- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pisztillus
senior tag
válasz
lama_lamm #21721 üzenetére
Én kilógtam a sorból: vegyipari szakközépből mentem a gyógyszerészkarra. Nem tagadom, a többiekhez képest jóval könnyebb dolgom volt. Na ott nem csak olvasgattuk a könyveket (amelyeket ráadásul az iskola tanárai írtak), hanem volt kísérletezés is dögivel. No meg ionvadászat (analitika) és más hasonló nyalánkságok... Ez a vegyipari a Petrik volt.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
lama_lamm #21718 üzenetére
Méghozzá rajtad kívülálló ok miatt volt nehéz, ez pedig a középiskolai kémiaoktatás nem megfelelő minősége. (Akartam írni róla egy hosszabb szösszenetet, de inkább nem, mert veszélyes vizekre is tévedhetnék vele, azt meg nem akarom.)
Pohár: De ha egyszer a legjobb barát találta meg... Próbáld ki!
-
Pisztillus
senior tag
-
Pisztillus
senior tag
válasz
lama_lamm #21702 üzenetére
Az, hogy a C-vitamin és az aszkorbinsav megnevezés majdnem ugyanazt az anyagot takarja. Most jön elrettentésül a kémiai (IUPAC) neve: (5R)-5-[(1S)-1,2-dihidroxietil]-3,4-dihidroxi-furán-2(5H)-on.
Az aszkorbinsav sói az aszkorbátok. Királis vegyület, D és L optikai izomerje létezik. Az L-aszkorbinsav a C-vitamin, a másik izomer nem kapott ilyen nevet.
De a legjobb barát is segített volna... link -
asuspc96
senior tag
válasz
lama_lamm #21588 üzenetére
szg88:
Ezen már gondolkodtam....Ebből sok kellene csak az a baj, hogy olyan kínai termék effektust keltené....szóval nem képez mobilitást, ez nem többszöri (egyszer megtöröm és kész utána ki kell főzni)
lama_lamm:
Na igen....hmm...megfontolandó...ez volt már sok helyen (natgeo, discov. stb.)
Szerintem ez kell nekem!Mellesleg van más is ami ilyen ?
asuspc96
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Crucial 240GB SSD eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest