Új hozzászólás Aktív témák
-
VoDaFoNe
aktív tag
Curaseptnél jobb a világon nincs.
A 212-es ami szájsebészeti beavatkozások után kell használni 1 hét alatt visszahúzta a leváló ínyemet a fogamra.
Most a 205-öset használom ami napi használatra való. Amolyan megelőzésre.Mivel.határozottan ínyproblémás vagyok nekem muszaj odafigyelnem.
Dokim mondta. Nem olcsó de hatásos és sokaig kitart. Tenyleg ajánlom.
Ja es nem.vényköteles.Amúgy a fogkremjével együtt nálam valóban csodát tett.
-
Eljarhatsz Mensas talalkozokra, stb. Mint barmilyen mas klub. Vannak kozos projektek, programok, satobbi. Csak itt nem az a kozos kapocs, hogy mindenki szivarozik, hanem h mindenki 150-es IQ folott van. Egyebkent van mindenfele ember, sikeres, sikertelen, divatos es igenytelen, erdekes es unalmas. Mint ahogy mindenhol mashol.
En nem latom kulonosebb ertelmet, de van, aki szivesen jarkal.
-
gaborbol
őstag
Minden attol fugg milyen kornyeken mozogsz. NY draga varos, ami normalis hely azt meg kell fizteni,es ahogy mesz egyre kifele a varosbol ugy lesz minden egyre olcsobb, de vele egyutt a biztonsagerzet is csokken. Pl van olyan kornyekek amik nappal meg teljesen normalisan/atlagosan neznek ki, visszont estere szepen at tudnak alakulni.
Nagy altalanossagban biztonsagos, de szerintem jobb ha van tarsasag, van kihez szolni, megosztani az elemenyeket, akar mi tortenik azert megis van valaki melletted.
Ahogy bobsys is mondta, ha ket hetre jossz akkor erdemes kicsit korulnezni, nagyvarosok kozott a busz teljesen mukodokepes dolog. Ha idoben foglasz akar 1-2 dollaerert eljuthatsz pl NY-bol DC-be teljesen kenyelmesen, bor ulesek, csak ulohely, wifi, tolto a laptopnak, tiszta igenyes buszok stb...
Ha erre fele jarsz es meg itt leszunk MD-ben akkor szivesen latunk.
fokukac: szuleim jottek ki mult evben BUD - JFK air france/ 105K/fo utoszezonban, aztan indulas elott a jarat torolve lett( vegleg) lett belole BA 130k/fo
-
Integra
titán
az a baj ezzel, hogy már rég az is rendszerben van, akinek nincs biometrikus azonosítós útlevele. a másikban. amihez ugyanúgy hozzáférnek. igazából pont ezért nem szaroztam, mikor új útlevelet csináltattam. semmi értelme. most persze csak útlevélről van szó, nem más indokról etc.
-
bobsys
veterán
Ket hetbe meg Phily es DC is belefer lazan, sot meg Boston is
Szerk: ha vonatozni is akarsz az Amtrak ugy mukodik mint egy repulotarsasag, ahogy kozeledik a vonat indulasi ideje ugy lesz egyre dragabb. Mikor en foglalni akartam volt $55 majd ket hettel a tervezett indulastol mar $106 volt -
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
5 év után nekem is egy hajszálnyival gyengébb, mint a műtét után, de azért - 18 év szemüveges lét után - a mai napig megdöbbenek azon, hogy miket látok, és milyen messziről.
Ha holnaptól visszaromlana a látásom, akkor sem bánnám meg, mert egyszerűen egy új, szebb, élesebb világot nyitott meg a műtét előttem.Integra: bizonyos dioptria felett nincs az a szemtorna, ami visszaállítja...
Ui. amúgy engem sielésnél zavart a legjobban, mert nem igazán tudtam berakni a szemüveget a síszemüveg alá. -
Mondjuk ha IC-re ki van írva hogy wifi kapcsolattal rend. akkor azt el is várom, mert eleve azt ígérték. Attól függetlenül most vasárnap is 5 perc késést írtak, de volt az 15 perc is, csak ugye azt nem merik bevállalni papíron.
"
Egyszer utaznál a londoni metróval , nem így megy-e? Azért nem járt ma sem a Jubilee , csak waterlooig.. (pályafelújítás), de simán signal failure bármikor van. Igaz, itt rögtön mondják mi a gond." - Ez a lényeg, itthon meg órákat állsz, mert nem tudod mikor lesz vonat/busz/stb. Ezután meg sorra késed le a csatlakozásokat. -
-
Tim82
félisten
Kuruc.info vagy mi ez?
Btw, én katolikus vagyok (noha nem vagyok hívő), sváb, szlovák és székely felmenőkkel, akik parasztok, kisnemesek meg első/második generációs értelmiségiek (tanár, régész) voltak/vannak, akkor én már bele sem férek a "zsidó burzsuj"-definícióba? Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni?
-
Tim82
félisten
Én nem látom túl sok értelmét odapakolni egy SSD-t (gondolom, MBP-nál is eggyel régebbi/lassabb szabványt használ az optikai meghajtó csatlakozója, mint a belső HDD-nek való csatlakozó). Persze HDD-nek az is elég, meg úgyis a vinyó biztosította nagyobb tárhely megtartása szokott lenni ilyen beépítő keretekkel a cél.
-
Tim82
félisten
Nálam notiban Vertex 2 produkál néha ilyen pár másodperces "leállásokat", de mivel csak Opera alatt csinálja, nem bírom eldönteni, hogy a Vertex 2 vagy az Opera hibája-e... (Jellemzően akkor, amikor már sok napos uptime van, altatom-ébresztem a notit, Opera meg sok füllel van nyitva.)
-
jeges
senior tag
nyilván nincsenek statisztikáim, de egyrészt olvastam is ilyesmit valahol, másrészt én is tapasztalom. sok ismerős 3-5 év után hazajött (usából, nyugat-európából). sok kollega is hazajött pár év után eu különböző szegleteiből.
lehet, nem jó a merítés, legtöbbjüket hívták dolgozni, aztán megunták vagy a honvágy hozta őket haza. most hirtelen legalább 15-20 nevet tudnék mondani ami az esetek zömében családot jelent. persze ismerek olyanokat is, akik maradnak/maradtak. -
Nem divat manapság belegondolni az ilyesmibe, hogy mi miért van, meg mire mi az indok, csak szidni az épp útba esőt, vagy aminek a nevét látják az emberek
[nem konkrétan erre értem, hanem úgy általánosságban tapasztalom)(#44857) stranger28 +1
(#44827) DeFranco
Hirtelen megutálod a sajtot, allergiás leszel rá, etc
(#44858) Integra
Hmm, kifejezetten sok pont szerint a felső tízezerhez tartozom?! -
fokukac
nagyúr
ilyenek a magyarok. pár ezer ft-tal meg lehet őket venni. Az, hogy ennek az az ára, hogy nincs semmi fejlődés, nincs beruházás, nincs új munkahely, nincs fizetésemelés, az meg nem érdekel senkit...
Olvasom itt az új bankszámla-kondíciókat, és egészen elképesztőek. 800 Ft idegen automatából? wtf???
Persze megint a köcsög bankok lesznek a népszerűek, nem pedig a kormányzat, amelyik évi 300 mrd-ot szed be a bankokon. 4 év alatt ~1200 milliárdot szedtek be a bankszektortól, és eltűnt a feneketlen zsákban, (a többi különadóval és a 3000 mrd-nyi nyugdíjpézzel együtt.) Ennyi pénzből amúgy az összes devizahitelest meg lehetett volna menteni... -
Integra
titán
ugyanez, nemrég volt a 20 (vagy 25?) éves ált. iskolai osztálytalálkozóm, a társaság több mint fele külföldön él, vagy fél lábbal él és ingázik, és a gimis osztálytalálkozómon is ugyanez a helyzet. főiskolás osztálytársaim közül már kevesebben mentek külföldre, de csak azért, mert a túlnyomó többség nagyon tehetős, vagyonos családból származik, és akik vagyonosak, vígan megélnek mo-n is és emiatt jóval kisebb hajlandóságot mutatnak az elköltözésre, ők inkább utaznak folyamatosan, vagy van külföldön legalább 1-2 ingatlanuk is.
igyekszem nem úgy tekinteni erre az egészre, hogy egy fél országot reprezentál, amit én látok a környezetemben. ez budapest és annak is csak egy kis szeglete. ugyanakkor ha csak töredéke csinálja ezt szerte az országban, akkor azért azt idővel már súlyos számokban is kilehet majd mutatni és forintosítva is.
-
énse magamat, de kénytelen leszek valószínűleg, mert 1700 fontból nem akarnék, meg nem is tudnék elkölteni 1100-at kecóra, amiben még nincs a rezsi és a council tax benne. de gondolom ha lejár ez a graduate program, akkor érezhető mértékben emelkedik a fizu és onnantól kezdve az élet is jobb lesz
de ez egyelőre még csak terv szinten létezik ugye, abban jó vagyok, a megvalósításban kevésbé
szerk:
ahogy nézem ez viszonylag jó fizunak számít, dobok egy privit
szerk2:
ahogyan utánanéztem ez tényleg elég jó fizunak számít, szóval nem panaszkodom.
-
Pont ezert kerdezem, mert azt magamtol is tudom, hogy ott a belvarosban horrorak a lakasarak egy kezdo fizuhoz kepest... Tehat azt a kornyeket keresem, ami mondjuk fele ennyi, de kb. egy ora alatt ott tudok lenni, szal erted..
Sot, azzal is tisztaban vagyok, hogy ha osszejon a kikoltozes akkor bizony lejjebb kell majd adnom az igenyekbol az elejen. Mondjuk a lakasarak miatt jobb lenne manchesterbe vagy birminghambe kerulni, megis csak olcsobb az elet ugyanannyi fizubol (~1750 £ net).
-
-
Tim82
félisten
A Nexus 4-gyel én úgy voltam, hogy megkísérteni megkísértett, de józan ésszel még a Google Play-es kedvező árral is túl drága, amúgy meg túl nagy és talán túl sérülékeny is az üveg hátlappal.
A Samsung meg szvsz a Galaxy S II óta egy igazán jó telefont adott ki és az a SGS4 Mini (bár ez is vitatható, de azt valahogy úgy lőtték be paraméterekkel, hogy teljesen vállalható annak is, aki nem akar olcsó vackot, SGS/SGS II ráncfelvarrást, sem pedig műanyag csúcstepsit).
Azért nálam az Atrix 2 nem váltja ki az iPad Mini-t, azon még mindig jobb böngészni.
-
Tim82
félisten
Hogy tetszik a Razr i? Az biztos, hogy a Motorola nagyon eltalálta ezt a méret-kijelzőméret-felbontás arányt. Most vettem egy Atrix 2-t, ami kb. ugyanilyen tulajdonságokkal bír ezt a három jellemzőt nézve (erre is csak úgy volt fölös keret, hogy eladtam az SGS-t
- a Nexus 4 árának alig valamivel több mint harmadáért), méretileg talán fél centivel hosszabb a Lumia 520-nál, a kijelző meg 0,3 hüvelykkel nagyobb, a felbontás meg jobb (480*800 vs 540*960). Egyébként fura, de a Lumia 520-ban több "anyag" van, érezhetően nehezebb az Atrix 2-nél, a Motorola valahogy egy fokkal kevésbé hat minőséginek, de lehet, hogy csak én érzem így.
-
tildy
nagyúr
Ize, attol fuggetlenul. Mar kezdtem orulni, Esmnek is munka nekem is, erre ramszakad az eg.
Semmi komoly egyebkent. De argghhh.Feherhollo: infomorzsak majd akkor lesznek, ha kiderul mikor es mi szakad a nyakamba. Ugy nez ki eleg sok minden. De ertheto okokbol publikusan tul sokat nem szeretnek rola mondani. Valahova viszont le kellett irnom. A mai nap sokkolo volt, es keteselyes a dolog, siker vagy bukas. Bocs harom: menekules a helyzetbol. Egyelore az uszok arral es felalloka szorfdeszkara "taktikat" valasztom.
-
FehérHolló
veterán
ön bizonyára a figyelemre hajhászik, hogy lópikulát, de még annyit sem mond arról, ami éppen felkavarja.
én legalább mindig voltam annyira köcsög, hogy féligazságokkal (értsd: ötnegyedigazságokkal) hintsem tele a topikot, hogy megtudjam, miként reagálnak az emberek a közelebbi végletre.
-
bobsys
veterán
-
EQMontoya
veterán
IT teren egyre kevesebb amúgy, a multik ugyanis egész értelmes pénzt adnak, viszont minden papírozva. És 10-20% pluszért nem éri meg olyan helyet választani, ahol bizonytalan a fizu.
Nekem pl. elsején számlán van. Ha munkaszüneti nap, akkor előtte lévő utolsó munkanapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- 8300 mAh, maradhat?
- Medence topik
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Robotporszívók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Subaru topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest