- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
válasz DIEGO15 #8399 üzenetére
Már írtam is neki privátban ,hogy árulja már el a titkot ! Ő úgy tudom ,hogy a docker-es verzióval csinálta. Arról van itt egy elég jó videó ,de nekem sajnos azzal sem jött össze.
Ez van a hibanaplóban :Using OpenVPN provider: NORDVPN
Setting best server uk736.nordvpn.com.udp
Supplied config uk736.nordvpn.com.udp.ovpn could not be found.
Using default OpenVPN gateway for provider nordvpn
Setting OPENVPN credentials...
Options error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration file: /etc/openvpn/nordvpn/default.ovpn
Use --help for more information.
Azt látom ,hogy a uk736 servert nem találja ,de próbáltam másikkal is és akkor is ez volt.
Az a "default.ovpn" file az nem létezik a megadott helyen ,de nem tudom ,hogy annak honnan kellene odakerülnie. Az a videóból - legalább is számomra - nem derült ki.[ Szerkesztve ]
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
DIEGO15
őstag
válasz SwissAirplan #8398 üzenetére
predi32 kollégának összejött valahogy
-
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
Én nagyon sokat szívtam vele!
Mindent amit lehetett kipróbáltam! És végigzongoráztam mindent! De nekem se akart összejönni sehogy!
Én levettem a NAS ról a torrentet , és egy kibelezett ThinClienten fut most LinuxMint alatt, arra pedig tettem fel egy VPN szolgáltató álltal biztosított linuxos applikációt!Ha rájössz hogy hogy lehet megoldani akkor szólj mert engem is nagyon érdekelne.
De van egy olyan érzésem hogy mivel a VPN szolgáltatók még nem támogatják a portforwardingot illetve kb 2 hónap szívás után se leltem rá semmire csak a docker-es változatra, így félek hogy nem fog összejönni
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! A torrent forgalmam szeretném VPN-en keresztül bonyolítani, de ha az megoldható ,akkor csak azt. Próbálkozok már vele vagy két napja ,de nem akar össze jönni. Plugin-ként van felrakva a torrent ,de tegnap már kipróbáltam a szemüveges youtube-er által javasolt docker-es verziót is, de úgy sem volt siker. Légyszi segítsetek !
Köszönöm !''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
addikt
válasz SwissAirplan #8392 üzenetére
Pl. Synctoy 2.1 (ha beállítottad a kívánt könyvtár párt vagy párokat, akkor tudod pl. Task schedulerből indítani a "SyncToyCmd -R párneve" paranccsal.)
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
CheGhost
aktív tag
A torrent kliensek belső port ellenőrzése nem túl megbízható. Néha jól mutatja, néha nem. Egy külső port checker-rel megnézve az adott portot viszont biztos, hogy jól mutatja, hogy nyitva van-e.
Például a CanYouSeeMe.org egy egyszerű teszter. Beírod a kereset portot (jelen esetben 51413) és go.
Hazártnaknem nyitottnak jelöli, akkor a láncon valahol nincs megfelelően beállítva a port továbbítás.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
SwissAirplan
aktív tag
Nem egészen tudom hogy mire van szükségem.. inkább így leírom a problémámat aztán így hátha rájöttök.
A kis NAS-om nagyon szépen megy! ( OpenMediaVault) Minden nagyobb fennakadás nélkül, még az én sorozatos bénázásom ellenére is!
Ha itthon vagyok akkor ugye szépen látja minden a meghajtót benne.
Telefonon egy FileManager+ nevü programot használok! szuper.. amire nekem kell arra bőven jó!De van a laptop, amit néha itthon néha meg nem itthon használok!
És vagy egy Mappa szinkronizáló programot keresnék ami autómatikusan szinkronizál, vagy valami olyan beállítási lehetőséget hogy "távoli" hálozati meghajtót tudjak hozzá adni!Egyrészt így lenne szinkronizált Mappám/Meghajtóm... másrészt talán tudnék olyat csinálni hogy a laptopon lévő meg a desktopon lévő (pl) SketchUp vagy Gimp ugyan azt a mappát tudná használni.. ugyan azon a projekten mind a két gépről tudnék dolgozni!, mint egy "felhötráhelyel"
Köszönöm
-
qdak
addikt
válasz szpeti40 #8389 üzenetére
Nem lehet megnyitni ezt a Vidanetes vackot, de amit irtal megprobaltam, most 1MB/s korul megy fel az eddigi 40-60 Kb/s helyett
odrif koszi, bar en 1000 net tobbet szoktam enegedni, tobbit kilotem ahogy irtad.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
válasz DIEGO15 #8377 üzenetére
a bejovo port alapbol ez, a 9091 a web gui portja?
WEB GUI jó.odrif a
router:
Virtuál Szerver kulso, vagy a Port átirányít, vagy az OMV tuzfal? vagy mindnel ?Nincs masik, van a routerem, azon az 1. a win7es gepem, masodik on az OMV, meg 2 gep wifin.
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
Transmission portnal vmi meg nem stimm, mert zarva van azt irja
192.168.1.11 az omw ip
192.168.1.1 a router ip (Netis WF2880)
Transmission fix port: 51413
ipconf/ip arouter:
Virtuál Szerver
ID Leírás IP Cím Protokoll Külső port Belső port
1 transmission 192.168.1.11 TCP 10-10 51413-51413Port átirányít
ID Leírás Kapcs. Protokoll Kapcs. port Tovább. Protokoll Tovább. port
1 transmission TCP 10-10 TCP 51413bittorrent/peer
kapcsolas: 192.168.1.11
peer port: 51413mit nem csinalok jol ?
[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Használja valamelyikőtök a duplicati-t? Be lehet valahogy állítani, hogy ne tömörítve töltse fel a felhőbe a kívánt állományokat, hanem mappánként szinkronizáljon?
-
lovi27
addikt
-
Zicokuka
senior tag
Aki az ipdns.hu-t használja segíthetne a dd clientet végre normálisan beállítani Valamiért még mindig nem akar menni,max ha webről frissítem.
-
qdak
addikt
Kiraly, koszi.
Hogy ne csak kerdezgessek:
Alapbol lattam a hallozatot, de nem tudtam meghajtokent hozzaadni, error 080070035:
start menu
secpol.msc
local policies
security options
network security: Lan Manager, set to:
LM & NTLM- use NTLMv2 session security if negotiated (2. lehetoseg)ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
soldi3r
veterán
Hat en kuzdottem vele, mint diszno a jegen, de hagytam. Ha ranyomok a "rescan"-ra, akkor megtalalja a TV a DLNA megosztast, egy ideig. De mondjuk egy sorozat epizod vegen nem lep at a kovetkezore, hanem ujra rescan. Most epp monitor nincs a gephez nalam, majd jovo heten hazahozom.
Addig azt kell eldontenem, hogy OMV4 vagy XigmaNAS...E30 (oo=[][]=oo)
-
lovi27
addikt
válasz djherby #8368 üzenetére
Telepítsd a ShelIinabox plugint. Egész jól használható, mint SSH terminál, és elég gyors is. Működik vele az MC is.
(#8366) soldi3r
Nem akarlak rábeszélni, ezt neked kell tudni. Ha nem használod az új funkciókat akkor nem nyújt többet. De az OMV3-mat már nem frissítik. OMV4 alatt jól megy a Plex. Nem biztos, de mintha a v3-ban a Plex szervert is manuálisan kellett volna frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
djherby
tag
Nem kellett sokat várnom a bajra. Tegnap megadta magát rendszer alatt a hdd-m. Hál' istennek volt itthon még egy 160-as. Úgyhogy újratelepítés. Kezdem megszokni. Sikerült a file feltöltést is megoldanom.
Most már megy minden ami kell. Kérdeznék azért. Van a gui alatt vmi file manager, amivel látom a mappákat? Az mc az megy ssh-val, de akkor nem kellene mindig elindítgatni. -
qdak
addikt
Hello
sikerult kizarnom magam a szerverrol a Win7 es gepemen, (nem tudom miert TotalCMD ben idonkent jelszot kert, mig a tobbi gepen enged siman ) es a jelszot elirtam, megjegyzes meg pipalva volt, igy most azt irja nincs hozzaferesem...ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
soldi3r
veterán
Jogos. De csak nehany percig mukodott, aztan ujra kapcsolodasi hibaja van. Pedig a halozattal minden rendben. Router tuzfalat kilove sem valtozik a helyzet. LG Smartshare-rel megy a filmlejatszas.
Feltettem a Plexet, de annal hiaba osztom meg a konyvtarakat, nem lat semmit. Talan valami jogosultsagi gondja lehet, de meg nem jottem ra mi. A logokbol nem sok mindent tudok kibogaraszni.
Lehet itt az ideje atterni OMV4-re?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Ugy mafel ev utan eloszor van gondom az OMV-vel. A TV egyszer csak kiirta, hogy instabil halozat es megallt a film lejatszas. A halozattal semmi gond, ujrainditas nem segitett. Beleptem a GUI-ba, masfel ev alatt nehany frissites megjelent, azokat lefuttattam, most visszaallt minden a helyere. Lehet egyeb gond is?
E30 (oo=[][]=oo)
-
lovi27
addikt
válasz nemurea #8362 üzenetére
Oké, de akkor miért küldi az OMV a mail hibaüzenetet? Mert nem az OMV-be való. Akkor nem kell odadugni.
Most értettem meg, hogy amikor a társ OMV HDD-ékről beszél az nem mint a Syno akármilyen formátumú adatát átmásolja EXT4 formátumra. Ez még nem az igazi belakás.
Teljesen igazad van. Az egyszerűség kedvéért én hagynám a Syno-t ahogy van, az új hardverre mehetne OMV, de a grafikus kezelhetőség miatt egy Live Linux még jobb és a hálózaton egyenként mint fájl másolása szépen átküldeném az adatokat EXT4 vagy BTRFS formátumra. Nem rövid, sok óráig tartó folyamat, de magára lehet hagyni, nem kell végig mellette lenni.
[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
válasz chemand #8353 üzenetére
@lovi: az a speciális partíció, amit a ft említett, nem hiba, hanem 'az olyan', a Syno rendszer így építi fel a HDD-t.
@chemand: az adatok másolásával kapcsolatban amit én javasolnék:
1. Nézd meg a fórumokon, hogy standard Debian alatt fel lehet-e csatolni az XPE-s HDD-ket. Szerintem tuti meg lehet csinálni, Ubuntun mindenképp, de Linux shell parancsokkal működik csak, és nem a legegyszerűbb egy kezdőnek. Nem lehetetlen, meg lehet próbálni. Ha a Debiannak van live változata, akkor a mostani gépedre azt betöltöd és megnézed. De még egyszer: nem evidens.
2. Ha működik, akkor nyert ügyed van: telepíted az OMV-t (akár Debian netinstallra, akár normál telepítéssel) egy külön rendszerlemezre, ráteszel egy üres, nagy HDD-t (feltételezem, erre akarod migrálni az adataid), életre kelted OMV alól, mondjuk ext4 fájlrendszerrel. Utána parancssorból felcsatolod az 1) pont szerint a régi XPE-s HDD-ket, majd telepíted az mc-t, és azzal másolod a cél lemezre.Ha nem akarsz vele sokat vesződni, akkor átmenetileg életre kelted egy másik gépen a régi XPE rendszert és lemezeket, a cél gépen telepítve az OMV és az üres lemez, és hálózaton másolsz.
-
qdak
addikt
Amugy en felreertesbe voltam, mert ti szerintem a letoltheto GUIt hasznaljatok transmissionhoz, nem a bongeszobe beirhato
nemtudomminekhivjakot
de mar mukodik[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Arról beszélek, hogy most van egy olyan hibád, ami nem létezik. Csak a kezdők tudnak ilyeneket előállítani. Nem lehet megismételni. Ha ezt most csak egy újratelepítés oldja meg, akkor elveszik amit eddig csináltál.
Az adatokat csak akkor kell átmenteni, ha olyan fájlrendszeren van amit az OMV nem támogat. Különben nem kell, használható az OMV alatt.
Pont tegnap volt róluk szó. Van rendszer backup (nem próbáltam), vagy diszk-klón mint lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
Hello
Cserelgettem HDDket, kapott 500GB adatnak, meg 1TB torrentnek, erdekes, hogy transmission kicsit behulyult, volt hogy a par Kbos svf filet 100X an letoltotte
Ez most mar jo, viszont azt irja:Port is Closed
megadtam amin a qbittorrent ment, most teljesen kilotem, csak nas rol megy a letoltes, megis Closed maradt, es nem tudom mit kell alitani, amugy tolt LE, de hogy fel is azt nem tudom.ja es meg 1, gyorsirotarnak 256MB ot adtam meg, igy a proci hasznalat szinte minimalis! az alap 4MBhoz kepest. Esetleg 512MB ?
vadkörte multkor en is 2.szor olyanert telepitettem ujra, amit most siman megcsinaltam (kereste a regi HDDt mert ben maradt a szemelyes konyvtar...)
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Meg kell, hogy nyugtassalak, ha nem barmolsz bele a rendszerbe tudás nélkül, az OMV-t elég nehéz megrogyasztani - nehéz, de nem lehetetlen - ezért is javasolta lovi27, hogy ismerkedj előtte meg a rendszerrel. Erre kiváló egy virtuális OMV. Nem is számolom, mennyi virtualizált OMV-t nyírtam ki, mielőtt élesben telepítettem és elkezdtem használni.
A lovi27 által is említett munka (felhasználók, jogosultságok, megosztott mappák, felő, távoli elérés, letöltőkliens, SMB és egyéb protokollt használó megosztások, stb...) valóban időigényes lehet, viszont az 5-6. alkalommal, már "csuklóból" fog menni.Üdv. V. Körte
-
chemand
aktív tag
Akartam is kérdezni ezzel kapcsolatban, de már sejtem a választ. Ezeket a beállításokat, megosztásokat nem lehet elmenteni majd újratelepítéskor visszatölteni? ugye?
Egyébként ez nekem nem olyan nagy probléma, legalább gyakorlom. Az 5 hdd adatát átmenteni az omv alatt felcsatolt lemezekre...... na az már több napi meló. Ezt nem szeretném újra.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz chemand #8351 üzenetére
Azt, hogy az adatok könyvtárait (pl. ilyen film, olyan film, ilyen zene, olyan zene, ilyen kép, olyan kép) meg kell osztani egyenként például a samba, ftp vagy minden olyan protokoll számára amit használsz. Sokan tartanak attól, hogy ha ezt egyszer valahogy sikeresen végig szenvedték, megint meg kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
chemand
aktív tag
Akkor nem értem, hogy mit értettél azon, hogyha elszáll az omv és újra kell telepíteni, akkor a hdd-kkel egy csomó munka lesz megint.
A rendszer hdd/ssd törlődik ha újratelepítem az omv-t, ezt tudom. De ha visszaolvasol, te arra utaltál hogy az adat hdd-kkel lesz sok munkám (ismét).
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz chemand #8349 üzenetére
Az OMV telepítése nem érinti az adat HDD-ket!!
A telepítés idejére tanácsos lehúzni, majd amikor már működik visszadugni őket és felcsatolni.
Azon a HDD-én vagy SDD-én amin az OMV telepítve van nem lehet adatot tárolni, mert azt az OMV telepítéskor törli.
Ajánlott a fórum Összefoglalót átolvasni.[ Szerkesztve ]
-
chemand
aktív tag
válasz nemurea #8348 üzenetére
Szia!
A költöztetést nem így értettem. Dehogy egy az egyben akarom berakni OMV alá Szerintem ezt talán nem is lehet megcsinálni, vagy csak nagyon nehezen én pedig ennyire nem értek a linuxhoz.A lényeg, hogy átpakolom a xpeno lemezekről az omv alatt felcsatolt lemezekre az adatokat. Felhívták a figyelmem, hogy talán nem kellett volna így beleugorjak a költözésbe, mert kezdő omv felhasználó vagyok és könnyen elszállhat a rendszer ami miatt újra kezdhetem az egészet.
Erre vonatkozóan volt kérdésem, hogy ha elszáll az omv akkor mi történik az adat hdd-kel akkor, ha az újra telepített omv rendszerre akarom újra csatlakoztatni? A xpeno-nál ilyenkor az történt, hogy először létrehozta a fájlrendszert a hdd-n (az összes adat kuka lett) majd felírta magát rá. (az összes hdd-n rajta volt a rendszer)
-
nemurea
aktív tag
válasz chemand #8347 üzenetére
Várj egy picit, az XPE alatt készített HDD-ket akarod egy az egyben berakni OMV alá? Tehát akkor nincs lepucolás és újramásolás, hanem beraktál egy HDD-t (vagy pendrive-ot) az OMV rendszernek, és most dugdosod rá a lemezeket?
Ha így van, akkor azokon a HDD-ken valószínűleg az XPE-ről örökölt valamilyen szoftveres RAID van. Annak még a felcsatolása sem egyszerű egy normál linux alatt, mdadm kell hozzá - legalábbis egy-két éve még ez volt a helyzet. Ez akkor is így van, ha egy HDD-ről beszélünk.
Ezek fent nem friss infók, de én is XPE-ről jöttem, azt nem tudtam egy az egyben felhasználni az OMV alatt.
-
chemand
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Lehet, hogy nem gondoltam át ezt a költöztetést. Le akartam tudni, mert a család szeretné ugyanúgy használni a rendszert mint eddig és én sem érek rá máskor ezt mind megcsinálni.
Bízom benne, hogy nem kell újratelepíteni. Egyébként akkor az összes hdd-n újra kell csinálni mindent? Hogyhogy?
A xpeno-n azért volt szívás, mert az minden hdd-re felteszi a rendszert és le is pucolja a hdd-t. Itt is újra kell a fájlrendszert létrehozni? Nem ismeri fel a korábban létrehozottat?Bocs a sok kérdésért.
+1 : Mi van akkor ha elszáll/meghibásodik a rendszer hdd/ssd? Van egyszerű megoldás a rendszer helyrehozására?
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz chemand #8340 üzenetére
Ha most ennyi adat HDD-t beüzemelsz és megosztasz, majd valamiért újra kell telepíteni az OMV-t (ami kezdőknél gyakran előfordul) nagyon sok munka lesz megint megcsinálni. A helyedben én először egy kicsit jobban megismerkednék a Linuxszal, az OMV-vel.
Most nem javasolom, hogy csak úgy töröld azt a bejegyzést, mert nem tudni mit fog törölni és nem volna jó, ha elveszítenél egy adatdiszk partíciót. Pedig valószínűleg az egy hibás bejegyzés. De előtte szabályosan le kéne csatolni az összes adat HDD-t, majd lehúzni (kikapcsolt állapotban), és ha még mindig ott van a bejegyzés, akkor már nyugodtan lehet törölni.
-
MODERÁTOR
-
chemand
aktív tag
Szia!
Ha kijelölöm akkor a Létrehozás és a Törlés gomb aktív, a többi nem.
Több hdd-t költöztetek most az OMV alá, nem emlékszem, hogy bármelyiket is lehúztam volna korábban. Egyesével haladok a hdd-k bekötésével, fájlrendszer létrehozásával és a felcsatolással, mert 5 hdd-nyi adatot költöztetek.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz chemand #8338 üzenetére
Szia!
Azért vagyunk, hogy segítsünk, elsősorban a kezdőknek.Az egy HDD amin EXT4 fájlrendszer van, és a Linuxban még fel kell csatolni a rendszerhez, hogy lássa a tartalmát. Válaszd, jelöld ki és nyomd meg a Csatolás gombot. Utána tudod a meglévő könyvtárait megosztani a különböző protokollok (Samba, FTP, stb.) számára.
Most nézem, lehet, hogy ennél bonyolultabb. Nem lehet, hogy ez egy fent volt, de lehúzott HDD?
[ Szerkesztve ]
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Eddig (kb. 2 éven keresztül) xpenology-t használtam a NAS-omon, és néhány napja döntöttem úgy, hogy átköltöztetem az egyészet az OMV alá. Egyelőre ismerkedem a rendszerrel. Sajnos nem vagyok linux hozzáértő, így minden lassabban megy, sok utánolvasással. Eddig amit szerettem volna, azt megcsináltam, most azonban segítséget kérnék tőletek.
A fájlrendszereknél a következőt látom:
Mi az az első sorban lévő meghajtó?
A rendszerüzeneteket beállítottam és e-mailben a következőt kaptam:Status failed Service mountpoint_srv_dev-disk-by-label-1.42.6-15231
Mi a teendőm, hogy ez a hiba ne jelentkezzen? Mi ez egyáltalán?
Elnézést, de mint említettem ehhez már nem értek. -
MODERÁTOR
-
Toninho13
aktív tag
válasz Adamo_sx #8331 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem értem mi történik. Tvheadend admin felületén magától megkereste a service-eket. Azonban, ha a service előtti háromszögre megyek, akkor a logba ezeket írja:
2018-10-26 12:37:58.798 subscription: 0051: "scan" subscribing to mux "634MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0", network: "Mindigtv", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-26 12:37:58.798 mpegts: 610MHz in Mindigtv - tuning on Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0
2018-10-26 12:37:58.798 subscription: 0052: "scan" subscribing to mux "610MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0", network: "Mindigtv", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-26 12:37:59.854 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2018-10-26 12:38:03.798 mpegts: 610MHz in Mindigtv - scan no data, failed
2018-10-26 12:38:03.798 subscription: 0052: "scan" unsubscribing
2018-10-26 12:38:03.799 mpegts: 634MHz in Mindigtv - scan no data, failed
2018-10-26 12:38:03.799 subscription: 0051: "scan" unsubscribing
Ha leállítom, és W_Scan-nel próbálkozok, akkor pedig bizonyos frekvenciáknál ezt írja:
770000: (time: 01:23.692) signal ok: QAM_AUTO f = 770000 kHz I999B8C999D999T999G999Y999 (0:0:0)
Info: no data from PAT after 2 seconds
deleting (QAM_AUTO f = 770000 kHz I999B8C999D999T999G999Y999 (0:0:0))Így összességében ez se megy.
Dmesg pedig ezt dobja:
[ 5.912033] em28xx 1-3:1.0: Identified as Hauppauge WinTV-dualHD DVB (card=99)
[ 5.913442] tveeprom: Hauppauge model 204109, rev B3I6, serial# 14039864
[ 5.913445] tveeprom: tuner model is SiLabs Si2157 (idx 186, type 4)
[ 5.913448] tveeprom: TV standards PAL(B/G) NTSC(M) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) ATSC/DVB Digital (eeprom 0xfc)
[ 5.913449] tveeprom: audio processor is None (idx 0)
[ 5.913450] tveeprom: has no radio, has IR receiver, has no IR transmitter
[ 5.913455] em28xx 1-3:1.0: dvb set to isoc mode.
[ 5.972186] em28xx 1-3:1.0: chip ID is em28174
[ 7.178646] em28xx 1-3:1.0: EEPROM ID = 26 00 01 00, EEPROM hash = 0x47e3c7c8
[ 7.178652] em28xx 1-3:1.0: EEPROM info:
[ 7.178657] em28xx 1-3:1.0: microcode start address = 0x0004, boot configuration = 0x01
[ 7.185327] em28xx 1-3:1.0: AC97 audio (5 sample rates)
[ 7.185332] em28xx 1-3:1.0: 500mA max power
[ 7.185338] em28xx 1-3:1.0: Table at offset 0x27, strings=0x0e6a, 0x1888, 0x087e
[ 7.244083] em28xx 1-3:1.0: Identified as Hauppauge WinTV-dualHD DVB (card=99)
[ 7.245678] tveeprom: Hauppauge model 204109, rev B3I6, serial# 14039864
[ 7.245681] tveeprom: tuner model is SiLabs Si2157 (idx 186, type 4)
[ 7.245684] tveeprom: TV standards PAL(B/G) NTSC(M) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) ATSC/DVB Digital (eeprom 0xfc)
[ 7.245685] tveeprom: audio processor is None (idx 0)
[ 7.245687] tveeprom: has no radio, has IR receiver, has no IR transmitter
[ 7.245692] em28xx 1-3:1.0: dvb ts2 set to isoc mode.
[ 7.444536] usbcore: registered new interface driver em28xx
[ 7.453347] em28xx 1-3:1.0: Binding DVB extension
[ 7.460727] i2c i2c-5: Added multiplexed i2c bus 8
[ 7.460730] si2168 5-0064: Silicon Labs Si2168-B40 successfully identified
[ 7.460732] si2168 5-0064: firmware version: B 4.0.2
[ 7.463610] si2157 8-0060: Silicon Labs Si2147/2148/2157/2158 successfully attached
[ 7.463628] dvbdev: DVB: registering new adapter (1-3:1.0)
[ 7.463632] em28xx 1-3:1.0: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Silicon Labs Si2168)...
[ 7.464228] em28xx 1-3:1.0: DVB extension successfully initialized
[ 7.464232] em28xx 1-3:1.0: Binding DVB extension
[ 7.470257] i2c i2c-7: Added multiplexed i2c bus 9
[ 7.470261] si2168 7-0067: Silicon Labs Si2168-B40 successfully identified
[ 7.470262] si2168 7-0067: firmware version: B 4.0.2
[ 7.471519] si2157 9-0063: Silicon Labs Si2147/2148/2157/2158 successfully attached
[ 7.471535] dvbdev: DVB: registering new adapter (1-3:1.0)
[ 7.471539] em28xx 1-3:1.0: DVB: registering adapter 1 frontend 0 (Silicon Labs Si2168)...
[ 7.472113] em28xx 1-3:1.0: DVB extension successfully initialized
[ 7.472116] em28xx: Registered (Em28xx dvb Extension) extension
[ 7.479380] em28xx 1-3:1.0: Registering input extension
[ 7.508114] Registered IR keymap rc-hauppauge
[ 7.508459] rc rc0: 1-3:1.0 IR as /devices/pci0000:00/0000:00:15.0/usb1/1-3/1-3:1.0/rc/rc0
[ 7.508529] input: 1-3:1.0 IR as /devices/pci0000:00/0000:00:15.0/usb1/1-3/1-3:1.0/rc/rc0/input16
[ 7.508801] rc rc0: lirc_dev: driver em28xx registered at minor = 0, scancode receiver, no transmitter
[ 7.508805] em28xx 1-3:1.0: Input extension successfully initialized
[ 7.508809] em28xx 1-3:1.0: Remote control support is not available for this card.
[ 7.508810] em28xx: Registered (Em28xx Input Extension) extension
[ 9.055773] r8169 0000:03:00.0 enp3s0: link up
[ 13.157009] random: crng init done
[ 13.157035] random: 7 urandom warning(s) missed due to ratelimiting
[ 13.658581] NFSD: Using /var/lib/nfs/v4recovery as the NFSv4 state recovery directory
[ 13.659165] NFSD: starting 90-second grace period (net f0000098)
[ 13.941912] si2168 7-0067: firmware: direct-loading firmware dvb-demod-si2168-b40-01.fw
[ 13.941919] si2168 7-0067: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 14.233526] si2168 7-0067: firmware version: B 4.0.11
[ 14.237658] si2157 9-0063: found a 'Silicon Labs Si2157-A30'
[ 14.288315] si2157 9-0063: firmware version: 3.0.5
[ 14.288339] em28xx 1-3:1.0: DVB: adapter 1 frontend 0 frequency 0 out of range (42000000..870000000)
[ 14.301593] si2168 5-0064: firmware: direct-loading firmware dvb-demod-si2168-b40-01.fw
[ 14.301598] si2168 5-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 14.586526] si2168 5-0064: firmware version: B 4.0.11
[ 14.590202] si2157 8-0060: found a 'Silicon Labs Si2157-A30'
[ 14.638817] si2157 8-0060: firmware version: 3.0.5
[ 14.638851] em28xx 1-3:1.0: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (42000000..870000000)
[ 24.354930] softdog: initialized. soft_noboot=0 soft_margin=60 sec soft_panic=0 (nowayout=0)Ezek alapján olyan, mintha a FW rész rendben lenne, de aztán mégse megy a rendszer.
-
djherby
tag
Tegnap sikerült használhatóvá tennem az adat HDD-met. Most már kezdem majd belakni. A cél: torrent, megosztás, plex.
-
Adamo_sx
aktív tag
Én ez alapján a leírás alapján csináltam: OMV-TVHeadend
@DIEGO15: Ha csak simán továbbítod az adást (ugye DVB-C/T esetben a tuner kimenetén TS (transport stream) jelenik meg, általában max 10 Mb/s sebességgel. Helyi lejátszásnál, vagy jó minőségű internetkapcsolat esetén ezt is át lehet küldeni, ekkor gyakorlatilag elhanyagolható az erőforrás igénye (korábban RPi-vel is használtam így). Ha azonban transzkódolni kell (pl mobilra én csak valami kis felbontású, tömörített formátumot küldök, pár száz kb/s sebességgel, az azért valamivel többet erőforrást igényel.
@Toninho13: A TVHeadend webes admin felületén látszik valami csatlakozási kísérlet, amikor próbálsz lejátszani valamit? Userek, jelszavak, stb. mind be vannak állítva?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz DIEGO15 #8326 üzenetére
Tuner kérdése. Én Digivel használom, DVB-C. Más szolgáltatónál lehet problémás, hogy kódolják az adást, nem mindenre van megfelelő eszköz PC-n. A Digi nagyon jó ebből a szempontból, a normál csatornák kódolás nélkül jönnek és tetszőleges (és számú) eszközt lehet használni.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz DIEGO15 #8323 üzenetére
Ahhoz is lehet (ezzel nálam most épp van valami gond (korábban ment), de nem mélyedtem bele, mert ezt a funkciót nem használjuk). Alapvetően arra használjuk, hogy az itthoni előfizetést tudjam máshol is nézni. Tud time shiftet, az élő műsort vissza lehet pörgetni, vagy megállítani, szóval nem rossz.
TVHeadend fut az OMV alatt, az intézi a tunert, a másik oldalon meg Kodi a kliens. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz Toninho13 #8320 üzenetére
Milyen tunered van? Én 2 MyGica T230-at használok, megy szépen.
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Tv tuner problémám van. Megérkezett a várt tuner, viszont sudo dmesg parancsra az alábbit dobja:[ 308.990791] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-b40-01.fw (-2)
[ 308.990802] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-b40-01.fw failed with error -2
[ 308.990813] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 308.990817] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 308.990819] si2168 7-0067: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 308.995572] si2157 9-0063: found a 'Silicon Labs Si2157-A30'
[ 309.046686] si2157 9-0063: firmware version: 3.0.5
[ 309.046714] em28xx 1-4:1.0: DVB: adapter 1 frontend 0 frequency 0 out of range (42000000..870000000)
[ 309.051473] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 309.051484] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 309.051492] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 309.051496] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 309.051498] si2168 7-0067: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 309.058553] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-b40-01.fw (-2)
[ 309.058565] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-b40-01.fw failed with error -2
[ 309.058574] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 309.058579] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 309.058580] si2168 5-0064: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 309.063166] si2157 8-0060: found a 'Silicon Labs Si2157-A30'
[ 309.113686] si2157 8-0060: firmware version: 3.0.5
[ 309.113713] em28xx 1-4:1.0: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (42000000..870000000)
[ 309.123022] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 309.123049] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 309.123178] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 309.123184] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 309.123186] si2168 5-0064: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 310.143797] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 310.143809] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 310.143914] si2168 7-0067: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 310.143919] si2168 7-0067: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 310.143921] si2168 7-0067: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 310.158594] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 310.158606] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 310.158615] si2168 5-0064: firmware: failed to load dvb-demod-si2168-02.fw (-2)
[ 310.158619] si2168 5-0064: Direct firmware load for dvb-demod-si2168-02.fw failed with error -2
[ 310.158621] si2168 5-0064: firmware file 'dvb-demod-si2168-02.fw' not found
[ 319.922529] softdog: initialized. soft_noboot=0 soft_margin=60 sec soft_panic=0 (nowayout=0)
Ezek szerint a firmware file-al van baj. Hogyan tudnék leszedni egy másikat, és azt használni? Más rendszer alatt a /lib/firmware-be bemásoltam, de OMV alatt nem tudom hogy hogy megy. -
DIEGO15
őstag
Le kellett választanom az adat vinyót és egy két újríindítás után visszadugtam. Most a transmission azt jelzi, hogy vagy 30 torrent állomány nincs letöltve, ezért elkezdte sorban tölteni őket. Olyan dolgokról beszélünk, amik már akár napok, hetet óta le voltak töltve és az állományok megvannak az adat lemezen. A transmission szolgáltatásban is ez a hely van beállítva letöltési célmappának.
Sőt, ami viccesebb, hogy sok betöltött torrentfájl megduplázódott a guiban és két külön mérettel szerepel megyegyező néven.
Találkozott már valaki ilyennel?
[ Szerkesztve ]
-
Asztee
aktív tag
Az a gyanúm ,hogy a NextCloud lesz a lúdas... Elöző nap fotózgattam a telómmal - csináltam náhány panoráma képet is - az autó-szinkron be van állítva ugyebár és amikor a gépen próbáltam megnézi a képeket ,akkor néhány képnél nem volt bélyegkép és csak homok-órázott ,amikor rékattintottam és olyankor van az is ,hogy minden egyéb nas funkció is hosszan várakozik.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
lovi27
addikt
Elvileg egy erre való diszk-klón programmal működnie kell. Próbálni nem próbáltam, mert én ilyen esetekben inkább szeretem újratelepíteni. Sikerült úgy begyakorolni, hogy a beállítások már álmomból felkeltve is mennek.
Az OMV erre a célra a Clonezilla programot ajánlja, ami az OMV-Extrák / Kernel fülön érhető el, más támogatott programmal együtt.
Használatához ott van egy kis útmutató.[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
-
djherby
tag
Igen, a rendszer külön van, és mint olvastam jó döntést hoztam, mert egy lemezen macerásabb "lakni".
Ha már így beszélünk róla. Mire a cserére sor kerülne, addigra belakom a rendszert. A költöztetés megoldható lesz majd? -
djherby
tag
válasz vadkörte #8305 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az alap: Gigabyte 3050 (Intel Celeron 3050) 4Gb ram. A 160-as vinyóm már nem kell semmire. Csoda hogy megy! Lehet később kicserélem egy ~60-as SSD-re. A nehézség abból adódott, hogy bootolás után a kép összeugrott a képernyő felső 5%-ra. Valamennyire láttam, hogy ez már a telepítő, de semmit nem tudtam kezdeni vele. A megoldás véletlenül jött. Letiltottam az int. videovezérlőt, ami miatt már semmit se láttam. Bios reset. És láss csodát, utána láttam mindent rendesen. És felraktam rendesen.
OK! Akkor gui-ban megpróbálom.
Köszi még1x! -
vadkörte
addikt
válasz djherby #8304 üzenetére
"A héten nagy nehezen felment az új épített NAS-ra az OMV."
Mi volt a nehézség, mi okozott problémát és milyen hw?"Tettem bele egy 160Gb-os vinyót rendszernek, és van egy 2Tb-os adatnak. Ezt a régi Synology-ból raktam át."
Az a 160-as HDD eléggé ágyúval verébre, az OMV ha nincs nagyon bővítgetve elvan 5-8GB-on, a későbbiekben igény esetén egy adatpartíciót létreozhatsz rajt.
Milyen a filerendszer a 2TB-oson? Ha a Syno féle, ne csodálkozz, hogy nem haverok az OMV-vel."Gondolom le kellene formáznom (gyalulni a régi rendszert).
OMV alatt meg tudom csinálni (fdisk-el)?
És melyik filerendszert ajánljátok (ext4, jfs)?"
Igen. Ez a legbiztosabb, ha üres a 2TB-os lemez nincs közbenső lépés, ha vannak rajta adatok és fontosak és a Syno még elérhető mentsd le vele valamire - pl. USB-s külső lemez - ha nem fontosak, vagy üres, az OMV-vel formázd le és hozd létre vele a filerendszert. Ha nincsenek különleges igények EXT4 bőven megfelelő.
A filerendszer létrehozásához nem kell fdisk, GUI alatt is megoldhatod. Ha van rajt valami filerendszer, a "Lemezek" pontban töröld - ha kell akár wipe-olhatod is - majd a "Fájlrendszerek" pontban a "+Létrehozás"-sal tudod a lemezen létrehozni a kívánt filerendszert. Itt tudod formázni is.Üdv. V. Körte
-
djherby
tag
Sziasztok!
A héten nagy nehezen felment az új épített NAS-ra az OMV.
Tettem bele egy 160Gb-os vinyót rendszernek, és van egy
2Tb-os adatnak. Ezt a régi Synology-ból raktam át.
Az omv látja, de filerendszert nem tudok rá alkotni.
Gondolom le kellene formáznom (gyalulni a régi rendszert).
OMV alatt meg tudom csinálni (fdisk-el)?
És melyik filerendszert ajánljátok (ext4, jfs)?
Köszönöm előre is! -
predi32
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen beállítottam az Openvpn plugint, el tudom érni a szervert mindenhonnan (kell a munkámhoz).
Transmissiont is sikerült beállítanom dockerben fut Nordvpn-nel.
Amint elindul a Transmission dockerben azonnal szétkapcsol az openvpn és csak várakozik a szerver válaszára. Ha leállítom a Transmissiont a kapcsolat helyre áll.
Ezek szerint az openvpn és a Transmission ( dockerben Nordvpn-nel) nem megy egyszerre, vagy csak én bénáztam el valamit?
Esetleg van más megoldás, hogy elèrjem távolról a szervert és a webui?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest