Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kesztió
aktív tag
-
kesztió
aktív tag
válasz
AxBattler #37199 üzenetére
Valaki elárulná már, honnan tudják ezek a csudaokos cuccok, éppen mi megy a TV-n? Mert az Ambilight-ban pont ez a poén. Feláldozol egy HDMI portot, és egy tökös procival elemzed a kimeneti képet, hogy annak függvényében villogtasd a LED-eket? És természetesen minden LED-et külön kell címezni. Nekem vicc kategóriának tűnik.
-
bnorci71
addikt
válasz
AxBattler #36999 üzenetére
Elképzelem amikor sötétbe véletlenül a "shift" gombot megnyomom és nem az a funkció jön amit én szeretnék.
De kipróbálnám ha fele akkora mint a 706-é az bazi nagy a súlypontja is rossz helyen van.Mostanában vagy én vagyok nagyon béna vagy a táv bolondozik, de nyomom a le vagy oldalra nyilat és néha nagyon más történik.
Vagy elég sokat leesikés ez a baja. Még jó, hogy cserekor kaptam az új tévéhez új távot meg fogom cserélni a távokat.
Meg van egy régi LCD-ről maradt azzal működik szinte minden funkció csak a dedikált stream szolgáltató gombok hiányoznak.Egyébként az elmúlt héten megint elkezdte a szórakozást a tv
nem tölti be a csatornát csak fekete kép fogad majd ide oda csatorna váltás után bejön a csatorna.
Tegnap megállítottam egy műsort majd folytattam és 10perc után belefagyott a lejátszásba és semmire nem reagált.
Pedig volt egy fél év amikor mondhatni rendeltetés szerűen működött, eltekintve a havi 1x magától újra indulástól. -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AxBattler #36988 üzenetére
Nem csak a streaming számít, pl. az is nagyon kényelmes Android TV-n, h lokális lejátszáshoz sem kell külső médiabox, mert telepíthető a Kodi. Gyors keresés alapján "Saphi"-ra az sem elérhető.
De lehet szó bármilyen más segédletről is (pl. távvezérlőhöz gombkiosztás átmappelő), vagy driverről pl. USB3-ethernet adapterhez (hiszen gondolom továbbra is marad a 100 Mbites interface a TV-kben), stb, szóval mindenképpen egy fontos szempont, h ne vmi egyedi platform, hanem Android TV vagy Google TV legyen
-
Hysterycs
tag
válasz
AxBattler #36885 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen felbontáson használod monitorként? Esetleg 4k, 60Hz? Ha igen, akkor minden rendben van a megjelenítéssel, szövegek is jól olvashatóak? Nem redukálja a képfrissítést 50 Hz-re esetleg?
De az remek hír, hogy megy vele a Freesync és a G-sync is
Köszi!
-
Hebehebe
tag
válasz
AxBattler #36846 üzenetére
meggyőztél, nekem valamiért a 65OLED807/12 maradt meg. Most nézem az összehasonlítást a 707 vs 807 között, nem látok olyan egetverő különbséget, max az árát. A 707 tényleg egy számomra is elfogadhatóbb alternatíva
Bár onnan indultam hogy max 300k a 8807 már 400 volt és most 550nél járunk
de ha már veszek normálisat és ne verjem a fejem a falba ha az emberek narancsszínűek
-
válasz
AxBattler #36841 üzenetére
OLED65A23 v 65OLED707
550k-480k=70k HUF a különbség, ezért kapsz:
- 60Hz helyett 120Hz képfrissítést;
- webOS helyett Androidot;
- VRR-t;
- Ambilight-ot;
- 2x10W hangszóró helyett 2x20W-ost + 30W mélynyomót (+DTS támogatást + 3.5mm jack csatlakozót).Te döntesz, de én még az OLED65B23 helyett is egyértelműen a 700-as Philips-et venném.
-
karmaresz
senior tag
válasz
AxBattler #36760 üzenetére
Hátha valakit érdekel még a 43PUS8807, mint PC monitor ügyben, hogy sikerült némi plusz infóhoz jutnom:
Egyrészt jó tesztek:
https://hdtvpolska.com/telewizory-2022-philips-performance-8807-120hz-ambilight-test-recenzja/
https://www.trustedreviews.com/reviews/philips-65pus8807
Ugyan egyik sem a 43-as VA panelesről szól, de így is sok hasznos infóval szolgálnak PUS8807 képességeiről. A lengyel a chrome automata fordításával klasszul érthető és nagyon alapos teszt.Másrészt az egyik fórumon, majd e-mailben a Philipstől is megerősítést nyert, hogy támogatja a készülék a 4:4:4 chroma subsamplinget 4K/120Hz esetén (monitor/game?) módban. Ami a kettő között különbség, hogy a fórumon azt írták, ilyenkor a HDR nem elérhető, míg az ügyfélszolgálat válasza szerint megy az is. De ez már nem is annyira lényeges. Desktop esetén meglennék a HDR nélkül is. ha megy a 4K/4:4:4 chroma bármelyik frissítésen. Filmnél meg oké nekem a 60Hz, játéknál pedig a 4K/120Hz/half vertical resolution és akkor biztos lesz HDR is.
A PWM/DC ügyében még nincs egyértelmű válaszom, de egy 43-as tulajtól annyi visszajelzést kaptam, hogy több órás monitorhasználat mellett sem zavaró/fárasztó a kép.
Hétvégéig még várok pár tesztelőtől, tulajtól visszajelzést, aztán, ha nincs nagy változás negatív irányba, úgy próba-cseresznye, megrendelem. A fejleményekről majd beszámolok.
-
karmaresz
senior tag
válasz
AxBattler #36760 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást és az új, jogos felvetéseket, még ha nem is biztatóak.
Ez a Samsung okosmonitor nem rossz, csak ház 60Hz, meg nem android, meg nem ambilight, de ha nincs más, akkor szomorúan lemondok ezekről.
PWM, sub-pixel struktúra, Chroma 4:4:4...
Nem értem, hogy ilyen információk miért nem nyilvánosak minden gyártónál.
Megpróbálok utánajárni és tisztázni a kritikus dolgokat. Ha nem megy, akkor rendelek online egy TV-t és legfeljebb élek a 14 napos elállás jogával.Azt ki tudom valahogy deríteni -márkaszervíz, márkaképviselet, ...-, hogy flicker free mentes- a TV?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AxBattler #36338 üzenetére
Magasabb kategóriában azért zavaró a középső láb, mert azzal is járhat, h a négyoldalas Ambilight alul nem teljesen folyamatos, középen egy kis szakaszon az állvány miatt kimarad, ld. pl. a 856 széria. Persze ha úgyis lábon használja vki, mindegy, de ha falra szerelés a cél, akkor ott jobb az ilyen kialakítás.
Mondjuk ennél úgy látom, eleve csak háromoldalas az Ambi, itt is mindegy, csak a nagyobb kategória kapcsán a megjegyzés.
-
rainman72
nagyúr
válasz
AxBattler #36189 üzenetére
"Sajnos nem kocogtatta meg."
Hát nem
Ha IPS akkor vidi alapján tök jónak tünik csak az ára nem
Mivel nekem inkább 75" kéne,az ára jelenleg nem lényeges.
7906=8007
Sztem igen mind2 Pixel Precise UHD jelentsen ez bármit is is.A droid frissebb viszont,menü nem tudom hogy
változott-e
Próbálgatok közben TCL-t is
A C825 nem nagyon dobogtatta meg a szívem,szóval ami alatta van azt már meg se nézem,mint pl C635-735. -
rainman72
nagyúr
válasz
AxBattler #36025 üzenetére
Nem érdekel? Csom.sérült 50PUS7906 eMag 130e.
Vagy vki mást -
vidra1221
tag
válasz
AxBattler #35740 üzenetére
"Jó az a 706-os 350k HUF-ért." - már sajnos nem, eltünt pontosabban az emag-on van 630 ért
Se 806 se 706, itt ott max beteg áron
. Az őket követő modellek meg szintén drágák még és talán maradnak is azok. A 55" 8807 viszont 299e az emagon éppen(annyival rosszabb tényleg mint a 50"?). Nem OLED-ben lefelé mi a csúcs Philips most ami megérné ha a keret max 350?
-
Kroni1
veterán
válasz
AxBattler #35560 üzenetére
Sztem a 43"-os az VA paneles, bár igaz alapbeallitáson kissé szürkésebb a feketéje mint a 8505nek.
Majd valamikor letesztelem, mert sikerült vennem 2db-ot az euronicsban a kuponnapos hétvégén 115/db áron. Az egyik megy a kislányomnak a falra, a másikkal még nem tudom mi lesz, de ennyiért nem tudtam otthagyni, sztem a jelenlegi árak mellett nagyon megérte.
rainman72: azért nem találtál mert nincs is mozgásbeállitás. Nekem is furcsa volt elsöre de nagyon fapados a menüje, a képével nincs gond!
-
rainman72
nagyúr
-
vottokar
senior tag
válasz
AxBattler #35447 üzenetére
Az az igazság (akkor hazudik), hogy a szobájában egy helyre lehet épeszűen felrakni a tv-t, a bejárati ajtó és a gardróbszekrény közötti 100egypár centis falszakaszra. Viszont a nézési távolsága mind az asztalától, mind az ágyától lenne olyan 3 méter. Úgyhogy a beférhető nagyobb méret perpillanat fontosabb (hogy ne abszolút egérmozizzon) mint az ambilight. Az van (lesz) a nappaliban levő 65PUS8536-on, meg a bátyja TV-jén.
Még nem ott lakunk, talán karácsonyra sikerül költöznünk. TV-jük perpillanat nincs, és nem is nézik még a jelenlegi lakásunkban lévő nappaliban lévő huszonegypár éves 55cm-es crt-t sem. -
rainman72
nagyúr
válasz
AxBattler #35403 üzenetére
Még most igen.
De annyira nem kapkodsz szóval lesz ott még az 50PUS8807 is olcsóbb.
Jó az a 100hz hidd el,filmeknél is,P5-el együtt meg főleg.
De ha meg a kisebb méret a cél akkor inkább egy 48s oledet választanék helyedben,megéri a felárat.
De mindenképp a 2-ből,ha már van lehetőség nem 50hz-s tv-t venni újra. -
Gabonetta
aktív tag
válasz
AxBattler #35140 üzenetére
50PUS8556? Ilyet nem találtam egy boltban sem, csak 8506-ot. A másik kettő közül megpróbálom valamelyiket kisajtolni belőlük. Fogalmam sincs amúgy, honnan szerzik be.
#35150bnorci71: Telekomnál kötött biztosítás, ez az első ilyen ügyintézésem. Az ÁSZF-ük szerint "a Biztosító az alábbi szerződéses feltételek szerint megtéríti a Biztosított helyett a Biztosítási összeg erejéig – a biztosított Készülék
– elvégzett javításának költségét, vagy
– a Biztosító Szervizpartnere által a kárrendezés időpontjában elérhető készülékek függvényében azonos, vagy hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező új, vagy felújított hibátlan Cserekészülékre történő cseréjének költségét
a Biztosítási időszak alatt bekövetkezett Biztosítási Esemény
esetén. -
rainman72
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
AxBattler #34677 üzenetére
Igen, az újon érződik a kínai eredet (nem átgondolt, öncélú de nem praktikus design) sokkal nehezebb vakon, tapintással megtalálni valamit, mert nem különülnek úgy el a gombok, ráadásul a háttérvilágítás sem mozdításra kapcsol be hanem csak gombnyomásra, és akkor is nagyon rövid időre.
Plusz az iránygombokat elég kényelmetlen így használni (és könnyebb mellényomni), lényegesen praktikusabb lenne a körgyűrű formátum mint a régin.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Könyvajánló
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OpenWRT topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest