Hirdetés
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dond
csendes tag
válasz Chereiose #172397 üzenetére
Vedd ki a két nyomókapcsolós foglalatból az izzót, a középső "nagy" foglalatba tegyél egy jobb led-et és probléma megoldva Úgy láttam ez (is) típushibája ezeknek a "csillároknak", enyém is szétesett idén nyáron (2003/9N) és világított folyamatosan, szóval nem biztos, hogy érdemes bontottat venni..
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Nos, pár szó a kokszosodásról az 1.4tsi cax esetében.
Az autóban 153e km van. A katalizátor-előmelegítés során néha durrogott-zörgött, illetve alapjáraton volt egy-egy rángás.Augusztus 22-n felhívtam egy dióhéjas tisztítással foglalkozó embert, aki október 14-re tudott időpontot adni.
Megbeszéltünk mindent, diózás, injektortisztítás és felújítás (amennyiben szükséges) és ha már szét van szedve minden, akkor egy gyertyacsere.Tegnap reggel 8 után pár perccel megérkeztem a műhelybe, ahol a szakember beállt a csáposra, meg is jegyezte, hogy teljesen szép hangja van az autónak. A diag semmilyen hibakódot nem jelzett, égéskimaradásra utaló jel nem volt.
Egy jó kávé után nekiállt lebontani a szívósort, fojtószelepet, csöveket, kiszedte az injektorokat. Akkor már láttam, hogy nem hiába mentem oda. Az injektorok végén egyértelműen látszott a ráégett dzsuva. A szívószelepekhez bekukkantva viszont mindketten meglepődtünk. Én azért, mert egész szép kis barlangrendszer alakult ki szénből, ő pedig azért, hogy a látottak ellenére elég sima volt a motor járása.
A 30 ezret futott gyári jelzésű gyertyák viszont újszerűnek tűntek.két evőkanálnyi leszűrt brikettalapanyag
Egy jó ebéd után bekerültek a felújított, megtisztított injektorok, 4 új NGK gyertya, majd megkezdődött az összeszerelés (a fojtószelep is ki lett takarítva), új tömítésekkel. Az első indítás délután fél négykor történt, ezután az alapjárat hamar magára talált, néhány perces alapjárati diag után elmentünk egy próbakörre élőadatot nézni. A szerelő szólt, hogy most már meleg az olaj.
Nos, ekkor elgurult egy kicsit a gyógyszer, autóztunk egy kellemeset a kihalt mellékutakon.Eredmények: hibátlan, sima, halk működés. Korábban 3000-4000 rpm között volt egy kis kopogásos égés, ez teljesen elmúlt. A kormányon már nem érezhető a korábban meglévő remegés, az alapjárat hidegen is hibátlan. A fordulatot hamarabb veszi, látszik, hogy sokkal könnyebben lélegzik a motor.
Dióhéjban ennyi volt a történet.
-
VGYke
addikt
válasz molnarpeter #172395 üzenetére
Csomagtartó kulcs fordításra a csomagtartó zár mechanika nem mozdul, csak a központi zár nyit zár, mint ha távirányítóval nyitnám, zárnám. Lehet le kellene vennem az akku sarukat, úgy megpróbálni kulccsal? Mert ha lemerül az akku és zárva minden, csak ki kell tudni nyitni valahogy az autót nem?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Chereiose
addikt
Vw polo 2004 évjárathoz (1.4 comfortline) szerintetek hol találok ilyen belső világítási panelt? Egyik gomb nem akar visszanyomódni és folyton ég a lámpa, szerelőm azt mondja kérdezett pár bontót de sehol nem talált, a dolgot nehezíti, hogy bézs az autó belseje és így bézs színű ez is. Tudnátok valami bontót így netről ahol meg lehetne kérdezni?
-
molnarpeter
nagyúr
-
VGYke
addikt
válasz molnarpeter #172392 üzenetére
Köszönöm! 19-ig kellene neki vizsgázni egy szervízben, úgy döntöttem, a nyitás részét akkor rájuk bízom. Az a baj, az egészet nem tudom, mert amiben nincs zsír vagy olaj, nem hajlandók foglalkozni vele.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
macilaci78
nagyúr
válasz VGYke #172391 üzenetére
A Passat kombi csomagtérajtaját belülről nyitotta a szerelő: bemászott a hátsó ülés felől, levette a burkolatot és hozzáfért a mechanikához. Donor autó volt, nekem csak a hátsó lökös kellett.
A Bora gondolom, szedán, de az elv ugyan az: ülést lefekteted, bemászol, leveszed a borítást és kinyitod.
Nem tudom, a kulcs mechanikusan nyitja-e a csomagtartót a csomagtartó zárba dugva, vagy elektromos impulzust ad a nyitónak. Ha utóbbi, akkor vagy a motor ment tönkre, vagy a kábel valahol az átvezetőben.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! VW Bora 1.6 16V (77kW, 2005 gyártás), központi távirányítós zárral. Nem nyílik a csomagtartó. Ha nyomom a csomagtartó nyitó kapcsolót, semmi hangot nem ad a zár, ha kulcsot elfordítom a csomagtartó zárban, nyitja, zárja a központi zárakat, de akkor sem nyílik.
Szerintetek mi mehetett tönkre? Hogyan tudom kinyitni roncsolás mentesen a csomagtartót, hogy hozzá lehessen férni a problémához?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
ianas
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni klíma vezérlő problémába?
Van egy 2-es oktáviám digitklímával.
Minden jó, minden fasza. Kivéve azt, hogy nem állít semmit.
Tudom állítani a hőmérsékletet és mutatja is, hogy mennyin van. Tudom állítani a ventilátorok erősségét, mutatja is, hogy milyen fokozatban van. De nem csinál semmit, ha felhúzom maxra a ventilátorokat meg se mozdulnak.
Kettőstömegű volt benne cserélve, illetve le volt szedve a rádió beépítő keret ha ez számít valamit.
Esetleg valami csatlakozót nem dugtak vissza? -
Lacess
tag
válasz tibbike01 #172383 üzenetére
Esélyes, hogy enddav jól mondja.
Vicc az egész, mert eszerint 2l TDI 110ps CLCA opcionális váltó a 7gang DSG.
Golf 6 esetén szintén 2l TDI 110ps CLCA (meg még 3 motorkód) opcionális váltó a 6gang DSG.
Én sajnos már nem tudok biztosat. Egyáltalán száraz DSG csak 7 sebességes van?[ Szerkesztve ]
Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
enddav
aktív tag
válasz tibbike01 #172383 üzenetére
A fészlift előtt a 2.0 dízelből csak egy fajta volt (140LE), annál olajos a dsg, viszont a fészlift után volt már kettő 2.0 is (110LE és 150LE), ott csak az erősebb az olajos, a gyengébb az száraz 7 sebességes.
[ Szerkesztve ]
Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.
-
iziboy
tag
Sziasztok!
Egy 2004es VW 1.4 Polon hol találom a motorszámot? Illetve milyen karaktereket keressek?
(Nincs a forgalmiban, nem magyar papíros) -
enddav
aktív tag
válasz diegho #172374 üzenetére
Minimum comfortline legyen, a trendlive szvsz nagyon fapados. Nekem 2.0 Cr van '14-ből, szeretem de egy fél millió azért legyen tartalékban, ha valamit javítani kell, bár ez mindegyik használtra igaz. Legutóbb 800 ezret locsoltam rá; kettőstömegű lendkerék, kuplungszett, vezérlés, motor-fék-váltó olaj, egr, lengőkar, stabpálca, szilent, első tárcsa és betét.
Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.
-
Lacess
tag
válasz diegho #172376 üzenetére
Saint-nek volt Jetta olyan motorral és egy fórumtag vette meg tőle, talán Motion_Blur. Az ő hozzászólásaik beszédesek lehetnek, bár nem emlékszem hogy beszámoltak volna különösebb problémákról.
Ha a tempomat csak ennyi, akkor annak hiánya miatt nem hagynék ki egy jó vételt. Majd beleteteted később.[ Szerkesztve ]
Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
Lacess
tag
válasz diegho #172374 üzenetére
Lényegében a Golf 6 szedán változatáról beszélünk. 2014-ben volt egy facelift, én személy szerint azokból választanék, mert külsőre frissebbnek hat. Motorokból az 1,4TSI 125 v. 150 lovas verziója teljesen rendben van, manuális váltóval. Dieselből inkább a 2literes az ajánlott, itt már a DSG olajos ami jó.
A tempomat szerintem itt már nem csak egy kar beszerelésének kérdése. Érdemes komolyabban utána nézni.Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
diegho
nagyúr
A Jetták 2013-16 között mennyire vállalhatóak? Alapvetően Leon-t nézek, de a Jetta szedán formája nagyon tetszik és még olcsóbb is, mint a Leon. Azt látom, hogy sokban nincs Tempomat, viszont ha jól sejtem akkor ez az index kar cseréjével megoldható.
-
KTTech
veterán
válasz troland26 #172367 üzenetére
Nézd meg a másik oldalon milyen magasságban van a zár, és oda kell rúgni/ütni. A lemez megnyomódhat, de ha nem nyílik, úgyis csak roncsolással (ajtócsere, vagy minimum belső kárpit csere) lesz kiszedhető a zár.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
ennek kép a cuccnak mi a neve? Hogy találom meg mondjuk a bárdi autónál vagy a többinél? Mert (belső világítás stb.) egyéb keresésekre mindig csak az izzót akarja rámtukmálni
Amúgy nem pont ilyen kell de 2002-es VW Polo 9N-be való.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Keef_Lee
senior tag
Téli gumit kellene venni az octaviara. Az autoalkatresz honlapon van egy fickó, aki hirdet "Nyugati Autógumi" néven használtakat 80-90%-osként felnivel. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Mert csak küldés van, nincs személyes átvétel.
-
KTTech
veterán
válasz troland26 #172359 üzenetére
Zárhiba.
Nálam a szerelőnél néhány jól irányzott igen erős rúgás (kívülről) után kinyílt (a szerelő rögtön ki is rántotta utána a biztosítékát a központi zárnak, nehogy bezárjon) de sokszor csak roncsolással nyitható...www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
trialboj
őstag
válasz Big_Boss #172339 üzenetére
De igen, most látom hogy van ott egy ikon. Az érdekelne, hogy ha mindig az ikonon marad a gomb, akkor ez állandóan fűteni fogja a visszapillantót, vagy van valami érzékelője és csak akkor indul be ha hideg van, esetleg csak ha a hátsó ablakot is fűtöm?
Érdemes lenne csak minden reggel, v épp, esőben használni, ezeket leszámítva kapcsoljam le?
Eléggé érzékeny kis joystick, félek hogy a sok kapcsolgatástól elromlik, és nem megy majd a tükör állítás sem"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
csonka
tag
válasz hdman #170018 üzenetére
Helló!
Látom használod az ODB Elevent. Nem tiszta nekem a leírásból, hogy a ONE KLIKK APP szolgáltatások hogyan működnek. Ha a PRO verziót megveszem, akkor is kellenek a kreditek vagy mi a csudák? Ha igen, honnan, hogyan, mennyiért, mert erről nincs szó sehol sem.Előre is köszi!
-
troland26
őstag
Srácok adott egy 3 ajtós 6l Ibiza . Az a probléma adódott , hogy nem tudom kinyitni a jobb oldali ajtót . Se a központ nem nyitja , se belülről az ajtónyitója . Lenne valai megoldás ? Vagy Bp környékén egy szaki aki meg tudná szerelni ?
[ Szerkesztve ]
-
bibi55
tag
sziasztok! segítséget szeretnék kérni sos-ben. Olajszűrőt szeretnénk levenni de sehogy nem akar az istennek se lejönni. próbáltuk kézzel, láncos leszedovel és végül már utottunk rajta at egy csavarhúzót, de meg se moccan. Valami otletetek? Polo Classic 100 1.6
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz molnarpeter #172340 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a hátsó üveget már leszárította, de a visszapillantóban még mindig keveset láttam, az állító pöcök nem tudom hogy van beállítva, holnap megnézem.
A visszapillantó üveget ki lehet pattintani valahogy, hogy megnézzem van-e rajta egyáltalán fűtés szál?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
kalmanchris
tag
válasz kalmanchris #172335 üzenetére
Megvan a gond, szálszakadás.
-
salesman
őstag
válasz aero. #172259 üzenetére
LM TOP TEC 4200 5W-30 Long Life III ment bele.
[link]Más:
Az autófelújítás kövekező állomása fogasszíj csere lesz, mivel 225 ezer van a masinában,
Ezek közül melyiket válasszam szerintetek?
[link]
A motor kódja AML, ilyet viszont nem látok felsorolva. Köszi!Türűűűdrááá!
-
iceQ!
addikt
válasz MunezXBK #172347 üzenetére
Megvan a hiba, most láttam meg.... Jobb oldalon az izzón van egy kis fel kör íves fém a másikon nincs :/
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Saccco
nagyúr
válasz trialboj #172338 üzenetére
Ha van a tükörállítón fűtés beállítás (előre felé) és mégsem fűt, akkor elengedett a tükörlap és cserélni kell. Kb. 1.000ft/db
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
iceQ!
addikt
válasz MunezXBK #172320 üzenetére
Küldj egy linket megnézem. Amúgy ami most van az is jó lenne, ha rendesen világítania
Hogy kell a fényszórókat beállítani ? Nézegettem de vak hülye vagyok hozzá... Sztem izzókat is cserélni kell benne, mert az egyik távolsági sztem rossz.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
trialboj
őstag
2005-ös II octavianak nincs visszapillantó tükör fűtése? Vagy bármi technológiája, hogy esőben is lássak valamit?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
senior tag
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
Az alany egy a6 audi c5 1.8t. Tulaj cserélt fékbetétet, mert jelzett a kopásjelző. Csere után ugyanúgy világít. Vezetékszakadás lehet valahol? -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Ha az önindító a motor beindulása után is jár tovább 1-2 másodpercig az minek a jele? Hamarosan megadja magát? Csere vagy javítás ajánlott?
-
i-sti
senior tag
-
IntelKiller7
veterán
Mi a fenétől tud egy zsír új folytószelep megint tönkremenni? Most lett kicseréltetve 4 hónapja. kb 4000km ment bele. Most megint rossz. Mondjuk abból 1000km, ha volt város. Többi autópálya, országút. 90-140 között.
2.0TSI, DSG Scirocco.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
tibi.234
tag
hello még mindig nem jöttem rá mi csörög :c magasnyomású tud csörögni ? vagy vizpumpa ?
-
Khaosz55
addikt
válasz zoo8800 #172278 üzenetére
Aztán ma sikerült találni egy másik Golfot Comfortline ami jobban fel van szerelve kevesebb km-rel sportüléssel és ülésfűtés is van. Meg nem autókölcsönzős kocsi volt, hibátlan belső térrel és persze sérülésmentes.Végül ezt vettük az árból is engedtek egy keveset, csak 200km-ert kellet menni érte.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
gzbotii
nagyúr
Golf 4-be mekkora a max aku ami belefér? Ha jól rémlik, ez a 92Ah
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
b4zsi-
őstag
Megtudja valaki mondani, hogy a 9N Polo (2006) Sportline miben különbözik a Trendline, Comfortline felszereltségtől? Rendelkezik sportosabb futóművel, váltóval stb. vagy csak az ülés miatt. Létezik erről valami összefoglaló táblázat. Azt látom, hogy HAHU-n nincs is nagyon Sportline autó, inkább csak külföldön.
-
grizlisandor
veterán
válasz tibbike01 #172297 üzenetére
& (#172298) molnarpeter:
Köszi, kerestem én órahosszákat neten, de valahogy nem sikerült. Tényleg, hát ezek a kocsik kaptafára mennek. Megvan a megoldás(katt)(#172299) BigBoss91:
Szép ez az új Seat dizájn. -
papg79
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az olaj megfelelő lenne az autómba (Vw Sharan 1.9 pd tdi 2003, ASZ motorkódos). Eddig Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 volt benne.
[link]
Köszönöm a válaszokat! -
MunezXBK
nagyúr
-
senior tag
Köszi mindenkinek!
Először én se gondoltam, hogy hosszútávon is kényelmesek lesznek az ülések.@gzbotii: nem zavar, de azért leszedtem a helyadatokat :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Tefal turmixgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest