- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dumas
csendes tag
A kertbe csinálok neki egy állványt. Így igazából majdnem 360°-ban körbe lehet (Bár a táncolást túlzásnak érzem, inkább betonpillangó stílus (egyelőre!)). Meg a rúgások miatt kéne ekkora. Nem tudom mekkora pontosan 1 láb, de az 5feet az már 150-160cm között van valahol sztem. Csak nem értek hozzá. 20k-t meg nem szívesen adnék ki gagyira.
-
BlacKSouL
addikt
Azba.z.meg
Hát most ugye valamit vagy lehet, vagy nem. Lehet? Akkor használok
Mivel melóban majdnem minden angolul megy, általában nem használok csak egy angol szót vagy kifejezést a fájl-/mappanevekben, de álmomban sem gondoltam, hogy egy számítógépnév megadásánál ha nem tiltják akkor is tiltott...Most cskazéis belövöm a céges gépet, hogy megmutassam milyen elérési utak/fájlnevek vannak....Hagy'ne mondjam a japán karakterekkel teli mappaneveket...
-
tildy
nagyúr
ÁÁÁ, csak a szülinapi ajándékomat kaptam meg tőlük egy évvel később.
Esmein kedveskedni akart tavaly. Kaptam egy ssd-t. Nem ő választotta, én böktem rá erre a modelre, olcsón volt, neki is crucialje volt (m4) , mondom gond nem lehet.Aha, csak mikor lassabb volt egy normál hdd-nél, meg leállt 10 másodpercre, meg hasonlók.1 évig küzdöttünk, hogy gariztassuk, kicserélték másik v4-re , az is rossz volt. Esm már feladta a küzdést, én még írtam egyet a crucialnek... m500-ra cseréltek végül, de még előtte mindenféle garbage collectionos tesztelét kértek, ami mi értünk, de mi van ha az ssd mondjuk anyué?
-
parandroid
félisten
A bennem még teljesen fásra nem bunkósodott pedagógus természetesen tisztában van vele, hogy egy háromévest meg kell dícsérni, ha a xilofonon eljátssza a boci-boci-tarkát, de amikor lelkes amatőrök a pubertáson túl a virtuális xilfonjukon teszik ezt, szoftveres csúszkákat húzkodva, és mikrofonba motyogva, akkor engedélyt kérek nem összeszarni magam, hogy igen, be lehet zúzni az összes Beatles, meg Stones lemezt.
Azért az ugye előtted van, ahogy egy alternatív valóságban Freddy Mercury ott görnyed a pc-je előtt, izzadt tenyérrel kattint az ok-ra, amikor sikerül beállítania 30 perc húzkodás után valami izgalmas alapot, majd motyogva belerapeli a mikrofonba, hogy radio gaga, és azonnal linkeli is egy informatikai fórum közösségi témájában.
Tényleg támogatom a zenei képzést (és nem azért, mert magam is részt vettem benne, vagy mert történetesen a Kodály-módszernek a módszertanát is ismerem, nem csak eszerint oktattak), de azért akár az intézményes, akár az autodidakta módon tanulás esetében is van egy olyan fázis, amikor zenéről még nem igazán beszélhetünk, előbb célszerű túljutni egy mi micsoda fázison, ami emberünk esetében érzésem szerint kimaradt.
Egyébként szívesen követem például a gitáros topikot, ahol rengeteg autodidakta zenész is beszélget ugyanezen fórumon, és jó látni, esetenként hallgatni is, ahogy fejlődnek, szóval nem arról van szó, hogy aki nem tanult zeneelméletet, vagy szolfézst, az bekaphatja, sokkal inkább az böki a csőrömet, hogy ha valakinek van egy zeneszeerkesztő programja, meg egy mikrofonja, az még nem zenész.
Lásd még:
p
-
parandroid
félisten
Szerintem őket érdekelné, ha létezne telefon ezzel a funkcióval - gyorsan le is csapnának a gyártóra, és mindenkire, aki vett belőle. Na jó, persze nem a magyar nemzetbiztonságról beszélek, hanem valami komolyabb országéról, akik nem jedikre vadásznak, hanem repülőgéprobbantókra, meg ilyesmikre.
p
-
zoltanz
nagyúr
B125 különbözetit is le lehet rakni ha van B-je pár hét nem is drága, lehet saját gépet is vinni úgy olcsóbb. 30 k
"kötelező elméleti vizsgán felül két óra vezetést és három óra elméleti képzést tartalmaz, további egy órát szánnak a forgalmi vizsgára. A számonkéréskor azt kell bemutatnia a tanulónak, hogy képes biztonságosan közlekedni a forgalomban a 125 köbcentis motorkerékpárral, illetve robogóval, és elsajátította a járműkezelés alapjait.
Ez röviden annyit tesz, hogy képes egy íven megfordulni lábletétel nélkül, illetve nem köti le a figyelmét a manőverezés és képes a közlekedés más résztvevőire koncentrálni. A vizsga a bójákkal kirakott motoros rutinpályán kezdődik és közúton folytatódik "
-
Integra
titán
nem elit, csak ügyes. látszik rajta, hogy stabilan tartja a motort, jól helyezkedik és nem húzza túl a gázt sem, ha kell ugyanúgy leveszi a tempót a szűk helyen, de ahol van hely, ott ráránt majd visszafékez, szépen játszik a kuplunggal is. ez patent.
nem olyan nagy kunszt ez, gyakorolni kell sokat és tanulni alázattal és kitartással, ellesni a technikákat az ügyesektől, vezetéstechnikai tréningekre járni, magolni a technikát, pályázás, szóval könnyen összeáll a kép. csak félni nem szabad, mert úgy nem lehet közlekedni motorral, hogy jaj, csak nehogy elessek. a motoros elesik. aki meg még nem esett, az majd fog. -
EQMontoya
veterán
Ez tény. Javulásnak is felfoghatjuk azt, hogy a sonka kilónkénti ára csak kétszerese a kenyérének. Az más kérdés, hogy ez 1500ft/kg-s kenyérár formájában implementálódik itthon.
A biciklis közlekedés sem lett sokkal jobb, csak minden más egyre szarabb, ezért versenyképesebb. Örülünk, Vincent?
-
Tim82
félisten
Akkor neki bejött az élet.
*
Más téma:Múlt hét elején rám telefonált a közös képviselő, hogy baj van, a fölöttem lévő lakás erkélye omladozik, be kellene engednem a társasház által megbízott kőművest, hogy mérje fel a helyzetet és ha szükséges, akkor oldjam meg, hogy valamikor be tudjanak jönni és az én erkélyemről is tudjanak dolgozni.
Oké, egy nappal később ott járt a fickó, közölte, hogy igen, szükség lesz arra, hogy az én erkélyemről is elérjék a fölötte lévő erkély alját, mert le kell verni a peremét annak meg újra kell vakolni. A leverés természetesen csak kora reggeli időpontban volt jó nekik, jó, péntek reggel megcsinálták, akkor úgy volt, hogy hétfő délután jönnek és vakolnak. Jöhetnek, gondoltam, ezen a héten szabadságon vagyok, ablakokat gittelnék-festenék-szigetelnék újra.
Hétfőn esett az eső, szóltak, hogy ma nem, majd másnap. Jó. Másnap 12-re kellett volna jönniük, 4-kor (!) felcsöngettek a kapucsengőn, hogy bocs, ma más meló miatt nem jutottunk el ide, holnap egyre jönnénk, ja és az eddigiekkel ellentétben nem leszünk meg egy napon belül, hanem három egymást követő nap. Tegnap egy után nem jöttek, sőt, ideszólni sem szóltak, mert azt minek (direkt megadtam nekik a telefonszámomat).
Ilyenkor mi van, mit tehetek? Mószeroljam be őket a közös képviselőnél, aki elvileg megbízta őket a társasház nevében, hogy hazug disznók, annyira nem képesek, hogy jelezzék, ha valami közbejött? Azt nyilván nem tehetem meg, hogy be sem engedem őket, ha jönnek, mert persze úgy hagyták az én erkélyem fölötti erkélyt, hogy vakolat leverve, a téglák szabadon, meg a peremnél kilátszik a lebontott részen a vasbeton szerkezet...
Az egésszel persze az a gáz, hogy így a nyílászárókkal sem tudtam haladni semmit, mert nyilván nem akartam addig belekezdeni, amíg ők nem végeznek (az erkélyen csinálnám én is a festést-gittelést)...
-
Mawyx
őstag
Csak html-t ismertem eddig, meg akartam tanulni valami mást is, a php nekem magas, így lett wp, fel akartam rakni egy sajátot, végigvinni hogy kell, de akkor nem volt egy jót ötlet. Ennek tetszett a neve
a Drupalé nem, a Magento meg nem tudom én mikről meg még nem is hallottam.
copy-paste-tel sose végzek meg a képeket ujra be a megfelelő helyre, ááá, akkor marad így. Legalább ha megdöglik az oldal, nem veszik oda minden, mert az egy full külön oldal a blogspoton. -
Winner_hun
félisten
Bp-ről ismerőstől indulásnál bekapcs. Függőleges csíkok sokasága. Kikapcs, bekapcs, még mindig. Ahh, reset kell neki. Helyrejött. Emnullás tudása kicsit hiányos, amúgy idehozott, köszönöm.
Útközben szerencsére nem volt különösebb dugó egy pár perces tötymörgést és egy hídjavítási 3 sávból egyet csinálunkon kívül.
Német pályán közlekedni nagyon jó, az otthoni közlekedés kb. rossz vicc kategória ehhez képest. Persze itt se angyal mindenki de pl. jobbról előzés az nulla mínusz egy, sebességbetartás 100-ból 98. Azért itt is sikerült találkozni kintfelejtett táblákkal. Persze lehet nem azok voltak vagy valamit épp előkészítettek...
Sebességhatáros téma Integrával való gyors konzultációig (itt köszönet érte még 1x) nem teljesen volt világos. Német határ, 2x ki volt rakva hogy városon belül 50, azon kívül 100, pályán 130. Na én ezzel úgy voltam hogy akkor majd ha fektetett nyolcas sebességgel lehet közlekedni lesz hozzá valami "no speed limit" tábla. Elég sokáig nem volt, meg még mindig nincs...
Sajnos a kinti 2. tankolásnál egy kicsit szét voltam szórva, így kb. fogalmam sincs hogy a ~480 Ft-os OMV 95-ös benzinnel mennyi volt a fogyasztás. Lassan akart ürülni a tank annyit láttam a mutatón.
-
vettünk ilyen kontaktgrill-t [link], marhajó, pár perc alatt kész van rajta mindenféle finom hús, zöldség. plusz gál józsinál nagyon finom előre fűszerezett hamburgerhúst lehet kapni, szóval marha hamar készen van a tuti burger, már csak egy jó zsemle kell hozzá
de annak a sütésével nem akarunk vesződni.
-
EQMontoya
veterán
-
FehérHolló
veterán
A hard deadline az a biztonságkritikus/valós idejű nevezéktanból átvett kifejezés a szakmában, köznapi használatban legfeljebb szleng, körülbelül annyit tesz, hogy katasztrofális, ha nem teljesíted.
(Bocsi, a közvetlen környezetemben az emberek 95%-a használja, még a jogászok is.)
-
FehérHolló
veterán
Miután feltöltötted néhány millió autóba, nem nagyon van esélyed változtatni rajta.
Különben ez még nem sorozatba megy, csak prototípus.
Ha nem megy át a proof-of-concepten, akkor egyáltalán nem is kerül sorozatgyártásba, és egy vaskos megrendeléstől esik el a cég. Tehát a POC időpontja is egy elég hard deadline, így értelmezhető a final release. -
concret_hp
addikt
hát azzal már nagyon régóta tisztában voltam, hogy a ygerekeim nem fognak ingyen egyetemre járni (legalábbis igen kis eséllyel), de ha így folytatjuk, akkor az általánosért is fizetnem kell hogy vmi normális helyre kerüljenek
egyébként a fogyasztóvédelemmel besz*patott trafikoson jót röhögtem, káröröm a legszebb ugyebár
csak ne írnák oda hogy aggályos meg vérlázító
-
Tim82
félisten
Talán ők segíthetnek, de házilag nem fogod tudni megoldani.
(A legfelsőt ajánlanám természetesen, bár csak visszajelzések alapján, személyesen nem volt vele dolgom.)
-
Integra
titán
no, tisztázzunk valamit egyszer s utoljára, mert azt hiszem a hiba mégsem nálam van, hanem nálatok és ez a teljesen helytelen szövegértelmezésből fakad és mint ilyen, most már tényle bosszant.
kicsit szájbarágó lesz, de kénytelen vagyok a fent említett okok miatt...
én sehol sem beszéltem helyi zsírégetésről, hiába akarjátok a számba adni. ti beszéltek erről, mert nem olvastátok el FIGYELMESEN azt, amit írtam.
az elején nem is értettem, hogy mi a búsról beszél ez a Péter fiú... nem véletlen. most már tudom. ő sem tud helyesen szövegértelmezni.. meg nolf sem. meg bandus sem. rólad meg nem tudom eldönteni, hogy tudsz e, vagy csak azt olvastad el, amit a kollégák és szimplán átvetted
idézem tőlem ezt, amit bandus is kiemelt: "a végére leszakad az alkarom, de elég jó a has és oldalfal zsírégetésre" - ebből gondolhatjátok, hogy helyire GONDOLHATOK, de NEM, mert...
mert ha tovább olvasnátok, akkor ezt láthatnátok:
"az erőedzés nem a zsírégetésre megy ugye, ezért kell külön ezt a fajta edzést is csinálnom. már szépen leszálkásodtam az évek alatt de a hasamon még van egy pici.. hiába, a német jólét a sok weizen meg a roséfröccs..."
kiemelem mégegyszer a fontos részt ebből amiből egyértelmű, hogy NEM beszélek HELYI zsírégetésről..: MÁR szépen leszálkásodTAM az ÉVEK ALATT (tehát már máshol eltűnt a zsír), de a hasamon MÉG VAN egy pici (jelen idő, folyamatban van).
ebben PONTOSAN benne van, hogy már jó ideje csinálom, hogy már máshol nincsen zsír és még van hátra egy kis edzés és hogy a hasamon van csak.
ebből ha nektek az szűrődött le, hogy én helyi zsírégetésről beszélek, hogy célzottan ilyen létezik, akkor itt komoly baj van a pontos szövegértelmezésetekkel. már-már haljamos voltam azt mondani, hogy félreérthetően fogalmazok, hogy csak hagyjatok békén ezzel az egésszel, de mivel egymás után ugyanazt karattyoljátok, úgy gondolom, hogy most egymásra licitáltok anélkül, hogy egyikőtök is vette volna a fáradtságot és elolvasta volna azt amit írok. szerintem el sem olvastátok, csak egymás posztjait, ami ide vezetetett, hogy átvettétek a hülyeséget egymástól. szóvalmost visszavonom, nem kérek elnézést, mert nem írtam félreértelmezhetően, mert 5x átolvastam a saját írásaim és nincsen igazatok, nem írtam semmi pontatlant, meg helyi zsírégetést, hiába akarjátok ezt a számba adni. egyszerűen nem olvastok figyelmesen.
ez pedig nem az én gondom. illetve annyiban igen, hogy az időm megy arra, hogy felnőtt embereket kell kijavítanom magyarból. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest