- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #54528 üzenetére
Pedig a legütősebb részlet a Katatón dzsentrihez címzett vendéglátóipari egység. Nem is értem, miért van annyi Diófa presszó, amikor ez sokkal szemléletesebb és egyénibb.
No meg a másik örök klasszikus:
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #54510 üzenetére
nyugi, tartósan a nem pénzért vett se :-)
-
válasz
concret_hp #54467 üzenetére
ez már sokszor feljött. szerintem megéri többet rákölteni. ha csak alkalmakra veszed fel, akkor oké, nem feltétlenül. de ha mindennapos használatra, akkor jobban jársz az anyagminőséggel, azzal, hogy nem lesz gyűrött az öltönyöd két hordás után, stb. meg nyilván a szabása is jobb a drágább daraboknak.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #54467 üzenetére
én már át is ültem egy másik autóba
400 euró az ma már sok. Mondjuk, azt azért hozzá kell tenni, hogy rendes öltönynadrág nincs mondjuk 25 ezer alatt, a zakó meg még ennyi. És amúgy évente 2-3 nadrágot elhordok...
NAde, más téma,
Ez a Lenovo tejlődik...
[link]
"A kiosztáshoz kapcsolódik még az a nem kis probléma is, hogy a magyar kiosztásban az Esc a jobb Alt és Ctrl közé került, ami extrém rossz ötlet, hiszen itt folyton megnyomhatja akaratlanul is az ember – nem véletlenül van ennek a gombnak a standard helye magasan, félreeső helyen. De vannak további „kiváló” fejlesztések is. Például a CapsLock helyére Home és End gombot kapunk, a leragadó Shift funkciót pedig a bal Shift kétszeri gyors lenyomásával érhetjük el, amit párszor sikerült akaratunkon kívül aktiválni. A jobb felső sarokba bekerült egy Delete a Backspace mellé, egyértelmű, hogy ezt a két gombot fordított sorrendben kellett volna odatenni, ha már muszáj egymás mellé tenni őket."Ezúton szeretnék gratulálni a tervezőknek.
hol van már az ins-home-pg-up-del-end-pgdwn gomb-csoport, ami a fő fícsöre volt a thinkpadoknak...na mindegy, ilyenem se lesz
-
válasz
concret_hp #54351 üzenetére
Ha normalisan csinalnak, lenne letjogosultsaga az ilyen paneloknak, csak akkor nem erne meg/horribilis ara lenne.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54351 üzenetére
Az kikerülhetetlen, csökkenthetetlen költség, tehát amikor azt nézem, hogy a légkondi mennyivel csökkentette a fütési költségeket, akkor egyszerűen nem veszem figyelembe, mert a radiátor hőmennyiségén mérhető költségre van befolyásom, a felszállóra nincs.
Továbbá, ha kint -8, -10 körülre csökken a hőmérséklet tartósan, akkor már nem hatékony a légkondi (bár -15-ig van névlegesen) és olyankor nagy energiabefektetéssel sem tud jól fűteni, valamint nagyon sűrűn jegesedik el, pláne magas páratartalom esetén, így sokszor megáll, megfordítja a hőcsere irányt, hogy leolvassza a jeget a kültéri egység hőcserélőjén. [link]
És olyankor viszont jól jön a radiátor. Mint kiegészítő fűtésEgy jó hatásfokú A/C esetén már nem ő, hanem a hagyományos fűtés lesz a kiegészítő.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54346 üzenetére
A panelban a távhő a fűtési rendszert külön költségmegosztóval kezeli, radiátoronkénti hőszabályzós szeleppel, saját, fel-/leszálló vezetékekkel. Amit, ha akarok, letekerek 0-ra, így a radiátor hideg (szobahőmérsékletű), a lakást meg befűti az A/C.
A melegvíz meg jön egy újabb külön felszálló vezetéken a konyha-fürdőszoba felszálló aknában, és azt meg használjuk.
Nincs kiköttetve a távhő, csak nincs használva. Így a radiátoronként felszerelt hőmennyiségmérő nem mér gyakorlatilag semmit, és az összes, a távfűtéshez kapcsolódó költség ilyenkor a felszálló vezetékekre kiszámolt veszteségtényező átalányköltsége, amit a 64 lakásra leosztva mindenki fizet, ha fűt, ha nem. De mivel ez eddig is volt, ezzel nem kell számolni, ez nem csökkenthető rész. -
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #54346 üzenetére
Gázbojler/villanybojler?
-
rushty
őstag
válasz
concret_hp #54297 üzenetére
érdekesebb az h mikor zárják le a határokat
-
rushty
őstag
válasz
concret_hp #54274 üzenetére
közelebb van a negyedéhez, mint a harmadához, de kétségtelen h "el lehet menni Magyarországról"
-
degu
senior tag
válasz
concret_hp #54274 üzenetére
*nyilván visszafele is van valami migráció* /németből/
/Gyakran a bálnák is a patra úsznak.A tudósok egyenlőre nem ismerik az okát.Megzavarodik a *belső iránytűjük*,vagy öngyilkosok akarnak lenni?/
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #54260 üzenetére
Bocs, az előbb kimaradt:
a munkakörhöz kapcsolódó kötelezettség a munkavállaló és a cég közt áll fentIgen, ha csődbe visz egy ügyvezető a céget, akkor a keletkezett kárt a tulajdonosok felé köteles (lenne) megtéríteni az említett korlátozással, a tulajdonosok pedig elszámolnak a hitelezőkkel.
Mi a bús fene ez, hogy az ügyvezetőt is perelhetik a hitelezők?Szerk.: Köszi emvy, így tiszta. Azért ezek elég erős korlátok, és nem állandó vagyoni felelősséget jelentenek. (Tehát nincs olyan, hogy a cég ki tudná fizetni a követelést, de mégis az ügyvezetőn hajtják be a hitelezők.)
-
FehérHolló
veterán
válasz
Én azon akadtam ki, hogy az ügyvezető nem feltétlen lát a haszonból semmit, de viselje ugyanazokat a kockázatokat, mint a tulajdonosok? (Tehát ugyanaz a kockázat, nulla haszon.)
Aki ezt kitalálta, még életében nem látott 10 fősnél nagyobb céget. Persze, nagyon effektív a kisebb mutyik ellen.Magát a kinevezési nehézséget pedig úgy értettem, ahogy a robi kifejtette.
-
parandroid
félisten
válasz
"szerintme nagyságrendileg pont ugyanolyan nehéz valakit kinevezni ügyvezetőnek, mint tulajnak"
Annyival nehezebb, hogy tulajt egyszer kinevezel, és csókolom, az ügyeveztőnek viszont van egy rakás nemigen átruházható aláírási jogosultsága (és kötelezettsége), aminek kapcsán nem könnyű mindig berángatni. Persze ez is megoldható, akár úgy is, ahogy az is, ahogy eddig megoldották a tulajdonosok is, hogy a cégen kívül egy lyukas gatyájuk sem volt, szegények a házukat, nyaralójukat, a yachtjukat, de még az ötös bömöst is úgy bérelték. Akár egy családtagjuktól. No meg nyilván nem ők maguk, hanem a cég bérelte nekik.
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #54254 üzenetére
Eddig úgy tudtam, hogy az ügyvezető az egy munkakör, így a mtk alapján évi keresetének duplájával felelhet maximum az okozott károkért. Kivéve ha a munkaszerződése máshogy rendelkezik, de a maximum így is a hatszorosa az évesnek.
concret_hp: Egy ügyvezetői posztot elég nehezen lehet egy hajléktalan nevére írni. Ne úgy, mint a tulajt.
-
válasz
concret_hp #54254 üzenetére
Most jonnek majd a nincstelen, mindenem a felesegem neven ugyvezetok?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #54233 üzenetére
az egész ország így működik, és én már multik felől is hallok ilyenekről.
és az átkos "elmúltnyócévben" még járt neki adókedvezmény, meg gázártámogatás is. -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #54232 üzenetére
csak hogy egy példát mondjak bandusnak, aki rendszeresen rácsodálkozik a világ folyására
vajon hogy lehet, hogy van olyan ismerősöm, aki 4-5 év szakmai tapasztalattal csoportvezetőként (igaz nem kurvanagy csoport, csak pár fős) papíron br 150K-t keres ?és vajon egy multinál dolgozik-e vagy egy kisebb cégnél?
-
degu
senior tag
válasz
concret_hp #54105 üzenetére
Hát egyszer már volt valami csoda...a feltámadás körül...
Még az is lehet,hogy fizet rendesen a Biztosító!
/Az *apróbetüs* részéből - a Szerződésnek-azt hoz ki,amit akar.Hihetetlen kikötések vannak benne,aminek 70%-a arról szól,hogy mikor nem fizet./ -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #54067 üzenetére
Nehéz a spekulánsok élete.
VAgy ahogy egykori kollégám mondá mindég: "Nehéz a könnyűbúvárok élete, de a nehézbúvároké se könnyű..!"
-----------------
@Viszlát: "Petition for Alien Workers"
Alien worker leszel?a hetedik utas a halál?
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
concret_hp #54071 üzenetére
Fogalmam sincs
Most láttam facebookon kiírva
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #54038 üzenetére
Mer' a buzik a 12:00-hoz és a zenithez passzítják a cuccot, az meg idehaza elég pontos.
Az igazi gond inkább az, hogy
rühellnek felkelni az embereka reggel 7:00 helyett 9:00 meg 10:00 az általános munkakezdés ideje... "Kiskoromban" a szüleim 7-re jártak melózni, én meg átsétáltam a suliba 8-ra... Ha nem voltak épp nagy munkák, akkor du. 4-re már haza is értek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #54018 üzenetére
Azt fogják nyilatkozni, hogy már sokkal korábban el kellet volna kezdeni építeni a stadionokat, és hogy majd ha most felépülnek, akkor nemsokára rendkívül sokat fognak fejlődni a multimilliárdokat felszívó ízeltlábúak, (akikről kiderül, hogy ha vezető edzők irányítják őket, külföldön, akkor még futni és passzolni is képesek)
és éljen első Szentrbn a stadionok védőszentje. Kb.
De most még rugalmatlanok az izmok, még nem értek át az utalások, még élénken él a tavalyi év a fejekben, még nem érzik a nyomást, a terhet, ami alatt nőhetnének mint a pálma, stb..
Ja, és nagyon túlzóak voltak az elvárások..! -
lenox
veterán
válasz
concret_hp #53999 üzenetére
Nekem van egy ismerosom, aki egy idoben azt dolgozta, hogy gaz arat emelt. Szoval tok hasonlo...
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #53977 üzenetére
Beírod/behazudod, hogy friss diplomás vagy, máris kelendőbb leszel, mint 3 év tapasztalattal.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #53975 üzenetére
ha nagyon fancy vagy, akkor általános angol megszólítás, mint ahogy írták a mádám/szörrel, departmentet szerintem nem illik, mert az nem poszt, hanem céges egység, akkor már inkább a céget szólítsd.
ha pedig komolyan gondolod, regisztrálj linkedinre egy teljes profillal, naponta kapsz 1-2 ilyen megkeresést, hogy thank you for your time reading this, we are very impressed by your blabla, we need xy engineer/developer for this position in this city for n years. Azt nem lesz olyan hűdemitcsináljakakkor érzésed.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53972 üzenetére
Azért biztos ami biztos alapon beleírnám a helyedben a végére PS-nek, hogy ha nem tetszik nekik, akkor megcsókolhatják, csak hogy nyomatékosítsd komoly szándékodat
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53972 üzenetére
Ne aggódd túl: "Dear Madam/Sir..." vagy "Dear HR Department of ...".
De azt érdemes lenne kielemezni, hogy milyen cégek milyen hr-je mennyire veszi komolyan az ilyen részleteket. Vannak akik átsiklanak felette, hogy hogy szólítod meg, és a többi hasznosabb tartalmat nézik. Ugyanakkor, ha alapvető fontosságú a partnerekkel, kollégákkal való kommunikáció, mert mondjuk ezt ki is emelik, akkor elképzelhető, hogy már ezt is megnézik, elemzik. Mert ha nem tudsz az üzleti protokoll keretein belül megszólítani egy ismeretlen embert, csoportot, akkor ez előfordulhat a meló során is.
Vagy egyszerű HR-es hanyagság, aztán úgyis csak a nevedre, meg a CV-re fognak emlékezni. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #53967 üzenetére
még annyit, hogy mielőtt hr assistantként szólítod meg, érdemes utánanézni a pontos beosztásának, egy "normál" hr-es ezen teljesen besértődik.
-
FehérHolló
veterán
válasz
szijamija, itt az angol szivím, de nyugodtan beszélhetünk magyarul is.
ha tökös vagy, mert egyeseknél ez bevált.
Külföldinél alap az anyanyelvű válasz, tehát ha német/holland keres meg angol nyelven, akkor is német/francia/holland. De magyarnál kibaszott erős túlzás. Egy magyar órabérért ne szopassanak már, mindkét fél tudja, hogy miről van szó.
(Mielőtt még kapom az anyázást, tudom, hogy informatikus, illetve villanymérnök állásról van szó, nem titkárnőről.)u.i.: bocs az erős szóhasználatért, de ez van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Nagyon vázlatosan.
Dear ...,
I have read/... about the open position of ... at your company. I am really interested in this job so I would like to apply for it now. I send you attached my CV in ... and ... languages.
Please give me a possibility to introduce myself personally.
B.R.
X.Y. -
bobsys
veterán
válasz
Dear blabla HR/emberke,
I would like to apply for the blabla position.
kisero duma, hogy mittudomen mit cisnaltal eddig, hany ev tapasztalatod van
I am an independent, self-motivated, a team player, who performs well under pressure and is able to explain technical details to a non-technical person (szoval bullshitgenerator on)
As a akarki with a solid background of xyz years I believe I can help the comapnyname achieve its IT mission and goals given my expertise and experience.Thank you for your time and consideration.
I look forward to hearing from you.Sincerely,
bobsys -
Integra
titán
válasz
concret_hp #53957 üzenetére
rántsák is meg, kell az ilyen cég
-
rushty
őstag
válasz
concret_hp #53932 üzenetére
teccettek volna nem azt nézni mit mond(unk)
-
rushty
őstag
válasz
concret_hp #53929 üzenetére
a "mi lett volna ha" amit sosem tudunk meg, így összehasonlítani... pannonpuma és egyéb csodák egyszerűen nincsenek
-
válasz
concret_hp #53929 üzenetére
Az egyik közeli rokonom környezetében 2 hét alatt már a második ember lett öngyilkos..
Persze, jobban élünk
[Mindkettő értelmiségi, tehát még csak nem is a dokkmunkás kategória]
-
degu
senior tag
válasz
concret_hp #53877 üzenetére
Hát szerintem pedig alapvetően az határozza meg a demokráciát,hogy nem egy szűk,gátlástalan érdekcsoport dönti el az ország,és a nép sorsát,intézkedve azok feje felett,és kizárásával,akik a végrehajtói hatalommal ruházták fel őket!Hanem a választók érdekei,kívánságai,és elképzelései,döntései!
Mert ha nem így van, akkor már semmi akadálya a magánvagyonok lenyúlásának,cégek/szektorok *államosításának*hiszen ekkor már NINCS állam,mint olyan,csak ez a szűk érdekcsoport,akik a közösség vagyonával,és particionálásával tetszése szerint rendelkezik.És az *államosítás* gyk. a saját vagyonuk gyarapítása.Ehhez természetesen egy politikailag síkhülye nép,és alapos *agymosás*szükségeltetik. -
válasz
concret_hp #53877 üzenetére
Amirol te beszélsz, az inkább a szabadpiac vagy a magántulajdon védelme, a demokrácia a választás szabadságáról szól inkább, meg a nepakaratrol.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #53856 üzenetére
Amennyiben magyar allampolgar vagy es ervenyes, kartya alapu unios szemelyivel rendelkezel, nincs miert aggonod.
-
Viszlát
addikt
válasz
Teljesen jo a szemelyi, masfel evig azzal inteztem mindent. Igazabol az utlevel tartaleknak hasznos, ha a szemelyi elveszik/ellopjak/akarmi. Itt a lakcim miatt sem kell aggodnod, nincs kozponti nyilvantartasi rendszer. De amugy anglia topik meg osszefoglalo.
-
parandroid
félisten
válasz
UK-t nem tudom, németeknél teljesen jó a magyar személyi, spt, a jogosítvány is. Annyi, hogy hivatalos ügyek intézéséhez (banki ügyek, autóátiratás, forgalmi engedély ügyintézés, hitelfelvétel, szociális ellátások, általában bármilyen hivatali igénylés) általában kell magadnál tartani mellé egy lakcímigazolást is (a magyar lakcímkártya értelemszerűen nem pálya), ami elég béna módon egy A4-es lap, és a helyi hivatalban (Stadtladen) állítják ki, ha tudsz prezentálni egy bérleti szerződést (pont ez a nehéz része, hogy lakást bérelni viszont kvázi lehetetlen bankszámla és német papírok nélkül, szóval körbeértünk
). Ja, és persze pl. a bank kikötheti, hogy ez az igazolás neki csak akkor jó, ha nem régebbi 30/60/90 napnál, ilyenkor 8-10 EUR-ért ki kell váltanod egy frissített példányt - a jó hír az, hogy az ügyintézés ritkán több,mint 5-10 perc, mindennel együtt.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #53822 üzenetére
aluggyá'..!
-
degu
senior tag
válasz
concret_hp #53818 üzenetére
Magyar-amerikai,és gondnoki+energetikusi+flexibilis lábtörlő-
/A továbblépés egyébként már megtörtént,de még a *végjátékba*q*rvára megszívattak!/
-
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp #53818 üzenetére
Lehet ugyanazt kéne csinálnia mint blekinek az óbégatás helyett
-
degu
senior tag
válasz
concret_hp #53779 üzenetére
A *felelős* előbb fogja főbelőni magát,semhogy aláírjon bármilyen papírt!
/Hát ezért vannak még itt a nyugati befektetők,mert itt nincs gyk. szakszervezet,érdekvédelem...és a jog pénzzel alakítható!/
Szerintem semmi esélyed,hogy érvényt szerezz az igazadnak.Ha tudod,módod van rá - felejtsd el az egészet,ha pedig nem,akkor fogadj fel 3-4 jó ügyvédet /1-2 évre/ -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp #53750 üzenetére
Mar abban is problemat latok, hogy most a Netflix ugye hasitani fog az egyik isp-nel, mert azzal kotott uzletet mig lehet hogy pl az amazont meg meg jobban buntetni fogja. A masik isp meg majd forditva csinalja aztan ebbol mar csak a vasarlo fog szarul kijonni.
amiben penz van az terjedni fog mashol is nem fog megallni az usa allamhatarnal kerdes kinek lesz erosebb a lobbija az euban.itt azzal takaroznak , hogy ennek semmi koze a net semlegessegehez ez csupan egy technikai problema amit nemi penzmag megold. Ezzel a trend meg is teremtodott es uj szereplo nem fog tudni bejonni a piacra, a kicsiket meg szepen csendben kinyirjak.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #53711 üzenetére
Hi!
Azért tettem hozzá, hogy a 2001 és 2008 közötti évek átlagához képest.A használatba vétel mindig is elmaradt a kiadottaktól. Szerintem a különbség oka most már nem az, hogy félbe maradt, hanem sok el se kezdődött...
Amúgy valószínűleg benne van az is, hogy hosszú távon kb. 20 ezret bír el a piac, az egyensúlyi érték sokkal kisebb, úgy, mint a 90-es években.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #53687 üzenetére
ó, majd húsvétkor még azért belefér majd egy hófúvás... :-)
-
válasz
concret_hp #53687 üzenetére
Kicsit késő is lenne már hozzá
-
válasz
concret_hp #53674 üzenetére
Ja, nekünk vmi 2013 óta megtakarított összeset írtak ki, talán júliustól..
-
válasz
concret_hp #53672 üzenetére
Ja, nálunk is kiírták, hogy fél millát spórolt a társasház, örülök neki...
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #53669 üzenetére
az ember pont ott csajozik be, ahol akar
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #53667 üzenetére
Miért, nem vagyok az?
neduddki: Azóta sem olvasta el az üzenetem, mert az egyéb mappába került. Meg különben is, velük négyesben mennénk.
-
válasz
concret_hp #53656 üzenetére
aha, rendes certificatet ad, hitelesitve, hogy tenyleg te csinaltad meg a kurzust. sztem nehany esetben erdemes kicsengetni a penzt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
concret_hp #53618 üzenetére
1 hetet kell utána kibírni, és akkor már nem szúr.
Amúgy a Spartacusban készült kép ennél is durvább, csak azt nem tudom, hol van.
-
válasz
concret_hp #53568 üzenetére
Mostanaban ugyis mindenki allast valt a topicban lassan
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #53538 üzenetére
Nem. A BTC != MtGox.
Huobi, btc-e, bitstamp -> ~$600, mtgox -> ~$130, de utóbbin nem lehet napot óta rendes tranzakciót intézni, gyakorlatilag áll.
-
válasz
concret_hp #53538 üzenetére
Akkor már értem, miért is tölti fél perce a krakent..
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #53496 üzenetére
lassan de biztosan kijevi útra lépünk
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #53418 üzenetére
Kerdes , mit ertunk turorudi alatt. Az etcsokival bevont henger alaku turos edesseget, amelyben a turo porhanyos, es egy leheletnyi citromaroma van benne vagy ...
Az oroszok turorudija tobbnyire szogletes, az pont elso linken levo az a valtozat, ami tul sok vajat tartalmaz.Szirok - szürok (сырок) neven is ismert, tobb izben kaphato .
Vagy syrki neven meg esetleg. -
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp #53377 üzenetére
Persze, csak úgy meglehetősen lassan megy.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp #53369 üzenetére
Megpróbálták Kínába bevinni. Csak azzal nem számoltak, hogy aKínaiak nem nagyon esznek túrót.
üdv, föccer
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53369 üzenetére
Az indiai munkatarsam szerint kifejezetten rossz ize van
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53367 üzenetére
Chicagoban talaltam egy orosz delit ahol lehet kapni. Na nem a magyart hanem az ororszt, de szinte ugyanolyan izu
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #53354 üzenetére
ha óriás rudi, akkor megértelek
ha nem, akkor hangulatember vagyEQMontoya: Szerintem a ZTE wifije a szar, bár még kevés tapasztalatom volt vele. 10-20 nap, mert ennyit voltam azóta Pesten.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #53338 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #53311 üzenetére
nincsen korhatár. viszont kikötés, hogy a kiskorúaknak a szülők aláírása is szükséges. ekkor az orvos segíthet.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #53303 üzenetére
2 napi fizuja a bírság+elszállítás kifizetése
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53196 üzenetére
Bandus: talan accessories a jelentese
-
fokukac
nagyúr
válasz
szemléltetve:
-
válasz
és az ACC?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #53168 üzenetére
Telenornak van mind Pomazon mind Alsonemedin lefedettsege igy szerintem az lesz. Vodafone 3G only es itt a 3G az otvar lassu
fokukac: nem lattam, egyebkent beazonosithato vagyok ott van az utlevelem
tildy: az ameriakai telefonomat viszem ott majd bekapcsoloma hotspotot ha meg az lassu lesz akkor a sogorommal elmegyek es veszunk egyet az o nevere ha nekem nem adjak
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #53125 üzenetére
én meg a híradó elejét láttam. Úgy kezdték, hogy „az EU-ban az elmúlt években duplájára nőtt a fiatalok munkanélkülisége”, de nálunk bezzeg új rekordon van a foglakloztatottság. Aztán megjelent a képen OV, alulra ki volt írva a foglalkozása (min.eln.) és elmondta, hogy jobban teljesítünk, de addigra már elkapcsoltam :-)
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #53120 üzenetére
De hát informatikus, biztos csak trollkodik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #53037 üzenetére
Gondolod?
Na akkor hallgasd meg innentől ezt, és aztán vesd össze az idei teszteken rögzített hangokkal.
Aztán ebben meg van pár összehasonlítás mondjuk pl. a 2013-as verzióval. Na itt érezni igazán a különbségetÉs hogy mennyire inkább a régi turbósra hasonlít a mostani.
Nyilván eltelt azóta pár év, de hiába a technikai fejlődés, a motorhang akkor is megmutatja az eredetét.
Az utóbbi években visítós F1 hangot most felváltja a fütyülős F1 hang
Majd kíváncsi leszek mikor tesznek rá ilyet -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #52978 üzenetére
verinájsz.
-
válasz
concret_hp #52966 üzenetére
egy nagyon jo fogaszatra jarok, gaspar dent. nem mondanam, hogy hu de fancy, de azert jo
tildy:
itt fogko leszedes 14k, tomesek 13-16k. egyszer volt 25, de az gyokertomed volt + lezeres kezeles. ami problemas nalam az a fogko (iny alatti elsosorban) ami miatt az inyem nagyon gyulladt allapotba kerult es nagyon visszahuzodott, emiatt kellett tobb lezeres kezeles is, ami nem olcso, de inkabb, mint hogy liessenek a fogaim. egy gyokerkezeles is kellett, ami megint 60k, plusz tomesek is. gyorsan osszejott sajnos. -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #52965 üzenetére
mondjuk bandustól kitelik, hogy valami flancolós helyre jár, ami 5x annyiba kerül, mint máshol
-
B1T3
addikt
válasz
concret_hp #52949 üzenetére
Az olyan is.
10k-ért (de őszintén szólva szerintem jóval efölött is) 2.0-t érdemes venni, ha valaki zenét is szeretne hallgatni. Persze nem tisztem beleszólni, ki mire szórja el a pénzét.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #52922 üzenetére
csehül állunk?
(bocs) -
válasz
concret_hp #52860 üzenetére
Most mondanám, hogy teszek vagy nem teszek érte, a legnagyobb baj az, hogy a bérek rohadtúl nincsenek a kiadásokkal arányban, ha valaki elvégzi a munkáját, akkor meg tudjon élni, legalább egy lakást össze tudjon spórolni, de nem így van. A minimálbér értéke jó lenne, csak ép nettó 100-nak kellene lennie. (jelenleg 66 ha jól nézem)
-
válasz
concret_hp #52842 üzenetére
hát, mert annyira volt szükségem
amúgy fogalmam sincs mennyi a kp felvétel idegen automatából. gondolom ha többet veszek fel, akkor még több. ez meg elég volt addig, amíg az utamba kerül egy erstés automata.
# 52854 @:
szerintem is egyre inkább javul a helyzet, már a kisboltokban is tudok kártyával fizetni anélkül, hogy le akarnának szúrni. sőt, egyre több helyen működnek már érintés nélkül a terminálok. ami zavar inkább, hogy sok helyen pl hiába van rajta a visa paywave logója, mégsem enged vele érintés nélkül fizetni (intersparban, tescoban). eddig azt hittem, hogy a kártya rossz, de múltkor az újságosnál tudtam ilyen módon használni, tehát mégsem én vagyok a ludas.
hp:
szerintem a közgép dologhoz az is hozzátartozik, hogy nem igen van rajtuk kívül itthon olyan cég, aki képes lenne ezen nagy elnyert projektek kivitelezésére, így elég monopol, de legalábbis oligopol helyzetben vannak. más kérdés, hogy hogyan kerültek ide, mert ahhoz nyilvánvalóan kellett egy kis hátszél viktor segglyukából -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #52850 üzenetére
szerintem mostanában pont, hogy javul a helyzet, egyre több helyen fogadnak el kártyát, és símán fizetek már párszáz forintot is kártyával. A múltkor pl. 130 Ft-os vizet vettem, mert n em volt nálam pénz. (Szerintem kisebb lett a jutalék, mert kicsit megzabolázta a versenyfelügyelet a visa-mastercard párost a jutalék szempontjából)
Amúgy meg, ha netalán előveszek egy tízezrest, és nem egy nagy boltban vagyok, már mindenki sikitozik, hogy jajj, nem tud visszaadni.
@PeterkeT: most éppen újabb támadás készül az ország ellen, ha nem tudnád! Szóval Te ne szóljál be onnan kintről!
pedig a tények azt mutatják, hogy jobbanteljesít...ui. és mivel ez egy számtech fórum, ezt is be kell linkeljem, hogy a közigazgatásunk is csak egyre korszerűsödik, van például kisflopi
[link] -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #52852 üzenetére
De amikor épp most veszünk egy ollllyan szép csilivili atomerőművet, amiről azt sem tudjuk, hogy mibe fog kerülni (sokba). Meg hogy mit fog szólni az EU ehhez az egészhez (merthogy burkolt támogatás a hitel állami visszafizetése és nem költségként kezelése). Meg, hogy mit fog szólni az orosz fél, amikor mi megmondjuk, hogy mennyiért adjuk az áramot (merthogy joga van megmondani, hogy tetszik-e neki, mennyiért akarjuk adni). Meg hogy meddig szállítanak hozzá fűtőanyagot (20 évig, utána zsarolhatnak megint). Meg hogy meddig tárolják a nukleáris hulladékunkat (20 évig, utána visszaküldik nekünk, ez a legnagyobb lol az egészben). Ja, és akkor tényleg, mennyibe is fog ez nekünk kerülni, és milyen feltételekkel? És minek kell nekünk ez most húdehirtelen?
De mindegy is, mert akit érdekel, annak semmi köze az egészhez (vagy már külföldön van, vagy oda készül, vagy rászólnak, hogy pofa lapos), a kétharmadnak meg úgyis mindegy, bármit megesznek.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Álltam meg már úgy benzinkúton egy hosszúra nyúlt nap után, hogy még előttem van kb 150km, készpénz nincs nálam, de muszáj ennem/innom valamit, mert a béka segge alatt van a vércukrom. Vettem egy snickerst és egy üveg ásványvizet, úgy néztek rám, mint valami bűnözőre, amikor kiderült, hogy kártyával akarok fizetni. Ja, tankolás meg persze céges üzemanyagkártyára ment. Próbáltak rábeszélni, hogy ne tegyem, meg gúnyolódott a két kisköcsög egy sort, hogy milyen csóró vagyok, de onnét kezdve aztán meg pont leszartam, hogy mibe kerül ez nekik.
Egyébként itt is gyakran előfordul, hogy nincs nálam készpénz, de ez itt a németeknél valahogy nem akkora gond sose, meg persze jóval több helyen is lehet fizetni kártyával, mint Mo-n (jegykiadó automaták, parkolóautomaták, néhány helyen még üdítőautomatáknál is, üzletekben meg gyakorlatilag az a fura, ha valahol nincs leolvasó). Meg gondolom olcsóbban is használható itt a kártya.
p
-
B1T3
addikt
válasz
Mert nem volt semennyi pénze. Lehet, éhes is volt stb.
Hasonló helyzetben én is megfontolnám a felvételt.
-
pohár
félisten
válasz
concret_hp #52783 üzenetére
á, annyi azért nem, 2-3 tábla egyelőre, láttam pár finomságot, amit nagyon megkóstolnék
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #52780 üzenetére
De rutinosan nem dőltél be, remélem!
Értelmetlen mondatok halmaza, a cselekményszál egyáltalán nem áll össze, tele van logikai hibákkal. Csak az üres duma megy az élet nagy dolgairól, totál értelmetlenül.
És folyamatosan azon gondolkodom, hogy lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem értem? Vagy lehet, hogy kéne tudnom spanyolul is, és akkor érteném? de nem. -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #52760 üzenetére
- Fiam, hozd már be a tejet az erkélyről!
- Nem megy, most szellőztettünk az előbb, és így is véletlenül 8 joule-lal több meleget engedtünk ki, be kell hozni a lemaradást.p
-
B1T3
addikt
válasz
concret_hp #52747 üzenetére
Nem is, a Te módszereddel kb. 6 Ft-ot lehet spórolni, az enyémmel pedig akár 1-et is, tehát határeset, de ez is megéri.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #52721 üzenetére
Egyébként pártíz éve még nagyban működtek falun a jégvermek, energetikailag ma is jobb lenne, ha lennének és használnák. Szépen raktározták hosszú távra a hideget, kevés(viszonylag) kis erőfeszítéssel, energiabefektetéssel. Nyáron a hideg jönne jól, télen a meleg. Úgy a hideget egyszerű volt raktározni nyárig.
-
B1T3
addikt
válasz
Nyáron pedig rakjuk ki a napra melegedni a vizet, mielőtt felforraljuk.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Évek óta az erkélyen tároljuk a kaját télen, mondjuk ami kifejezetten fagyérzékeny, az marad csak a hűtőben. Nem számoltam ki mennyit spórolunk rajta, de egyrészt nincs agyonpakolva a hűtő, másrészt azt a keveset viszonylag alacsony fokozaton, könnyedén hidegen tartja a kompresszor, plusz nem nyitogatjuk olyan sűrűn sem, vagyis nem engedjük bele a meleg levegőt, amit újra kéne hűtenie. A konyha maga nem fűtött, tehát a hőcsere is hatékonyabb, és a hátsó rács is jól szellőzik, nem reked meg a forró levegő.
Az erkély hőmérséklete pedig ha nem megy tartósan -5 alá, akkor 0- 5 körül szokott lenni, tehát ideális hűtőhőmérséklet. De van aminek a -15 sem árt. -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #52731 üzenetére
kb $800 a Sheremetyevo repteren a Sixttol (mert National az nincs) -
Viszlát
addikt
válasz
Te mit szedsz, hogy ejjelfel 4-kor ilyenekre van energiad?
-
NoLF
veterán
válasz
és akkor jöhet a matekpélda, számoljuk ki ugyanezt 12 palack vízzel!
Mari néni tömege és a súrlódás elhanyagolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest