Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #29978 üzenetére
Ma nálunk ő sütött amerikai palacsintát reggelire. Bitang jó lett, jobban szeretem mint a hagyományosat és kevésbé macerás sütögetni. Olvasztottunk rá mogyorós, nugátos csokit, de volt hozzá házi szeder és baracklekvár is.
Aztán én elvittem étterembe Márton nap alkalmából és tartottunk egy kiadós libalakomát, nehogy éhezni kelljen. Sajnos az új borom még nem forrt ki, de jó a tavalyi is. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29978 üzenetére
Tehát minden attól függ, hogy milyen liszt, de főleg, hogy melyik malomban őrölték meg. Mert lehet, hogy a Zsófia malomban megőrölt BL-55 búza-finom fajsúlya 6 g/ccm, a BL-80-as fehér-kenyéré viszont 6,9 g/ccm, ellenben a Gútai malom BL-55-öse 6,15 g/ccm, a BL-80-a pedig csak 6,81 g/ccm.
Szóval szerintem nézz utána ennek alaposan. Mert ha véletlenül nem a jó képlettel számolod ki, akkor dobhatod ki az egészet.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #29949 üzenetére
Szakmai kérdés: az USB3 ugye lefele kompatibilis? lehet használni egy USB3-as külső mobil vinyó rack-et úgy, ha a gépen / TV-n csak USB2 csatlakozó van?
TV-k hogy reagálnak az ilyesmire?1. igen (tapasztalat), 2. gépen biztosan (tapasztalat), valószínűleg TV-n is, 3. nem tudom, valószínűleg ugyanúgy, mintha USB 2.0 rack lenne...
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29933 üzenetére
A repülőtéri kiszolgáló cégek és maga a repülőtér is úgy tűnik, hogy a „megszoksz vagy megszöksz” elvet követik az utasokkal és dolgozóikkal szemben. Nyilván az utasok egy része idővel hozzászokik majd a sátrakban történő nyomorgáshoz, didergéshez, a hosszú sétához,az infralámpákhoz és a konténeres toi-toi wc-khez.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29924 üzenetére
Es nem csak kirepulsz a szekbol hanem raadasul nagyon para is. Nekem is volt benne parszor reszem, es az sem jo jel ilyenkor, hogy az osszes legikisero rohan a sajat ulesehez es leszijazzak magukat. Ha valaki all az siman benez a kapitanyifulkebe
Nembaj, bevezetik aztan lesz sok cikk a homaron, hogy vettem jegyet es a kocsogok nem engedtek, hogy leuljek
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #24959 üzenetére
csak kérnem kellett, hogy legyenek még szélesebbek a monitorok, az LG már meg is csinálta.
Szerintem olvassák a topicot... -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #29835 üzenetére
Na tobbre is valaszolok: 400-600 euro csak a csomagert? Hany boronddel utaztok? Komolyan?
Meg ha atszallas is, 1 borond kb 25 euro , az egy teljes utra is 100 euro ( 1 atszallas oda, 1 vissza) . Egyebkent mi mentunk igy nyaralni gorogbe (sator is benne volt) egy feladott poggyasz kettonkre, meg a ket kis kezi. Eleg is volt.
1. filleres baszas? Nem muszaj veluk repulni. Nov 23an hazaugrom, odafele 20 font, vissza 5 font volt a jegy. Cakkompakk. Bemegyek a boltba mar akkor tobbet koltok itt.
2. Lehetetlen idopont? Szerintem korrek: munka utan indula gep, nem kell szabadsagot kivenni, vagy kora reggel indul a gep, akkor meg megtehetem azt, hogy a reggel 6os geppel eljovok, es beerek idore a munkahelyre! Ami neked lehetetlen, masnak lehet pont jo. ( Igy leszek most is otthon , szerda reggeli geppel jovok, majd irany a munkahelt)
3. Melyik masik legitarssagnal kapsz ket emberre 18 ezer forintert returjegyet , karacsonykor , europa ket fovarosa kozt ? Oke adjunk hozza 1 csomagot, ugy 27 ezerert?
Szoval szerintem semmi baj a fapadossal, csak tudni kell esszel hasznalni. Usaba mondjuk biztosnem mennek vele, de Europan belul siman jo.
PEter: a wizznel a kisebb csomagot sem vagy koteles lentre rakni. Nema fenti helyert fizetsz, hanem a nagyobb kezipoggyaszert. Mondjuka valtoztatas nekem sem tetszik, mert pont most vettem olyan turistahatizsakot, amia regi meretet hozta, ellenben ott meg az volt a gond, hogy bar 55 cm magas lehetett de csak 20cm vastag, meg egy sima hatizsak is tvastagabb tudott ennel lenni, konkretana gurulos jansportom hiaba volt 55cmnel alacsonyabb,a 20 cm miatt sosem tudtam hasznalni.
Amugy azt nem ertem,miert nem tudjak az emberek megerteni, hogy csak egy csomag viheto fel, es merethataron belul. Fura modon engem meg sosem cseszegettek miatta.
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #29863 üzenetére
Milyen összegig vámmentes az a küldemény, amit külföldről küldenek részemre?
Maganszemelyek vamkezeles120101 (PDF)
Kereskedelmi forg vamkezeles120101 (PDF)
Van még egy pár link, itt beírod hogy vám és hajrá. -
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #29859 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de mégis milyen alapon döntik el melyik csomagot nyitják? Mert az ebayes cuccok azok könnyen kiszúrhatóak, az sima ügy, de egy csomag amin csak nevek vannak, semmi cégnév meg akármi? A rendes határon is valamivel igazolnia kell a gyanú alapját, csak úgy nem nyúlkálnak bele a csomagodba.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29842 üzenetére
Las Vegas - Fort Lauderdale (FLL) $135 + $25 egy feladott borond - 3500 km
Fort Lauderdale - Baltimore oda-vissza, $117 - 1500 km iranyonkaent
Mindegyik nagy repter a varosban. Annyi, hogy mar nem adnak kajat csak chips+udito, de kit erdekel a repteren sem eszeveszetten draga kajalni mondjuk ket atszallas kozben, ha meg nincs atszallas akkor 2 orat ki lehet birni.
Szallasok olcsok, motel a tengerparttol egy utcara $250 indul egy hetre
Igazad van semmi sincsen ingyen, de elfogadthatoak az arak. Tegnap peldaul a Steak n Shakeben vacsoraztunk (gyorsetteremnel egy picit jobb, beulos hely) a szamla $19 volt, de voltak kuponaink igy $12 lett a vege. Ugyanigy vannak kuponok tartos fogyasztasi cikkekre, boltban mindig van buy 1 get 1 free vagy hasonlo akciok. Ha kicsit korulnez az ember 20%ot tud sporolni. -
válasz
fokukac #29842 üzenetére
jo pelda erre a mai hir, hogy az usa-ban a hyundai csoport karteriti a vasarlokat, mert a valos fogyasztas 2 dl-rel! meghaladja a gyari erteket... ha jol emlekszem ennek merteke az eddigi fogyasztasi kulonbozet + az auto aranak 15%-a.. most mobilrol nem keresem ki, de ez itt eyropaban elkepzelhetetlen..
-
törölt tag
válasz
fokukac #29829 üzenetére
meselj egy kicsit a wizzair-rol is, amit annyira favorizaltok:
nem viheted fel mostantol a kezipoggyaszod ingyen, nem hasznalhatod a fejed feletti tarolot sem, csak ha fizetsz. cserebe hasznalhatod az ules alatt levo labteret. errol ha egy kicsit bovebben beszelnel, azt megkoszonnem.csak, hogy ne legyen olyan egyoldalu a tajekoztatas.
tildy: esetleg egy cikket nem akarsz irni errol?
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #29829 üzenetére
Láttam én is, eléggé érthetetlen az egész számomra. Nagyjából tucatszor utaztam már Ryanairrel, sosem volt még velük gondom, a csomagkezelés meg kifejezetten laza. Két hete is oda-vissza velük repültem és csak figyeltem, hogy bár kint vannak a sablonok amibe bele kéne férniük, tesznek magasról az egészre, volt akinek rá volt kötözve a tetejére még egy kis sporttáska is. Nem védeni akarom őket, csak nem értem, hogy ebben az esetben miért voltak ennyire szarrágók.
-
válasz
fokukac #29829 üzenetére
,ég jó, hogy nem ezekkel utazok jövőhéten, de azt hiszem, hogy mostanól még csak meg sem nyitom a honlapjukat, ha repjegyt keresek... nevetséges :/ eddig, ha utaztam pélsául sosem tettem el amit a duty freeben vásároltam, ergo külön poggyász volt, de sosem volt vele probléma.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29822 üzenetére
Átlagemberek kormányoznak?
Akkor figyelj. Egy átlagember, és én csak az első találati forrásból szemezgetve idézek. Sajnos/hálistennek nem megy fejből:
"... rendszeres tanulmányokat nem folytatott...; sikertelen felvételi vizsgát tett a bécsi Művészeti Akadémián, de a kudarcot mindenki előtt elhallgatta...; újra megpróbálta a felvételi vizsgát az akadémiára, de ezúttal már az előszelekción sem jutott át...;
... részt vehetett egy ilyen kurzuson, ami alkalmat adott addigi ismeretei, nézetei rendszerezésére. Itt ismerte fel azt is, hogy komoly szónoki képességekkel rendelkezik...; beszédével olyan sikert aratott, hogy néhány nap múlva levélben értesítették: felvették őt a párt tagjai sorába...; hamarosan azt is tapasztalhatta, hogy könnyen hat az emberekre, nagy politikai manipulatív és taktikai érzékkel rendelkezik. Aktivizálta új pártját, egyre nagyobb létszámú gyűléseket szervezett...; hamarosan pártja vezetői közé került...; a pártból tömegpártot kívánt formálni, ami hatalmi törekvéseinek eszköze lehet és elhódíthatja a munkásokat a szociáldemokráciától. Számított azokra a kispolgárokra is, akiket a lesüllyedés veszélye fenyegetett...;
...a tudatlan tömegek számára megalkotandó ellenségképet, a – modern kifejezéssel élve – „hívószót” azsidóságbankommunizmusban találta meg. Ennek a végletekig eltorzított alakjába aztán tetszés szerint belefoglalhatta minden ellenségét, a marxizmust, a munkásmozgalmat, a polgári baloldalt, a nemzetközi pénztőkét, a nyugati nagyhatalmakat, a polgári humanizmust, az európai jogrendet egyaránt...;
...a gazdasági válság azonban nem csökkent, a politikai válság pedig csak elmélyült az országban...; a helyzet súlyosságát hangsúlyozta: „Az örökség, amit átveszünk, rettenetes. A feladat, amit meg kell oldanunk, a legnehezebb..."...; Új választásokat tervezett, hogy az államhatalom birtokában végre olyan eredményt érjen el, amivel megerősíti vezető szerepét és megszabadulhat a többi koalíciós partnertől...; az új kormány első ülésén kinevezték forradalomnak a választást és úgy tettek, mintha hatalmas győzelmet arattak volna...; kiiktatta a parlamentet, négy évre a kormányt hatalmazta fel törvényalkotásra, beleértve az alkotmánymódosítást...; folyamatosan és merészen alkalmazta a megtévesztés, a „kettős beszéd” taktikáját. Minden hallgatósága előtt azt mondta, amit az illető közegben hallani akartak. Nemzetközi téren ez úgy valósult meg, hogy időről időre nagy békebeszédeket tartott..."Nem folytatom, de remélem nem is úgy folytatódik.
Lehet kötözködni a hsz-el, de én csupán idézek, és nem nyilvánítok véleményt. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29822 üzenetére
aham, kosz
vegulis igaza van, realerteken tobb volt a love ugy 5%al 2005ben mint 1980ban (ezt talaltam hirtelen)
szerk: akikkel eddig talalkoztam siman tudtak merre van az a Magyarorszag, sot 1 fejvadasz csavo, egy-ket manager meg egy CIO akikkel beszeltem az elmult ket honapban raadasul meg jartak is az orszagban. Holnap meg valasztas, vegre vege lesznek a politikai reklamoknak
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29813 üzenetére
Free wifi az, ha bemegyek itthon a kocsmába (ahova amúgyis mennék) elkérem a hozzáférést, és ingyen netezek?
Vagy ha felülök a Volánbuszra, és ott extra hozzáférés nélkül is ingyen netezek?
Mert előbbire itt nálunk a városban 3 példa is van, szoktam is használni, a másodikat még csak egyszer próbáltam, mikor Barcelonába indultam, és innen St.-ból Pestre V.busszal mentem.
Az más hogy a Blanes - Barcelona El Prat buszjáraton van, de azt alapból el is várja az ember. Itthon nem. -
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #29783 üzenetére
HI!
Joanyamnak hijjaba ugattam indesit mosogaot vett birta is par evig mig vmi rejtjjes hiba megfektette, rakoltot egty vagyont meg eltelt 1 ev mire az otthoni ezermester kiszurta, hogy a motortomitesnel parasodik at, csere azota jo, a gyari szerviz sajnso semmire valo volt:- (((
udv
neduddki
-
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #29736 üzenetére
Azon a reszen sirva rohogtem
Ez igy van, sot megha megkapod es benne van az utleveledben akkor is visszafordithatnak.
Olvastam, valakit nem engedtek egyszer vissza, mert gren card holderkent nem elt az USAban eletvitelszeruen evente csak par honapot toltott ott, aztan x alkalom utan szepen hazakuldtek a hatarrol. Aztan sirt az egyik forumban -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29701 üzenetére
Asszem 88-at írtak, mikor apámék hazajöttek a ZX Spectrum-al. Aztán kb. 2000-ig semmi.
Majd PII 450MHz, 2x64MB-al, 32MB-os Asus V3800-al, 8,4GB-os Quantum Fireballal. De az tönkrement, cserébe egy 40GB-os valami lett.
2005-től meg P4 3.0@3.6, 2x512MB Kingston DDR1, Gigabyte X600Pro-val, először 120GB Maxtorral, majd hozzá egy Spinpoint F1 640GB-al. -
zoltanz
nagyúr
válasz
fokukac #29701 üzenetére
Korán kezdted az ipart.
91 -ben a pontos típusára nem emlékszem, talán AT volt a suliban 3. -ban szakiskolában, azon tanultunk (DOS), NC megmaradt, el voltunk tőle ájulva.
Ebben az időben a csajomnak (ő akkor már egyetemista) volt egy hasonló gépe otthon (jól ment nekik).
486-oson emlékszem nyomattuk a Doom 1-et vagy a Quake 1-et már nemtudom. -
Winner_hun
félisten
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #29657 üzenetére
Hogy gyilkolj.
Mostanában tényleg mindenki erre gyúr. Emlékszem úgy a 30-31. Off környékén volt hogy kimentem retyóra, és mire visszajöttem nem győztem visszaolvasni. Na de hát az más világ volt. Akkor még nem volt tiltott szó a p.na, akkor még Vlad nem Tepes volt, a Télapó nem csak 1 napra jött, a szamár nyúl volt, mindenki tudta mi az a chat, és kevesebben írtak külföldről mint belföldről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest