Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
A best of modszer, apostol lestem el: clin es ujsagpapir. A papirtorlo nekem szoszol...
Amugy az az ablakpucolo nagyon jo cucc, oldja a ganet szepen, csak eros, olyan ammonias az illata.
Van jelolt szelepsapka is, veszek belole holnap.Autos illatositot vettetek mar a Lidlben? Ha igen, mik a tapasztalatok? Ha jol latom, ez ilyen folyadek uvegcseben... Felek, h a szelvedore tapad egy ido utan.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Először egy kendővel áttörlőm hogy a port felszedje. Majd Clinnel vagy W5 szélvédő tisztító sprayel át fújóm, picit hagyom , majd rendes újság papírral áttörlőm csík mentesen. És kívülről is.

-
AMD Power
titán
Kezdők szerencséje - Opel Corsa B
Opel Corsa B 1.0 12V, 1997 - használttesztEz B Corsa még mindig jó...

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én sima papírtörlővel csináltam,az első szélvédőre viszont megvettem azt a spéci takarító botot vagy mit-az is jó.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A Lidl-ben most van autóápolási cucc akció,az üvegtisztító nagyon jó,ma próbáltam ki.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szép lett, belül szélvédőt milyen technikával szoktad? Nekem előző tulaj valamivel összebszta és mindig csíkos marad ami szembe napnál elég ciki

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
bexinho23
üzenetére
"...nekem csak annyi válasz kellene, hogy C-re felmehet még 49-es minden probléma nélkül, vagy 40-43hoz ragaszkodjak..."
Mondom a tutit,tömören,egy mondatban: Az ET szám azt jelenti, hogy minél kevesebb, annál kijjebb van a kerék.

Az ET számozások a gyakorlatban mm-t jelentenek. Nézzük konkrétan a Te esetedet.
Ha ET 49= 0 mm
akkor ET 40=+9 mm -el szélesebb egy felni nyomtávja.
A kérdésedre a válaszom:minden probléma nélkül felmehet a 49 a 40 helyett,csak így a nyomtáv lesz kissebb 18mm-el.
(szűk 2 centi) -
Petyyyyy
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
13 fok lesz az alja, maradhat a nyári.
Egy rendes takaritás legalább egy fél napot elvisz, ez már csak ilyen. Szerencsére van lehetőségem takarítani ha akarom minden nap, szóval nem várom meg míg nagy lesz a ganaj. Cserébe pikk pakk készen van a belső. A mosás 1-2 óra közt mocorog, ablakok meg ajtók élei nyitás után, küszöbök 40 perc körül.
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez ilyen bringa, amikor kimegyunk anyosekhoz, komplett napom elmegy egy ilyen melora nekem is.
De szep lett, megerte, halas lehet neked a csalad
Urak, milyen idojaras jon? Pattintsuk fel lassan a teli gummakat? (Ugye nekem videken van, uh ez komoly mutatvany, sz.r idoben nem megy, nincs garazs)
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most hétvégén a nagyszülőknél teszünk kitérőt . És pihenés képen végre lett időm a kis karavánt rendbe tenni. Először az alvázat egy magasnyomású gép segítségével szabadítottam meg a nem kívánt szennyeződések sokaságától. Bár nem volt olyan vészes a helyzet, de kitudja mikor lesz megint rá alkalmam vagy épp időm.
Míg száradt az alja, kicsit átmentem a kocsi külső részén is hogy a nagyobb szennyeződések is eltávolítsam a finom részletek előtt.És jöhetett a belseje ,
Kipakoltam mindent, az üléshuzatokat,kárpitot,könyöklőt,újságtartókat szépen kiporszívóztam ,áttisztítottam. És akkor szőnyegeket " nem gyáriakat" mert helyette egy vastag gumis rácsozott szettre cseréltem. Azokat is magasnyomásúval átmostam.
A fényes autó törlőkendővel átmentem az ajtóborításokon, műszerfalon, kormányon, kapcsolókon,belső lámpákon,kesztyűtartótól egészen a szivargyújtóig. A szellőzőket pedig fültisztítóval apránként Kitisztítottam. És feltöltöttem az autóillatosítót is.
Mindennel együtt több mint a nap fele rá ment de megérte!És akkor a külső!
Az előáztatásnak köszönhetően újból átmentem mint második program
Majd autó samponnal ami waxot is tartalmaz jól átsikáltam minden egyes porcikáját. És hagytam hogy egy kicsit hasson, és egy újbóli harmadik nagy mosást kapott.
Szépen "nem" bolyhos ruhával áttöröltem ismét minden részletét. Majd Clin ablak tisztítóval, "mert szerintem ez a legjobb" áttöröltem az összes szélvédőt.És itt a nap vége, Holnap jön még a Króm waxolása, a szélvédő tisztító spray ,Gumiabroncs tisztító hab, Egy-kettő helyre szilikon, folyadékok pótlása, vagy rá töltése, tankolás és az új gyári alufelnik megrendelése. És kész is.
Hogy sokba kerül? Igen. Időigényes? Igen, Megéri? Igen, de a pillanat mikor rátekintesz az autódra és az vissza mosolyog rád az felbecsülhetetlen!

Párkép takarítás előtt:

Takarítás közben:

Holnap végzek addig meg tessék kivárni és addig tessék enni Október elsejei epret a Nagyi kertjéből

-
diablo1984
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
igen, valahogy a kis(1,4) turbós motorok kezdenek fogyasztásra megérni! vagy a hosszabb váltó, vagy a kultúráltabb kialakítás teszi, de kezd a fogyasztása a baráti szintet megütni, az első generációsok még fogyasztottak vastagon, főleg városban! de ez tényleg jó, a tsi motor is tud ilyesmi körül, pedig az is fogyasztásban nem volt jó.....
csak 1 a gond vele, hogy a részecskeszűrőn kívül már abban is minden van.... -
-
bexinho23
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Azt értem, csak egy magyarázattal vezettem fel a kérdésemet, hogy miért kell 13-as méretű felni. A leírásokat korábban már megnéztem, nagyon jók, de nekem csak annyi válasz kellene, hogy C-re felmehet még 49-es minden probléma nélkül, vagy 40-43hoz ragaszkodjak. A kérdésem azért vetem fel (itt is), mert 4 gumis 4 féle választ adott, fb csoportokban is egyik ajánlja, másik nem ajánlja. Én pedig, aki mezei autós vagyok, és csak felületesen ismerem a témát, elbizonytalanít ez a sok igen-nem válasz. Mivel 40-43-asban alig találok, helyben meg lenne több 49-es is, ezért ha oké a 49, akkor megvenném helyben. De kezdem úgy érezni, hogy inkább hallgatok a gyári előírásra, és felkutatom a 40-43as ET felniket.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Néhány napon belül kiderül,köszi

-
bexinho23
őstag
Nekem is ET számmal kapcsolatos kérdésem lenne. Egy C Corsára keresek lemezfelnit, hogy a B-ről áthozott 1 szezonos télit rárakhassam 165-ös. A gyári érték, amit előírtak, az az ET40-43, viszont sokan ET49-et árulnak, mondván Opeleken voltak a felnik (vagy éppen gyári opel felnik), sőt, egy helyi nagy gumiszervíznél is gyári ET49-es Opel felnit ajánlanak és adnának is. Amúgy R13-ról van szó.
Szerintetek rátetessem a gumisnál a téligumit az ET49-es felnire? Fel fog az gond nélkül menni az autóra? Ragaszkodnék a gyári értékekhez,de használt felniben eddig sehol nem találtam, ami minden paraméterben megfelelő lenne.
-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm, átfogalmazom: használtan kínálja mindenki az ET49-et!

