- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
válasz
kleinguru #226141 üzenetére
Esetleg nézz körül itt. Ez egy litván bontós oldal. Bele lehet futni jó vételekbe. Volt ami nekem nem abban az állapotban érkezett ami a fotókon szerepelt (sérült/törött volt) azt ingyen vissza szállították és vissza kaptam az árát. 5-6 rendelésem volt itt és azt az 1 sérült szállítmányt kivéve minden rendben volt.
-
válasz
kleinguru #223596 üzenetére
Jóó reggelt!
Mivel igen rég volt már csak hasonlót tudok linkelni:
[link]
Az enyémben még régi D1S van.
A megrendelés visszaigazolásakor felvettem a kapcsolatot a sárgával és kértem, h 3 darabot küldjön, így van egy tartalék abból a szériából, ha cserélni kellene, de idáig lekopogom, jól bírja. Annyit változik a kínálat, h most már nem is találom azt amit anno rendeltem. Ha most rendelnék akkor viszont már ezt tenném bele:
[link]
Vedd meg, tényle csalódás mentes, projektor mögött meg a műszakin nem veszik észre. -
rbalint88
addikt
válasz
kleinguru #223596 üzenetére
Pedig sajnos a fenyszoro csere vagy felujitas az igazi megoldas. Az a baj a megegett foncsorral, hogy pont az a resze serult, ami az utra vetitene eled a fenyt. Szoval rakhatsz bele csilliard lumenes izzot, nem ott jon ki a feny a lampabol, ahol igazan szukseged lenne ra. Korulotte szep vilagos lesz, meg projektorosban nem is fog vakitani. Nekem az Alfaban es a B5.5 Passatban volt anno megegve a foncsor az izzo felett a gyari xenonban, tokeletesen latszott is az auto elott, hogy mi a baj. Ha mar teljesen le van egve rola a kromozas, akkor meg a projektorba belenezve is latszik, hogy lyukasan jon ki a feny.
-
válasz
kleinguru #223563 üzenetére
Harmadik éve van a xenon helyén LED. Olyat vettem bele ami minden átalakítás nélkülcserélhető és nem problémzik sem a CAN rendeszerrel, sem a nagyfesz trafóval. Csak eszerűen kicseréltem, majd elvittem fényszóró beállításra, még emeltek is rajta egy kicsit, nagyon lent volt az alap. Szerintem Q...va jó, sokkal jobb mint a xenon.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
kleinguru #223403 üzenetére
Mármint te is a 2.0tsi 280-ast választanád?
Szombaton megyek megnézni, tulaj elmondása alapján bizakodásra ad okot, talán nem csalódok.
A fogyi neki vegyesen 7 körül van, most néztem tesztet, nagyon nem zabál ez a motor, 90-nél kb. 5.5 l. 160-nál már azért kéri a 10-et -
válasz
kleinguru #212519 üzenetére
Majdnem egy év kellett, hogy rájöjjek, hogy mi a baja az elektromos ablakom felhúzásának. Miért csak akkor megy fel, ha folyamatosan húzom. El van törve a kapcsolóm, így nem tud kiemelni --> nincs felső végállás, hiába akarom tanítani neki.
Elvileg van a szerelőmnek ugyan ilyen hibás cserélt és ott a hátsó kettő ablak kapcsolója még nem tört el, azt betesszük nekem előre.
-
válasz
kleinguru #220316 üzenetére
jáj. A külső üvegre (szélvédők, oldalablak) tett ~200-300 mikron vastagságú "safety film"-ek, pl. féltégla-baseballütő ellen mennyire működhetnek marginális zajcsillapító-tompítóként?
Azért ez már anyagvastagság, egyben tartja az üveget, ha nekiáll valaki kalapálni az ablakot. Csak pár hete én is elgondolkodtam az első szélvédő és b-oszloptól előre a "biztonsági fólián". : )
-
-
válasz
kleinguru #216215 üzenetére
Ma autópályán, szemerkélő esőben alaposabban figyeltem az ablaktörlőket. 1,5 évesek. A vezető oldalán a Bosch tökéletes, az aliexpresses viszont kicsit csíkoz már, annyira nem vészes, de ha a vezető oldalon lenne ilyen, őszre lecserélném. Maszatolni még nem maszatol.
-
válasz
kleinguru #216215 üzenetére
Még egy gondolat!
A lapátgumi grafittal van bevonva:
1. Hogy ne nyikorogjon, ugráljon a lapát.
2. Emiatt nem szabad a lapátgumit nagyon takarítani, hogy ne töröld le róla a "fekete dzsuvát", ami maga a grafit, autómosáskor elég óvatosan áttörölni a szivaccsal. Csak semmi alapos dörgölés ronggyal, papírral!
3. Amikor berakod a gumit a lapátba, koszos = grafitos lesz a kezed, ne lepődj meg. -
válasz
kleinguru #213082 üzenetére
Anyósülés alatt van a bluetooth modul, a csatlakozóit tisztítsd meg, jó lenne az RNS csatlakozóit is, adni nekik némi kontakt spray-t. Valszeg döglődik a mikrofonod, ha szerencséd van, csak kontaktos. Esetleg próbáld meg másik telefonnal is. Az antennának nem szabadna befolyásolnia.
-
-
-
Asbee
veterán
válasz
kleinguru #208847 üzenetére
Dízelnél sajna nem jó mindennapra a S . Nekem amúgy bő 10 ezzerrel volt ezelőtt váltóolaj csere és sokat tanult azóta a váltó. Hidegen elforgatja finom gázzal is 1800-900 körülig és sokkal tovább tartja is 1500 felett. Persze amikor hosszabb haladás van egyenletes tempóval, már kapcsol is fel. Emelkedőn is ahogy érződik hogy kezd kevés lenni már kapcsol is vissza, nem tartja a remegős fordulatot. Vagy egy minimális gázra lépés, nem kell nagy éppen megsimítani és már kapcsol is vissza.
-
Asbee
veterán
válasz
kleinguru #207966 üzenetére
Ha nincs bemelegedve ( hűtőfolyadék, olaj, stb , stb ) akkor nem kellene regenerálást indítania én úgy tudom. Ha meg sokszor nem tudja befejezni, előbb utóbb kivillan a dpf jel. Én használom heti 4-5x 1-1 rövid útra is városban, sosem kezdett regenerálást hidegen. Az sajnos tipik , hogy város előtt vagy városban kezdi el, hosszabb út után.
Mondjuk autópályázás után nem szokta.
-
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
kleinguru #205215 üzenetére
Nekem volt ilyen bajom. B7 passat, kb 7évvel ezelőtt
2016-ban írtam is ide a fórumba:"Apropó tél, sok sok fórumon előforduló hiba, ami nálam is természetesen jelentkezett, télen befagy a nyitószerkezet mechanizmusa, vagyis valami a kilincsben, és a zár nem ugrik vissza alaphelyzetben, tehát központizár kinyit, ajtót kinyit kilinccsel, és a kilincset nem a zárszerkezet húzza vissza csak sima rugóerő, és az ajtó becsukáskor nem csukódik be. Magadra rántod, és olyan mintha egy faék lenne az ajtó meg a kaszni között, amiről visszapattan az ajtó. Ha napos oldalra állsz, és süti a nap akkor felolvad és csukható, esetleg ha csapkodod akkor néha néha bezár, vagy ha megy a kocsiban a fűtés már 20-25 perce. "
Ilyen jellegű hibád tapasztaltál?
Abban az évben meg utána jelentkezett, fújkáltam orrán száján jégoldóval mikor bajom volt, Azóta télen (10 fok alatt) nem mosom le azt az autót
-
norrberth
addikt
válasz
kleinguru #203160 üzenetére
Teljesen mást lett. 2-3Km és 90 fokon a mutató.
Fűtés 1Km se és meleget fúj.
Egyébként nyáron nem volt gond a Vemo termosztáttal. vagyis de, mert alacsony értékeket mutatott már akkor is.
Mert akkor szereltem fel házzal együtt kompletten.
Csak mondták amig a műszerfalon 90 áll ne foglalkozzak vele.Akkor 77C volt a víz, autópályán lement 73C
Belül 80-82C épp felment kütyüvel ha néztemMost beszarás lett, megyek 50 el, 88C, kívül 120-130, 87C
Állok járatom 5 percig akkor is 89C
Szóval mindig tartsa független sebességtől.
Eddig nem így volt.
Alapjárati fogyasztásom most 0.5-0.6
Eddig 0.8 volt ebben a hidegbenWahler be a rugó sokkal vastagabb kézzel elég összenyomni.
Vemo könnyen lehet nyomkodni.
Lehet ezért nyitott előbb, és maradt is nyitva.4, beszított levegő hómérséklet.
-
-
válasz
kleinguru #201432 üzenetére
A képen nem látszik, hogy gond lenne a foncsorral. Az a vetítési képen látszana.
De a 300 nagyon túlzó. Egy sütős szétszedést én megpróbálnék, ha ki tudod venni a projektort (hőlégfúvó a barátod, a meleg műanyag nem törik úgy) akkor a foncsor felújítható. Vagy egy bontott lámpa. pl törött búrával, vagy elektronikai hibával donornak, és abból kivenni. -
-
-
-
-
gycs02
tag
-
válasz
kleinguru #200102 üzenetére
Az a baj ezekkel, h nincs egzakt bizonyíték csak olyan urbanlegend szitu. Mindenki jónak mondja aki, amit használ, de csak verbális szinten megy a népszerűsítés. Egyik barátom a Spuri-t isteníti, állítólag Q...va jó, és ebben ki is merül a tényszerűsége.
Én évekig Kleen-Flo dízel adalékot használtam. Nem tudok konkrétumokat írni róla. Pusztán annyit, h állandóan méricskélnem kellett az adagokat, mert általában a nagyobb gazdaságos kivitelt vettem és 75-150ml között kellett töltenem a tankolásokhoz. Én kissé szkeptikus vagyok ezzel.
-
szilchi
őstag
válasz
kleinguru #199608 üzenetére
Én a sárvári kútnál szoktam tankolni,ott ha van Vpower dízel,akkor normál áron van,de bármikor.Legalábbis eddig.Viszont nem nagyon van mostanság.Vagyis inkább nincs készleten.Szombathelyen és Pápán se láttam jó ideje vpower dízelt.A korábbi,keddi akció az olaj áremelkedés kezdete környékén szűnt meg,ahogy én vettem észre.
-
Reggie0
félisten
válasz
kleinguru #199544 üzenetére
Ebben egyetertek. De nekem az a gondom, hogy a legkevesbe biztonsagos. Egy biztonsagos keyless-t en is imadnek. A mostani keyless rendszerekben olyan bugok vannak, hogy egy budai ovodas is ravilagitana par perc gondolkodas utan es csak 2 gomboc fagyit kerne cserebe...
#199543 rbalint88: Amelyiket meg hagyjak, azt meg gyorsabban ellopjak. Casco melle azert nem art egy GAP biztositas se, de meg az sem potol a raforditott szabadidoert es a fejfajasert. Marpedig a rendorseg sem 10 percet fog ellopni az eletedbol.
#199545 Lacess: Aki szereti a nagypapagajokat, nem lehet rossz ember
-
Kiskokó
veterán
válasz
kleinguru #199026 üzenetére
"Minden esetre előbb utóbb én is benevezek egy Passat BiTDI-re. Aztán egy kis chip és már meg is van a 300 lóerő."
Szerintem a leglogikátlanabb döntés csomó szemszögből is. Persze ha a Passat-hoz ragaszkodsz más verzió nincs... de hogy én tuti V6 Dízelt vennék akár azt is BiTdit az is tuti.Nekem az A7 nagy átlaga kerek 10L és azért nem mind1, hogy 2.0 henger , csörgős motor zabál be ennyit, vagy egy V6 3.0 Bi , szép hanggal, 320Lóval, és nem "nyomi DSG" váltóval hanem rendes ZF-el.
De olvass utána neten, nekem erősen rémlik, hogy olvastam több Csúnya hibáról a 2.0 Bitdi-vel kapcsolatban.
Eszembe nem jutna ilyen motort venni semmibe.
De persze ez csak az én véleményem. -
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
kleinguru #199096 üzenetére
Van rajta egy egr hűtő, ami 100 000km környékén elkezd belülről szétesni. A visszavezetett kipufogó gázzal bekerülnek az égéstérbe kisebb-nagyobb alu darabkák, amik a dugattyú és a hengerfal közé szorulva kimarják midkettőt. Addig nem veszi észre a tulaj, míg menthető lenne a motor...
Akkor jön ki a dolog, amikor elkezdi zabálni az olajat.
-
KMT
addikt
válasz
kleinguru #199045 üzenetére
A klíma érkezés előtt ~5 perccel történő kikapcsolása normál befújásra ugyanolyan alap kéne, hogy legyen, mint a hidegindítás utáni rövid járatás indulás előtt, meg a megállás utáni járatás visszahűtés céljából turbósnál. Na jó, a klíma esetében műszaki kárt nem okoz, ha nem így csinálod, csak büdös lesz, meg párásít.
Más:
Újabb (2017-es) 1.6 TDI esetében ha emelkedik az alapjárat, hangosabb lesz, többet fogyaszt és nem kapcsol ki motor start-stop esetén, akkor ugye épp regenerál? Ilyenkor tudtommal nem illik leállítani. Azt lehet tudni, hogy jellemzően mennyit kell hozzá menni (városban), hogy befejezze?
És ha árt neki a leállítás, akkor miért nem jelzi a sofőrnek ezt? -
válasz
kleinguru #199024 üzenetére
Csak amiatt, hogy több LE volt benne annyival többet fogyasztott?
Most hétvégén faterom 3.0 TDI-je volt nálam (A6 @ 239 LE) és az én 2.7 TDI-hez képest (A6 @ 190 [+39] ) nem sok különbséget éreztem teljesítményre. Nyilván, a chip az enyémnél sokat dob a latba hisz így az 50 helyett 10 LE a különbség és nagyon elenyésző így az eltérés a két autó között ezen a téren. Fogyasztásban viszont a 3.0 valamennyivel többet eszik, mint a 2.7, de a chip előtt szerintem kb egálban lehettek szerintem. Bár faterom azt mondja, hogy az eredeti "állapothoz" képest eszik többet 1-1,5 literrel. Nyilván ez pálya használatnál, városban nem tudtam tesztelni ahogy ő sem még.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
kleinguru #199026 üzenetére
Facebook Passat B8 csoportban is érdemes rákérdezni, olvasgatni.
Erdekes, hogy ez a DSG probléma mindenkinél előjön.
Az enyémre (Tiguan) volt gyári visszahívás a DSG -re, így szoftver frissítést csináltak, de érdemi változás nem lett.
Az a gond, hogy úgy gondoljak a nemet mérnökök, hogy 500 NM nyomatékból elviszi 1.100 fordulatszámon az autót. Ez amúgy igaz, de kb 100-120e km után a mikrorezonanciák átcsapnak zavaró rengésekbe. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
kleinguru #196691 üzenetére
Már tudok első benyomást írni.
2x mentem a fehér 190 Le-el, és azért jóval gyengébb.
50 Le és a 100 Nm azért sok.
Nem mondom, hogy gyenge, mint pl. a 150Le verzió, (szerintem az tényleg gáz) de tényleg elmarad az a “hűha”érzés, amit a BiTdi adott… már ha van rá szükség.
Normálisan vezettem, bár néha jól esett nyomni neki, de akkor meg brutális fogyasztást produkált.
Városban, ha dinamikusan mentem vele, akkor 14-15-16 litert is fogyasztott.
Na ez nem fog hiányozni… -
válasz
kleinguru #193913 üzenetére
A végén lehet, hogy tényleg termosztát lesz a ludas.
Reggel jöttem, úgy néz ki nekem az út, hogy:
- 12 kilométer sík 80-100-as tempó
- 2 kilométer város 40-70
- 2 kilométer sík, 60-80-as temó
- 3 kilométer emelkedő 70-100 -> a végére közel 80 fokos olaj, víz alatta
- 3 kilométer lejtő 80-100 -> itt érezhetően visszahűl
- 2 kilométer város 50-70
- 7 kilométer város széle vegyes főleg sík 50-80-as tempó ->ennek a felénél vízhőfok min és 90 közt félúton, olaj 72°C
Itt megálltam tankolni, mire fizettem az olaj már ---°C-t mutatott (50től mér)
- 9 kilométer város (BP) főleg sík pár lámpa és lassabb szakasz 30-70-es tempó ->ennek a felénél olaj 82, víz 90 alatt egy osztással, mire beértem víz 90, olaj 84°C
Ténylegesen mintha a menetszél nagyon hűtené, 80-100-as tempó 1600-2000 fordulatnál csak hűl, melegedni csak alacsonyabb fokozatokban városban tud. Fűtést is csak úgy kapcsoltam, hogy 23°C de venti csak egyesen, ne hűtse a vizet, és a városban ezt is kikpcsoltam, hogy melegedjen.
Namost ha termosztát akkor azt ki lehet mérni hogy tényleg szar-e vagy csere aztán meglássuk megjavul-e? Mennyibe kerül a csere? -
válasz
kleinguru #192775 üzenetére
Leszögezem, nagyra tartom Gajdán M. tevékenységét és hozzáértését.
Én rendszeresen, 1/4 - 1/2 évente öntözök adalékot* az üzemanyagba, míg volt E85, azt is tettem időnként 1/3 arányban a tankba, hadd szedje ki a dzsuvát.
*Próbáltam STP, Pro-tec, VIF, Wynn's, Spuri adalékot, az utóbbi időben Totalt szoktam venni. Semmi hatását nem érzem nekik, nem megy vagy fogyaszt jobban az autó, szimplán prevenciós jelleggel használom őket.A Pro-tec elvileg professzionális anyagokat gyárt. Csúnyán kormoló dízelen az sem segít. Csak megelőzés!
Szerk: az utóbbi 2 autómba tettem a motorolajba Xado 1 Stage revitalizálót, szintén prevenciós céllal; a dízelnél semmi változást nem tapasztaltam. A TSI fogyasztásával viszont nagyon elégedett vagyok azóta, de lehetséges, hogy az új gumik gördülési ellenállásának köszönhető az eredmény.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Bluering Libra irodai forgószék
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest