, ne vedd sértésnek, amiket írtam, vagy ha erősen fogalmaztam, de gondoltam nem árt némi visszajelzés, hogy ne csak a téves infó maradjon meg.
(#12925) DanielK:
"Mondjuk én jobb szeretem a mézesbödön (honeypot) ellenőrzésket (kevesebb hely is kell neki). Persze az kevésbé hatásos, mint a racaptcha, de felhasználóbarátabb."
Ez így nem feltétlenül igaz, hogy kevésbé hatásos. Attól függ, hogy van megvalósítva. Pl. a Drupal Honeypot modulját úgy oldották meg, hogy elrejt egy tök átlagos névvel ellátott formmezőt (pl. "website" vagy hasonló), ami miatt egy spamrobot azt hiszi, hogy az egy kitöltendő mező, ezért mohón ki is tölti, viszont szerveroldali ellenőrzésnél ez eleve hibának minősül, hogy a mező ki lett töltve; aztán a második fokozat az, hogy még egy timestamp-alapú ellenőrzés is van, meghatározod, hogy pl. egy adott űrlapot 5 másodpercen belül nem szabad elküldeni, ha ezen az időtartamon belül küldi el valaki, akkor az hibának minősül, tehát nem fogadod el a küldött adatokat (nem mented adatbázisba, nem küldesz emailt, stb.).
A drupal.org-on (a hivatalos Drupal-oldal) erős tesztelésnek vetették alá ezt a modult, CAPTCHA-megoldások nélkül, és bebizonyosodott, hogy igen hatékony előszűrő, ezért ezt be is élesítették az oldalon, mint állandó megoldást. -
DanielK
addikt
válasz
DanielK #12920 üzenetére
Nem szemetelem tovább az oldalt.
A lényeg: nem elég a kliens oldali ellenőrzés. Könnyen feltörhetik és ez még gázosabb, ha a az oldalhoz is hozzáférhetnek.
Illetve mit csinálsz azokkal, akik mondjuk letiltják a jst? Ezért jobb a szerver oldali ellenőrzés, mert akkor az még akkor is működik. -
futár
senior tag
válasz
DanielK #12912 üzenetére
jó, igazad van. Egyébként ez a JS csinálja az ellenőrzéseket.
itt láthatod
Megnézem, hogy domainra lehet-e ellenőrízni. Nem szeretnék belebonyolódni egy újabb input ellenőrzésébe.
A text mező-re a kötelező opciót beállítottam....De nem működik
Nézem mi lehet a hiba.
-
futár
senior tag
válasz
DanielK #12909 üzenetére
Sajnos ezeken túlrágtam magam, de a .hu az egy speciális állatfaj. Kipróbáltam egy párat, de sajnos a .hu vagy nincs benne, vagy nem működik.
Annyit mondott egy programozó, akit nagyon felületesen ismertem, hogy amit belinkeltem oldalt, az infókat onnan kinyerhetem.
Én nem boldogultam vele sajna. -
futár
senior tag
válasz
DanielK #12902 üzenetére
Eredetileg ez így működött, elküldted és a form helyén megjelent, hogy "Köszönjük a megkeresést, hamarosan válaszolunk"! Vagy valami ilyesmi. De ez csak a form elküldésekor tünt el, ha visszaléptél újra a menüben a contact menüre, akkor ugyanott van a form.
Egyébként az üzenetküldés miatt van fent a szerveren, de a váz 50%-ban van kész. -
Hege1234
addikt
válasz
DanielK #12881 üzenetére
bemásolom azt a részt amikor kilóg
<div class='"; if($_GET["active"] == "kozmetika") echo "active_"; echo"content_box_big'>
<div class='content_7'>
<h3>Kosmetik</h3>
<ul>
<li>Gesichts behandlung</li>
<li>Lifting behandlung ( Ultra S. Nu Skin, IPL.)</li>
<li>Cellulitbehandlung</li>
<li>Volle lippen ohne Botox</li>
<li>Kosmetische TATTOO (Permanent Make Up)</li>
<li>Tages und Abend Smink</li>
<li>Haar-Entfernung mit Wax und cukker Paste, <br />IPL Und Epila Derm Technologie</li>
<li>3D-Wimpern Verlengerung</li>
<li>Henna TATTOO</li>
<li>Ohrlappchenstechen</li>
<li>Neu FLABÉLOS Die Vibrationsplatte</li>
<li>Mesoteraphie mit Mikro-injektion (Hautverjüngung)</li>
</ul>
</div>
</div>ez ugye a német oldalon a kozmetikás rész
amit te beszúrtál olyat nem találtam sehol
mert akkor már megpróbáltam volna hogy mi lesz ha más számokat adok meg az 55 helyett
esetleg hozzáírtam volna a
weight -et hogy mit csinál akkorSzerk:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Temu
- Rap, Hip-hop 90'
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bittorrent topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest