Hirdetés
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
Mivel az autó is jelezte az intervallumot, plusz vásárlás után mindig azzal kezdek, megvolt az elsö "idöszakos szerviz" a GTi-n.Olajcsere, mindenszürök, fékfolyadékcsere, akkuellenörzés, átnézés volt terítéken.
Olajból LM TopTec 5w30 került bele (5,7 liter, volt némi bírkózás a srácokkal, de végül belátták, hogy annyi megy bele).Akksitesztnél az eredmény "Akkuállapot: 63%, Töltöttségi állapot: 50%".
5 éves AGM akkunál érdemes még töltövel megwellnessezni, vagy jobban járok rögtön egy cserével? (Elsö Start-Stopos, AGM akksis autóm, nézzétek el tudatlanságomat). :)Ha érdemes, akkor töltöböl van valami javallott? Olvasgattam teszteket, két szimpatikusra szükítettem a dolgot, Bosch C3 (50€), és Ctek CT5 (90€), van valakinek tapasztalata ezügyben?
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Udvaron több hónapja álló B7 Passat 2.0 CR TDI-ből kéne leszívni a tankban lévő kb 50L gázolajat. ( még sokáig állni fog / egyéb ok/ és ne rohadjon bele)
A szűrő felé menő csövet ha leszedem, a pumpa ( gyújtásra téve) kinyomja a nyálat, vagy inkább az ülés alatt a tank fedelet bontsam meg?
-
gzbotii
nagyúr
válasz molnarpeter #173795 üzenetére
Egyik kókány gumis szétnyomott küszöböt.
+Sárvédő ívén pár helyen kőfelverődésWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #173247 üzenetére
Ma meglett az olaj+szűrők cseréje. Munka után odavittem, megvártam helyben. 👍
Jobb oldalon egy gömbcsukló is cserélve lett, szerencsére volt a szereplőnek készleten. Reggel majd ellenőrzöm a szintet.
Múlt héten megnézték az előtöltés is, tökéletes.
Jövő héten elméletileg viszem a lakatoshoz.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Csabadi
tag
válasz Winchester95 #173792 üzenetére
A csere az ingyen volt a szélvédő 21500ft...
-
c00per
tag
Udv!
Az alany A4 B7 2.0 TDI BRD
Egy kerdes: a szelepfedelen van a levegozteto.A membran el van szakadva es szeretnem cserelni.Ebay-en talaltam, de az en motorkodom nem szerepel a listan.Nalam csak egyben szelepfedellel lehetne cserelni vagy megegyezik az 1.9 membrannal?Szet lehet szedni egyebkent,pattintos a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
2011 A4 CAHA
Ez az olaj szintező talál?
[03L115418]Csak ezt kell vegyek és a dugó helyére rakni vagy más is kellene az "átalakításhoz"?
Novum Forum Siculorum
-
Csabadi
tag
válasz molnarpeter #173782 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz Csabadi #173779 üzenetére
Eurocenter parkoloban van javito, 4-7 ezer-bol kijon, nem emlekszem pontosan az arra. Erdemes megcsinaltatni, mert a hideg nem tesz jon. Nekem konkretan egy felverodesbol vegigrepedt vizszintesen az uveg, pedig meg meg is csinaltattam, de nem lehetett jol megcsinalni, mert a muanyag volt a tuloldalt, ami akadalyozta a rendes javitast.
[ Szerkesztve ]
-
Csabadi
tag
Sziasztok,a kocsimon(passat) szélvédő csere volt nemrégiben. Minden szép és jó is viszont 1 hete megind kapott egy kavicsot. Szerencsémre nem tört be és alig észrevehető.Viszont az ablaktörlő csíkoz tőle, és így vettem észre. KB gombostűfej nagyságú.Lehet ezzel kezdeni valamit, esetleg házi praktika lenne erre? Hívtam egy nagyobb nevű céget(carglass) 22600ft mondott a javításra.Ezt inkább kihagynám, mert akkor vehetek egy új szélvédő is.Lenne valakinek ötlete mit kezdjek vele? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Tiszteletem az egybegyűlteknek,
Egy Apple CarPlay kérdés a szakikhoz:
A 2017 és utána gyártott A4-A6, illetve Octavia, Superb és Kodiaq infotainment rendszere tudja-e a carplayt és ha igen, akkor alapfunkció vagy pedig felszereltség függő? Utóbbi esetében ha a hirdetésekben nincs külön jelölve, akkor hogyan lehet kiszűrni? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Hajas Mao #173772 üzenetére
A sebességszabályzó érintkezői szeretik megadni magukat esetleg elégni, elhajolni. Amikor nem fúj, akkor próbáld meg azt, hogy megfogod a tekerőt és óvatosan benyomod vagy kifelé húzod, ha megindul, akkor sima kontakthiba. Szerelőm azt mondta, hogy ez ilyen korban nem meglepő és simán el is szokott égni az érintkező, ha már rossz a kontakt. Lehet hozzá kapni azt hiszem komplett vezérlőt. Nekem olyan volt vele, hogy 2-4 fokozat ment, és az 1-3 nem, pont az a kettő amit én is és az előző gazdája is használt. 1-esen halk, de már fúj, 2 helyett már inkább 3, a 4-es meg túl hangos.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
egykettő
aktív tag
-
Hajas Mao
tag
Sziasztok!
Két darab 3as golf van családon belül. Mind a kettőnél adódtak problémák, véleményekre és segítségre lenne szükségem.
1, 1.4 abd. Tegnapi napon esős időben indítás után nem tudtam bekapcsolni a belső légfúvást egyik fokozaton sem. Azt hittem a ventillátor motorja adta meg magát, viszont reggeli indításkor beindult, majd a következő indításkor megint nem. Mi lehet a probléma?
2. 1.9tdi 1z. Indításkor csicsergő hangja volt neki, ki lett cserélve a hosszbordásszíj (gates) és a feszítőpatron. Viszont továbbra is hidegindításkor kb 1-1,5percig kísér a hang alapjáraton, magasabb fordulaton addig sem hallani. Egyenlőre nincs ötletem mi lehet. Vélemény?
Előre is köszönöm!
-
gzbotii
nagyúr
Tegnap vettem ezt észre. Indítás előtt, a műszerfalon a visszajelző lámpák enyhén villognak. [link]
Ha jár a motor, akkor az nincs jelen. Ötlet?
Szépen, erőteljesen indít, nem hinném, hogy akuban lenne kevés delej...When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
i-sti
senior tag
válasz Reggie0 #173762 üzenetére
1x nekem is volt hasonló, gondom a 4 év alatt.
Azóta sem jött elő többé.Tipikus hiba, akkor utána néztem több Audis fórumban is jelezték hogy fennáll ez a hiba, de amíg következő újraindításnál helyrejön addig jól van így.
Szerintem szoftveres bug lehet.
Novum Forum Siculorum
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173767 üzenetére
Veszek egy litert. Az elég lesz, még van benne. Köszönöm :)
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173761 üzenetére
Hány liter mehet bele?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
negyedes
addikt
válasz negyedes #173747 üzenetére
megneztem most reggel az egr-t Pierburg 7.22785.17.0 van fent az auton, elmeletileg ez a kod megfelel az oem kodnak. Ugyan ettol a gyartotol van egy masik egr, pont azd kodhoz 7.28248.17.0. lehet ez a hozzavalo?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Reggie0
félisten
Ma erdekes anomaliak voltak. Konkretan inditaskor nem indult el az MMI es a kozepso kijelzo teljesen halott volt, de a gombok is, nem vilagitott a kivalasztast jelzo LED. Leallitottam, bezartam az autot, majd elolrol kezdtem mindent, de nem segitett. Megismeteltem az egeszet, de kozben a biztositekokat megnyomorgattam(nem huztam ki) es kb. a masodik inditasnal elindult, mintha mi sem tortent volna. Az MMI-nek van kulon biztositeka, ami fuggetlen mindentol? (2011 A4 B8 8K2 sedan)
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Audi a3 8l 2000 1.9 TDI piros szervo olaj kellene a kormány szervohoz.
Zöldet találtam csak, tud ebben valaki segíteni hogy melyiket kell bele rakni pontosan?
-
Winchester95
őstag
-
vendingo
veterán
válasz gzbotii #173755 üzenetére
Köszönjük a válaszokat mindenkinek!
Esteleg valaki tud Fehérvár környék megbízható szerelőt?gzbotii: Most beszéltem tesómmal. Telefonba azt mondták, hogy nem vállalják, és 3000 lesz, de a kárpitot nem teszik vissza olyan indokkal, hogy úgy is szét kellene mégegyszer szedni, ha megakarja csináltatni máshol.
Odament az autóért, közölték, hogy mégis megcsinálnák, 17k/ darab áron, előtte nap meg 20-25k/db volt de nem vállalták. A kábelok, vezetékek össze vissza lógtak ki az ajtóból, kérdezte tesóm, hogy ide ültesse be a gyereket? Na akkor visszatették a kárpitot. Mondták 2500 lesz. Tesóm kártyával szeretett volna fizetni, erre ők: akkor 5500 mert számlát is kell írni.... végül 2000-et kaptak... Magyarország....
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
Sziasztok.
G4 1.6 16v 2003 és 2004 évjáratú autóinkban szinte egyidőben halnak el a központizárak. Vagy behúz, de nem nyit, vagy fordítva. Újabban mind a 2 autónál többször előfordult, hogy valamelyik ajtó egyáltalán nem nyitható semmilyen módon. Ez gond, mert kisgyerek van, gyakran utazunk több személlyel is.
Egyik autót megnézte villamossági műhely, azt mondták, hogy a motorok rosszak, 20-25k darabja. Tesóm megrendeltetett 2 motort a szervizbe, hogy csinálják meg, mert a gyerek miatt fontos. Másnap hívták, hogy mégse vállalják, de 3 ezer forintot kérnek, meg bocs, de az ajtókárpitot nem tudják visszarakni...... No komment....
Tipp, hogy valóban lehetnek a motorok a hibásak, vagy ismeri valaki a leírt jelenséget, hiba okát? Fehérváron esetleg tud valaki egy jó szerelőt, akire rá lehetne bízni az autót ez ügyben?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
negyedes
addikt
-
negyedes
addikt
Tudna nekem adni valaki egy cikk szamot az egr szelephez? Bora, lepcsoshatu, 1.6, 16 szelepes, AZD motorkod.
Meg annyit mondott a szaki hogy valoszinuleg nem a megfelelo EGR-re lett kicserelve.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
pepucs
tag
Seat Toledo 1M (1.6 16V) -re alsó motorvédő műanyag burkolatot lehet/érdemes utángyártottba venni?
Tavaly télen eltört a klímatartó konzolom a feszítőgörgőnél a felcsapódo dzsuva miatt.[ Szerkesztve ]
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
1stVikman
senior tag
válasz negyedes #173738 üzenetére
Múltkor linkelt valaki valamilyen blogot, ahol a leszűkült kipufogócső miatt megnövekedett nyomás okozott hasonló gondot. Ott mondjuk egy katalizátorból letört darab okozta a problémát.
A kormánytekerésre villódzó lámpák és emiatt alapjárat esésre az akkura menő kábeleket nézném végig. Kidörzsölést, oxidációt, beázás miatti rohadást keresnék.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz MunezXBK #173739 üzenetére
azt nezett ma reggel. tulnyomas volt az egr szelepnel majdnem 2x a normalisnak, lehuztuk a dugot es visszaesett normalisra, majd visszadugta az egr-re es le is fulladt a motor. innen jott a kovetkeztetes hogy hibas.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
válasz MunezXBK #173734 üzenetére
Igen volt. De hibakod nelkul, semmit nem dob a vezerlo. Akkor jott az otlet hogy a folytoszelep a hibas. Csere megvolt, semmi valtozas, garanciaba csereltek 1 masikra mert azt hittek hogy gyari hibas. Utanna jott az EGR szelep gyanu, cseres lett ez is. De p0402(tul nagy nyomas a szelepnel) kodot dobbot. Most ez a masik szervizes torolte a hibakodot, az eltunt, de a hiba(szabalytalan alapjarat, fordulat leeses) csak megmaradt, szinten hibakod nelkul.
Roviden ennyi.gzbotii:inkabb az ha nem egr vagy szonda hiba akkor mar nem tudnak mit csinalni....
-
negyedes
addikt
na voltam a vw szakinal, lehuzta az egr szelepet es azt mondta hogy ez a baj. Most igy jarok az autoval de az alapjarat meg mindig mozog. szoval ketlem hogy az egr lenne a hibas.
-
bul07
nagyúr
válasz salesman #173728 üzenetére
Még nem vettem semmit
Eddig csak az én sejtésem ez, szerelő még nem nézett rá, olajcserénél arról a tájékról láttam egy kis olajt, de én hobbista vagyok(ez is erős kifejezés lehet)Sajnos a könyvébe nem lett felírva hogy lett e egyáltalán cserélve mikkor a kettős, számla sincs meg az alkatrészekről, az a szerelőnél maradt hogyha visszavisszük tudja intézni a garanciális ügyintézést
Régen volt cserélve amúgy több mint két éve( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz salesman #173723 üzenetére
Ahhoz én kevés vagyok hogy ajánljak márkát
De Mágus2, vagy rob210 biztos leírja hogy szerintük mint hozzáértők szerint milyen márkát érdemes venni főtengely szimeringből
Amúgy én lehet beszívtam ezt, mert mintha arról a tájékról lenne egy kis olaj szivárgásom(cserélték a kettős tömegűt, még öcsém csináltatta azt se tudom hogy cserélték e)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Lipton
őstag
válasz molnarpeter #173710 üzenetére
Mindenkinek köszi a válasz!
Azt tudom, hogy nem gyári kapcsoló, csak gondoltam hátha találkozott valaki ilyesmivel.
Korábban céges autó volt, szóval lehet, hogy tényleg valamilyen nyomkövetés kapcsoló. -
Zizmand
aktív tag
válasz lollerblade #173719 üzenetére
Szia
Szerintem is políroztasd, ha nem hozza a kívánt eredményt cserélném új utángyártottra. (Ebből a Depo a legjobb.)
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173712 üzenetére
Mevettem amit belinkeltem, mondanom sem kell hogy rossz. Kicsi a keret... Nem is tudom hogy honnan fogok ilyet venni. mind kisebb 1-2 centivel(átmérője)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz lollerblade #173719 üzenetére
Vidd el polírozni
-
lollerblade
csendes tag
Sziasztok!
Szakértő segítségeteket szeretném kérni.
SEAT Ibiza III Hatchback (6L1) 1.4 16V 2003 55kW 75LE
Sárga a fényszóró és ami nagyobb baj, hogy karcos is.
Mit tudok tenni, az egészet cserélni kell?
Amennyiben igen, melyik fényszóró az ajánlott kategória?Előre is köszönöm!
Üdv. -
Szada85
aktív tag
válasz F_Zolee #173704 üzenetére
Nem, ott is csak a hosszbordásszíj egyik görgöje ment szabira, semmi "komoly". Azóta beleszaladt 10+ ezer km gond nélkül.
Egyszerüen öregszik az autó, tömítések, elektromos dolgok, minden. Mocin megjelentek apró olajpárák itt-ott, s mivel a V6 nem sok helyet hagy a motortérben, így a tisztességes, alapos rendberakáshoz a legjobb lenne leengedni belöle a motort, hogy tényleg minden tömítést, meg amit kell le lehessen cserélni. Plusz némi egészségügyi dolog is az automata felé "kényszerített", a kettö együtt pedig már billentette a mérleg nyelvét. Vectra hétvégén került meghírdetésre, meglátjuk majd. -
-
Winchester95
őstag
válasz molnarpeter #173714 üzenetére
Én fa váltógombot rendeltem ebayről. (Aszem Borához volt)
Átmentettem a keretbe, meg 5ezerért rendeltem egy bőrdarabkát:D
Arról semmi nem kopik le és tartósabb mint a gyári.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Winchester95 #173713 üzenetére
Én is próbáltam kínai komplett szoknya+gombot, sajnos kb csak a gombóc a tartós, mert bőr helyett műanyag az egész. Bőr gyenge, króm lekopott, kapcsolási séma csúnya. Ha a gyári króm karikáját meg tudnám menteni, akkor használható volna egy új szoknyával és a gomb festésével.
-
Winchester95
őstag
válasz molnarpeter #173712 üzenetére
Nem érdemes kompletten venni amúgy.
Nekem 4 hónap alatt szétszakadt amit adtak a váltógombhoz...
Rendeltem egyet eredeti bőrből majd áthúztam, és azóta tökéletes. -
molnarpeter
nagyúr
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
VW Polo 9n 1.4 benzin motorba milyen motorolajat kell tenni? Tartalékba akarok vásárolni egy ilyen 1L-es kiszerelést, csak hogy legyen a csomagtartóba, ha bármi van, s nem a kúton akarok 3x-os áron venni. Tudnátok linkelni megfelelőt? Illetve ha már veszek akkor egy tartalék hűtőfolyadékot/fagyállót is vennék, gondolom az is olcsóbb máshol mint a kúton, abból mindegy milyet veszek?
-
iceQ!
addikt
válasz molnarpeter #173701 üzenetére
Váltógomb lerohadva, szoknya 5 fele szakadt... Küldenék róla képet, de hidd el nem szalon képes (sztem már nem is gyári van rajta)
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
válasz gzbotii #173693 üzenetére
Egy C Vectra 3.2 V6-ot váltott a GTi, emiatt írtam, hogy még szoknom kell, hogy próbál az autó néha túlságosan "okos" lenni, ami nekem még új.
@Macilaci78:
Pedig munka után direkt egy jó negyed órát bíbelödtem a kormány-ülés pozíciójával, és talán egy kattanással lettem elörébb. Lábam a kuplung (helyén) padlót nyomva nincs teljesen kinyújtva, talán ez szokott lenni a "sztenderd leírásokban". A kormány mondjuk én szeretem picit jobban magamra húzni, hogy jobban át tudjam fordítani, ne olyan Torettosan kapaszkodjak bele.@Munez:
Szoktunk mászkálni erre-arra, elképzelhetö, hogy járunk arra is, ha igen, elötte jelzek majd.@F_Zolee:
Eljött az a pont, amikor mérlegre kellett tenni a dolgokat, és lenne mit csinálni a Vectrán is böségesen. Így elöjött bennem a kisördög, hogy ideje lenne kipróbálni valami újat, ami mondjuk automata, és fiatalabb. Majd lesz erröl is Logouton apró szösszenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest