Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Digitalis #34461 üzenetére
én nem tudom mit kellene csinálni én elmondom minden alkalommal a szervizesnek mi volt a hiba miket hogy produkált a tv.
Az elején ugye a támogatással kezdem akkor mentek az fw oda vissza frissítések 3hónap után untam meg, hogy én amit lehet mindent megpróbáltam amit lehet most már csináljanak vele valamit.
Van ugyan abba a konnektorba egy Sony AVR egy HTPC a régi Samsung is oda volt dugva ha ezeknek egyiknek sincs és nem is volt baja akkor nem gondolnám, hogy az áram ellátásban lenne hiba ha igen akkor meg megint csak azt mondom 3 másik elektronikai készüléknek nincs problémája ha a tv-nek van akkor annak a tápellátása nincs rendesen megcsinálva, illetve az áramtalanítás minden esetben megoldotta a problémát....
Ja és még valami ha az hálózati áramellátás a gond miért megy a youtube Netflix stb csak a tv tuner nem?#34483 Degeczi + #34484Digitalis
köszöntemakkor jön az utolsó próbálkozás
-
gyugyo79
addikt
válasz
Digitalis #30659 üzenetére
A TV át tudja alakítani csak vagy mindig kapcsolod ezt az opciót vagy mindent sztereóba küld. Bár lehet ez sem kell mert van még egy opció amit lehet érdemes lenne kipróbálnod (Itt lehet, hogy 5.1 PCM -et küld tovább).
A hang beállításoknál javított és ott a digitális kiment formátuma. Ott van 3 opció és ha nem a többcsatornás átkötés vagy hogy hívja van választva hanem csak a több csatornás az lehet , hogy jó lenne neked. A sztereónál ugye fixen egy sztereó PCM jelet küld tovább. -
Digitalis
senior tag
válasz
Digitalis #30658 üzenetére
Még úgy is jó volna, ha maga a soundbar alakítaná át magának, és pcm-audióként lejátszaná, ha már nincs engedélyezve a dts. Nem pedig, not support felirattal boldogítana. Szerencse, hogy ritka a dts only film, rendszerint ott van az ac3 5.1 is mellette, ezzel, meg a truehd-vel, dd+, atmosokkal, flac stb. átengedésével, dekódolásával szerencsére nincs gondja a tcl-sb. -nak.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Digitalis #30625 üzenetére
Nem megy át én is rosszul írtam mert nem néztem meg rendesen és pont ilyen tartalmakat jellemzően nem is használok ARC -on ezért fel sem tűnt.
A TV -be mehet bármi DTS:X, TrueHD és ATMOS is a trükk, hogy ARC-on csak a 5.1 core DTS/ DOLBY megy ki ha a forrás DTS:X, TrueHD az igazi trükk az ATMOS -nál van ha eac3 a mag akkor az átmegy rendesen viszont ha TrueHD azt eac3-on adja ki DE ATMOS -nak!!
Szóval ha a AVR pontmátrix kijelzőjére néztem akkor azt láttam, hogy ATMOS-> ATMOS igen ám de ha lekértem a forrás infót ott írta, hogy ez bizony eac3 és nem TrueHD... -
Kroni1
veterán
válasz
Digitalis #30539 üzenetére
Érdekes, hogy neked mindkettőnél atmos-t ir, mert nekem nem. Mondjuk az igaz, hogy nálam nem coreelec hanem kodi a lejátszó, de csak a harmadik hangsávnál írja ki az LG soundbarom az Atmost (és DD+-nak látja a lejátszó) a négy tesztlemezen amiket próbáltam.
"Máshogy, más mivel lejátszva" - na ez van nálam is akkor, az első TrueHD-nál Dolby Audio-t mutat.
-
-
DR01D
csendes újonc
válasz
Digitalis #28885 üzenetére
Próbálkoztam azzal is többször a tv jelzi, hogy CAM modul behelyezve, lehet hogy a benne lévő kártya lehet hibás? Bár előző Tv-ben volt ott nem produkált ilyet ( 2 napja lett tv csere s onnan vettem ki) de most, hogy eszembejuttatad megprobálom a másik tvbol kivenni a kártyát és azzal, esetleg...
Viszont amikor analóg keresés futtatok akkor asszem 17 csatornát talál, de az is nézhetlen teljesen fekete fehér hangyák háborúja ( csak hang okes) lehet köze a tvhez?
-
dino_m
senior tag
válasz
Digitalis #28644 üzenetére
Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy az ilyen videók mire valók?
Nézek a videón két tévét és azt mondom, hogy x tévé képe jobban tetszik. Miközben a saját tévémen látom minkét tévé képét. Ergo. Az én tévém képe alapján tudom megállapítani, hogy a két tévé nem egyforma, viszont hál'isten az én tévém minkét tónust meg tudja jeleníteni. -
ANDROID???
addikt
-
MEXX_85
tag
válasz
Digitalis #28158 üzenetére
Igen, azért nem azt mondom hogy selejt a tv.. Hanem hogy érzékeny baromira a tartalomra.. Ezt állítgatni minden adashoz tartalomhoz.. Ember legyen a talpán....
Szóval a hd egész jó.. Tv csatorna az hillamzoan változó.. 4k jó, hdr változó.. Ami kicsit izgat az a enyhe bevilagitás.. Persze csak a homogén fekete képnél pl még elindult 1 videó.. Vagy csatorna váltásnál. Ma pl nem tudom de 2 napja lassabb a menüje a tvnek.. Ma meg volt hogy offolnom kellet mert alig akart reagálni... Elinditott hd videó bele tekerés vlcvel, vagy mx player - el is megfagyott.. Kilepett.... Szóval valami anomália most utolert..
Elégedett vagyok, de ilyenek felbosszantanak és megint feljon bennem hogy lehet még most vissza kéne adni, de aztán a következő megint lutri.... Mivan ha még ilyen se.... Aztan csak őrlöm magam.... 🤭🤭🤭
-
MEXX_85
tag
válasz
Digitalis #28144 üzenetére
Na kiprobaltam a beállításokat, az biztos hogy egyforma volt az összes csatorna színe, azaz nem volt az hogy valamelyik kifolyik annyi a piros, másik meg hulla színű... De... Lehet ugye eza z hogy ki hogy szereti a színeket .. Nekem elég sárgás túl natúr, kevés szín, az egyenletes mozgásnal eléggé húzza a korvonalakat magautan. Nem mondom hogy rossz a beállítás, csak nekem túl natúr. Sajnos a sávos árnyék megjelenítésen nem segített...
-
Digitalis
senior tag
válasz
Digitalis #28128 üzenetére
Nálam teljesen jók a gyári 2.pt színhőmérsékletek is.
Normál: 127,121,112, -3,-3,-3,
Meleg: 127,111,74,-3,-3,-3
(csak a színvezérlésen finomhangoltam)Akinek nem ennyi, (58Pus8505) ott valószínűleg más lesz a panel, más alkatrészek stb... lehet hogy sokat javít, lehet, hogy rosszabb. Próba.
-
kchris78
veterán
válasz
Digitalis #28001 üzenetére
jó oké én is olvastam a szem tudásáról főleg ha a pupillát belevesszük a számításba de azért vannak fokozatok
. De igazából talán a HDR lényege a 10bit a 8 helyett, így jobban le lehet írni egy napsütést egy lámpa helyett - ezért amelyik TVnek nincs nagy fényereje a lámpa halovány lesz.
-
alaves
addikt
válasz
Digitalis #27992 üzenetére
Az fw-ben szokták ezt a túlzott color banding problémát javítani, illetve ha rosszul van beállítva a TV, akkor még jobban kiemeli ezt a jelenséget. Új fw + képjavítók: ki, két zavarelnyomás: minimum, gamma: 2.4-re.
A HDR-nél az van amit dino_m kolléga írt. Nem mindegy a forrás. Alapból HDR demo-t kell megnézni, azok jók szoktak lenni (pl. LG Colors of Journey, Samsung Wonderland). Ha ezek jók, akkor a HDR film, olyan amilyen, azon már a TV nem tud javítani, nem kell vele foglalkozni. OLED-en is látszik, hogy a legtöbb film meg sem közelíti a demo minőséget (tisztelet a kivételnek). -
dino_m
senior tag
válasz
Digitalis #27989 üzenetére
Igen, elképzelhető.
Viszont az is észrevehető, hogy minőségi különbség van a HDR-rel készült és a HDR nélkül készült filmek között is. Ha felvételkor nem használták, akkor soha nem lesz olyan egy HDR nélküli film, utó HDR-rel. Szerintem nem kellene csodát várni a HDR-től, főleg ebben a kategóriában, de szerintem úgy általánosságban sem. Felcímkéznek mindent HDR-rel és már viszik mint a cukrot.Azért nem ártana tisztában lenni azzal, hogy mi is a HDR. A HDR nem csak egy egyszerű ficsör az új TV-ken.
-
Digitalis
senior tag
-
MEXX_85
tag
válasz
Digitalis #27580 üzenetére
Hát még egy 3. Próbát megér.... Mert pénzbe.. Android.. Es ambi.... Jó lenne.. Nem várok sokat.. De a ips 7304emnek nagyon jó volt a képe, színe...kivéve ugye a bevilagitások, Éles volt hd adasok is majdnem hogy 4k.. Részletesség 7esen már tű volt.. Még a 8534 én kb 10es érték meg a 1est se érte el. A.7304hez képest. ..
-
MEXX_85
tag
válasz
Digitalis #27578 üzenetére
Milyen firmware - t használsz, érdemes frissíteni? ? Mert lehet ma a telekomtol 228e ft58pus8505 - tmegrendelem a tvt... Nem várok a oledekre. Euronics-ba 204e Ft.. De ide vittem vissza hó elején a 8535-t... Lehet egy gyártás.... Igy telekom lehet jó.... Vicc hogy zsakba macska a vásárlás.... Mikor még mondják hogy 170 e fter vettem samsungot gyönyörű a kepe... Na akkor megy még fel bennem a pumpa... En meg már kínomban Sony a8 vagy 55oled805 ön filozgatok...
-
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #27157 üzenetére
ezt az ambiluxot vmiért nem érzem, nem is nagyon erőltetik. Ami kifejezetten izgalmas volt játékos szempontból, az az illumiroom, de ha jól emlékszem még került gyártásba.
-
blakey
titán
válasz
Digitalis #27009 üzenetére
A Dolby Vision profiljai nem új keletűek, ez már régóta így van. A licence nem a TV-k lejátszójához van hanem a megjelenítéshez, nem spóroltak le semmit és sehol nem írja le egyetlen TV-gyártó sem, hogy a lejátszója milyen DV profilokat játszik le kötelező jelleggel. Az, hogy most egyik TV lejátszója sikeresen lejátszik egy profilt az nem jelenti azt, hogy a következő firmware-el is így lesz vagy épp fordítva. Egy 4 éves UHD Blu-ray lejátszó lejátssza az összes DV profilt, viszont ami esetleg újdonság lehet az a konténerekben való változtatás amiről a gyártók nem tehetnek vagy nem is akarnak tenni, az a közösségi fejlesztés és "ügyeskedés" eredménye, arra semmit nem szabad alapozni, egy klikkel letiltják a gyártók ha épp úgy van kedvük. Nem érdemes szórakozni a DV profilokkal, ha kell a DV akkor olyan lejátszót kell venni ami mindezt tudja, vagy olyan anyagot kell beszerezni ami 100%-osan menni fog az eszközön.
-
Digitalis
senior tag
válasz
Digitalis #27008 üzenetére
Az is mekkora blama, hogy a legelterjedtebben használatos Single track, dual layer, MP4 konténeres, MEL-re konvertált DV-ba a legújabb LG-k rendre belefulladnak, (lespórolták belőlük a DolbyVision licencet és a DTS dekódert is…) 2016-19-ig gyártottak meg gond nélkül viszik.
-
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #27002 üzenetére
A DV filmek 7304-en nekem is szépek voltak, de egyrészt 10-ből kb 2 indult el, és csak a belső lejátszó vitte rendesen, a többi csak hdr-ben. Nem azért látsz hatalmas különbséget ezeken a tévéken, mert a DV ennyivel jobb, hanem azért mert csak azzal foglakoztak a fejlesztők rendesen a Netflix miatt. Erre volt jó a HDMI-s Netflix trükk.
-
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #26998 üzenetére
a 8303-nak is vannak nyűgjei lásd az legutóbbi Netflix-drm para, de összességében egy igazán jó Philips lcd tévé, ahol a HDR kifejezetten rendben van. Az, hogy ki mit vesz észre, sok mindentől függ. Nekem is azzal jöttek a szervízbe, hogy ritka az olyan vásárló aki ilyen dolgokat észrevesz, mert nagy részük tévézik vagy netflixezik max és nem néz hdr mkv-t pl.
-
anrab
addikt
válasz
Digitalis #26941 üzenetére
Na most hogy rákérdeztél, megnéztem.
Az Android beállításaiban az eszközbeállítások-ban ki választod a -billentyűzet. Ott ki kell kapcsolni a gboard-ot és az Android-billentyűzet (AOSP) kell választani. Rendszer nyelvét szintén ki kell kapcsolni és válaszd csak a Cseh nyelvet.
Kész.látom már találtál megoldást. Viszont így nem kell telepíteni.
-
Alien!
senior tag
válasz
Digitalis #26718 üzenetére
azért egy kicsit nonszensz, hogy ennyire drasztikusan bele kell nyűlni a képbe, hogy ne egy pocsék HDR képet kapj...Úgy lászik a Philipsnél a gyári (HDR)kalibrálással egyáltalán nem foglalkoztak. Én a 7304-et pont ezért cseréltem le, egy LG 55nano793 váltotta (ugyanúgy direkltedes) és kapásból gyönyörű minden módban, minden forrásból. Osztálynyi különbség van képminőségben.
-
Digitalis
senior tag
válasz
Digitalis #26578 üzenetére
Kis elírás történt, javítva. Ez ok.
Szín 50
Fényerő: 50
Videokontraszt 90 vagy 95 (100 túl fényes)
Gamma: 0
Öko-mód: minimum vagy közepes (a fehér színt nyugodtabbá teszi)2 pont:
R 127
G 95 (100)
B 65 (70)
R-BL 0
G-BL -1
B-BL -620 pont ( a szem számára a legjobb, itt nem kell gammát és fényerőt állítani)
1 szint: -10, -14, -12
2 szint: -10, -10, -10
3 szint: -8, -5, -2Szín ISF:
Piros: +1; -1
Sárga: -2; 0
Zöld: -2; 0
kékeszöld: -1; +2
Kék: 0; -1
Bíborvörös: +2; +2
Ambilight ISF *: 100, 100, 90
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Trollok komolyan
- Call of Duty: Black Ops 6
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Milyen NAS-t vegyek?
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest