- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlerock
aktív tag
válasz
Alien! #40206 üzenetére
Nem, tele vannak tv-kkel... nem tudom, hogy hogyan, de nagyon rendesek voltak stb...
- Ha az autómat viszem szervizbe ott biztosan nem cserélik ki "mindkét váltót 5 perc" alatt, itt csak a tisztességben bízhatok...
Több szervizt megkerestem, mindenhol a három baj közül választhattam...
táp, alaplap, panel...
ár: 100.000-150.000 huf vagy kuka a tvDélután vittem, reggel telefonáltak, hogy táp és alaplap csere vagy semmi... 147.500 huf... kértem a javítást, délutánra mehettem érte... Este beállítás, miegymás...
Most is azt nézem...
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #40029 üzenetére
Batár nagy egy holmi az a távirányító az biztos, gondolom anno a qwerty billentyűzethez lett tervezve a méret
Ahogy néztem a mostaniak már kicsit kompaktabb méretűek lettek. 4K chromecast-on én is gondolkodtam már , másik tv nél gyorsabban használható a yettel app is, itt azért már van mikor döcögős a történet.
-
Tomasz94
csendes tag
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #40025 üzenetére
Több helyen is elkezdett furcsán világítani a panel széle, főleg ha világosabb volt a tartalom. Volt még vissza 1 hónap az 5 éves kiterjesztett unionos garibol, írtam nekik , meg küldtem ezeket a képeket, másnap már jött is a telefon hogy küldik a futárt
kiváncsi leszek mi lesz a végeredmény
-
allein
addikt
válasz
Alien! #39648 üzenetére
Nálam jelenleg a hálóban egy 32PFL9604H van (pincében pedig van még egy 42PFL9903H aurea) , 15 éves. Igaz, hogy nem üzemelt összesen 15 évet de a mai napig egy pöpec tv, nem oled ezért is keresek egyelőre 2010-2012 46PFL 9. szériájú tv-t, imádom, aztán majd lesz valami oled a hálóba is, vagy nem. Okosítónak van apple tv lejátszó.
Van MM utalványom ami egy évig jó, a biztosító jóvoltából, ezért is ajánlott szerintem mindenkinek a biztosítás aki okos tévét vesz több százezer forintért.
-
belashx
senior tag
válasz
Alien! #39336 üzenetére
Látom ott sem volt megoldás.
Amúgy asszonynak is csak akkor tűnik fel, ha megmutatom a különbséget. Vagy lesz.rja. 😀
Talán downgradelni kellene...@blakey:
Most biztosan nem állok neki újra beállítgatni. Elég volt 3 hete. A sok képbeállítás viszi el az időt.
Azt nem tudom elképzelni, hogy tavasz óta nem volt meg az áram elvétele, de megcsináltam. A gond(?), hogy nem állandóan van jelen a hiba, így nehéz felderíteni. Amúgy beállítottam button mapperrel egy gombra a "Hard restart"-ot, arra pár naponta sor kerül, mert nem árthat. -
válasz
Alien! #39315 üzenetére
45 percet vártam. Megállt 13 százalékon.
Táp ki be megoldotta. Azóta nem akart frissíteni.
De semmit nem tudni miért jött ez a frissítés. Semmi info hányas verzió,semmi info mit javítottak. Nem is találtam a neten róla semmit.
Májusban már felkerült egy szoftver. Nem udom ez mi. Legújabb volt rajta eddig. -
gabber01
addikt
válasz
Alien! #38684 üzenetére
Érdekes.
Egyébként a HDR-rel a mostani pus6561-en is fura néha, legalábbis PC-ről, Netflixen pl. minden ok. PC-ről valahogy fakóbbnak tűnik mint a sima SDR.Egyébként köszi a tippet, de úgy néz ki jövőre halasztjuk a vásárlást, valamint max 50" fér el.
Egyelőre még LG C3 áll nyerésre a jelentős árelőnye miatt (380k). De egyelőre még nem tudunk lemondani az Ambilightról.
-
gabber01
addikt
válasz
Alien! #38649 üzenetére
Miért? A maiak milyen panelosak? Az a baj, olyan kevés teszt van, a mai TV-kről hogy gyakorlatilag nincs semmi.
Azt gondolnám, hogy a 6561-nak az EdgeLED háttérvilágításával szemben valami jobb VA paneles TV DirectLED backlighttal jobb teljesítményt nyújthat, az OLED-től viszont tartok hogy a viszonylag világos nappaliban kevés lesz a fényerő? :/
De akkor te azt mondod, hogy annyival semmilyen IPS/VA paneles nem lesz jobb, és inkább OLED legyen az irány? -
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #38612 üzenetére
Ezt mindig igy használod? Elég durva élmény lehet ez a fényorgia, hosszútávon nem fárasztó? Nekem kicsit olyan érzésem van, hogy pl. koncerteknél, meg demo vidiknél jó, de filmezésnél engem már zavarna szerintem.
Én statikus forró láván használom mindenhol, nekem ez jön be, nyugodt és a sötét képnél is világít, jobb a feketeérzet vele. Bár lehet azért mert a nyugodtabb filmeket szeretem. Talán egy pörgős akciónál, horrornál magával ragadó az ilyen szintű kiterjesztés, de olyasmiket én nem nagyon nézek.
szerk: Azt tudtam h drágák ezek, de a gradient árán azért igy is elkerekedett a szemem..
-
schray
tag
válasz
Alien! #38442 üzenetére
Nézd, nagyon vegyesek a tapasztalataim, pedig próbálok kitartani a márkánál. 2014 óta 3 Philips tévém volt. A típusokra már nem emlékszem P**7### és 8 valamik.
Első:
- az okostévé része használhatatlanul lassú volt
- felhősödött első naptól kezdve, pedig fali konzolon volt, sose mozgattuk
- már volt valami garanciális ügyem is vele, de nem emlékszem miMásodik:
- az okostévé része használható volt de lassú
- a távirányító rekord idő alatt használhatatlan lett
- bizonyos tartalmaknál a hang katasztrófa akárhogy állítgatom, a beszéd vödörből jön és halk, a zenétől megsüketülsz
- azonnal erőteljesen felhősödött, ráadásul egy költözés után sötét foltok jelentek meg a képernyőn, pedig nagyon óvatosak voltunk, úgy emeltük, ahogy a leírás mutatta, stb
- a tévé nagyon gyakran "elfelejtett" hdr módba váltani. Nem az, hogy rossz a hdr, mert tűrhető volt, hanem nettó nem váltott át, újra kellett indítani, és akkor magára talált
- 3,5 éves korában elkezdtek akadozni rajta a streaming appok, és nézhetetlen lett a lejátszás. Sercegett, beragadt, akadozott a hang, stb. Gondoltam szoftveres probléma, mert a YT tökéletesen ment, és a gyorsítótár ürítés pár órára megoldotta, ezért
- vettem alá egy Chromecastet, amivel ugyanezt csinálta kb csak máshogy, pl a HBO akadozott de 10perc után helyreállt, viszont yt is rossz volt minden második indításnál folyamatosan búgott.
Átraktam egy másik HDMI portra és valahogy megoldódott, azóta okHarmadik (erről kérdeztem):
- Felhősödik ez is erősen pedig kibontás óta nem volt mozgatva.
- A fent említett HDR probléma (átvált, csak szarul néz ki)
- VRR módban akadozik a kép, simább nem VRR-ben, ami érthetetlen
- A távirányító egy évesen már elhasználódás jeleit mutatjaDe az utóbbi a legjobb a háromból, ezt elismerem, csak egy ilyen drága, nehezen mozgatható eszköznek ne legyen már ennyi problémája kb kibontástól kezdve. De ne is kezdjen tönkremenni 3 évesen. Lehet, hogy pech, de 3x belenyúltam? Mindeközben családban, ismerősi körben vannak LG-k, Sony-k, Samsungok és semmi gond velük. Csak persze az a fránya ambilight hiányzik...
Szóval nem hiszem, hogy egy negyediket megkockáztatok. -
Sinu
senior tag
válasz
Alien! #38382 üzenetére
A válaszokat olvasgatva rájöttem, hogy nem voltam teljesen pontos
Szóval a fejhallgató egy Steelseries Arctis Nova 7X
Van benne BT, illetve adnak mellé egy USB dongle-t ami 2,4 GHz sávon küldi a dallamokat.
Na most ez utóbbi sokkal jobb késleltetés és minőség tekintetében is. És ezt a dongle-t nem szereti a TV.
Minden más eszközömmel jóbarátok.
Tudom ez ilyen first world problem és érjem be a BT-vel, de azért na, csak jobb lenne a 2,4 GHz
Amúgy a DTS Play-fi-t ismerem, használtam is korábban amikor vezetékes fejhallgatóm volt, jó kis megoldás -
RAiN91
őstag
válasz
Alien! #37865 üzenetére
1. És valahogy el tudom kerülni, hogy ne kelljen plusz távirányító, hanem a TV Box távirányója kelljen csak a TV bekapcsolásához is? Tudom, van ez a HDMI CEC, de ez mennyire elterjedt ezeknél?
2. Ha pl. veszek olyan boxot, tudok rá kötni SSD-t is, amire rámásolom a filmeket, és esetleg egy hálózati meghajtóként is szolgál? Vagy a szerverrel jobban járok?
3. Egy néma számítógép valami OS-el (pl. Rpi, vagy egy vékonykliens) mennyire kényelmes megoldás? A TV box lenne a legkényelmesebb?
4. A laptopon lejátszás akadozást megoldottam, a laptop HDR módban volt, és a TV nem bírta
blakey: én ebben nem találok Plex-et.
-
stefi68
addikt
válasz
Alien! #37807 üzenetére
50PUS8505
Lassab mint a 9-es droid, távirányító gombjaira is lassabban ragál.
Sokszor mintha nem is érzékelné, ha megnyomod még 1x, 2x, akkor meg egyszer csak mind3 megnyomást érzékeli és egyszerre hajtja végre. Nagy türelem kell hozzá...
9-es droidon nem volt ilyen.
Megpróbálok még egy gyári visszaállítást, majd meglátjuk. -
-
chris-v
senior tag
válasz
Alien! #37718 üzenetére
Tehát szoftver hiba
2 ugyan olyan tv, kb 1,5 év eltéréssel, és ugyan azok a problémák. Vagy is csak a HDR probléma. De ugyan úgy fennáll.
Sőt azóta is más típusoknál. De ha ilyen gond lenne, hogy más panelhez nem jó a HDR kalibráció, akkor a DV meg hogyhogy jó mindenhol? Logikusnak annak se kellene jónak lennie néhol. -
chris-v
senior tag
válasz
Alien! #37708 üzenetére
Igen létezik a probléma!
58pus8505
Bármit állítottam a HDR egy fos. Bármi ami HDR az kb nézhetetlen.
Fakó, kb mintha valami sepia effekt lenne ráhúzva, plusz sötét és a sötét részeken meg beszakad és pixeles.
Ellenben a DV tartalmak olyanok, hogy az állam leesik a mai napig.
Egyszerűen nem értem, mi okozza a problémát. Ja és 2 ugyan ilyen tv-m van, mind a kettőn ugyan ilyen a HDR. -
muranyir01
csendes tag
válasz
Alien! #37692 üzenetére
Szerencsére nem Sony után vettem, hanem pluszba egy másik szobába, xbox-hoz, meg asztali pc van kivetítve, sorozatok nézésére, youtube-ra van használva.
De számomra ez akkor is min. megtévesztő marketing a gyártó részéről, HDR,DV képes tv...igen, de hogy.
Amúgy ettől eltekinteve jó, gyors az android, konzolhoz is találtam számomra megfelelő beállítást. A filmezés meg így nem streamről megy, inkább sdr mkv. -
tomp
félisten
válasz
Alien! #37636 üzenetére
Persze az OLED az teljesen más.
Látva ezt az IPS Philips TV-t egyátalán nem "veszélyes" ez a panel. Előtte egy QLED-es VA panelt használtam. Az IPS képe teljesen rendben van. Szépek a színek, a kontraszt is rendben van.
A lámpákat lehet úgy használni, hogy csak akkor vezérelje a TV mikor én akarom? Azaz ha kell akkor ne piszkálja a TV őket? Vagy ha beállítom akkor onnantól már folyamatosan azt fogja csinálni amit a TV mond neki? -
blakey
titán
válasz
Alien! #37402 üzenetére
Majd az Amazon megoldja, folyamatosan a háttérben variálnak, nálam olyan is volt, hogy néztem a sorozatot, 3 rész HDR10+ volt, majd jött 2 Dolby Vision, majd megint HDR10+, később már sz összes DV lett. Szóval teljesen bizonytalan és tapasztalatom szerint a Prime-on a HDR10+-os anyagok sz@rok.
-
törölt tag
válasz
Alien! #37329 üzenetére
Igazából nekem nincsen bajom a színekkel, csak gondoltam ráfrissítek, mert nem nagy kaland világ életembe már milliószor csináltam ilyesmiket gépeken, de ez most valamiért nem jött össze.
Reméltem valaki tud mondani valami okosat.Mert azt értem, hogy a különböző számú fájlok különböző képernyővel szerelt 55 7304 ekre van, de nekem érdekes módon egyiket sem rakja fel, pedig elvileg az egyiknek mindenképpen jónak kéne lennie.
Amúgy olvasgattam, hogy van akinek elég szépen segített a frissítés, van akinek meg nagyon semmit, de rontani nem rontott senkinél, szóval ezért is gondoltam, hogy felrakom, miért ne alapon, de sajnos nem akarja a tv valamiért egyik fájlt se a 3 ból.
Még azt a két 7304/64 eset is megpróbáltam, persze nyilván semmi.Aztán igazából most már technikailag is érdekel picit, hogy még is mi a francért nem telepíti a tv egyiket sem.
Kettő módszert találtam a telepítésre amit már ide a fórumba is korábban belinkeltek, nyilván egyik sem bonyolult enyhén szólva sem, de nálam semmi az összes verziót kipróbálva oda meg vissza is.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Alien! #36947 üzenetére
Nincs igazad
Mert a Q60A-n meg a Nano763-on botrányosan nézett ki.
Az Lg-nél bele tudtam hogy IPS de a Samu VA-nál már nem hogy tenyérnyi szürkes/fehér foltok voltak benne több.
A Philips 65PUS7906 is IPS volt mégha nem is volt fekete de legalább egyenletes volt.
És igen lényegesek ezek a videók is mert ha ez rossz,akkor egy sötétben játszódó film mint például Kate Netflix nézhetetlen lesz -
Knight666
aktív tag
válasz
Alien! #36728 üzenetére
Köszi a tippet. Amúgy igazából nem mindennapi használatra szereztem a TV-t. A Hi-Fi cuccok és a szórakoztatóelektronika úgy általánosságban az egyik hobbim, és inkább a különlegessége miatt választottam, afféle gyűjtői darabként
. Szóval csak alkalmi filmnézésre használom a korban hozzá illő Blu-ray lejátszóval, meg a rákötött PC-vel.
Így igazából "történelmi szempontból" érdekelne, hogy mikor szűnt meg működni a szolgáltatás, hogy kommunikálta ezt le a gyártó (ha egyáltalán). Meg mennyire volt használható fénykorában itthon. (Pl. úgy tudom, hogy egy Linux alapú kliens futott a TV-n, amiben még egy lebutított Opera böngésző is volt általános felhasználásra.) -
awexco
őstag
válasz
Alien! #36632 üzenetére
Nincsenek nagy elvárásaim , de kegyetlen szar minőséget produkált. a sötétebb tónusú szinek esetén illeve az abból feketébe való átmeneteknél .
A belső youtube appon próbálkoztam HDR tartalommal , hogy minden más külső tényezőt kizárjak .De nagyon sok rossz tartalmat találni fent . Nem felbontásról meg bitrátáról beszélek .
Ez a HDR tartalom készítés nagyon gyerek cipőben jár még . Eleve hülyeségnek tartom hogy valaki sdrből akar HDR tartalmat varázsolni . Ha egyik pénztárcából 100 ft-ot átrakok a másikba az nem lesz attól 150 .Sajnos picit azt érzem , mint 3d esetén . Az érdekeltek kifejlesztették , hogy eladhassanak sok eszközt a megvalósítás és a tartalmak meg kevés kivétellel nagyon gyatrák voltak .
Pedig szerintem mind a 3d-nek ill a hdr-nek van értelme ha az jó .
Van is valami angol megfogalmazás arra , csak most nem jut eszembe , amikor valamit bekapcsolsz és működik tökéletesen .
-
-
RVR400
veterán
válasz
Alien! #36528 üzenetére
Ezt Te tudod megnézni a routeren, hogy át tudod-e állítani USB 3.0-s működésre. Ahogy nézem ebből volt 3 verzió is. A proci egész jó benne, viszont ha nem az USB port lesz a kevés, akkor a 128MB RAM lehet szűk keresztmetszet, már a 256MB is szerintem pengeélen táncol a 75 GB-os fájlokkal.
De nézz át ide, hátha találsz valamit.
-
-
Hebehebe
tag
válasz
Alien! #36440 üzenetére
Ha itthon lehetne kapni egy ilyenre rámennék
VIZIO M-Series Elevate 5.1.2Vagy ha ennek normálisabb lenne az ára: HW-Q930B 9.1.4 ch Hangprojektor (2022) 300k soknak tűnik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest