- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Ha bármi gond lenne, írd majd meg és megoldjuk.
Asztali gép nekem is most van készülőben - egy AMD Brazos alapú kisgép lesz, gyakorlatilag már csak ház kell, meg olyan sallangok hiányoznak, mint USB-s wifi és DVD-író. Alaplap, RAM, táp, SSD rendszernek, HDD adatoknak, kábelek, Imon VFD a távirányításhoz - mindez már megvan. Nem kell nekem ennél erősebb gép, ha hozza a laposom (T60) teljesítményét (VGA-ban biztosan jobb, CPU-ban gyengébb, RAM-ban meg kb. duplaannyi lesz benne).
Neduddki meg gondolom, mindjárt bejelenti az igényét egy fogyasztásmérésre, de ízibe'.
-
lujó55
addikt
Én is jártam egyetemre. De nem a műegyetemre, hanem az igazira!
Az a baj, ha valaki szólni mer, még őt éri attrocitás. Ezért nem merünk szólni a nagypofájú barmoknak akik a terepjáróval lenyomnak az útról, a f@szától a füléig kitetovált kopasz baromnak ha eléd áll a sorban, vagy a rendőrnek ha nincs igaza. Erőfölénnyel való visszaélés. -
pohár
félisten
a TAP-pal már meg is néztem mi pénz az utazás, már csak szállást kell néznem (ezt találtam, korrekt árak), aztán már csak arra várunk, hogy a klub rábólintson a költségekre, aztán majd július fele repkedhetünk
köszöntem mindenkinek a hozzászólást, ezek szerint nem kell fürdeni
csak aztán nehogy belezakózzak a vízbe enyhén spiccesen, túl közel a víz -
Viszlát
addikt
Nem ismerjük egymást, de talán nem haragszol meg ha leírom az őszinte véleményem.
A Pest-Szfvár távolság körülbelül 60 km, pitiáner távolság, de egyébként is rengetegen járnak le, szóval még csak tömegközlekedni sem kéne. A másik dolog, hogy azt nem nagyon értem, hogy te most azért mentél Pestre, mert valakik azt mondták, hogy oda kell menni? Szerintem meg oda kell menni ahol munka van, ahol a céljaidat meg tudod valósítani, vagy közbenső lépésként tudsz készülni a következő lépcsőfokra. Tényleg nem bántó szándékkal írom, de kicsit úgy tűnik, hogy elvesztél valamiféle ábrándban és élből lepattintasz mindent, ami nem illik bele az elképzelésedbe. Így baromi nehéz lesz munkát találni.
A fehérvári IBM nem egy kánaán, de arra tökéletesen jó, hogy elfogadható pénzt keress, informatikában dolgozz és rengeteg lehetőség van fejlődni, céges és egyéb tanfolyamokat megcsinálni, fejleszteni magad. Nem mellesleg referenciának sem utolsó. Ezt 60 km miatt elvetni, főleg úgy, hogy az itt látottak alapján semmi lehetőséged nincs viszonylag hosszú ideje, nekem nagyon nagy luxusnak tűnik.
A jó angolról meg annyit, hogy szokásos duma, legyen meg az alap, aztán napi használatban majd úgyis belejössz. Vettek fel oda már olyan embert, aki a saját nevét is csak dadogva tudta elmondani angolul.
-
lujó55
addikt
Én túléltem és utána semmi fájdalmat nem éreztem, míg a hagyományos műtétes kórteremlakóknak óriási fájdalomcsillapítás kellett a műtét után, mert nagyobb volt a sebük.
Nekem amúgy egy icipici sérvem volt, csak akkor fájt amikor hirtelen kellett nagyobb erőt kifejteni, pl. bicajjal felszaladtam a 4-re, mert nem volt lift. Dokim azt mondta, hogy egyáltalán nem sürgős a műtét, mert korai szakaszban vagyok, de ha akkor belevágok, akkor laparoszkópiával simán megcsinálja, míg később azzal már nem is lehet.
Szerintem keressetek egy megbízható orvost és halgassatok rá, mert ő tudja mi a legjobb. -
-
Pisztillus
senior tag
Kételkedem már mindent elmondott, ehhez sokat hozzátenni nem tudok. Annyit azonban igen, hogy ne halogassa a műtétet, mert minél korábban megműtik, annál tökéletesebben gyógyul (s egyben a kiújulás veszélye is kisebb). A műtét után viszont szigorúan tartsa be a doki utasításait (cipelés, evés ivás, stb.). A műtéti technikát meg a doki dönti el a lágyéksérv helye, nagysága, stb. alapján - de nekem is az endoszkópos a szimpatikusabb.
-
kételkedem
addikt
Mindkettő kiújulhat, egyik módszernél sem 100%, hogy nem jön elő többé. A normál műtétnél nagy a felület, tele van kapcsokkal, hogy össze tudjon forrni. Köhögés, nevetés kizárt, akkor ugyanis megfeszül a hasfal, ami a műtétet követő napokban elég fájdalmas.
Találkoztam olyan férfivel, akinek a lágyéksérv műtétét (hagyományos) kissé eltolta a doki és hetekig jegelni kellett a heréit, illetve speciális alsót kellett viselnie. A kórházból hazaengedték, a műtét sikeres volt, de otthon még hetekig gyógyult. Nem elriasztani akarom szegény ismerősödet, de egy ilyen teljesen rutin műtét esetén is lehetnek kisebb gondok. A döntés persze az övé, illetve a dokié, én személy szerint hanyagolnám a hagyományos vágásos műtétet ha egy mód van rá.
-
kételkedem
addikt
Ez régebben úgy ment, hogy műtét előtt legalább 1 nappal be kellett feküdni. A műtét altatásban történt, legalább 15 cm-es vágással. Műtétet követően majdnem 1 hétig még bent kellett maradni akkor is, ha minden teljesen rendben volt.
Ha lehet választani és endoszkóppal is megoldható, akkor mindenképpen azt javaslom! Kisebb seb, kisebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás stb.
Tudom, hogy Pisztillust kérdezted, de van személyes tapasztalatom, ezért bátorkodtam válaszolni!
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk a céges kiküldetés jelenti a kikapcsolódást. Főleg a főnök nélkül. Olyankor mindenki igyekszik mielőbb elszabadulni az irodából. Én akkor nyugszom meg igazán, amikor már seggem alatt a céges kocsi, zsebemben a céges lóvé, feldobva a napszemüveg, a GPS szövegel összevissza, és tudom hogy 4-5-6-7-8-stb óra múlva egy idegen környezetben, idegen országban, érdekességek és látnivalók között lesz majd egy 3-4* szálloda, előre foglalt szobával 40-120 € /éj közötti árért, ahol majd lehet egyet sétálni, venni 1-2 helyi dolgot, kis innivalót estére, lehet egy jót vacsorázni, lehetőleg valami helyi jellemzőt, aztán nézni 1 kicsit az érthetetlenül óbégató tévét, meg kicsit ráhangolódni a másnapi tárgyalásra.
És ha nincs ilyen, akkor nem látom Velencét január 19-én este 8 órakor kabátban sétálva a SZent Márk térig, majd onnan autózni még 3 órát majdnem Pisa-ig. Nem jutok el február elején éjjel fél 2-kor a Sagrada Familiához, ahonnan még 50 perc séta volt visszafelé a szálloda. Nem sétálom körbe a Genfi tó nyugati csücskét egy márciusi esős éjjelen 10 óra magasságában, miután leszállt a gép, hogy aztán a bérelt autóval még éjfél körül elindulva utazzak Franciaországba 150 km-t. És még sorolhatnám.
Ha összeszedném hogy kb mennyit utazgattam és szálltam meg a cég költségén 4 év alatt, asszem úgy nagyon durván kb. 3000 €, vagyis kicsit kevesebb, mint 900k HUF.
Eközben el nem költött napidíjakból összegyűlt úgy durván 700 €. Miközben sokszor hoztam szuvenírt, költöttem kajára, piára.Évente 150-650 000 € megtakarításokat érünk el csak az alapanyagköltségben. Ehhez képest majdnem semmi az utazásokra ráfordított pénz. Így nem azon agyalok hogy saját pénzből ezt nem tenném, nem tehetném meg, hanem azon hogy valószínűleg magamtól nem megyek el Szerbiába, Velencébe, Svájcba kétszer, Romániába 7x, stb. Tehát örülök hogy van rá mégis lehetőségem.
Örülj Te is ha mehetsz
-
Viszlát
addikt
Jólvanna, nem kell ám mindent véresen komolyan venni.
fokukac: alacsonyabb jövedelemnél még kevesebb. A jelenlegi bruttó béremből 79%-ot kapok kézhez. Viszont a főnököm elmondása szerint bruttó 3500 felett csúnyán megnőnek a terhek, pl. bruttó 5k-s fizetésből 3300 körül visz már csak haza.
-
Viszlát
addikt
Jaja, de az sms nem konfirmál semmit, csupán értesít, ezért kavarodtam meg. Ha a bolti terminál visszadobta, akkor az nem került levonásra, az sms érkezése vagy hiánya ezen nem változtat semmit.
Az uccsóra: tök jó volt az oviban, habos kakaó ugye, miegymás, mi a bajod vele?
-
DeFranco
nagyúr
Nagy valószínűséggel semmi nem lesz, de technikailag lehet, hogy mégis. Éppen ezért hívd fel őket, és jelentsd be, hogy mi történt, és rögzítsék, hogy kifogással élsz a levonás ellen.
(De előtte nézz rá a netbankban a tranzakciós listára ha lehet, lehet ott már szerepel a storno tétel.)
-
DeFranco
nagyúr
A sikertelen cetlit eltetted? Ha igen, akkor imádkozó sáska pozíció, és várod az SMS-t (vagy csekkolod a netbankban a tranzakciókat), ha nem, akkor telefonálj az OTP-nek, ha más nem, akkor válaszd a kártyaletiltást, ott azt hiszem egyből élő szövetet kapcsolnak, és megkokettálod vele, hogy mi a helyzet. Jelezni kell mindenképp, valószínűleg nem vonják le kétszer, de így vagy védve csak.
-
7
addikt
Nem tudom, a te bankodnál hogy van, de nálam a telefonos ügyintézéshez kell egy ügyfélazonosító, valamint egy telefonos jelszó, amit a számlanyitáskor adtam meg. Ha ezeket nem tudod, ugorj be valamikor egy bankfiókba (a sikertelen fizetésről szóló papírt, illetve a készpénzes nyugtát ne dobd el, ha eddig nem tetted), és próbáld meg megbeszélni az ügyintézővel.
-
gaborbol
őstag
Igaza van Tildynek. Nem kell kimagyarazni semmit, meg kell oszinten mondani, hogy hova mesz mit csinalsz es ennyi.
Van szabad akaratod/eleted nem vagy a tulajdona senkinek. Minden kapcsolatban kell lennie szemelyes ternek mindket fel szamara. Ha ezt nem lehet vele megbeszelni/elfogadnia akkor ott valami nem stimmel.
-
Algieba
őstag
Nemet mondani, nehéz, de nem lehetetlen.
Bár évtizedekbe telt megtanulnom, de végül sikerült, és már nemet mondok olyan helyzetekre, amikben rosszul érzem magamat. Ha pedig valaki mégis szívózni szeretne velem a kulturált és udvarias "nem" után, a képébe kapja a fúriává változott alteregómat.Bárcsak a mostani tudásomat visszaküldhetném a régi énemnek!
Olyan kis hülye voltam, és még mindig fizetem az árát. -
Akkor nem látod azt amivel én nap mint nap találkozom. Hogy a gyereket azért hozzák be két év után, mert emelet családi pótlékot igényelnének rá, de közben epilepsziás és értelmi fogyatékos, viszont a gyógyszereket nem váltják ki neki, mert bizonyos százalékát a teljes árnak ki kell fizetni. Tehát szerencsétlen gyerek nem kapja meg azokat a szükséges hatóanyagokat, amivel kiegészítve a rendszeres táplálkozást, szervezete pár év múlva talán odáig fejlődne hogy élhető élete legyen. Erre mérlegen lemérve, könnyebb volt a kisgyerek, mint a két évvel ezelőtti mérésnél. Persze nem a szülei nevelik, hanem rokona örökbe fogadta, aki íni-olvasni természetesen nem tud. Ahogy rendje és módja szerint ez előfordul, még ő volt felháborodva, hogy miért nem lett neki időpont adva, hogy hozni kell a kislányt (külön felhívnám a figyelmet az előző pontra), és még hozzátenném hogy gyógytornára és kezelésekre sem horda, pusztán megélhetési forrásként tekintett rá. Gondolom hogy a napi egy-két szál cigi + kávé befigyelt a nőnél/nevelőszülőnél is (ez utóbbit nem állítom biztosra, legalábbis szülőnek nem nevezném).
-
BlacKSouL
addikt
ha kevesebbet eszel, akkor kevesebbet fogyasztasz. a kereskedők bevételkiesését áremeléssel kompenzálják, áfát is emel az állam, a nyugdíjas meg éhenhal. a fizetésedből az adót úgyis levonják ha tizedennyit eszel
smittpali mondjon le.
akkor magyarország nemzetközi megítélése óriásit nő, az IMF könyörög hogy ingyen segíthessen, leesik a benzin ára, a tojást is eldobálják olyan ócsó lesz, a sok munkanélküli biztos pozícióba kerül, a hátrányos helyzetűek előnyhöz jutnak, a cigánytelepekre bekötik a vizet és a villanyt és kitakarít meg megfürdik minden család, másnap minden gyerek elmegy iskolába, a magyar áruk elkezdenek rohanvást kiáramlani az országból, a della dől befelé, a forint megerősödik és utoléri a yent, a részegek kijózanodnak, a randalírozók lenyugszanak, a graffitisek felvásárolják a sok kefét meg mosószert, megtisztulnak az utcák, eltűnik a szemét, kutyaszart csak fényképeken látni, az orvvadászok beolvasztják a fegyvereiket, az összes pénztáros előre köszön a vevőknek, a nyugdíjasoknak és a legszegényebbeknek telik minden nap ételre, a tolvajok, rablók inkább elmennek dolgozni és kitüntetést kapnak szorgalmukért, a kereskedők tisztességes üzleteket bonyolítanak, a fizetések duplájukra, sőt, triplájukra emelkednek, az áfa 15%-ra csökken, a képviselők megszavazzák, hogy ne keressenek többet mint egy borsodi középvezető, az illetményeket megvonják maguktól, a korrupció visszaszorul, minden magyar ember segíti a másikat ahol tudja, a népesség növekedésnek indul, a parkolóórákat leszerelik és 10-15 faluban beszerelik az árából a villanyt, gáz, vizet, felújítódnak az 1, 2, 3 számjegyű utak, megalakul a Malég, a vasútnál az átlagsebesség 50 km/h-ról 90 km/h-ra emelkedik, átadják a 4-es metrót az utazóközönségnek, az általános iskolások 2-közép-, a középiskolások 3 felsőfokú nyelvvizsgát tesznek, százával épülnek a szélerőművek...
nade...mi van ha lemond, és mégsem?
olvasgatva az indexponthu cikkeinek 80%-át biztos úgy lesz.
-
lujó55
addikt
Szegény. Neki biztos dolgoznia kellett keményen egész életében és most alig van nyugdíja. Neki fogalma sincs, miből élnek a celebjeink, nem is rosszul.
-
kételkedem
addikt
A mentolos cukornál azért többet érnek, van bennük némi fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő anyag, illetve némelyikbe egy kis fájdalomcsillapító is jutott. Szerintem egyéni ízlés és hit kérdése, hogy melyik hat. Én Septofortot szoktam szedni, mert szentül hiszem, hogy a fertőtlenítő hatása majd jól elintézi a bacikat. Persze ettől még ugyan olyan jó lehet a Mebucain és a Strepsils is!
