- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44775 üzenetére
A sok dolgod mellett a Cavintont se felejtsd el bevenni..!
Ui. amúgy rendes ember a 21. században 10 perc alatt töltött volna magának egy használható verziót.
De remélem, most már a lelke is össze fog állni a vasnak.
@visszavonult popsztárunk: nem arról volt szó, hogy visszavonultál? Vagy elvonulsz Tibetbe 5 évre zenét tanulni, vagy valami?? Zenélni nem 2 nap után fogsz megtanulni, de nem is 2 hónap után.
Én 19 éve gitározom, de még mindig sehol nem vagyok Jimmy Page-hez képest. Pedig. -
-
kraftxld
félisten
válasz
BlacKSouL #44724 üzenetére
UEFI vagy BIOS módban bootoltál?
A SATA vezérlőt semmiféleképp sem szabad IDE / compatibility módba rakni SSD esetén, és benne kéne, hogy legyen a driver. Pontosan milyen alaplap? Ugye rendes SP1-el integrált gyári érintetlen telepítőt használsz, nem jóskapista féle űber-mega-atom óriás hiperfasza 16542 in 1 edition-t? -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44708 üzenetére
szerintem nem a bekötéssel van a gond, ez valami más lesz.
Először egy UEFI reset, és akkor talán jó lesz.
Ha nem, akkor próbálj meg szerezni valami olyan linuxot, ami bootol cd-ről, és futtathatsz rajta teszteket. Már nem emlékszem a nevére, 3-4 éve vagy Tim, vagy Neduddki javasolta nekem -
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44706 üzenetére
SSD a 0-ban(sata3), meg a DVD az 1-ben(sata2).
WUT? alaplap könyve szerinti sata0 vagy akármilyen legkisebb számú sata port kell neked
Amúgy a legacy jobb, mármint hogy egy buglehetőséggel kevesebb, de az uefihez meg nem értek, szóval ezt azért nem mondtam, de ha nem kell uefi vagy nem tudod hogy kell, akkor én legacy-ra raknám, de ez most hiperlaikus vélemény
AHCI kell, az kötelező, IDE-be ne rakd, mert az az SSD-nek nem lesz jó
ha nagyon nem megy, akkor menj a Flash SSD topicba, van ott pár jó arc, ismerik az ilyen problémákat, akár kompatibilitási akár beállítási gond van
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44637 üzenetére
Vigyetek be pár Sziszát.
Viszlát: én is az Aranykorban voltam, és az ING-be léptem át, azon az alapon, hogy az a legnagyobb, az fog utoljára megszűnni...
De még augusztusban kellett volna nyilatkoznod. Most már elindult a felszámolási eljárás, így ha most nyilatkozol, már csak januárban raknak át. -
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44063 üzenetére
jó, szóval régimódi vagy, mint mindenben, és nem veszel tudomást arról, hogy a világ már rég elment melletted.
Higgy nekem: tökéletesen elég a gyári hűtő. A procitól nincs meleg a házban. PErsze, úgy fújatsz még rá, ahogy csak akarsz.
De azért ne lepődj meg, ha már nem találsz északi hidat sem...A híd túl messze van...!
De majd jön Neduddki, és helyretesz.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #44061 üzenetére
Kedves Bleki.
A procik, amiket javasoltunk neked (cerka, pentium, i3), mind rendelkeznek gyári hűtővel, amik elég halkak, sőt, igazából akár még passzívban is elviszik a procit.
Ezek a procik igazából alig termelnek hőt a régiekhez képest, nem is beszélve a Te prescottodról.Szóval, ugyan biztos rá lehetne applikálni valahogy, de szerintem inkább felejtsd el a Prescott hűtőjét, nem kell venned hűtőt.
Szerintem négymagos i5 alatt egyszerűen nem issue a hűtés, nem kell vele foglalkozni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #43764 üzenetére
6-8 évet bármely mai géppel kihúzol, ha nem megy tönkre. Persze, ha ultrafullhádéban akarsz lövöldözős játékot játszani, akkor nem, de hagyományos célokra símán jó lehet. Egyszerűen ár-érték arányban a (kétmagos) cerkák és pentiumok verhetetlenek, alig fogyasztanak, és meglepően gyorsak, pláne ssd-vel.
nézegesd a cpubenchmarkot, és láss csodát.
G1620 cerka: 2700 pont, 10500 Ft.
G2030 pentium: kb. 3000 pont, 15000 Ft. (nincs róla teszt, csak a 2020-asról, de kb. ennyi lehet)
i3-3220 : 4200 pont, 30000 Ft.A cerkához képest háromszor annyiba kerül, és másfélszer gyorsabb.
És ez olyan gyorsaság, amit a valós életben nem igazán érzel.
szerintem. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #43639 üzenetére
Bármilyen mai gépet raksz össze, százszor gyorsabb lesz, mint a P4-ed, szóval ha eddig jó volt az az őskövület, szerintem most se költs rá sokat.
olcsó B75-ös Asrock lap
plusz olcsó Ivy Bridge-es cerka vagy pentium (i3 szvsz nem éri meg, mert kétszer annyiba kerül, és alig gyorsabb, a következő ugrás az i5, mert az már 4 magos, igaz, az 45-nél kezdődik, tehát már 3-szor annyiba kerül)
plusz RAM. (igaz, ezek csak 1333-assal mennek, asszem)Nekem is hasonló konfigom van, és teljesen jó. SSD-vel kurvagyorsnak hat, hétköznapi használatra tökéletes, ha nem vagy hardcore játékos.
De hasonló összegből bepróbálhatsz egy AMD-s Trinitiy-t is, abban már jó integrált videó is van, játszhatsz is vele, akár. IGaz, abba jóval gyorsabb (és drágább) RAM-ot kell venni, hogy érvényesüljön az integrált videókártya.
Új konfigoknál probléma, hogy már szinte mind csak satásak, szóval a DVD-t is lehet,hogy cserélni kell.
Viszont a mai gépek alig fogyasztanak (az enyém idle-ben 38 watt), így szinte bármilyen táp jó nekik. Ha még jó. Ha márkás táp volt, maradhat. -
válasz
BlacKSouL #43225 üzenetére
igaz, hogy fiatalabb vagyok nálad, meg tapasztalatlanabb és eszem ágában sincs kioktatni, de szerintem míg új autót veszel (ha jól emlékszem újonnan vetted a civiket), fél oldalas postot írsz a nyári élményeidről, nyaralásaidról, akkor kicsit felesleges ez a "műhiszti" (bocs a kifejezésért), hogy a segélyből élőknek több pénze van mint neked.
az itt leírt infók alapján abban biztos vagyok, hogy a szakértelmed és tapasztalatod alapján sokkal többet kellene, és sokkal többet is kereshetnél, mint most, ha esetleg kicsit rugalmasabb lennél, és váltanál végre.
leélheted így az életedet, hogy állandóan elégedetlen vagy és panaszkodsz, de ennek mi értelme? ha ennyire ragaszkodsz salgótarjánhoz, a szülőkhöz, meg a bejáratott samsung klímához, akkor valahogy vegyél erőt magadon, de ez az örök nyafogás biztos nem vezet sehova. ha meg ennyire zavar az anyagi helyzeted, akkor ne legyél gyáva változtatni.
nagy okoskodás off
sry
-
válasz
BlacKSouL #43218 üzenetére
"Más: látszik a fontossági sorrend. Tegnap a teszkóban szinte csak segélyből vásárlót láttam, ergo a segélyt kiosztják kurvagyorsan, a fizetésből élők meg várhatnak 7-10-éig"
ez tök irreleváns, a 30 nap az 30 nap. meg általánosítás is. én ált. 5-én kapom a fizum, barátnőm a hónap utolsó napjaiban. de mondom, semmi értelme, mivel a fizetések között azért általában mindig egy hónap telik el
-
Mawyx
őstag
válasz
BlacKSouL #43218 üzenetére
Másnak is szar, tudom. Én is látszólag jól elvagyok, de csak úgy tűnik, mert azt nem reklámozom, hogy segítséggel csak, nem magamtól a saját fizetésemből. Ha a fizetését elviszi a bank, akkor nyilván ott is van valami, ami plussz, különben éhen halna, hacsak nem fényből táplálkozik, bár felétek abból sincs sok.
-
Dylen
senior tag
válasz
BlacKSouL #43163 üzenetére
öö, izé, hát most ebből nem sokat sikerült felfognom
Két szoba között van egy üveges, két részes ajtó. Levettük a kilincset, nem lesz átjárás. Jó lenne ha egyik szobából se menne át a másikba a hang, de mivel ez csak egy albérlet, ahol kitudja meddig vagyok, nem költenék rá sokat.
Az ajtó a másik szobába nyílik, tehát az én oldalamon bemélyed, ahová pont tudnám tenni a szigetelést.A szivacsoknál azt látom, hogy van ahol hangelnyelőt írnak, van ahol hangszigetelőt, akkor kétféle van?
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #43163 üzenetére
De izé..
de el csak kevéssé nyeli a hullámokat, magyarul átengedi, de vissza nem nagyon veriAkkor nem így működne (~ a hang, < a tojástartó, | a fal):
~ < |
~< |
<~ |
< ~|
<~ |
~< |
~ < |Valamit el kell nyelnie a tojástartónak (nem is keveset), ha nincs visszhang a falról.
szerk.: Hogy lehet rábírni a fórummotort, hogy a sor elejéről ne gyilkolja meg a whitesape-eket?
-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL #43015 üzenetére
No igen. Egyszer várakoztam éjszaka valakire Budapesten, addig levettem helyzetjelzőre és leállítottam a motort. Megjött, elindultunk, pár km. múlva kiszedett a rendőr. Nem égett a tompított. Naná, jó közvilágítás volt, elbambultam, nem vettem észre. Van ez így. Rendesek voltak, nem bántottak, csak szóltak, hogy kapcsoljam fel. Viszont azóta inkább felkapcsolva hagyom, ha 1-2 percre megállok, mint hogy egyszer 10 ropiért emlékeztessenek rá.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42961 üzenetére
A világ egyik legantiszociálisabb dolga az esernyő. Nem lehet tőle az utcán megmaradni, kiverik a szemedet, három lépésért (literally) képesek nyitogatni, és az egész nedves szart ami rajta van rád lőni, a metrón a cipődre csorog róla a víz, összekenik a kabátodat a poros vizes mocsokkal ami rajta van, három ember helyét elfoglalják, mert nyilván az esernyő alatti terület kétharmada holttér. De főleg kiverik a szemedet.
Én azt értem, hogy amikor Kínában divatba jött, akkor az egy fő per négyzetkilométer népsűrűségnél nem volt zavaró, de városi rangú településeken piszok bunkó dolognak tartom a használatát. Még két szezon, és vagy mindenkiét kézzel kifordítom, aki 10 centinél közelebb kerül vele, vagy viszek magammal egy kötőtűt, és a sok kis antiszoc szeme előtt fogok vele hadonászni. Abból milyen népfelháborodás lenne, ha én napsütésben csak széttárt karokkal lennék hajlandó közlekedni?
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42447 üzenetére
csaó Bleki!
Ha netán visszamennél az Adriára, megtaláltam neked a tökéletes elnevezésű szálláshelyet a nyugodt napok eltöltéséhez..!
-
Phvhun
őstag
válasz
BlacKSouL #42436 üzenetére
Eloxálással tudsz az alunak egy nagyon kemény és ellenálló védőréteget adni.
Viszont az eddigi eloxált felületek, amikkel találkoztam, mind érdes volt, szóval valószínűleg eloxálás után políroznod kell, viszont nem tudom milyen vastag az eloxréteg, nehogy lepolírozd az egészet. -
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #42436 üzenetére
Alut nem szokás lekezelni, a felületén pedig általános esetben mindig van egy "védőoxid" réteg.
Valamennyi mindig kerülni fog a kávéba, de egyrészt nem fogod észrevenni, másrészt nem árt a légynek sem. Ha ezzel kapcsolatban ellenérzésed van, csináltasd valami "rozsdamentes" ötvözetből, ne aluból. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42370 üzenetére
ja igen, csak halkan merem megkérdezni, hogy ugye tudod, hogy van relatív páratartalom és abszolút páratartalom?
Az, hogy a levegő mennyi párát tud megtartani kicsapódás nélküll, az a hőmérséklettől függ. A 30 fokos levegő párakapacitása kb. a duplája a 20 fokosénak.
Tehát elég nehéz elképzelni, hogy a mostani ~20 fokos levegő fülledtebbnek hasson, mint a korábbi 30-35 fokos. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42374 üzenetére
úgy olvastam, hogy "nem foglalózhatom le a melleit"...
Nálunk nagy a szomorúság, mert az én nagymellű szőke kolléganőm, amellett, hogy férjhez ment, még fel is mondott, nagy veszteség ez az emelet hímnemű egyedeinek.
Amúgy pedig, jelentem, végre átadták az alsó rakpartot, így kb. 3 perc alatt siklottam végig rajta. Kár, hogy a feljárók továbbra is zárva vannak, tehát leghamarabb a Lánchídnál lehet feljönni...
Nade már sokkal jobb, mint volt (ti. hogy egyszerre volt lezárva a felső és az alsó rakpart.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42317 üzenetére
1: valami olcsó sz*rt vettek (hausmeister, candy, mittudomain)
2: úriember nem eszik meg mindent ami a tányérján van alapon azt hitték a mosogatógép egyben konyhamalac is. gondolom előtte meg a lefolyóban landolt a maradék tészta/krumpli/borsó
3: kifogtak egy hibás gépetén csak akkor öblítem le, ha olyan van rajta ami nem bír ki 24 órát komolyabb büdösödés nélkül, ha meg valami darabosabb marad a tányéron, azt meg az evőeszközzel a szemetesbe kaparom. ezt akkor is megtenném, ha a mosogatóban mosogatnánk kézzel, mert különben takaríthatnám a lefolyót havonta és olyan bűzt árasztana hogy ihaj - szerintem e a normális
az edények 85%-a kezeletlenül landol a gépben rögtön evés után
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42134 üzenetére
csá!
csodálom is, hogy még nem sírtál...!
Remélem, tud fűteni a légkondid!3,3 fok volt Zabaron hajnalban
Ui. a cigi az meg ilyen. én is szoktam szeretni, amikor valahonnan cigifüst jön. Szerencsére az egyik cigis szomszédom elköltözött, a másik meg havonta egyszer van itthon...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android játékok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest