Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
Nem is láttam eddig, hogy van ilyen totyik.

Párommal ebbe a márka hűségkörbe tartozunk. Ő eleve az egyik VW, Skoda márkakereskedésnek és szalonnak a vezetője. Az én saját autóm (mindkettő mert az elsőt sikerült keményen összetörnöm), egy 1,9 PDTDI Cordoba volt az uj szériából, aztán kaptam egy céges 1,4-es Polo-t, ami messze elmarad az előzőtől, de mivel a cég fizette és Ő is tankolja igy BP-en simán megfelel. A párom meg Passattal, Superb-el, jár leginkább, bár a multkor közel egy hétig egy zsiruj 2.0 disel Octavia RS-t hozott haza. Gondolom nem kell ecsetelnem, mit csinál a sportfelfüggesztés és a 170 pacis motor azzal a nem nehéz karosszériával. Amugy is nyomni szoktam neki, de akkor teszteltem keményen. Lemértük és 100-ról 30m-en belül állt meg. Szal szép is meg jó is.
-
nRu3
addikt
Seat vs Suzuki csata
[link] -
Nakata
tag
Jah és köszi neked is.A tied is biztos szép.Jah és ma elkaptam egy zuhit(de még mekkorát
) és a szélvédőn már alig láttam ki a bogaraktól(persze az ablakmosó nem vitte le) de az eső megtette ami az ablakmosó nem bírt
Éljen az eső,persze mikor totálkáros lettem az Opellal akkor nem éljen az eső

-
Nakata
tag
Nah látom te is Diesel párti vagy
Ezaz
nekem átlagban mikor olyan 100-130 körül megyegetek nyugisan,akkor 5.3 pontosan mind a gyári.De ha tempomat és nagyon iszonyú nyugis már már öreguras vezetéssel nekem is írtó kevés,de ilyet nem szoktam egyszer öregem mert vele egy hétig,hááát beletett egy rakat km-rt de az üzemanyag mutató nem mozdult sokat 1-2 mm-ert
,de nekem azért eszeget,mert én NEM TARTOM BE a sebességkorlátozást,de persze nem őrülten minden láthatatlan kanyarban meg záróvonalon keresztül.Csak ahol lehet biztonságosan pengetni 200-al

-
<>jana<>
senior tag
mostanság nemkimélem annyira,ráadásul a gyermek miatt későn indulok ami a 10esen reggel +30 perc
így beállt 6.7 re.ezt fixen tartja jóideje.ennyit mutat az összesített számláló is és a tankolás után mért is ennyi nálam. 720-750 km megyek általában eggy tankal el.48-51 litert szoktamtankolni erre.
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
Ki milyen fogyasztási adatokat produkált már?
Én vasárnap hajnalban ráértem... nyugisra vettem a tempót (betartva a sebkorlátokat)
Debrecen Miskolc között 3,7 litert mutatott a comuter.
Átlagosan (debreceni városi, Debrecen-Miskolc autópálya 160-180-nal és országúti) 5,6-5,8 literes eredményeket értem el a kijelző szerint.
A benzinkút kijelzője ettől 0,2 literrel többet mondott sajnos, de még ez is jó!
Főleg egy 1,9 TDi-től...
-
marsu
veterán
Sziasztok!
2007. május 18-án, szombaton egy PH!-s autós találkozót szervezek Esztergom mellé, kis kerti partival, szalonnasütéssel, grillezéssel egybekötve....
Remélem sokan leszünk!

-
misimagaki
aktív tag
Marsu, Jana!
Köszönöm az olajtippeket. -
marsu
veterán
Erről jut eszmbe, kinek mi a véleménye / tapasztalata a trafi jelző készülékekkel kapcsolatban?
-
Oly
őstag
Most értem haza a fentebb említett szlovákiai SEAT szervízből...
Nagyon kedvesek voltak. Árakra nem sokat tudok mondani, mert nincs nagy összehasonlítási alapom.
Kavicsfelverődésre javítófesték: 2.500 Ft
Klíma töltés: 7.500 Ft
Tempomat beszerelése 90.000 Ft
A mellettük lévő 2 autósboltban az olajszűrő 180 és 220 korona
Ott is meg kell nézni, hova megy be az ember![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
troland26
őstag
válasz
troland26
üzenetére
Na túl vagyok a szerelőn és nem lettem sokkal okosabb . Azt mondta , hogy nem talált semmi hibát valószínű valamilyen alakalmi töltés probléma lehetett a gond . A szgép nem dobott ki semmilyen hiba üzit . Kb az egész vizsgálat volt 20 perc és ez került 4k-ba . de még mindig jobb mintha azt mondta volna , hogy cseréljek szervóelektronikát az lett volna vagy 80-100k

-
marsu
veterán
Ekészült az autóm ....

-
ToRR3nt3
senior tag
Beindul a rendőrség
Célkeresztben a gyorshajtók, traffipaxok mindenütt
[link]
Próbálom magamat visszafogni, nem sok sikerrel. Sajnos notórious gyorshajtó vok.
-
tomej
aktív tag
A német egyesítés után nemsokkal az egyik volt kelet-német iparvárosban a munkanélküliség miatt annyira megromlott a közbiztonság, hogy az egyik rokonom a munkahelyére egy olyan aktatáskával járt, amiben nem volt más, csak 2 db szendvics és egy solingeni húsvágóbárd. Lehet, hogy nállunk most fog ez az időszak eljönni. Példaképemnek tekintem azt a kisgyerekes apukát, akit egy merdzsós leszorított a 6-os -ról. Apuka utána ment, kérdőre vonta az illetőt, mire az elküldte melegebb éghajlatra, erre apuka hátraballagaott a csomagtartóhoz, elővett egy tescó-barátságos teleszkópos kerékkulcsot és eltörte vele a merdzsós jobb kéz alkarcsontjait. 4 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott.
-
Peter789
senior tag
-
tomej
aktív tag
Sziasztok.
Pénteken majdnem belementem egy wagon R+-ba, mert bevágott elém, kb. talán 10 cm híja lehetett. Meg kérdeztem a sráctól, hog mire volt jó ez, mire úgy gondolta, hogy meg is üthet, ha gondolom...
Ma lementem a doktornővel vásárolni, a parkolóban látom, hogy a motorháztető tele van lábnyommal, a hűtőrács megrugdosva, stb. Horpadás szerencsére nincs, de karcok igen. Szétverték a kaputelefont is. Megtudtam, hogy kb. 30 percen keresztül randalíroztak nálunk, senk nem hívta a rendőrséget, még csak bejelentést sem tett senki... Én meg nem hallottam, mert tegnap szülinapoztunk a haverokkal és utána rendesen bealudtam. Holnap reggel a tecsó sportosztályán kezdek, veszek 2 db bézbólütőt. Az ergyik a kocsiban lesz, a másik a lakásban. Aztán, ha felébredek vmi hangzavarra éjjel, lemegyek és akit ahol érek, ott fogom szarrá verni, amit kapok érte azt meg leülöm a vétén.
-
troland26
őstag
HuH
Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat és javaslatokat . Megnéztem az ékszíjat szerintem rendben van nem igen van ''játéka'' nyiszogó hangot sem hallok . Az a helyzet , hogy szombat reggel óta nem tapasztaltam a jelenséget se a szervónál se a napi számlálónál . Mindenesetre felhívtam egy autóvill szerelőt holnap rádugja a számítógépre a kocsit hátha okosabb leszek.
-
Peter789
senior tag
lehet nem az ékszíjjal lesz a gond, de azért mindenképpen ott kezdeném...
járó motornál motorháztető felnyit, ékszíj hallgat... ha nyiszorgó hangot hallat, akkor laza. leállítva nyomkodd meg valamelyik hosszabb szabad szakaszán, normális esetben úgy 1 centi játéka van, annyira feszül... -
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki
üzenetére
octihoz vw503 as olaj kell longlife.[link] én castrolt vettem 2600 ft volt azthiszem eggy liter.
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki
üzenetére
Én kaptam az autóhoz egy liter olajat. A flakonon rajta van a VW tipusszáma, de ha bemész egy benzinkútra, ott tuti nem találsz olyan olajat. Általában, ha tőlünk kérdezik, akkor benzines autólhoz a 10W40-es vagy 10W30-as olajat javasoljuk, a dízelekhez az 5W30-as vagy 5W40-es-t ... Aki ennél jobbat akar az jó pénzért vehet 0W30-at is ... Persze szintetikusat. A következő olajcseréig elég lehet utántöltésre ...
-
marsu
veterán
válasz
troland26
üzenetére
Szia!
A problémát az ékszíj okozta. Amikor túl laza a generátor ékszíj, ami a szervokormyányt is hajtja, az okozzhat ilyen jelenséget. Nincs töltésed, és nincs szervokormányod. A kormányzás lehetséges, de nagyon nehezen. Javaslom a szervízt, ahol megnézik a feszítő görgőket, a generátort és az ékszíj állapotát ... -
misimagaki
aktív tag
Úgy látom nekem is alacsony az olajszint a motorban. Mit tanácsoltok mivel töltsem utána, ha nem akarom a szervízbe vinni. Rugalmas szervíz intervallumra van beállítva.
-
troland26
őstag
Sziasztok
Van nekem egy 2003-mas Seat Ibizám és lenne egy kis problémám , Kb 2 hete vettem észre , hogy a napi számlálóm és az órám valamiért nullázta magát (mintha az aksit leszedtem volna ) nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget ma reggelig . Tehát ma reggel be ültem az autómba és láttam , hogy megint nullán van mindét kijelző a kulcs elfordítása után . Nem is nagyon foglalkoztam a dologgal kigurultam az udvarról és kiszálltam becsukni a kaput , amikor beültem láttam , hogy ég a kormány szervójának a visszajelző lámpája. Elindultam vele , de sajna a gép szinte irányíthatatlan volt alig bírtam kormányozni. Nagy nehezen megálltam és tanakodtam most mi a francot csináljak . Le állítottam a kocsit és elszívtam egy cigit azon agyalva most mi a fenét kéne csinálni . Visszaültem és ismét megpróbáltam elindulni és a kocsi beindítása után szépen el is aludt a visszajelző lámpa mintha mi sem történt volna . A kérdésem a következő lenne volt- e valakinek valami hasonló elektromos gondja és , hogy konkrétan mi lehet a probléma (tudom , hogy ezt így nehéz megmondani , de hátha) . -
k.zozo.
tag
ÜDV!
Tudnátok segíteni, hogy II. Octavián hol találom a pollenszűrőt?
Ki kéne cserélnem.
Köszi
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Na igen ...
Mindegy hova megyünk, tudok csomó helyet, ahol össze tudunk futni, el tölthetünk egy kellemes napot, lehet grillezni vagy szalonnát sütni, megnézhetjük egymás gépszerkezeteit ... Beszélgethetünk, mehetünk konvojban ... stb...

De Szlovákia tényleg nincs messze és nagyon jó helyek vannak arra felé is ...
[Szerkesztve] -
-
marsu
veterán
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Nem, a gyári garanciát nem lehet hosszabbítani .... Az 2 vagy 3 év. De van egy Mobilitás Garancia szolgáltatás, más autóknál Assistance-nak hívják, ami arra jó, hogy ha lerobansz az autóval, vagy baleseted van, akkor szerelő kimegy a helyszinre, ha nem javitható akkor trélren beviszik, csereautót kaphatsz, vagy ha külföldön vagy, akkor fizetjük a szállásodat, meg ilyenek ... Ennek feltétele, hogy vezetett szervizkönyved legyen, és érvényes Mobilitás Garanciád. Sok szervíz ezt elfelejti az ügyfelet tájékoztatni ezekről, és amikor gond van az autóval, akkor meg nálunk reklamál, hogy neki ezt senki nem mondta ... Pedig ez a szervizek feladata.
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
30 ezres szervízért 76k-t kértek el... Olajcsere (longlife), olajszűrőcsere, pollenszűrőcsere, a computer lekérdezése -ez maga volt 10k!- + ablakmosó folyadék utántöltés 2 k ért, ami azért volt érdekes mert előző nap nyomtam tele. Mindegy, bátortalan reklamációs kísérletemet a szigorú pénztáros nyanya 1-2re lenyomta.

Ja és nem lehetett átutalásost kérni... (pedig ott vettem a kocsit 3,5 milláért...) Csak kp. vagy kártya. Többet se viszem oda. Az egyik Mk-i VW márkaszervízben volt egyébként... -
Peter789
senior tag
a kevesebb mint félár is röhej attóltartok... 20e vs 2e az alkatrész (ha 20e-ért egyáltalán tényleg gyári kerül bele, és nem olasz/spanyol), és a munkadíj is min 10e - a maszek meg lesz 2-3e max... hűtővíz cserével kb 5-6e, szalonban ugyanez úgy 35e... még a harmada is nevetséges...
-
Peter789
senior tag
úgytűnik megdöglött a termosztátom... felhívtam a márkaszervízt: ''egyben lehet cserélni a házával, kb 20e az alkatrész plusz munkadíj''... ja, meg még 1-2 liter fagyálló is ottani áron... felhívtam tlx-éket: gyári 2e, utángyártott 1.5e... a maszek berakja nekem 1-2e-ért, és csókolom... abból az árból, amibe meg kerülhet a szalonban egy liter fagyálló, abból lecserélem inkább az egészet...
1000%-os haszonkulcs...
nem pofátlanok egy kicsit? 
(nem valószínű, hogy külön engem akarnának csak lehúzni, mert kapásból mondtam, hogy obd kábellel monitorozom menet közben, és a 75 fokot is alig akarja túllépni a motor, plusz nagyon gyengén fűt, és a fogyasztás is mintha felszökött volna picit) -
Oly
őstag
5,6 litert eszik a Drága. Ez úgy jött ki 777 km-en, hogy az utolsó 100-at pályán 160-170-nel toltam le és volt benne egy debreceni 40 peces dugó.
-
tomej
aktív tag
na én is nyomok egy képet az autóról:
[link]
a lámpákat egy kicsit megbolondítottam, golndolkodtam, hogy kiretusálom az anyósülésről a doktornőt, de nincs rá időm.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- OTP Bank topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és a szélvédőn már alig láttam ki a bogaraktól(persze az ablakmosó nem vitte le) de az eső megtette ami az ablakmosó nem bírt

nekem átlagban mikor olyan 100-130 körül megyegetek nyugisan,akkor 5.3 pontosan mind a gyári.De ha tempomat és nagyon iszonyú nyugis már már öreguras vezetéssel nekem is írtó kevés,de ilyet nem szoktam egyszer öregem mert vele egy hétig,hááát beletett egy rakat km-rt de az üzemanyag mutató nem mozdult sokat 1-2 mm-ert

a marhája aztgondolta kettőnél több ugy sem lehet.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)