Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionhilles
senior tag
válasz philips20 #42 üzenetére
Csehül nem értek sajna...
Neten pedig nem találtam egyelőre ezzel kapcsolatosan semmit sem
Javaslatokat/tippeket szívesen vennénk!– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
R0GERIUS
tag
válasz philips20 #45 üzenetére
Van is ha ez igaz (Google fordító: nyelvfelismerés-angol):
"I suppose the classic problem of the loss of security in the root, then I warn in advance that the image is signed and can not permanently replace the stock using CWM recovery, even not visible (they are hidden in the reserved section of memory and link to them in the MBR)."
(Forrás: [link] ) -
R0GERIUS
tag
-
-
Orionhilles
senior tag
válasz philips20 #71 üzenetére
Késő, még az áruházban frissítettem, akkor még meg se fordult a fejemben hogy esetleg ez lehet a következménye....
Fontos: ez csak spekuláció! Nem tényként kezelendő!– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
-
Orionhilles
senior tag
-
GyureX
tag
válasz philips20 #2301 üzenetére
Mivel en is igy jartam elsore, leirom, hogy siekrult rendbe hozni.
Elsore a script szerint hianyzott a particios tabla, utana lett feher usb. Flash tool fel, innen a romot betoltve a flash elment 68%-ig, de lett droidboot. Akkor a scriptet megint lefuttatva vegig ment egy hibaval, de a tablet elindult, viszont nem volt jo az aksikijelzes. Feldobtam ezeket memoriakartyara, kartya a tabban, cwm a launcher-rel betoltve. Ez alapjan formaztam a systemet, meg visszairtam a ket file-t. Majd droidboot-bol harmadjara hiba nelkul vegigment a particionalas, es lett egy szuper tabom.
Lehet, a veget egyszerubben is meg lehetett volna oldani, de hiba nelkul akartam, hogy lefusson a script.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz philips20 #2324 üzenetére
Szólj majd ha jutottál valamire...
Flashtool-lal nem szívesen vacakolnék, főleg ha ahhoz nincs gyári rom, amit fel lehet vele tenni. Már ha ezt jól értettem Somától.Még laptopon win7 alatt én is talán megpróbálom majd, de nem hinném, hogy a driverekkel van a gond. Már eleve hiányoltam a tabon valami felületet az USB ikonon kívül.
Meg ugye időből van a legkevesebb...
Pedig már gyártottam az Ábel féle scriptől egy köztes 5.5GB-os partíciós file-t, de úgy néz ki semmi nem lesz belőle. A root meg különösen fáj. -
_Soma77_
tag
válasz philips20 #2327 üzenetére
amit mindenképpen tegyél meg:
File > Options > Auto Updater > Disable
Log ablak felett jobbra "On demand flash"-t pipáld be -- sokszor szokott segíteni, ha sz.rakodik az USBNálam nem minden USB port-ról megy a flash -- van, ahonnan soha, a másikról 10x-kell próbálni - szóval kitartás! szerintem össze kell jönnie!
szerk: USB kábel csere is szokott segíteni - én pl a gyári USB kábelt használom, másik kábellel nem jött még össze...
ha van a gépben USB hub, az meg tudja nehezíteni a dolgokat, mert a win hajlamos váltogatni a protok között...az ifwi flah-elésnél meg van egy pont, amikor droidba akar váltani (elsötétül a képernyő) és olyankor a win sokor ledobja a kapcsolatot...
egy szó mint száz, az intel flash tool-lal kapcsolatban nehéz 100%-ban megbízható tanácsot adni, mert nagyon függ a géped kiépítésétől és a driver-ektől...
[ Szerkesztve ]
-
poczabence
tag
válasz philips20 #2343 üzenetére
A flash.xml-ből töröld ezt sort:
<command>
<string>sleep</string>
<timeout>25000</timeout>
<retry>2</retry>
<description>Sleep 25 seconds</description>
<mandatory>1</mandatory>
</command>Szerintem ez lehet gond. Bár droidboot-od szerintem már így is van.
Szerk.: Látom, hogy tényleg van. Innen kövesd GyureX leírását.
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz philips20 #2347 üzenetére
nyomhatod, de az mmcblk0boot0/1 partíciókat mindenképpen vissza kell írnod valamikor, különben nem lesz töltés visszajelzés, hang, front oldali kamera és wifi. ahogy írtam korábban is, ez a partíció tartalmazza a hw perifériák inicializálásásáért is felelős firmware-t, ami most ezzel a jelenlegi flash-eléssel teclast-os még.
Ráküldheted Abel V3-szkriptjét, és max. utána megcsinálod a visszaírást, ha már lesz ADB-d (én fordítva csinálmán, de szerintem így is menni fog)
external sd-re fel kell másolni a két mmcblk0boot0/1 partíciót
CWM-be belépünk
ADB Shell-t indítunk, majd onnan:
mount /external_sd (ez nem biztos hogy kell, van olyan cwm, ami alapból mount-olja asszem, ilyenkor device busy üzenet fogad, ignoráld), majd:echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1CWM-ből factory reset
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz philips20 #2356 üzenetére
Akkor a pontos teendőim a flashtool-lal? Mit tegyek fel, hogyan?
Már nem merem az összegyűjtött leírásokból csinálni, csak a tuti érdekel, ami most nálad sikerült.szerk: Közben a sima Op3n Dott topicban linkelt mykit tool-lal futó tab alól nyomtam vmi "system backup"-ot, ami lefutott és a PC-re lementett vmit. Azért írom zárójelben, mert 500MB lett csak.
-
_Soma77_
tag
válasz philips20 #2362 üzenetére
ok, akkor rendben vagy, mert az elkerülte a figyelmemet, hogy csak 61%-ig ment el a flash. így nem írta felül a boot partíciódat, úh semmi tennivaló nincs.
Ez viszont azt jelenti, hogy lehet, hogy ki lehetne csontozni a teclast-os flash.xml-t annyira, hogy csak drodboot-ot flash-eljen vissza, még ifwi.bin-t se (nem tudom, hogy lehet-e), és akkor minden probléma megodva, hiszen onnan már v3-as szkript is működni fog.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz philips20 #2364 üzenetére
Az fent van a kezdetektől, mint írtam, tud is konnektálni.
Viszont a flash tool-lal való hekkelésnek még nem néztem utána a topicban. Ill. néztem, de erről is többféle verzió van. (melyik xml-el, hogyan, stb...)És mivel működik a tabom ezért nem nagyon akarok próba-szerencse alapon nekiállni. Ha nem indulna akkor próbálkoznék bátran.
Szóval jó lenne ha pontosítaná valaki - főleg ha te tudnád esetleg, mivel te első kézből érintett vagy - hogy melyik leírás alapján ment a dolog.
Egy gyors kérdés: power+vol_down se csinál látszólag nálam semmit. Olvastam valahol, hogy tök sötét marad a képernyő, de mégis működik. Itt pl tényleg semmit nem látni rajta? Droidboot hiánya után már semmit nem hiszek el ennek a tabnak.
-
Orionhilles
senior tag
-
kenand
veterán
válasz philips20 #3081 üzenetére
Abban reménykedem, hogy a Link2sd zavarta meg. Ha levettem sem változott, de most fel sem teszem, mivel nem ér semmit. Az emulated SD miatt amúgy sem volt semmit sem hajlandó a külső SDre moztani. A zöld opendott körbe-körbe forog dolog meg a másik exposed Framewörkös SD mókolás után jött elő. Végül is 5GB belső hely mellett már nem kell külső sd-re programot telepíteni...
(#3080) yogee
És aha cache van tele az abja, tudok arról törölni?[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz philips20 #3083 üzenetére
A 3 éves 2.3-as Andoidos kínai dzsunka táblám ilyet nem csinál. Sőt ott még kultúráltan magától mindenféle hókusz-pókusz nélkül átpakolja az appokat az sd-re. na annak is vannak- más nyűgjei, pl. időnként nem lép fel a wifire, vagy ledobja...időnként nem forgatja a képernyőt...
-
ottoarc
tag
válasz philips20 #3130 üzenetére
Bár teljesen laikus vagyok a témában, de ami a Mobilarena, Prohardver és a fórum olvasása közben rám ragadt, az alapján szerintem teljesen esélytelen. Ebben egy Intel SOC van, az Android One telefonokban meg MTK, és ha jól gondolom, a kettő nem átjárható. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
Orionhilles
senior tag
válasz philips20 #3155 üzenetére
Android monolitikus kernel, driverek variálása csak újrafordítással lehetséges. Ahhoz meg kell kernel forrás .
Én legalábbis így tudom[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
sb
veterán
válasz philips20 #3078 üzenetére
Ez nálam is előjött. V3 rommal, de én még egyedileg növeltem is a log/cache partíciók méretén a v3-hoz képest. Persze 95%-ban üresen állnak a hiba mégis előjött.
Nekem az oldotta meg, hogy a Data partícióról töröltem. Az 5.6GB-ból még 400MB szabadon volt, de sok dolog nem volt hajlandó települni. Csináltam 1.1GB helyet, most újra frissít mindent a Play hiba nélkül.
Szóval valami bug lehet, nem a hellyel van gond. (Vagy mégis és a szabad hely kijelzés szar, de ezt nehezen hiszem.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest