Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Macrodroid
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Community Edition 2.19.
Akkor adott hibát, amikor fel akartam telepiteni, de ez már mindegy, most van, örülök. A törlésekre nem reagált semmit.
Csináltam a scannelést, most megint elindÍtottam. Van 19db film a mappában, 10 perce keresgél és kb felénél tart. Proci terhelés egekben.

Ez normális? -
kutga
félisten
válasz
kardos1993
üzenetére
Hozzáférési ellenőrző lista asszem a neve magyarul.
-
kutga
félisten
válasz
kardos1993
üzenetére
Jogosultságok be vannak állítva? Nálam szinte mindig ez volt a probléma. Annak a usernek kell olvasás/írási jog, aki alól a torrent kliens fut. A webes felületről az acl résznél tudod megadni a jogokat a mappákhoz.
-
kardos1993
csendes tag
Sziasztok
Nagyon új vagyok a OMV világában.
Torrent kliens beállítása sikerült Qbittorent fut rajta.
Ezzel az a problémám ,hogy azt írja elakadt a letöltés és a feltöltés is néha érdekes módón működik néha nem ez mi okozhatja? -
stigma
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Hi, example-ből lehet valami régi verziót telepít, ezt a hibaüzenetet amúgy az általam másolt 2 db parancsból (stop és rm) melyiknél dobta?
Mert ha nem törlöd a konténert, akkor nem tudsz újat feltenni.
Ezzel a paranccsal listázod a konténereket: docker ps -a
Itt meg kell keresni a Portainerhez tartozó Container ID-t, majd azzal tudod biztodsan leállítani és törölni
Leállít majd töröl:
docker stop portainerContainerID
docker rm portainerContainerIDÚjat szedd az új image-t
docker pull portainer/portainer-ce:latest
Ezzel telepíted
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Itt már amit írtam https://NASIP:9443-on éred el.De ha felment a Portainer, akkor örülj, reméljük nem a BE verziót tetted fel, mert az Business Edition, hanem a CE-t, mint Community Edition.
Plex-ben még 1 dolgot javasolok, ha a mappák már mennek: Scanning vs Refreshing a Library
Ha letöltesz egy új torrentet, akkor itt ha ezt beállítod automatikusan fogja beolvasni az új tartalmat (filmet/sorozatot is)
Beállítás --> Serve --> könyvtár : Itt meg beállítahtod ha gondolod hogy milyen időközönként ellenőrizze az új tartalmat. -
jézusom
addikt
válasz
stigma
üzenetére
ezek a parancsok szerintem nem törlik ki. Nem csinálnak semmit csak következő sorba lép a kurzor. Amikor meg telepiteném a portainert, akkor meg valami mappa átnevezésre hivatkozik.
You have to remove (or rename) that container to be able to reuFeltettem examplesből, bejött a portainer! 9000 porton.
-
stigma
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Hi, látom már páran válaszoltak, nagyjából segítek, de ami fontos minden felhasználónak:
Google a barátod --> 1-2 kulcsszó és review vagy youtube video mindenre van pontosan.Ezzel nem fikázni akarlak, csask szorszor kérdezel olyasmit, amit már a fórumban sokszor megkéreztél vagy leírtunk, pedig csak keresni kell, vagy keresőszavakat kell keresni.
Portainer törlés: Mivel írtad az ezer éves telepítést én azt ajánlom a régit töröld:
docker stop portainer
docker rm portainerÚjat szedd le és telepítsd:
docker pull portainer/portainer-ce:latest
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Új címet nem a 9000-es poton éred el hanema 9443-on : https://NASIP:9443
Utánna egy felhasználónév + jelszó párost generált és minden rendben fog menniCloudflare:
Cloudflare egy DDNS szolgáltató, ami régebben az volt hogy ha veszel egy domain-t mindegy hogy kinti webdsite-on vagy ittohnin (nextserver/rackforest, stb), akkor fudod konfigutálni az elérést.
Régebben csak DDNS docker konténer volt , most már más a szitu a Cluoudflare Tunnel-el.CF Tunnel nem más mint a Cloudlfare olyan szogáltatása amivel az egyes eszközeidre tudsz elérést bitorsítani port alapján --> olyan mintha egy Nginx Proxy manager-t gyúrtak volna bele.
1 konténert kell feltenni, ami a CF Tunnel, ezt a Clouflare hiatalos oldara belpéve tudsz telepíteni (neten van ezer video róla).
Ezek után kb akármennyi aldomaint tudsz telepíteni.Nekem 1 domain-em van, 3 gépen fut Dockerben a CF tunnel app:
1.Gép: Saját NAS
Qbittorent.domainem.com :
dashboard.domainem.com : Synology belpésem
Nextcloud.domainem.com : Nextcloud
2.Gép: Xpenology NAS
QbittorentXXX.domainem.com : Másik gép qbittorent elérése
dashboard.domainem.com : Xpenology gép belépése3.Gép: Xpenology NAS
Survillance.domainem.com : 3. gép kamera rendszere
dashboard.domainem.com : Xpenology gép(3. ik) belépéseSzóval kb Cloudflare alá ha bármit felcsatolsz akkor korlátlan eszközről korlátlan elérést tudsz megtenni (vagyis ez nem 100%), de én eddgi Cloudflare ingyenessen vagyok eddig bajom nem volt az elmúlt években.
-
jézusom
addikt
válasz
tradeelek11
üzenetére
Király! Az volt a baj, hogy nyomogatni kellett még, up+pull. igy utolólag értem, de ezeket nem tudtaM

-
jézusom
addikt
válasz
tradeelek11
üzenetére
Én csak siman musicot írtam de nem volt jó. Megnézem musicsal.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
jézusom
üzenetére
szpeti40 vel egyetértve én minden féle képpen egy normális mappa szerkezettel kezdenék.
pl. részlet az én Jellyfin stackem volumeséből:- /nas/WD1/Media/Sorozatok:/data/tvshows- /nas/WD1/Media/Filmek:/data/movies- /nas/WD1/Media/Zene:/data/musics- /nas/WD1/Media/ZeneiVideo:/data/musicvideos- /nas/WD1/Media/Foto:/data/photosMint látszik van egy Media mappán azon belül almappák pl. Sorozatok, Filmek, Zene stb.
Így ha nekem mappát kell megosztanom(ha újra kellene telepítenem) elég csak a Media mappát (természetesen csak ezekhez).Tisztelettel

-
válasz
jézusom
üzenetére
“Nem találtam configot hogyan lehetne a telepitésnél zene mappát létrehozni,”
A Plexnek nem feladata a média mappáidat létrehozni, az omv felületén létrehozott megosztott mappákat tudod csak neki odaadni amiből olvas. Hozz létre egy zene mappát és add oda a plex konténernek., ha még nincs ilyened.
“Gondolom be kéne húzni a zenéimet a filmek mellé...”
Ennek nem sok értelme lenne, a zene mappát hozzá kell csak adnod a zenékhez.
Beállítások -> Kezelés -> Könyvtárak -
válasz
jézusom
üzenetére
Elképzelésem sincsen hogy tudod csinálni a dolgokat hogy nem mennek a dolgaid
Ezek általában 5-15 perces beállítások.
Nincsen szerver hozzáadva a fiókodhoz, írtad is hogy accountot cseréltél, de ezekszerint a szerveren ez kimaradt. Az első képet milyen linken mutatja? -
jézusom
addikt
Srácok!
Ezzel a plexszel is képes vagyok sz@pni.
Másik account kellett plexhez különböző okok miatt. Egyáltalán nem tudok film mappát hozzá adni. Pedig a plex a dockeres mappámbol működik elvileg, tegnap kiolvasta még a filmeket. De tökre olyan, mint ha nem is szerver módban lenne a plex, pedig a helyi ip cÍmen van, nem valami felhős kliens!
Hogyan adjam hozzá a filmjeimet?
-
kutga
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Igazából ha ráérzel az ízére, dockerben egy csomó mindent meg lehet csinálni. Ehhez persze kell egy megfelelően beállított alap oprendszer, ami lehet az OMV, de mivel az tulajdonképpen Debian és egy gui, kb bármilyen Linux disztróra rá lehet húzni, én most épp coreelec alól dockerezek.
Sokat kellett olvasni hozzá, de szerencsére tele van az internet hasznos leírásokkal és videókkal, aztán mindenki döntse el mi válik be otthon.
-
-
jézusom
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Csak hogy tiszta legyen még nekem is

Ha jól értem, akkor meg tudom csinálni, hogy egyes konténereket, ugyan úgy mint helyi hálón elérem. De gondolom mindegyikhez tudok aldomaint csinálni cloudflaren?
Vagy ha konkrétan a heimdallhoz csinálok elérést, akkor elérhetek mindent, ami benne van heimdallban?
Vgay lehet úgy tunnelt csinálni, hogy mondjuk az smb-nek, és akkor kodiba beÍrhatnám a cloudflares "jézusom:port" és működik?
Persze most úgy néz ki megy ez a plex, de még erősen teszt fázisban.
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
áhh full szarul állÍtottam be a volumest...

-
-
jézusom
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Igen 9000-est próbálom mindig. Kitörlöm valahogy.
Tudom, hogy van cloudflares leÍrás, napok óta 0-24 ülök a gép előtt. De nekem az se volt meg, hogy akkor nem kell nginx...
A te leÍrásodat is olvastam, azt hiszem akkor az elavult mára.Gratulálok az apasághoz! De sajnálom, hogy nem lesz új leÍrás

De végülis ezt a tunnelt mire tudod használni konkrétan?
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Megtaláltam hol lehet mappát hozzá adni (a saját filmjeimet akarom látni)
De ebben a linuxos file szerkezetben hol találom a mappáimat? Bemásoltam az elérési utat, nem volt jó. srv üres. -
stigma
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Hi, hát bocs hogy ezt írom nálad, de egy telepítés részedről mindig extrém módon szokott menni, mert ,,valahogy" létrejön, még ha leírás is van
Portainer-t nem tudom hogy tetted fel, 1-2 parancsal én törölném, és utánna amit én írtam úgy telepítsd fel.
9000-es alap portainer port már kb 1,5 éve fixen https és 9443-as poton elérhető.Sajnos OMV-vel egynlőre végeztem, mert családapa lettem nagyon kevés szabadidővel így Synology NAS-ra váltottam, így sajnos új leírást nem fogok készíteni.
Cloudflare Tunel, amit én ahsználok távoli elérésre, így Nginx Proxy Manager nem kell, viszont az is tökéletes amúgy, csak én ,,szintet léptem"
Ilyen Cloudflare Tunnel-es leírás Youtube-on elég sokat találsz. -
stigma
addikt
Hi, igen minimál dolgokra amire egy NAS is van egy átlag felhasználónak bőven elég, mert van 1 db USB-d, remélhetőleg USB 3.0 amire egy HDD-t kötve a fix dolgokat simán fel tud telepíteni.
Tesómnak épp ilyet csináltam (Beelink S905x2 mini), amire egy 2TB-os külső HDD volt kötve.
Rendszernek CE futtott, dockerben oldottam meg a Qbit, Adguard-ot és még 1-1 alap konténert ami egy felhasználónak bőven elég.USB 3.0-n Qbit egy Digi 1GB-en olyan 70-85Mb/sec letöltést produkált ami szerintem elég jó teljesítmény.
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Ez így jó!
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Nekem az examples verzió van, de nem tudom működike, nem látom. Annyi hogy a nasip:32400-on van egy xml szöveg. Weblap nem tudom kellenee lennie.
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Google fiókkal leptem be, van itt minden bruclee film de a szerveremet nem látom. De ennek plex szerver kell, vagy bármilyen dlna? A sonoshoz akar csatlakozni, azt látom egyedül .
-
BlackJack21
tag
válasz
jézusom
üzenetére
A plex felrakása még nem elég, regisztrálni is kell( nem feltétlenül kell a plexPASS). Amint ez megvan, első indításkor kéri a szerver elérhetőségét, ez az NASIP:32400
Ha ezt a portot kiengeded, akkor bárhonnan a külső IP ismeretében láthatod a saját videotékádat.
Illetve alapból az általános adatok látszanak, ajánló, stb.Bal oldalon a menü végén a more/több -re kattintva jön elő az igazi csemege
-
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21
üzenetére
Azt hiszem elengedem
-
BlackJack21
tag
válasz
jézusom
üzenetére
Lehet backupolni is, csak nem a megszokott módon. A működő HA-ról egy backupot a Beállítások - Rendszer - Biztonsági mentések fül alatt, majd ezt a backupot lementeni valahova. Az új helyen dockerből telepíteni egy új Ha-t. majd azt a backupból "kiszedett" fájlokkal felülírni(sima tömörített állomány). Így megmaradnak a konfig fájlok és az adatbázisok is( statistical/historical).
@ Istv@n:
Igaz nincs supervisor( ami a dockereket fogja össze), de fel lehet rakni külön is, a HACS nekem is a HA dockerben fut.
"Open a terminal
Go inside the container withdocker exec -it homeassistant bash
Run the HACS download script:wget -O - https://get.hacs.xyz | bash -"
De az MQTT-t, azt egy Mosquitto docker gyűjti.
Amit nem tudtam még megoldani az az ADD-ON Store. Ez amúgy fontos lenne, mert nagyban könnyítené meg a user dolgát.
Összefoglalva, sokkal egyszerűbb ha nem a dockeres változatot használja az ember. -
jézusom
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Nem, nem tudom
csak érdekel. Előbb felraktam telóra meg laptopra a plexet. Nem làttam vele semmi megosztast, nem ertem mire jó. Az is biztos, hogy transzkódolni nem akarok.
Igazábol főleg érteni akarnám mivel jobb a plex. A megosztásaimat nem feltétlen kell dnlan kiküldeni webre, inkább olyat akarok, hogy eseti jelleggel valakivel videot, fotót megosztani. Google drive semmire nem jó. -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
Istv@n
üzenetére
Jól tudod
De ezeket fel tudod telepíteni ugyan úgy dockerként is.
Hogy egy példát is mondjak nekem a serveremen fut a HA,
viszont pár hozzászólással feljebb írtam hogy a ház közepében van egy RPI
amin fut pl a zigbee2mqtt dockerben és küldi az adatokat a HAnak mqtt-in.
Ezt csak azért írtam mert ha egy vason volnának akkor is így kellene megoldani
ha dockerben telepíteném mind kettőt.
De szerintem egyszerűbb OMV alatt is inkább VMbe telepíteni persze csak ha a "vas" bírja.Tisztelettel
-
válasz
jézusom
üzenetére
Nem használok minidlna-t, de ha jól emlékszem nem lehet benne jelszó vagy bármilyen védelmet használni. Ezért ajánlott a vpn, mivel így megfelelő authentikációval eléred az otthoni eszközeidet és szolgáltatásaidat, illetéktelenektől védett módon.
A minidlna is egy komplett szoftver, ami megosztást végez
A plex arra lett kitalálva, hogy a médiafájlokat megoszd, akár az Interneten keresztül is, megfelelő védelemmel.
De Te tudod, én csak leírtam amit gondolok. -
Istv@n
aktív tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
A Home Assistant dockeres változatához nem lehet külső plugineket telepíteni, ugye jól tudom?
-
-
B@ldrick
aktív tag
Milyen konténereket használtok? Hátha találok köztük hasznosat.
Nálam:
- DuckDNS (wireguard eléréshez frissítse az ddns IP-t) (másik OMV-n freednsupdater)
- Plex
- qBittorrent -
jézusom
addikt
válasz
stigma
üzenetére
Szia!
Én már próbáltam feltenni a portainert, de nem volt elérhető.
Most a te parancsoddal azt Írja már fent van. De valószÍnűleg igaza van, viszont valamiért nem érem el a 9000 porton.Egyébként ez sem érdekel, mert úgy látom elég jó ez a beápÍtett compose, csak kapálózok itt, mert nem megy pár konténer, aztán gondoltam a portainer segit...
Igazábol a lényeg a qbit/smb/dlna. Ezek mennek, csak éppen távolról szeretném elérni őket...
Nincs egy újabb doksid a nextcloud/cloudflare beállÍtásokról? A régebbi megvan de picit más. Úgy tudom már a letsencrypt már nem is játszik. Meg nem tudom most a cloudflarrel proxyval csináljam, vagy legyen dns only

Köszi!
-
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Visszaköszönök picit segíteni nektek, mert látom megváltozott a Docker környezet és mindenki szenved, és nem tud Portainer-t telepíteni
Nah akkor a lényeg, az hogy tegyétek fel a Docker-t , ahogy a videoban van : Link
0. lépésben csatoljátok fel minden szükséges meghajtót, hogy már csak Dockerezni keljen.
- 3 mappa ami kell a megosztáshoz hozzátok létre a video alapján
- esetleg az alábbi menüpontokban mielött létrehozzátok nézzétek meg, hogy manuálisan is telepíti a dockert ha nem hozzátok létre a 3 mappát:
Szolgáltatások --> Compose --> beállítások : Alul engedi telepíteni simán a dockert? (Install/Reisntall Docker)
Ha docker sikeresen feltelepül akkor már csak SSH-ni kell:
- Ellenőrizzátek hogy a docker környezet fel van e települve: SSH (putty) lépj be és írd be hogy docker version
Ekkor ki kell írni az OMV-nek, hogy melyik verzió van fenn, ha kiirja akkor sikeresen települt.
Ezek után Portainer-t a dokumentáció alapján az alábbi parancsokkal tudjátok feltenni:
docker volume create portainer_data
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latestAz itt lefuttatott 2 parancs feltelepíti a Portainer-t SSH-n. Ilyenkor a rendszer meghajtóra megy minden image/volume.
Ha ezt nem oda hanem egy másik meghajtóra akarjátok telepíteni akkor így futtassátok:(PortainerData mappát létre kell hozni egyik meghajtótóokra )
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v /srv/valamieleresiut/PortainerData:/data portainer/portainer-ce:latest
Ezek után települ a Portainer és mindent úgy ahsználtok ahogy kell! --> https://NASIP:9443
Qbittorrent:
admin és adminadmin-t felejtsétek el, logban kell megnézni, milyen generált jelszót kaptatok, egy ideje már ezt adja a rendszer.
Ez régebbi verzióban így van (4.3.9 ) de újabbiban már nem, mindent a logból nézz pl: 4.6.X -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Uj meghajtóra szeretném az OMV t tenni!
Valamivel át lehet pakolni a müködő rendszert , vagy ujra kell telepiteni?
üdv -
jézusom
addikt
Nyilván nekem is van gondom

Konténereknél ilyen ip cÍmek vannak.

Ha rányomok nem is, a nas ip-cÍmét Írja a böngészőbe, hanem szöveggel hogy pl
NAS.HOME:443
Ez nem lenne baj, de nem jönnek be az oldalak, gondolom kellene valami dns hozzá. A rendszerben be van állÍtva a DNS. Lehet hogy az NGINX állÍtott le valamit? Igazából NGINXet nem is nagyon állÍtottam, csak a konfigjában egy compose volumot adtam nekei. De nem vágom valami DNS-t nem kébne állÍtani?Ja és ha átÍrom a szöveget a rendes ip:port akkor se jön be az adott app. Ugyan akkor meg mondjuk qbittorrent szépen muzsikál. Lidarr is megy, meg most kipróbáltam a minidlna-t dockereből az is megy.
-
MrZick
csendes tag
Sziasztok!
Ismét jelentkezem ugyan azzal a problémával, mint pár hete.
OMV telepítés, konfigurálás és qBittorrent vagy Transmission használata.
Sokadik nekifutásra sem tudom működésre bírni egyik torrent klienset sem. Leírom, hogy csinálom:
- OMV stabil verzió letöltése, Etcher-el elkészítem a boot pendrive-ot.
- Telepítem a rendszert, csak a rendszer SSD van a gépre dugva.
- Elvégzem a frissítést, ezután telepítem az Extras csomagot.
- Leállítom a gépet, rádugom a HDD-t, indítom újra a rendszert.
- Formázom a winyót, létrehozok egy felhasználót, a lemezen mappákat.
- Bővítményekből felteszem a compose-t dlna-t
- Jogosultságokat beállítom (lehet itt van a gond) /configs mappa pl. root, docker, user jogokat
- Szolgáltatások -> Compose -> Files -> Hozzáadás lapon bemásolom a qbittorrent Docker Hub-ról másolt parancssorát.
- Beállítom az user id-t, elérési utakat
- Mentem, csatolom, up-olom.Elvileg működik is, de nem tudok bejelentkezni. admin/adminadmin vagy a user névvel sem. Config fájl utolsó sorába beillesztem amit itt kaptam parancsot, és akkor sem.
Sok leírást végignéztem, nekem mint laikus linux felhasználónak is elég egyszerű, pár kattintásos dolognak tűnik, még is elvérzek. Mit csinálok rosszul???
-
BlackJack21
tag
Tegnap befejeztem a upgrade-t, migrációt, stb.
Részletesebben:
Nemrég kérdeztem itt, hogy hogyan kellene kivitelezni az ssd cserét, költözést, merevlemezek cseréjét. Utólag is köszönöm a segítséget.
Mielőtt nekiestem volna készítettem backupot a home assistantról, a portainerben lévő 23db konténerről(fényképeket is, biztos, ami biztos).
Ezután nagy lélegzetvétel és elkezdtem.
A HP microserverben 4db merevlemez és 1db Samu 500Gb-os SSD volt.
Ez lett bővítve vagy cserélve.
Bekerült egy Axagon PCIe 3.0 x4 adapterben egy Samu 980 pro 1TB M2 nvme SSD. illetve 2db merevlemez helyett egy 18Tb-os EXOS X20-at.
A terv, hogy az 1TB SSD-n lesz a rendszer, illetve ezen az ssd-n egy másik partíción a docker konténerek adatai.
A régi 500GB-os SSD meg marad torrentnek.
A régi adatlemezeket lehúzva és egy HIREN's pendrive-ról indítva az EASEUS partition masterrel klónoztam a rendszer ssd-t,, illetve két, 500 GB-os részre szedtem. Ezután az új SSD-ről probléma nélkül indult volna az OMV. A rendszer elindult ugyan, de a hálózatról nem értem el. A VLAN-ok nem voltak pingelhetők. Ezt a omv-firstaid paranccsal újraépítettem. Itt kis hiba csúszott a menetrendbe, mert a régi SSD-t visszadugva a rendszer nem indult el, a helyes boot sorrend ellenére. Hiába, nem szereti a több elsődleges particiót, ami ráadásképp rendszert is tartalmaz. Itt ismét a EASEUS PM, a régi rendszer logikai particióvá alakítása után már nem volt gond.
A régi lemezeket is visszadugtam és átmásoltam a tartalmát az új lemezre(8TB, ˜15 óra).
Ezután a portainerben elkezdtem a konténerek módosítását, az új elérési útvonalakra.
Itt újabb kitérő, az új mappáknakl is kellett a megosztás és a jogosultságok(ACL-t is) beállítása.
A qBittorrent is kicsit problémásabb volt, mert a meglévő torrenteket is leszelektáltam és a csak maradék lett az új helyéről( régi ssd-ről) indítva.
Kis finomhangolás még volt, és azt hiszem még kell is, de sikeresnek nyilvánítom a projektet.
Ami árnyalja a sikert, hogy van némi elmaradás az elvárt sebességértékekben. A rendszer sokkal gyorsabb lett, annak ellenére is, hogy az előző is SSD-ről fut. A médiaszerver is gyorsabban reagál, stb.
Ami gond, ha SSD-ről- SSD-re másolok( teszt jelleggel), akkor csak olyan 240/260MB/s sebességet érek el. Az új ssd még az axagon adapterrel és a PCIe 3.0-s busszal is gyorsabbnak kellene lenni. A régi is egy samu 860 EVO, az is többre képes.
A memóriába(-ból) gyorsabb, 2100MB/s körül van, de ez is elmarad a 3500MB-s értéktől.Szerintetek mit kellene megnéznem, mit nem vettem figyelembe?
Működik, stabil, ˜38˚C körüli a hőmérséklet a NAS-ban, de ott a kisördög, hogy lehetne jobb is
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Jó rájöttem ez valami adatbázis izé jelentsen ez bármit. Viszont a mysql tettem fel mert az bent volt az examplesben, és volt másik ilyen leÍrás ehhez.
Viszont kérdésem továbbra is fenn áll. Tehát ha nincs examples, nem találok letöltő url-t, és egy ilyen hosszú kódom van csak, akkor azzal hogyan telepÍtsek egy konténert? MErt ugye feldobja a meglévő konténereket és nem tudok tovább lépni.
-
jézusom
addikt
Most próbálom ezt a marikadb feltenni, de nem vagyok biztos benne, hogy kell nekem.
A cloudflarnél van Stigma kollega leÍrásában, gondoltam akkor kell, de nem tudom mi ez.
Most az OMV compose alatt egy ilyen "stacket" akarok beÍrni, de csak az autocomposnál lehet, ott meg feldobja, hogy a 3 másik konténeremből válasszak egyet! DE miért? Ehhez kéne már watchtower vagy portainer?
-
válasz
jézusom
üzenetére
Én nem erőltetném a watchtower-t. Párszor már megszívtam vele, hogy frissítette és nem indult el a konténer utána rendesen, vagy valami hibára futott. Valamint még a rendszer meghajtódat is tele tudja rakni a régi docker image-ekkel és megáll minden. Azóta diun szól emailen ha valamiből frissítés van és kézzel frissítem.
-
jézusom
addikt
válasz
tachikoma
üzenetére
Aham. Nekem nem is a composnál, hanem egyes docker filoknál volt ilyen.
Erre mondjuk pont rájöttem, hogy eszköz cÍmet kér, nem mappát, de ilyen hibák jöttek.500 - Internal Server Error
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; export LANGUAGE=; docker compose --file '/config/HA/HA.yml' --env-file '/config/HA/HA.env' --env-file '/config/global.env' up -d 2>&1': Container homeassistant Starting Error response from daemon: error gathering device information while adding custom device "/srv/dev-disk-by-uuid-d9be48ec-6734-bd42-85b5-e8f607946097/SSDadat": not a device node -
tachikoma
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
beikszeltem, hogy docker-compose-t akarok felrakni, és egy idő után 500 error volt, meg "connection lost" felirat.
Sajna nem emlékszem már, hogy lett megoldva, mintha az rémlene, hogy valami újabb OMV verzió jött, amiben javítottak valamit (Szóval lehet más nem is fut bele ebbe) -
jézusom
addikt
válasz
tachikoma
üzenetére
Végülis nem kellett a portainer! A qbitt. felment a composra, meg még a glancest felraktam. Ezek voltak fontosak.
Még próbálkoztam más docker cuccot az examplből, de ott nekem is ilyen 500as hibák voltak, sokat nem küzdöttem ezekkel. (lidarr, vagy valami zene szerverre lettem volna kÍváncsi, de elengedtem, egyelőre jó a minidlna)
Még a Homeassistantot is próbáltam milyen lenne dockerben, de tudom ott nincs supervisor, úgyhogy nem eröltettem ezt se mivel ez se ment... De erre van is másik gépem.
Egyébként multkor ment itt az okfejtés, hogy kinek mennyit fogyaszt a nas, ezzel az n100 géppel határozottan gyorsabb a qbit, szerintem ez a legnagyobb terhelés jelenleg.
-
tradeelek11
Topikgazda
-
tachikoma
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Szerintem tök feleslegesen szívsz portainerrel. Azelőtt én is használtam, de aztán áttértem a docker compose-ra, ahogy ajánlják. [link]
Ha sikerült működésre bírni a compose-t (nekem az volt a legmacerásabb, állandóan elszállt 500 server error-ral telepítés közben) utána már minden megy könnyen. Nagyjából minden app-nál leírják a használatot/beállításokat compose yaml fájl-al is, csak a saját volume-odat kell kinézned és beírnod (amit előzetesen meg kell csinálni a shared folders-nél). Compose-nak kell plusz egy folder a config miatt

Portainer helyett pedig tegyél fel egy watchtower-t, az frissíti a konténereket automatikusan (saját magát is)
[Watchtower]
(Ennek is ott van az alján a compose yaml)
-
jézusom
addikt
válasz
tradeelek11
üzenetére
Ja kössz! Erre gondoltam, de közben feltettem a winscp-t is, de nem találom a meghajtóimat. Persze be tudok lépni, de nincs olyan mappa szerkezet.
-
jézusom
addikt
WOL nem játszik?
-
ptesza
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
A BIOS-ban még tudsz beállítani pár energia takarékossági módot. C-state.
Nálam is visszavesz ha idle.Amúgy az lenne az igazi, hogyha teljesen elaludna és csak akkor indulna, ha 'megszólítom. Egy ideig próbálkoztam vele, de nem sikerült és félretettem a kérdést. Már nem emlékszem mi volt a baj.
-
Pista0001
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Szerintem nem érdemes invesztálni, bármilyen olcsón veszel is bármit hozzá, még ha 5 wattot (kb 1750 forint évente rezsicsökkentett tarifával) le is faragsz, baromi soká térül meg. Ha van valami "raktáron", kipróbálhatod, de szerintem annak sincs sok értelme. A lemezek leállítása szerintem amúgy nem ördögtől való, illetve a gépet is altathatod/hibernálhatod/leállíthatod. Az alaplap tudja indítani a gépet automatikusan (RTC alarm, vagy mi szokott lenni a neve), a leállítás is biztos megoldható valahogy.
Nálam egyelőre nincs szerver (alkatrészre várok), de nem fogom járatni non-stop, az tuti. Egy NAS-om van, az megy non-stop, de leállítja a lemezeket, ha nincs épp rá szükség. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Van lehetőség valami extra energiatakarékos opciora?
Egy Fujitsu gépet használok, 29W a teljes fogyasztásom ezt szeretném lentebb faragni. (G2120 , 4GB memória, 2*1TB , pár SSD ( nvme, m.2 Sata)Akár egy Power on/off automatizálásra gondolva.
Kézzel nem kapcsolgatnám mindennap.
Éjjel például nyugodtan lehetne kikapcsolva, vagy leállított lemezekkel is.
-
jézusom
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Az mit jelent, hogy ugyan azokat a mappákat? Tudni kellen pontosan, hogy volt Írva karakterre pontosan? Mert sehol nem látok semmi féle mappát. Csináltam ugyan úgy torrent mappát, de nem került bele semmi, persze az lehet hogy nagy betűvel volt, ha ez számit. És ugye közben meg Íja hogy foglalt a hely nagy része...
És igen működik!
kösziköszikösziköszi!
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Jó ez úgy van, hogy az OMV-n belül a logban Ír egy adminhoz tartozó jelszót. Ezt még hamar megtaláltam, de ujra is kellett indÍtgatni hogy el is fogadja.
És le is jött az első torrent
persze full legál nyugi.Na de helyem az nincs, a 4Tb vinyóbol pedig nem is látom a tartalmat, lehet ujra húzom.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

plusz olcsóbb, mint egy syno. Csak hát onnantól hogy elkezdünk dockerezni, borul az egész, aztán inkább dugdossuk az usb-t