Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
lovi27
üzenetére
Előzőleg ez alapján állítottam be a transmissiont és űködött is, most viszont nem indulnak a letöltések. Ugyan bekerül a webes felületre, csak nem indul el.
Ezeket írtam át:"download-dir": "/srv/.../Torrent/Befejezett","incomplete-dir": "/srv/../Torrent/Folyamatban","watch-dir": "/srv/.../Torrent/torrent","incomplete-dir-enabled": true,"trash-original-torrent-files": true,"rpc-password": "transmission","rpc-username": "transmission","rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*","umask": 2,"watch-dir-enabled": true
Az ACL-ben a debian-transmission-nek Read/Write joga van mindhárom mappára. Kell még valamit állítanom? -
-
vmk
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Köszönöm nektek is a tippeket. Sajnos a PCI-os kártyát nem tudtam életre kelteni, az már magas nekem. Raktam be egy zsír új IDE HDD-t ami volt itthon és erről fut a rendszer. Nem igazán vettem észre különbséget a SATA-shoz képest sebességben. Teljesen elégedett vagyok vele.
-
Kenderice
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
Egyelőre még a qbittorrentet sem tudom beállítani.
Mindig valami IP hibát ír ki és nem tudja megcsinálni a portainer a konténert.
Ha nem írok be IP-t a Network/IPv4 address-hez akkor az a baja, ha beírom a nas IP-jét (192.168.0.60) akkor meg az a baja.
Tényleg nem tudok már mit csinálni. Nem értem mi a fax baja van.
Hogy miért kellett azt ennyire megbonyolítani, nem tudom.
Mire jó ez a docker hülyeség?
Miért nem lehet sima pluginként telepíteni egy repoból mint mondjuk a KODI esetében...? -
vviktorr16
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Igen, időközben rájöttem, hogy ez nem OMV probléma. Rengeteg mindent megpróbáltam, alaplap biosában is minden ki van kapcsolva, amivel ébreszteni lehetne a gépet. (bár ez az UPS nem is tud ébreszteni, csak gépet kikapcsolni)
Viszont win10es gépen semmi probléma nincs, de az a durva, hogy ha a nas csak usbn van csatlakoztatva az UPS-re (szóval az áramot sima konnektorból kapja) és a NUT csomag sincs, még akkor se tudom kikapcsolni a nast.
Hát ilyet még nem láttam, de most erős sejtésem az hogy itt a debian 10-el és a nasomban lévő alaplappal(Asrock j5040) van a probléma, azaz az USB portok működnek ha ki van kapcsolva a gép (valamelyik alaplapon ez állítható, talán ERP mód) és ez miatt, plusz a debian 10 leállításkor nem tud mit kezdeni a rádugot UPS-el, vagy valami hasonló.
Köszi azért a választ. -
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Elvileg újabb, jobb, tovább támogatott, és a fő indoka, hogy biztonságosabb elvileg, kiemelném hogy elvileg.
Más. ACL. Ha az egyebek (anonymus) kap olvasás/végrehajtás jogot (Samba), csak abban az esetben látja a mappát az user is. Ez hogy a jó büdös fenébe lehetséges? Felette a csoportnak meg az usernek be van állítva minden... Ez így hülyeség.
Vagyis nem, de nincs értelme. Így anonymous = user. Hozzak létre egy új felhasználót, vagyis kettőt, egy vendéget meg egyet aki ír/olvas/végrehajt.
Minidlna működik ha nem adok jogot anonymusnak... -
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Működik az OMV 6 Debian 11-en? Nem, vagyis részben. Vagyis igen, de egy része nem. Tehát nem megy

Akkor nem itt, lehet az OMV fórumon olvastam, hogy tedd fel a tizest, az ötöst, majd frissíts 11-re. Hát nem jött be. Vagyis egy része működik, tehát nekem nem jó
A jogokat még átolvasom, mert ahogy le van fordítva magyarra, az nem teljesen érthető. Egyelőre aki tudja az ip-t, az lát mindent. De ez még változni fog
Dupla NAT megoldva, így már megy minden Debian 10 és OMV 5 alatt.
Mikor lesz működő 6-os verzió?
-
TGWH
őstag
-
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Nem tudom mi lehet a baja. Elvileg a router sem lehet gondja, mert belső hálózaton megy. De azért ki kéne próbálni úgy is, hogy kiiktatom.
Plugin lenne a legjobb persze, de ha nem megy... friss Debian telepítés, direkt nem buheráltam semmit. Visszatérő gond, soha nem ment elsőre mindkettő. Elvileg mennie kell mindennek elsőre. -
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Ez a fura. Nem indult el. Letöröltem, feltettem Debian alatt, ezen fut az OMV is. Itt sem indul el. Sőt, ha nem root, hanem user jelentkezik be, akkor amikor el akarom indítani egy systemctl start minidlna paranccsal, akkor kéri annak a felhasználónak a jelszavát, amit OMV alatt hoztam létre, Samba miatt, és nem fogadja el a jelszót, amit root alatt elfogad ugyan arra a felhasználóra...
Néha blfsz dolgokat művel a linux...
Windows látja hogy fut egy ismeretlen médiaadatfolyam (így ismeri fel a minidlna szervert is).
Az aktiválást nem tudja megcsinálni, minidlna 6.0.
Annyira nem fontos, de örültem volna ha működik... -
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Felteszi, de nem fut. A gond ott kezdődött, hogy a szolgáltatói modem-router folyton ledobálta a telefonokat a hálózatról. Kell mögé egy saját router, de valami mindig szarakodik, torrent sem ment elsőre ahogy kéne. Most már stabil, csak épp nem akar egy-egy szolgáltatás elindulni. Minidlna tipikusan olyan, hogy felteszed és megy. Maximum bele kell nyúlni a konfig fájlokba. De még el sem indul.
-
TGWH
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Igen, azért kellene mind a kettő.
Airshare is jó lenne, de az sem megy. Régebben ment, azért tértem vissza az OMV-hez.
Macerás Linux-on beállítani a jogosultságokat, de most még addig sem jut el, hogy elinduljon a dlna szerver.
Lehet megnézem a dockert, hátha.
Windows-al még nem néztem az smb-t, egy ideje nem megy. -
Horvi
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Igen utánakerestem én is. Remélem csak átmeneti, de ha megint a közelébe kerülök akkor valami live cd-vel bebootolok és ránézek. A SMART naplót megnéztem csak Error Information Log Entries bejegyzés van amire rákerestem de elvileg NVMe SSDnél annyira ez nem gond.
Amúgy a SMART test szerint PASSED... -
Horvi
őstag
-
lovi27
addikt
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
lovi27
üzenetére
Értem, csak le akartam tesztelni, hogy mi van, ha nem egy üres torrent klienst rakok a modemjükre.
Szerintem szar a modemjük ezt akarom bebizonyítani (ezt beszéltük a digis fórumon is) , és nem releváns, hogy egy laptopot rárakok akkor jól megy.
Mert nálam általában kapcsolódik majdnem 20 dolog. És nem akarom elfogani, hogy gyenge a routerem sem (digi mondja), mert ASUS TUF-AX5400-zal is próbáltam.Ezért akartam pppoe kapcsolatot építeni, mint a laptoppal is.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
lovi27
üzenetére
Digi azt mondja kössem rá a gépem az ont eszközükre, ami bridge módban van. Állítsam be a pppoe kapcsolatot és ha úgy megy a net, akkor náluk minden rendben van.
A laptopomat rakötöm és minden oké, de gondoltam ráraknám a Nast is, mert már rájöttem, hogy akkor megy tönkre a net, amikor bekapcsolom a nason a dockerben a qbittorentet.
Ezért kérdeztem, hogy omvben be lehet-e állítani valahogy a pppoe kapcsolatot. -
törölt tag
válasz
lovi27
üzenetére
Példát kérek.
Milyen kiskereskedelmi forgalomban lévő routerben van optikai, vagy kábel modem?
Szolgáltató által biztosított eszköz nem ér#16420 lovi27
Kösz, hasznos leírás.#16439 Tarokk79
Régen engem is érdekelt hogy tud e ilyet az OMV, de nem, nem tud, az OMV egy NAS orientált rendszer, a NAS -ok meg lognak egy belső hálón és nem felépítik azokat.
-
tcsaba007
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Kezdő vagyok még dokkerben, elnézést ha rosszul fogalmazok.
Én erre gondoltam a docker hub-on:
"docker-compose (recommended, click here for more info)
.
.
"
Ami ez alatt van, azt tenném be a stacks-be...
De a Volumeio-nál csak image van...
(Közben írt Stigma, hogy ő úgy emlékszik már csinált compose fájlt hozzá, megnézi...) -
tcsaba007
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Köszi. Holnap megkapom az új SSD-t és próbálkozok vele.
Bár most látom, hogy a dokker storage is áthelyezhető az adat HDD-re...Sikerült már valakinek OMV dokkerbe Volumeio-t telepítenie?
Nekem csak stacks telepítés jött eddig össze compose fájlal, de a Volumeio-hoz nincs fent compose.... -
válasz
lovi27
üzenetére
Azt olvastam, hogy régről bent maradt Firefox beállítások is bekavarhatnak.
Ezt is érdemes volna megnézni:
enter about:config into the firefox address bar (confirm the info message in case it shows up) & search for all custom preferences (=shown in bold) starting with security. & reset them to their default value by right-clicking them -
3800+
őstag
válasz
lovi27
üzenetére
Na orulok hogy tetszik! :) Igen nginx proxy manager + cloudflare-rel kapott egy domaint.
Ami nem tetszik, de erre is van megoldas, az az hogy furan szettordelve tarolja a fajlokat csak a webes feluleten vagy a kliens programokban lathatoak szimpla smb kapcsolattal ha belenezek a mappajaba nem lehet hasznalni a fajlokat. Nem problema, csak mindenkepp kell a kliens windowsra. Egyebkent van egy fuze nevu bovitmeny amivel file manager jellegu funkcioja is lesz de az mar nekem kinai. Hasznalom a kliens progikkal es csokolom

-
kokopo
aktív tag
válasz
lovi27
üzenetére
Holnap utána járok annak amit írtál
Nekem az a fura (eddig .1.7x volt az ip, most .0.5x) hogy bejön a bejelentkezési ablak (user pass) és a nem fogadja el
Ha nat-olva lennék, akkor a bejelentkező ablak-ig el sem jutna, nem? Mert csak annyi jönne ki hogy "webhely nem elérhető" -
Panhard
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Közben megjöttek a grafikonok. Csak az alaplap csere utáni első bekapcsolásnál kellett neki kb: 1 óra, utána már jó volt. Azóta 2x indítottam újra, egyből megjelentek. Csak a hálókártya grafikon előzményei tűntek el, ami gondolom azért van, mert másik típusú hálókártya van az alaplapon.
-
boatkiller
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Szia! Megvan mi volt a hiba.
Az összefoglalóban a Telepítés Debian Linuxra leírásban a Debian netinstal.iso letöltési link már a Debian 11-re mutat. Én persze csak letöltöttem megcsináltam a bootolható usb-t és nekiestem a telepítésnek.
Ma realizáltam mi is a gond.
Gond nélkül feltelepült. -
boatkiller
tag
válasz
lovi27
üzenetére
Szia! OMV5 ISO feltelepül,de csak ha EFI USB Device módban indítom.
Normál USB HDD módban bejön a telepítő képernyő, majd fekete képernyő command prompttal és ott a vége.
EFImódban meg ugye 3 partíciót készít és rossz helyre teszi a GRUB2-őt.
Így újraindítás után az insert boot disk... felirat fogad. Debian telepítésénél tudom javítani a GRUB helyét, az OMV ezt sajnos nem tudja. -
jézusom
addikt
válasz
lovi27
üzenetére
Köszi! NEm egészen Így gondoltam, de most lényegtelem mivel az OMV-t kell rendbe tennem. Bizonyos hiba miatt azt olvastam, hogy töröljem ki a config.xml-t. Na most ezt megtettem, de jön is a hiba üzenet. Csináltam egy config.xmlt kézzel, de hát tartalma az nincs és anyázik is miatta. Próbáltam upgrade parancsokat, de semmi hatás. Hogyan lehetne a rendes mappa szerkezetet visszaállÍtani? Természetesen jó lenne full omv install, de nem tudom hogyan kellene, mert omv-ben fut a docker abban meg a HA is például és nem nagyon vágom ezt annyira, hogy mindent újra tudnék rakni.
-
Faby
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
Plex frissítésében kellene egy kis segítség.
A legfrissebb OMV5 (5.6.13-1) fut, a Plex dockerben (Portrainerben) szépen muzsikál, csak nem tudom frissíteni. Jelzi, hogy van frissítésde hiába próbálom a stacket frissíteni, nem megy.
Szintén dockerben fut a Duplicati, ott simán azUpdate the stackgombra kattintva szépen frissíti az image-t.
Vagy manuálisan kellene frissítenem, ahogy írja? És azt hogy?
Letöltöm aplexmediaserver_1.24.0.4930-ab6e1a058_amd64.debfájlt, és hogyan tovább? -
stigma
addikt
válasz
lovi27
üzenetére
Ilyenkor mindig egyik szemem sír, másik röhög,mert örülök, hogy fejlődik valami, és örülünk, hogy még mindig ,,free" viszont én egy nagyobb OS váltást mindig tiszta telepítéssel oldok meg, ami kb egyfél délelőtt, és akkor tuti nem hibázhatok.
Remélem amit régen írtál az úgy lesz - auto biztonsági frissítések menni fognak - ezenkívül a Dockeres mizériát megoldom. -
válasz
lovi27
üzenetére
Találtam ehhez egy segítséget, ez megfelelő lehet?
Debian, UbuntuTo completely remove the Plex Media Server from the computer, first make sure the Plex Media Server is not running. Then do the following:Run the command dpkg -r plexmediaserverRemove the directory /var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/ -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
lovi27
üzenetére
"A dockerrel együtt jött probléma, hogy aki figyelmetlenül csak frissíti azokat és nem törli a feleslegessé vált image fájlokat annak egy idő után betelik a rendszerlemeze (már ha oda telepítette a dockereket)" idézet tőled.
Erre tettem be ezt: [link]
ha jól emlékszem te watchtowert használsz úgy ,hogy az csak értesít ha frissítés van illetve a régi imageket törli. Ez utóbbit(a törlést) csinálja meg az idézett konténer. Én nem tudom használni a watchtowert a HA supervisor miatt. Ezért kellet valami mást kitalálnom,
ez lett a D.I.U.N. ez sem frissít csak értesít, viszont nem mailben hanem telegramon.
Magyarul a Watchtowert ki lehet váltani ezzel a 2 konténerrel.Ha már beleszőttem a telegramot, akkor tovább vittem az első az ugye ha pl. megáll, egy konténer küld egy értesítést, viszont azért kezdtem azzal, mert ott a videóban benne van
a telegram beállítása. Az OMV notification már csak grátisz
Sőt ha már Telegram:
amit szeretnék:
Grafana nézd meg ezt: [link]
Na ebben még az is benne van hogy a konténerek külön külön
mennyi memóriát használnak. A kinézete sem rossz, de ezt hívom én "parasztvakításnak".
Viszont ami inkább a lényeges itt betudsz állítani
szinte mindenre (is) riasztást és hogy kerek legyen a történet Telegramra is! [link] [link]
Telegraf + InfluxDB+ Grafana.
És nem csak az OMV-és NAS-omon hanem betudom húzni, az opnsenset (hp t620+)
itt most teljesen mindegy is hogy milyen "sense" mert mind a kettőben benne van a telegraf plugin. [link]
illetve akár a Unifi switch és AP-ék adatait [link]
ha az OMV része készen van azt akkor megosztom (a többit is, csak azért ahhoz már idő is kellene
)Tehát minden mindennel összefügg
Inkább erősíteni szerettem volna amit írtál, aki teheti tegye külön partícióra
a dockert, illetve figyeljen a nem használt imagekre. És erre jó a Docker-GC.A többi csak rizsa....
Peace
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
lovi27
üzenetére
Akkor hogy te is örülj
version: "2.1"
services:
dockergc:
image: clockworksoul/docker-gc-cron:latest
container_name: docker-gc
environment:
- TZ=Europe/Budapest
- CRON=0 9,21 * * *
- FORCE_IMAGE_REMOVAL=1
- FORCE_CONTAINER_REMOVAL=1
- GRACE_PERIOD_SECONDS=345600
- DRY_RUN=0
- CLEAN_UP_VOLUMES=1
volumes:
- /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
restart: always
Ez annyit csinál nálam de ezt a CRON-ba átlehet írni ,hogy reggel és este 9 kor megnézi hogy van e fölösleges image és ha van törli. Tudom te a Watchtowert használod erre, de én azt nem tudom, viszont akkor mindjárt leírom én mit használok helyette csak az hosszabb lesz
-
Nagymelák
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
Some packages could not be installed. This may mean that you have,
requested an impossible situation or if you are using the unstable,
distribution that some required packages have not yet been created,
or been moved out of Incoming.,
The following information may help to resolve the situation:,
,
The following packages have unmet dependencies:,
linux-headers-4.19.0-16-amd64 : Depends: linux-compiler-gcc-8-x86 but it is not going to be installed,
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.,
**** Kernel headers don't seem to be available, can't compile the module. Sleeping now. . . **** -
Faby
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
Köszönöm, ismerem és látogatom a topikot, az itteni bejegyzésemben is az ottani korábbi hozzászólásomat linkeltem. Sajna nem kaptam semmilyen visszajelzést ott, vélhetően senki nem találkozott ezzel.
Nem is a boot hibára kerestem itt választ, hanem mentés-visszaállításra, azt pedig itt megkaptam, legalábbis egy verziót, köszönet érte.#16195Synaptic: Kösz, elvileg boot közben nincs semmi egyéb hibára utaló jel.
Mivel megvan a workaround, ha a tényleges ok nincs is, szerintem elengedem.
Kösz a segítséget. -
Synaptic
senior tag
-
-
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
A raid nem csak az adatlemezekből áll

Csinálsz pl 1 darab 5 lemezes raid tömböt . Utána ennek a tömbnek az egész méretét (lehet kisebbet is) "kiajánlod" mint Disk0 (1,2,3 stb) innentől a logikai lemezed a Disk0 teljesen úgy viselkedik , mint egy különálló merevlemez.Faby
Raid 0 ban 1 db lemezzel ? Oda szerintem minimum 2 disk kell , ez a windows stripe"d" volume megfelelője.1 A helyedben valamilyen disk backuppal lementeném a lemezt , majd az legutolsó linkelt képeden levő menüben kiválasztanám a create array with raid 0 val probálkoznék. Amennyiben elfogadja akkor nyertél.
2 megnézném van e a raid vezérlőn kívül sata csatlakozó a lapon és onnan bootolnék -
Synaptic
senior tag
válasz
lovi27
üzenetére
Simán ennyi van a stack-ben :
version: "2.1"
services:
plex:
image: ghcr.io/linuxserver/plex
container_name: plex
network_mode: host
environment:
- PUID=998
- PGID=100
- VERSION=docker
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/Config/Plex:/config
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/TV:/tv
- /srv/dev-disk-by-uuid-16080184-8cde-4a27-ab05-3a7bdeb8378a/Filmek:/movies
restart: unless-stoppedItt szinte nem lehet elrontani semmit.
Talán a network mode a hibás -
Gabesz87
veterán
válasz
lovi27
üzenetére
Hát főként olyankor van szerintem ez a lassúság, amit írsz, azaz megy a letöltés ezerrel, és olyankor szeretném elérni a mappákat, vagy másolni rá akár csak egy file-t. Akkor simán lehet, hogy csak HW-es korlátja van a dolognak!? Gondoltam rá amúgy, hogy szerzek egy Pi4-et, és átköltöztetem.
Ezt a Flashmemory plugint meg csekkolom, és felteszem, ha nincs még. -
Gabesz87
veterán
válasz
lovi27
üzenetére
"Feltételezem használod a Flashmemory plugint is, ami csökkenti az SD kártya használatot"
Ö, hát nem tudom, nem biztos, nem tudok róla. Annyira nem értek hozzá, én kb. követtem ilyen step by step leírást, videót, amikor feltettem a Pi-re. Örülök, hogy működik minden.
A tároló egy 3TB WD RED HDD egy Axagon USB3-as dokkolóban.
Szerintem kezdetek óta van ez a néha lassú elérhetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Építő/felújító topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gyúrósok ide!
- Robotporszívók
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

tradeelek11