Egyébként itt a felni maga milyen gyártmány, eredeti GM lehet, vagy utángyártott? Az ára nem rossz, ha GM.
-
mohabá 007
aktív tag
Nem mindenki
kínálja az ET 49-etCorsa D (2006-tól) / Adam (2013-tól) 74 kw-ig / Corsa E (2015-től)
6x15 KO:4x100 KF:56,6 ET:39
-
Sziasztok Fanok!
azt tudja valaki, hogy Corsa D 1.4 Sport-ra 15-ös méretben 4*100 ET39, vagy 4*100 ET49 volt-e rakva gyárilag? Csomó oldalon néztem, de mindkettő opció sanszos. Télire vennék lemezfelnit, de ebben a méretben mindenki ET49-et kínál, pedig nekem sanszosabbnak tűnik, hogy az Astra G / Corsa C méret.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
A felső két csavarkupakot láttam eddig csak.
Alulról nem néztem.
Vajon van alatta szövet?Lufi nem pukkan el,ha babrálnám a tálcát,csavarokat? -
Doggy dog
senior tag
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Volna egy B Corsám, 98' 1.4 16v 90LE. Hátsó szilent csere projektbe kezdek. A hátsó híd előre nyúló karjainál lévő szilent megvan, viszont ma a Unixnál 4db szilentet adtak, erősködött a fickó, hogy nem csak az a két szilent van hátul, de robbantott rajz hiányában nem tudta megmondani, hogy hol van a másik kettő.

Gondolom ha elkezdjük szétszedni az autó hátsó felét megleljük, de örülnék ha valaki kitudna segíteni, hátha okosabb leszek.
T

-
w333
félisten
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ne már te is ott voltál ? nem láttalak ? vagy csak rövid ideig ?

Azt láttuk necsak kollégával hogy jött egy kombi fekete G Astra ... akkor az te voltál ?

Annyi biztos hogy az a B Veki brutál szép és full gyári állapotban van, ritka szép az ilyen ... motor alapjárat olyan csöndes hogy csak pislogtam !

(#63855) necsak
Én nagyon meglepődtem hogy ilyen jó áron vetted ... ennyiért ajándék volt !

Az Opel logós E-cigi mindent vitt !

-
odorgg
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére

Akkor elvileg együtt lehet vele élni, nem kell a szerelőhöz rohanni?
A váltón a hátramenet mechanika is szivatott, mert felhúzva a gombócot hajlamos volt beragadni pár másodpercre, így 1-be váltásnál néha visszapakoltam rükvercbe. Ezt hétvégén sikerült orvosolni némi zsírral, illetve a váltó gomb alatti rugó megnyújtásával.
Váltó/kézifék szoknyát honnan érdemes venni ? Mert a jelenlegi szoknya olyan anyagból van, mintha valami kukázott kínai esernyő anyagából fércelték volna össze.
-
Fkris
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Kornélka meg a 8gen civic valami hatalmas, legalább akkora, mint amekkora dumája van a srácnak!

(#63857) necsak
Igen, nálunk Gastrában (2004, 1.4 16v) pl hidegen a rüki recseg-ropog, nem tud halkan becsusszanni.
Néha még melegen is.
Szerelő azt mondta, nem éri meg vele próbálkozni, mert lehet az állítás után meg rosszabb lesz, így viszont csak a hangja kellemetlen. Ill évente 1x nem veszi be itt se a rükit egyből, muszáj 1-be tolni előtte és újrakuplungolni, de ez tényleg feature, nem bug!
(#63859) necsak
A másik durca autó Hondatalin zolynet ATS-e volt, amit frissen padoztatott és valami 30-40 lovat szerzett újraprogrammal meg finomhangolással.
4 kört ment az emberekkel, szerintem elgyorsulgatott 10 litert az emberekkel, még Kornélka is behuppant mellé egy külön körre (
), kiszállva köpni-nyelni nem tudott.Azért azt képzeld el 
-
odorgg
addikt
Váltó a hátramenetet nem akarja néha. Kuplung fel --> le után beugrik a helyére. Mire számíthatok, szerviz ügyileg?

-
zolikaDB
veterán
-
-
mindthecrap
aktív tag
Én Fiat 500-asban próbáltam azt az 1.3-as dízelt, oda pont jó

azokhoz lenne kérdésem akik mostanában adtak el autót, az önkormányzat nektek is küldött egy kacifántos, hétpecsétes tértivevényes levelet hogy az iratokat a vevő lakhelyén illetékes kormányablakhoz áttették? De mindezt olyan körítéssel mintha holnap be kéne vonulnom Baracskára... Magyarország szeretlek...
-
kmarci25
veterán
-
Declare
őstag
A gazos (amit a padlora raksz, majd bezarva az ajtokat belsö keringetesen maxon jaratod, amig ki nem fogy belöle a cucc) az jo. Viszont ezek ideiglenes/felületes megoldasok. A klima tisztitast ozonnal szervizek csinaljak....na az kitisztitja. Ezek a hazi dolgok inkabb csak karbantartasra jok, ha valoban koszos, büdös, oda normalis ozonos tisztitas kell
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, de az F13 (X14NZ, X14XE) biztos ilyen. C16NZ-re nem tudom milyen nyomatékú váltót tettek, de az is ilyen mert ugye abból lett kivéve az após 5. sebessége.
Szerintem ennek az az oka, hogy az ablakos váltóknál ki lehet húzni a nyelest, hogy ki lehessen szedni a kuplungot. A régebbiek voltak ablakosak, az újaknak már egybe van a harangja, de gondolom emiatt nem akarták átszabni az egész váltót, így maradt ott az 5. -
Klíma tisztítására mit ajánlanátok? Van a habos megoldás amit a szellőzőkön kell befújni, illetve van gázos megoldás, amit le kell rakni a padlóra és jön ki belőle a fertőtlenítő. Ezekről tudok. Ti mit használtok és ajánlanátok?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Minden váltón (F18, F17, F15,stb) különálló az 5. sebességi fokozat?
-
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jobb lenne, ha csak a rudazat lett neki laza, filléres hozzá a felújító készlet.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha valamelyik fokozatot nehezen veszi,kidobja.Nem nagy ördöngősség megnézni,ha tuti, akkor egyértelműen az,és úgy ahogy korábban írtad.

-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem tudom, de ha a rudazat lenne pontatlan akkor nem csak az 5. dobódna ki, nem? 1-2 sem maradna bent talán, de attól még előfordulhat.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az nem játszik,hogy a sebváltó rudazat esetleg nincs kimozdulva,a helyén van?(Én ezzel kezdeném)
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pedig abba a kasztniba az volna az ideális benzines motor.

Gergőke88: Ezen most jót nevettem de valóban csak 120.225 km

-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
"háromszor körbeérte volna a földet"
a föld kerülete 40ekm. -
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pedig az csak akkor 120e km, egyáltalán nem sok...

-
-
-
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
pont ez a lenyeg....attol meg mert ceges, lehet egy auto jo
ha ti majd meghirdetitek, ez is egy ceges K astra lesz.30k km olajcsere meg hasznalat függö. Egy területi kepviselö dizel autoja, aki az autopalyan tölti a nagy reszet, kb csak melegen megy a motor, beletesz 60k km t egy evben, annak pl a 30 ezres olajcsere normalisan nem okozhat gondot. Lehet egy ilyen auto sokkal jobb allapotban majd 3 evesen mondjuk 180k km el, mint egy masik 90 ezerrel 5 evesen....annyira jo lenne, ha ez leesne vegre az embereknek (nem Neked van ez most cimezve
). Minden hasznalat es hasznalo függö....ez a km ora allas egy sokad rangu kerdes....de ha megnezitek a milyen auto topicot az emberek 70% itt tart....150k km ez a maximum egy autoban....benzin/dizel, 3 eves, 10 eves tök mind1....150k km akkor az jo
es csodalkozunk, hogy tekerik az orakat mint az örület
amig nem fogjak fel az emberek, hogy autot/allapotot veszünk nem km t, addig mind1 milyen szabalyokat hoznak, visszatekert autora lesz igeny a piacon es ezt mindig is lesznek akik kiszolgaljak. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Na ezt nem tudtam

-
Petyyyyy
addikt
Na, azé örülök hogy nem voltam egyedül a tegnapi találkozón a topikból.
Törpieknek hogy tetszett? -
-
Calogero
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Azért nem nevezném az Enjoy-t full fapadnak (Essentia az a full fapad)
2006-ban ezekért az extrákért kemény pénzeket kellett fizetni (függönylégszák,kipörgésgátló,guminyomás ellenőrző)
Az a 1,3-as Fiat motor kb annyit tud mit az 1.4-es.....lomha lesz nagyon.Apám is céges autóval közlekedik Skoda Octavia, igaz állami vállalattól vettük 350 000 km-rel 1,8 Turbo, Imádom vezetni, kényelmes, jól pakolható autó. Igaz nem full extrás de minden benne van ami kell (digi klima, tempomat, xenon, ESP, mindenhol légzsák)
-
Gergőke88
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igen, de mi "céges" K Astránkat nem alkalmazott használja (csak apu meg én), a szervizeket nem 30e km-ként fogja megkapni. Amiatt lett céges, mert így csomó költséget le tudunk írni, ÁFÁ-t visszaigényelni stb.
(Megy majd most 2e km környékén egy sima olaj+szűrő cserére).De pl. az én céges autóm (másik cégnél), 30e km-ként kapja az olajcserét, van benne 12Xe km és eddig 4x volt benne olajcsere, ha a márkaszerviz egyáltalán megcsinálta nem csak kiszámlázta.
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Igen....en ezt nem is neztem
talan a radio az ami nem az alap, hanem eggyel jobb, de amugy semmi nincs benne....raadasul valszeg az a 6 os valto van benne ami jo esellyel ennel a km allasnal csapagy felujitasra szorul....plussz most lesz aktualis a vezerles cseres nagyszerviz....szoval nagyszerviz 160k kb ez tuti költseg, ha a valtot szerelni kell 200k, kerdes mivan a kettöstömegüvel 150k körül, fekek, futomü, gumi....ezek mind kerdes milyenek.....könnyen felkuszhat ez az ár 1,5 milliora vagy föle is ha tip top autot akarsz belöle....es akkor van egy full fapad 90 lovas H astrad
(jo ez a pesszimista variacio, de en igy allok inkabb a dolgokhoz, mint hogy huuuu de jo, 1 millioba elhozhato
) -
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Szerintem nem rossz
a villany auto kategoriaban egesz jo, nezd meg a konkurenseit. Egyelöre az összes villany verda ilyen nagyon különc, fuurisztikus....biztos van valami magyarazat ra.Csak hat tovabbra is ott tart a dolog, hogy 10 millio forintot egy masodik, varosban futkosos autoert....ez azert a jomoduak jateka tovabbra is sajna

(#63812) zolikaDB ez a km allas a legveszelyesebb a dizeleknel....az elsö körös komolyabb javitasok e körül esedekesek....masreszt 90 lo egy kombi H astraba, hat azert az karcsu.
-
zolikaDB
veterán
Hej, de pöpec, következőnek bevállalnám: H 1.3CDTI kombinó!
-
Calogero
addikt
Kár hogy olyan kis nyomi

-
Mikulásbá
nagyúr
Anyusom Ford Focusát vettem át (2007.07,1.8 FlexiFuel Fresh Plus).
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Búcsúzni jöttem,megválok a csapattól és a márkától.Tudom,nem voltam valami aktív.
Bár a régi gép is meg van,de ugye szív nélkül nincs élet,én pedig nem a 22 éves autóba fektettem inkább,hanem egy másik fiatalabb kocsit vettem-ami nem GTC Astra lett,pedig ahhoz húzott nagyon a szívem.Talán a következő az lesz.
Szóval majd azért olvasgatok itt,de egyelőre ennyi volt,mese volt.Köszönöm az eddigi segítségeket mindenkinek.
Kérném az itteni illetékest,töröljön a sorból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Ena 8 kávégép
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(szűk 2 centi)

kínálja az ET 49-et