- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Most csúnya leszek, mert bizonyos mennyiségű alkohol befolyásoltsága alatt állok és alapállapotban sem vagyok kedves.
Szóval az elmúlt időszakokban olyanokért picsogtál, amiket a végzettséged alapján simán meg tudnál oldani a titkárnői szint felett is. (Az eddigiek alapján titkárnőnek használ a főnököd.)
Keress már végre egy olyan helyet, ahol értékelik a szaktudásod. Ne munkaügyi felügyelet, újságok, meg kutyafüle. Pesten azért elég sok vállalat/cég van, ami megduplázta a bevételét az elmúlt 3 évben a "válság" ellenére is, nézz utána ezeknek. Több, mint felük keres informatikust is. Linked in, profession.hu, felkapottabb állásbörzék - mind adhat valami támpontot, illetve segíthetnek. Pályakezdőként nem az a fontos, hogy értesz-e valamihez, hanem hogy mennyire vagy magabiztos.
A te végzettségeddel - még a nemedre való tekintettel is - legalább dupla ennyit ajánlanak kezdőknek, mint amennyit most keresel. Legyél már egy kicsit ambiciózus. Mindenféle képzettséget igazoló papír nélkül kerestem nettó havi 160k-t (legálisan), csak jó helyen kellett becsöngetni (lásd fenn).
Több tippet nem adok, mert valamennyire konkurenciám vagy. -
tildy
nagyúr
Lab nelkuliektol nem szedhetik el, leven 1.-2. rokkantsagi csoportban levoket nem bantjak,felul sem vizsgaljak , ha jol tudom. 3. csoportban levoknek kell kb. ketevente felulvizsgalat.
Ha apumtol ezek ellenere elszednek, en nem allok jot magamert.
Apunak evekig 3. csoport volt, leven nehezen jart (erelmeszesedes a labaiban) , illetve a szivenek egy jo resze elhalt infarktus miatt , bar aki elsore latta lehet tole is elszedte volna a rokkantnyugdijat. Hat most mar -sajnos- 1. csoport
Es meg varhat masfel evet, hogy automata valtoju kocsira tamogatast kapjon. Amit olyan jol megcsinalt a kormany az uj autokkal kapcsolatban, hogy csak nem automata suzuki swiftre adnak kb 1.5 milla tamogatast. Ha az aprobetut meg elolvassa az ember, akkor meg kiderul, hogy csak hitellel veheted meg, es joval tobbet fizetsz vissza...
-
-
Algieba
őstag
Semmi pánik! Mindenki szokott zsákutcába szaladni. Egyet vettem észre, sosem véletlen, hogy az ember önhatalmúlag (tudatalattinkban is zajlanak döntési folyamatok) kispadra ülteti magát vagy adatja magának a pofonokat.
Én sem véletlenül váltogatok passzív/aktív időszakok közt.
-
nem tudom hol állítottam én ilyet?
egyszerűen csak arról van szó, hogy jó munkához és pozícióhoz, jó ösztöndíjakhoz tudni kell angolul, és nem elég középszinten. az lesz sikeres, aki valamiben többet, vagy valamit jobban tud, mint az évfolyamról kikerülő 40-50-100 másik frissdiplomás. ez szerintem tény, ezen kár vitatkozni.
nem bántásból írtam, amit írtam, és ezt sem abból fogom, de annyit ábrándozol külföldi munkáról, amit viszont folyékony nyelvtudás nélkül nem fogsz kapni
az pedig nem jön magától, tenni is kell érte... csak kifogásokat mindig könnyebb találni
-
Algieba
őstag
Soha senkire sem mondtam, hogy selejt.
Úgy látszik a "biorobot" kifejezésemet sokan másképpen érzik negatívnak. Pedig csak azért találtam ki, hogy kifejezzem, mennyire nem bírom a monoton munkákat. Ideig-óráig el tudom nyomni az elmém zakatolását, de aztán annyi szellemi energia halmozódik fel az idegrendszeremben, hogy fizikailag is felpörgök és muszáj helyet változtatnom.
-
sry, de ez a "nem fért bele" ez egyszerű kifogás, egészen addig, amíg vannak olyan ismerőseim nekem is, akik munka mellett nyomják nappalin az iskolát, esetleg két szakot csinálnak párhuzamosan
18-án a malagával játszanak otthon a madridiak, volt egy kis kavarodás, valami sztrájkok miatt, az még a régi verzió amit te néztél. 95 vagy 225 eu tényleg sok egy jegyért, de ha ennyi az ára, akkor ennyi, ki tudja, hogy eljutok-e még oda valaha. nyilván más helyzetben vagyok, nekem nem kell magamat eltartanom, meg albérletet és kaját fizetnem. de mint mondtam is, láttam oda 15k-ért is jegyet.
-
nekem sincs kevesebb órám,mint neked volt elhiheted, ennek ellenére a nyelvtanulásra nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni. bár igazából amit tudok, annak nagy részét már gimiben megtanultam.
a március 21-i Malaga elleni meccsre fogok kimenni, ha elnyerem az egy hetes ottlétet, szóval amint ez kiderül, rendelem is meg a jegyet
-
tildy
nagyúr
Madrid Barajas, Terminal 1
[link]Tudogatok nemetul, angolul , szerintem az utobbi nyelv ismerete azert valamennyire elvart egy repteri kiszolgalo-szemelyzettol. Csak nem varhato el, hogy egy turista, akarmelyik orszagba utazik, az osszes orszag nyelvet tudja.
Portugalia ilyen szempontbol sokkal korrektebb volt. Gondolhatod, oreg bacsi, angolul sem tud, de kezzel labbal magyarazta, merre kell menjunk, intezkedett. Spanyolorszagban meg segiteni se voltak parszor hajlandoak, meg spanyolul sem (Hataron levo telepules (Badajoz) , buszallomas, informacio)
Ha valasztani kene, Portugalia vagy Sapnyolorszag, gondolkodas nelkul Portugaliat mondanam, lehet csak mi fogtuk ki, de sokkal, sokkal kedvesebbek es segitokeszebBek a portugalok.
Vicces volt amugy, Madridbol jottunk nyaron vissza repcsivel , Portugaliabol, a spanyol portugal hatarrol el kellett oda jutni.
A fesztival szervezoje ingyen es bermentve bevitt minket Elvasba(P) a vasutallomasig, (sajnos nem a buszallomason tett ki, vonat meg nem lett volna Madridba csak masnap delben, nem ertuk volna el a gepet.) Szoba elegyedtunk ott par emberrel, egy kavezoban ultek, egy tudogatott angolul, hivtak nekunk taxit, 25 euroert atvitt Badajozba (Spain, kb 20 km) , (onnet tobb busz meg vonat van) , teljesen lehidaltunk a kedvesseguktol. -
köszi a választ!
pohárt kijavítva, nem meccset megyek nézni, hanem suli miatt pályázok meg oda valószínűleg egy egyhetes kurzust, és ha már ott vagyok, akkor nem akarom kihagyni a meccset sem
mivel nem biztos, ezért jegyet sem vettem még, jelenleg ahogy néztem a legolcsóbb jegyek forintosítva 15k-tól indulnak, de szerencsére nem az áron múlik, hogy megnézzem-e vagy sem
tildy: köszi neked is! szerencsére nem szándékozok hosszabb időt a reptéren tölteni, szóval ez nem mérvadó. annál inkább a város, meg a real madrid meccs
-
Pisztillus
senior tag
Csak azt nem értem, hogy mi a jó ebben a "nem fizetjük" hozzáállásban, hiszen ez is olyan költség a munkaadóknak, amivel a befizetendő adót csökkenthetik. De ne csüggedj, nem vagy te olyan aki csak úgy feladja. Én bízom abban (és benned), hogy fogsz sokkal jobbat találni.
-
ToBeY
nagyúr
Esetleg besamel mártás nem jó hozzá?
-
nem jó helyen kajálsz
fehérvári úti vásárcsarnok elérhető közelségben van? mert az a tuti hely
770-ért van 2 bainagy szelet cordon bleu, körettel. én mindig azt eszem szinte. marha finom, cserébe tuti nem egészséges, dehát ezvan
meg minden egyéb is kijön 7-800 forintból.
-
FehérHolló
veterán
Amcsiból fél 1 körül érkeztünk, annyira üres és kihalt volt az egész terep, hogy egy olcsóbb horrorfilmet le lehetett volna forgatni. (Mellesleg a váróról beszéltünk, nem a reptérről. A folyosókon is lehet például ácsorogni.)
tildy: Ha lesz biztos információd a témában, kérlek oszd meg itt!
-
Mawyx
őstag
Ráadásul éjfélkor még érkezik a római gép, ha nincs késés, de általában az estieknél van, az első gép meg 6-kor indul, ahhoz 4-re kint kell lenni, nem zárnak be 3órára egy repteret.
(#18712) FehérHolló: de nem volt zárva. Azt nem mondtam, hogy tömeg lesz
Amcsiból meg nem T1-re érkeztetek, hanem T2-re.
-
-
Sajnos, de hát ilyen az élet, valamiből meg kell élni. Én mondjuk ma még itthon vagyok, így belefér egy kis filmezés, N570-es CPU-val szerelt netbook böngészés és zenélés is. Az erő legyen veled, kitartást!
#18521 vikvuk: Én is erre gondoltam először, de tavaly Szoboszlón voltam tél felé...
-
-
bobsys
veterán
Ugye nem surgos az oneletrajz atnezese?
Igaz, hogy csak par angol mondat, de teljesen elvagyok uszva. Mindenki mindent azonnal akar meg karacsony elott + a privat dolgaimat kell este/eccaka inteznem, 25en meg elutazom egy hetre.
Egyebkent ez a fenykepes oneletrajz keres Magyarorszagon eleg gaz, marmint, hogy szegyen. Itt nem kerhetnek fenykepet+kor+cim+allampolgarsag adatokat a cvben. Az egy masik dolog, ha felhiv a fejvadasz es nem megy az angol. -
Lortech
addikt
Muszáj kiadnia hivatalosan, kifizetni nem fizetheti ki - hivatalosan. Gyakorlatilag persze bármi előfordulhat, de ragaszkodj hozzá, hogy vagy kifizesse vagy kiadja, esetleg megállapodhattok abban, hogy átviszed (nem hivatalosan) jövő évre, de ennek betartása eléggé esetlegesnek tűnik a jelenlegi hozzáállása alapján.
-
Pisztillus
senior tag
Ha Pick Pack Pont az újságos, akkor nem lesz gond vele. És jó lesz, amit választottál.
-
-
Nálam ezek kiesnek, régen Discovery-t is sokat néztem, de mivel sok volt az ismétlés (gondolom most sem változott sokat), elkerültem
. Még a Döglött aktákat (Cold Case) nézegettem anno, aminek kellene az összes része, de sehol se találom HUN szinkronnal, illetve Dr. House és a Dexter, de ezek inkább előre letöltve várják hogy nézzem őket adott pillanatban
. Oh, még valami, még rákaptam a Columbo-ra, mint régen, nagyon jó
.
ui.: Nem tudom miért nézek apróban alaplapokat. Van "szép" KÉK lapom, a fekete házhoz, fekete nyákos VGA-hoz, fekete kábelekhez
. Kicsit betegen mániákusan akarom/fogom lecserélni, ej mit nem adnék egy hibátlan 890GM Pro3-ért, ami eddig volt
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- PlayStation 1 / 2
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest