Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
Opel astra H-ban ha klimahtok, belul van hangja? Nem a ventillatorra gondolok, magara a klima kompresszorra.
-
bandi0000
nagyúr
F astrába a gyári Tid kijelző megadta magát félig meddig, egyik autóba egyáltalán nem jelez semmi, a másikba meg kb a számok felső harmada nincs meg, ahogy láttam a szalagkábel a hibás, mert az elvileg ragasztva volt, de most elengedhette a ragasztó
Ezzel lehet kezdeni valamit szerintetek?
-
mrx1212
tag
Nekem rendben volt az Alis simán kicserèltem.H Astra kulcsház
-
Tikakukac
titán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ha gyorsan rápillantasz a flip key kialakítására elég hamar leesik, hogy ehhez kell egy új szárat csináltatni.
Alis kulcsházakkal meg óvatosan. Én is megrendeltem, hogy jó lesz. Ultra gagyi, Cromaxból 1200 pénzért a felső részét megrendeltem inkább. Borzalmasan kemény volt az utángyártott.
-
Fandango
veterán
Ha veszek egy bicskakulcs házat Ali-ról, akkor abba minden gond nélkül át lehet a szárat és az elektronikát tenni a meglévő normál kulcsból, vagy kell még mókolni vele valamit?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna ajanlani megbizhato jo szerelot Budapesten es nem a perem keruletekben? vagy olyan nicnsen?

-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jó, köszönöm.
-
E.Kaufmann
veterán
Megint Corsa 99-es. Valahol megszakadt a hajtás, ha álló helyzetben is már 20 km/h-t mutat az óra ha jár a motor és nehéz vele megindulni?
-
AMD Power
titán
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ne hagyd magad átverni.Ez a kétnapos duma csak azért van, hogy miért fog sokat kérni az olajcseréért.Én a helyedben elsőre csak annyit kérnék,hogy nézze meg az olajszintet, és az olaj szinét.
Én sk csináltam, és elbizonytalanodtam, hogy kell e gyorsan cserélni az olajat, mivel a szine olyan mint az új olajnak,[kép]
viszont a szint kicsit alacsonyabb talán, mert a szintellenőrzőn nem jött ki olaj. (180e km) Nekem a váltó F18 5 fokozatú.Ha mindenképp cseréltetni akarod, mond meg a mesternek,hogy neked úgy csinálja az olajcserét, hogy vegye le az olajdeklit, kb 13 csavart kell kitekerni,[kép]
olaj zutty mind kijön, deklit kitakarít, új tömítéssel deki vissza,és mehet a feltöltés.[kép](Arra kíváncsi leszek ,hogy mivel fogja indokolni, hogy ez így miért nem jó.)
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én ezért adtam el a vectrát tavaly, embertelen módon rohadt, csak a kasztni plusz telifény 400-500 ezer körül lett volna, az egész autó nem ért annyit.
Most a C vectrán is van egy két kavicsfelverődés de ezeket még lehet kezelni. A B az nagyon rohadt, műszakin is úgy ment át 2 évvel ezelőtt hogy ez az utolsó, mert szétporlad. -
ntomka
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez ilyen. Pont ezért váltunk meg előző kocsinktól, mert szétette a rozsda. Gyorsan eladtuk, amíg volt akinek kellett, mert a karosszériás már az autó értékével egyező javításokat vizionált rá. Így jött képbe gyorsan az 1.6 H kombi. Ez legalább nem rozsdál (egyelőre), viszont műszakilag nyűgösebbnek is tűnik, kezdve a katalizátor cserével.
Apropó katalizátor, nem nyugodtam meg még mindig, hogy cserélni kellett. Az új ugyan eddig jó (kopp-kopp), viszont mivel itt-ott nyomja az olajat a motor, de különösebb fogyás nincs (nívópálcán nincs látványos fogyás), van egy félelmem, hogy valahol mégis bejut az olaj az égésteren keresztül a kipufogó felé, és akár ez is hazavághatta az előző katalizátort. Kicsi az esélye, mert az új katalizátorral a CO műszeren mérve tökéletes, de szeretném kizárni. Hogy lehet házi körülmények között gyorsan ellenőrizni, hogy rendellenes mennyiségű olaj nem kerül-e oda, ahova nem kéne? Nézzem meg a gyertyákat?
Egyébként OBD-n nézegetem a szondák jeleit, és olyan, mintha 2500-3000 között valahol túldúsítaná a keveréket, mert ott mozdul be a legdurvábban a 2-es szonda jele, alatta, fölötte (tehát autópálya tempón is) vonalra eldolgozza a jelet.
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Es az az igazasag,hogy Nagyon tanacstalan vagyok,hogy mit csinaljak vele. Eladni sok ertelme nem lenne. Kapnek erte max 200-250e Ft. Talan. De mit veszek helyette? Vagy addig kene hasznalni amig szet nem hullik vagy olyan dragan kene javitani rajta valamiz,hogy ne erje meg....
-
danikem
csendes tag
Sziasztok,
Opel Astra G 1.4 benzines 2002; Z14XE motor
Egy rejtélyes hiba miatt kérném a segítségeteket, hátha találkoztatok már ezzel:
Az autó nem reagál a gázpedál lenyomására, van amikor rögtön hidegen indításkor nem működik, néha pedig menet közben a gázpedál felengedés után. Ilyenkor mindig le kell állítani az autót, majd újraindítás után ha szerencsém van újra működik. Az alapjárattal a hibajelenség közben sincs gond. A szerelő gázpedál szenzor hibát olvasott és pedál cserét javasolt, sajnos nem oldotta meg a problémát. Esetleg az ECU lehet a hibás?Köszönöm a segítséget.

-
AMD Power
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Jó dolog, de ez a 2 nap nekem pontosan úgy hangzik, hogy legyen mit rendesen kiszámlázni. Nem tudom hány méteres fogaskerekekkel tömött áttételt kéne ahhoz tervezni, hogy ez több legyen, mint egy nagyon max 10 perces művelet utáni 2 órát várakozás és még 10 perc.
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akartam is váltóolajat cserélni,itthon is csak akku kivételével a gyári fejegység kódólva lesz és ezmiatt aggódtam.
Centirózást is említettem,mert 120km/h fölött kicsit ráz a kormány,erre mondja lehetséges hogy nem oldja meg blabla.
Átvizsgáztatást meg azért akarom hogy tudjam majd miket kell majd kicserélni.
Mondta a vízhűtőszivattyút is nemtudom hogy miért.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
Astra G, hátsó dobfék. Szerintem lassan időszerű a csere, néztem Zimmermann betétet és dobot. Azonban kolléga mondja, hogy cserélné a munkahengert is, ha már szétszedem, meg a betét visszahúzó rugókat, kézifékkötelet, stbstb..
Kérdés, tényleg foglalkozzak vele, vagy csak betét és dobcsere, és kész?
-
Köszi a tippeket. Meg fogom próbálni /45-el - és vigyázok rá

-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Idöközben elhangzott a megoldás, valóban 215/45R17 a hivatalos méret, és 5%-nyi eltérés az már kívül van az "elfogadható" határon. Az ET39-nek elvileg el kellene férnie, de a magasabb oldalfalú gumival már valóban lehet túl sok.
Elsö körben meg lehetne próbálni egy /45 méretü gumival szerelt kerékszettel (ha van ismerösi, vagy Opeles körökben akár kölcsönkérni) menni egy kört figyelve, hogy akkor is beleér-e, mert lehet, hogy pl. a rugó-gátló páros is öregszik már, emiatt is rugózik be akkorát.
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
body007
üzenetére
És ezzel megoldod a futóműgeometria elkúródását, az esetlegesen asszimetrikus gumikopást, a határhelyzetben nem megfelelő tapadást vagy azt, hogy ha nem egyedül mész esetleg begyilkolod a kerékjárati ívet?
Szerintem nem. Ott valami nem okés. Ezzel ne szórakozz, láttam telepi verdás gyereket gólyalábat elreszelni és leszakadni.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
body007
üzenetére
Attól, hogy keményebb gátlót-rugót teszel bele, ugyanúgy bele fog érni. Ha betonkemény versenyre valót teszel bele, akkor is.
Gyári váltóméret mellett nem kéne érnie semminek semmibe. Ha mégis, akkor eleve futóműgyilkos és rossz felnit vettél, ami nem a kocsira való.
Luck Dragon: Valóságban: ha van leeresztő akkor olaj le, vákuum szívóval kis cső be, csavar vissza, olaj bele, szevasz.
Szerintem a főnök szeretne egy kis misztikusságot teremteni, hogy az ügyfél lepisilje a bokáját. 2 nap alatt az olaj az ukránoktól lemegy a Tiszán a Dunáig
Az az 5-10ml pedig semmit nem zavar, ezért szokták azt csinálni ha nagyon vadorzó az ügyfél, hogy 2-szer cserélnek olajat. Akkor tényleg szinte teljesen át lesz mosva a rendszer és nem tart 2 évszázadik. -
válasz
FoLey-v
üzenetére
Ez érdekes, nem is olyan rég pont fő témája volt a topicban a váltóolaj csere és hozzá tartozó nyalámságok.
Ezeket olvasva kíváncsiságból kérdeztem meg a szervízet ahová vittem a fék nyűgje miatt az "asztmámat" (ezúton is köszönöm Mohabának a segítséget), hogy a váltóolaj csere hogyan és miként van.
Szaki mondta hogy célszerű, attól hogy nincs benne az adót típushoz a könyvében attól még lehet hogy kell, vagy célszerű. Nem akarok ezzel most végletekig belemenni. Nagyon szépen felvázolta hogy mit és hogyan a mester. Mert sok mindentől függ, típus, szerkezet stb-stb. Hogy milyen színe kell lennie ha jó,rossz.
Lényeg hogy ami a tiédben van és az enyémben az ötfokozatú váltóban célszerű százezer futás teljesítmény után cserélni.Nem nagy tétel , csak két napig tart, hogy miért? Állítása szerint az olaj eltávolítása miatt, le engedik, majd valami vákuumos csodával maradékot is , majd hagynak neki időt hogy a maradék a gravitáció hatására összegyűlik és újra neki esnek vákuumos csodával.
Most hogy ez mennyire igaz avagy sem, még nem tudom mert soha nem csináltam ilyent. De a következő motor olaj cserére már fel lett jegyezve a váltóolaj cseréjé is.
Így érdemi információval majd utánna tudok írni.
-
Fel kellene keményíteni a gépet - kicsit nagy lett ez a kerék alá és mikor vágtázok beleér a dobbetétbe, szétb@szni meg nem szeretném a fasza gumikat. Szóval, mit-hogyan?

-
FoLey-v
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Látod beleköt abba hogy miért akarom kicserélni,mert ezekbe nemkell. Hát bakker ne egy vevő legyen már okosabb.

-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Mert ezzel kapcsolatban én is aggódtam,mert faterom egyik volt munkatársa G astráján volt ilyen eset amikor akkumulátort cserélt.
Mellesleg ha már centíróztatni meg átvizsgáltatni viszem akkor ezt is tegyék meg,dugattyút is kicserélik.Bár érdekes ez a márkaszervíz kérdezi miért akarok váltóolajat cseréltetni,ennek nemkell. Akkor meséltem volt olyan pillanat hogy magamra hallgatok és jobb ha kicserélem,mert golfomnál is váltóolaj csere után könnyebb volt a váltás és jobban érzem magam friss váltóolajjal.
A többi sztori is érdekes volt...
-
FoLey-v
addikt
Nah lenne egy-két kérdésem.
Opel márkaszervízbe vinném váltóolajat cseréltetni. A kérdésem hogy ha az akkumulátort kiveszik akkor a gyári fejegység elfogja felejteni a kódot? Csak a kód kiolvasás 12 ezer rugóba kerül...
Az autót még mellé átvizsgáltatnám meg centiroztatnám is.
-
F_Gergely
őstag
Na ha minden jól megy és patent, akkor holnap végre kész lesz az autó.
Komplett vezérlés csere, vízpumpával minden sallangal, stab pálcák csere, meg kap új féket elöl (ezen meglepődtem hogy 300+ mm az első tárcsa is)
A kopogásra a szerelő se jött rá, majd beszélek Danival aztán kiviszem hozzá fülelje meg mi a franc lehet.
A másik hang nem tudom megszűnik-e szerelő nem hallotta én igen, kérdés az is maradt-e ha igen Danival majd megnézetem azt is.
Lassan csak rendbe lesz
-
Szada85
aktív tag
A múltkori esetböl tanulva egy kis emlékeztetö Vol.1:
Jövö héten pénteken (2019.03.22) Topiktali lészen,
a Savoya Park mélygarázsban, az Auchan alatti részen!Gyülekezö 17:30-tól.
Az utolsónak érkezö fizeti mindenkinek a parkolást, szóval tessék idöben jönni.

-
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Na így már más. A fentebbi mondat picit másképp nézett ki.
Ford külön élmény, még attól függetlenül is, hogy ugye régiókóddal rengeteg ilyen okosságot át tudsz állítgatni. Céges kocsik egy ideje Fordok fateréknak és csak lesek miket művelnek.
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Úgy értem, hogy a kikapcsolás manuálisan, vagy automatikusan történik függ az autótól. Azaz van-e automatikus világítás benne, vagy sincs.
Alapból gyújtásra minden esetben be kell kapcsolnia a DRL-nek. Mondjuk több új Fordot láttam már menetfény nélkül, valószínűleg nekik van rá beállítás a menüben. -
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem a manuális megoldás nem okay, de majd kitúrom. Van egy szép paksaméta a cucchoz, Lumenet ad mellé egy NKH-s meg ég tudja milyen külön állásfoglalást is. Nagyon ki van maxolva, pontosan az értetlenek meg agyas zsaruk miatt.
-
stickermajom
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
A nappali menetfénynek két dolga van előírás szerint: gyújtásra világítson, helyzetjelzőre csökkenjen a fényereje vagy kapcsoljon ki. Ezt a Sanki által linkelt utólagos is tudja. Az, hogy ezt automatikusan vagy kapcsolásra teszi már az autón múlik, nincs köze a DRL-hez.
-
Tikakukac
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Miért kéne automatikusan váltania? A te kocsidban vált bármi a semmiről helyzetjelzőre vagy tompította és refire?
Megint olyanokat várunk el, ami nem a rendszer dolga. Aki gyökér, az nappali menetfénnyel meg anélkül is gyökér. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Allo helyzetben tekerem a kormanyt es nyekereg a kocsiban elol valami. Mi lehet?
-
Szada85
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Rápillantottam a HaHu-ra, 2 milliótól kezdödnek az Insik, jellemzöen mind a 2.0 cdti motorral van, aminek érdemes utánaolvasni, hogy mikre kell odafigyelni, itt is le volt már írva, de elég sok találat lesz.
Én OPC-röl álmodoztam, így annak olvastam utána, és annál pl. [ez a zeperfs összehasonlitás] is érdekes volt, hogy egy több, mint 100 lóval gyengébb Octiavia RS nem sokkal lomhább, söt, rugalmassági teszteken - ami mondjuk a mindennapi felhasználást figyelembe véve sokkal többet elmond - még gyorsabb is. Mindemellé pedig a fogyija is barátibb.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezek szerint az autódba gyárilag olyan nappali menetfény van beépítve, ami automatice teszi a dolgát, azaz sötétedéskor átvált éjszakai üzemmódba, és van refi, tompított, komplett hátsó világítás.(ezért nem nyúlsz kapcsolóhoz)
Az utólagosan beépített cuccosok egyike se tudja az automata átváltást, ezért szerintem az egész rendszer működése alapvetően nem megfelelő. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
jah persze a méreten már én is agyaltam, hogy nem akkora gond, hogy hátul nem lehet elférni, úgyse ott ülnék

Műszaki tapasztalatokra voltam kíváncsiIgazából mindig is a 18-as volt tervbe, csak azt nem tudom megfizetni, ezt meg lehet kapni 2 milka körül, na majd utánanézek, úgyse most lesz vásárlás, csak megörültem hogy ennyibe kerül
-
Szada85
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Miért adnál mások véleményére, amikor mindenkinek mások a preferenciái, nézz ki egy közeli kereskedésben egy hírdetett darabot, és menj el, huppanj be, az mindennél többet fog mondani, hogy neked megfelelö helykínálattal bír-e, vagy sem.
Ami számomra kilötte a lehetöségek közül, az a tetemes saját tömeg, és minden, amit ez magával vonz. Teljesítményükhöz képest lomhábbak, valamint némiképp iszákosabbak is, mint a vetélytársak.
A motorok közül jónéhányat érint kritika ugyancsak, a szívómotor elég gyengusz a nagy saját tömeg miatt, a 2 lityós dízlinél volt pár konstrukciós gond, és a V6-okat is kísérti pár probléma. A 2 lityis turbót szokták mondani, mint legkevésbé problémás motor, a szomjúság viszont ennél is adott.
-
odorgg
addikt
Úgy néz ki hátsó csillapítók cserések. Mi a különbség a sport, és a normál lengéscsillapítók közt?
Kovácsnál a Sachs most akciós, de csak a sport változat. -
Petyyyyy
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ha simán csak poros, akkor elég lehet ha letakarod az érzékeny részeket és lecsapod kerti slaggal/magasnyomásúval.
stickermajom - Kinek mi. Lehet sötéten látom, de minél több az automatizmus, annál inkább kiveszik az emberekből néhány alapvető feladat/skill. Gondolok itt tolatás-parkolás, váltás, stb. A világításkapcsolás ugyan nem ilyen, de egy tekerőt eltekerni semmiség. Szerintem
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Az lehetséges hogy Budapest belvárosában, vagy környező kerületében nincsen ajánlott /normális szerelő???

-
-
Tikakukac
titán
válasz
hacki87
üzenetére
Szerintem nem kell sokat keresni teszteket, hogy mi volt a gond az első genes Insigniákkal. Minden tesztben ott van, hogy belül szűk.
Nekem a jobb lábam úgy fért el a gázra, hogy balra kifele nézett a combon és jobbra elfelé a lábfejem. Mert valaki szerint okos dolog volt berakni egy akkora középkonzolt, amin elférne egy Monopoly asztal is. Konkrétan ez a fosrakéta G Astra elöl több helyet ad, pedig méretben nem egy liga.
A hátsó sor meg
Magam mögött elférek térdben is éppen, fejtér is van ezerrel. Ott meg csak lestem, hogy helóhaló, ez itt elvben egy 70 centivel hosszabb kocsi.Az új az más. Az SuperB szintű helyet ad hátul is, elöl is van dögivel. Csak nem értem ez elsőre miért nem sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Parkside szerszám kibeszélő
- BMW topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az az 5-10ml pedig semmit nem zavar, ezért szokták azt csinálni ha nagyon vadorzó az ügyfél, hogy 2-szer cserélnek olajat. Akkor tényleg szinte teljesen át lesz mosva a rendszer és nem tart 2 évszázadik.