Azt mondják a hírekben, hogy tombol a mogyoró és az éger! Bár a pollenjüket tényleg szórják, de nyújtsa fel a kezét, akit látott már tomboló mogyoróbokrot! Aggasztó, hogy ma már kevés a tényeket tőmondatokban elmondani, mindenféle hatásvadász kifejezést bele kell csempészni a mondanivalóba!
-
-
tildy
nagyúr
Mi az , hogy parod nem enged el?
Mawyx, legy felnott no, ne o hatarozza meg a tudatod , komolyan. Hidd el nekem, kesobb meg banni fogod , ha igy behodolsz valakinek. Ne tedd, sajat erdekedben ne.
fokukac: en 36-ot tudok, ahol bejon a magasabb kulcs. Kevesnek nem mondanam, hiszen az emberek tobb mint 75%-a ez alatt keres. PErsze, nem a felso 10%ban vagyok.
-
merne mehetnel el egy meccsre nelkule,ha ot nem erdekli?
vagy azt varja h az o jegyet is te fizesd?
70 penztol vannak jegyek, de erdemesebb tobbet aldozni ra,mert azok nagyon rossz helyre szolnak. Bar ha jo a szemed
en tokeletes helyen ultem, szinte olyan volt, mintha a fifaval jatszanek
-
-
gaborbol
őstag
Igazabol teljesen leszoktam ezekrol a dolgokrol, nem az aruk miatt hanem, mert iszonyat cukrosak.
Veszek kannas asvanyvizet, (nalunk van 10 literes kiszerelesben is) mert a csapviz nem javasolt ott ahol lakom, es minosegi gyumolcsteat rakok bele. Siman cukor-citrom nelkul, es tok finomak ugy ahogy vannak. Lefozok egy adagot, kihult megy be hutobe es 2-3 napig nincs ra gond. Viszem magammal teas palackbabobsys:
Nalunk is most emeltek fel, mar 1 dollar/liter. Persze ez nem reklamalas
-
Viszlát
addikt
Igen, a színes kell.
Még egy megoldás lehet, ha bekéred magad valami vizsgálatra, amiről az orvos ad neked igazolást, munkahelyen meg fizetés nélküli igazolt távollétként dokumentálják.
Egyébként meg ne félj "alkudozni" az interjúk dátumát illetően, simán belefér a legtöbb helyen (ha ebben sem engednek, na az már tényleg rugalmatlanság).
A ledolgozás szóba sem jöhet? A legtöbb munkahelyen ez a bevett gyakorlat, hivatalos intézni valód van, teszem azt 3 óra, amit ledolgozol egyben, vagy részletekben (pl napi 1 órával korábban mész vagy tovább maradsz).
-
Viszlát
addikt
Hogy ne lenne egy napos betegség, pl ebben a változékony időben rengetegen kínlódnak migrénszerű fejfájással, ami pont ilyen.
A másik, hogy azért rugalmatlan a munkahely, mert nem várnak meg munkaidő után. Na hát ez oltári nagy baromság, már elnézést. Gondolom nem vezérigazgatói pozícióról van szó, szóval abszolút nem életszerű ilyet várni a munkáltatótól, ez alapján leírni meg főleg nem az.
Vegyél ki szabadságot, azt nem kell indokolnod, időarányosan jár, ha csak nem vagy még próbaidős.
-
lujó55
addikt
De süket vagy!
Pont, hogy hangoztatni kéne!
"Főnök, el kell mennem egy nagyon sürgős ügy miatt. A jövőmről van szó!"
Tuti kíváncsi lesz és rákérdez.
Mondd el neki, hogy állásinterjúra mész egy normális céghez, ahol nemcsak, hogy tisztelnek, hanem anyagilag is megbecsülnek.
Egyből azt mondja, hogy emel a pénzeden. -
hallari
tag
Nekem anyám volt 23 évig önkormányzatnál (most ment nyugdíjba) és sajnos csak a bértábla számít. Az egyedüli plusz, ha megbíznak speciális feladattal vagy túlórázol (neki csak ezek voltak legalábbis). Meg évente 3X jutalom adHATó. A mértékben sajnos óriási szórás van, melós 20-30 e, csop. vez 50-100, afölött 200+.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest