- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
AiRLAC #18721 üzenetére
Hi, igen köszi az infót, én sem találtok, eza bajom.
Asztali gépem amit eladok munkatársamnak Win10-el szerelt, USB és wifin is tökéletesen tudom telepíteni.
A mostani HP laptop ami az új gépem lesz, mindenképp naprakész akartam lenni, ezért kértem Win11Pro-val.
Elsőre a felület fura, de már hozzászoktam, minden működik ami nekem netezésre kell, csak a nyomtató felett siklottam el.
Docker-ben feltettem a cups konténert, megkeresem, hogy oda be tudom e varázsolni, és ha igen hogy tudok nyomtatni vele, mert még sosem csináltam ilyesmit.Win11 bekeresi a nyomtatót, wifin meg is találja, csak épp írja nincs hozzá driver.
Napokban este hazaérve 1-1x próbálkoztam "HP MX340-es" driver keresésével, de hát nem talált ilyesmit.
Most már hogy megvilágosodtam, hogy HP helyett inkább Canon-ra keressek, kipróbáom hátha valami mégis lesz. (Hivatalos oldalon ugye nincs driver ez 100%) -
stigma
addikt
válasz
AiRLAC #18718 üzenetére
Ó édes istenem, de szét vagyok esve
, ez az év user error hibája.
,,Miért nem találok egy Canon nyomtatót/scannert" a HP-k között nem is értem.A kombó onnan jött, hogy HP lapotot vettem nemrég, és próbáltam a Canon Pixma MX340-as telepíteni atomfáradtan...hát hja.
Megpróbálom most a Canon-nál keresni hátha meglesz -
tradeelek11
Topikgazda
-
iff
senior tag
-
doberman
senior tag
+1 erre a megoldásra...
az smb mappát egy másik mappára tükrözni ahova nem lát bele az user... (nyilván ezt a pótolhatatlan adatokra, fényképekre stb érdemes a redundancia miatt -akár napi mentéssel, mindennap egy új mentés egy hét után felülírással. egy hét alatt csak feltűnik hogy zsarolgatnak.. ) és ez akár ugyan azon omv-n belül is kialakítható.. -
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
Gyorsan megnéztem amit irtál!
Igen.. hasonló!
Ha csinalok a NAS on egy mappát (nem akarom az összeset)
akkor azt folyamatosan tudjam szinkronizálni a laptoppal és az asztali géppel is!
Mint egy globális projekt tár!
Közbe kaptam egy GoodSync nevű javaslatot is!
A nap folyamán megnézem ezeket! -
piglet76
tag
A NAS alaplapja Asrock QC5000-es, gyári BIOS, csak az van.
Az asztali gépemé Asrock FM2A85X. Uccsó BIOS.
Gigabit csatlakozások, a router egy TP-Link 1043ND (DDWRT firmware.) Az asztali gépnek és a NAS-nak is a routeren fix IP van beállítva MAC alapján, a gépek automatikus DHCP-re vannak állítva.
Az OMV "műszerfala" ki is írja, hogy gigabites a csatlakozás, 1500-as MTU értékkel.
Semmit nem állítottam a második telepítés óta.Ami még nagyon furcsa, hogy most elkezdtem másolgatni (távolról TeamVieweren belépve az otthoni gépemre) asztali gépről NAS-ra. 28-30MByte/sec.
A NAS-on ezt látom:
Miért nem megy feljebb? Miért áll meg cca. 300-nál? (Mert ez se nem 100Mb se nem 1000Mb...)Jó, hogy még alig használom a cuccot, de vannak olyan dolgai, amiért vakarom a fejem rendesen.
Ötletek?Ui.: Nekem a kép nem jelent meg, ide rakom a linket is...
-
lovi27
addikt
Több óra bírózás után végre sikerült feltelepítenem az ISO-t, de akkor is a grub2 konfigurálását utólag, kézzel kellett befejeznem. Pendriveról telepítettem, de a grub állandóan ráírt valamit, és így ha eltávolítottam nem indult el újra az OMV, míg vissza nem dugtam. Végül csak a grub utólagos konfigurálása segített. De miért...
Utána olvastam egy kicsit a Jumbo frame-nek Sokat nem vártam tőle, mert eddig is jó hatékonysággal tudtam átpréselni az adatokat a kábelen. A standard sávszélesség lehetséges 95%-kos hatékonyságát ez további 4%-kal tudja javítani, ha minden eszköz támogatja (mint ahogy írtad te is). De mivel én nagy megelégedettséggel használom a "ríltekszerű szarok"
routeremet, ami természetesen nem támogatja. így lemondok a plusz 4%-ról. Se több pénzt, se további időt nem ér meg nekem.
Azért kösz. -
Vesa
veterán
Erről az rsync-es megoldásról hol lehet részleteket megtudni, különös tekintettel a gyakorlati megvalósításra?
Nekem meg az a problémám, hogy OFF FreeNAS-t használok ON, de nagyon sok ramot igényel a ZFS volume, nekem pedig nincs kedvem 20ezreket ölni csak RAM-ba. Ezért UFS-t használok, ami sokkal kevesebbel is beéri, cserébe sokkal kevéssé biztonságos. RAID-et nem használok.
Jelenleg én is manuálisan mentegetek időnként, de ha ezt automatizálni lehetne, az igen csak megkönnyítené a dolgot, főleg, mert porosodik itt a fiókban még egy integrált Atomos alaplap, ami alkalmas lenne a második adatmentő gép szerepére. De sajnos foglamam nincs, hogyan kell összerakni egy ilyen Rsync-es rendszert. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest