- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 8300 mAh, maradhat?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
fokukac #41860 üzenetére
Látod, nálam megőrült volna. Épp most szereltem össze, majd fel a fürdőszobai szekrényt. Most sikerült csak fúrót szereznem..
Eddig nem volt tükör a lakásban cirka két hónapig.(Na jó, másfél hónapig a földön tartottam a szekrényhez tartozó tükröt, szóval meg lehetett valahogy oldani az indulás előtti gyors ellenőrzést.)
-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #41765 üzenetére
Nem sajat frusztracioja, tenyleg nagyitoval kell keresni a normalis pasikat. Egy eleg sz.r elethelyzetben nekem is sikerult olyanba belefutnom, amibe nem kellett volna ( talan emlekeztek az on-off topik szejjelvalasra), volt hogy akkoriban meg lettem utve. Egyszeruen egy sz.r elethelyzet volt, nem is szivesen emlekszem ra, vissza - bar tim szeret ra emlekeztetni
- nem onmagam voltam es be is vonzottam azt, aki megutott, stb.
Nade azota van egy tunder parom, es tudom, hogy leteznek normalis ferfiak.
feherhollo: nem olyan reg, itt is van par
Amugy a +1 a civicre ment
-
-
EQMontoya
veterán
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #41733 üzenetére
na a c-vitamin nem hülyeség kiutalok magamnak 1500 mg-ot
amúgy nyilván nem ez valami ismert nyavalya, csak most marhára terjed, meg valami tényleg virulens vállfaj... a srác beszámolója szerint konvojban hozzák fel a Balatonról a betegeket vele... rotát említett, de szerintem az nem az, csak valamit félreértettem
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #41473 üzenetére
a hőfokot és az üzemmódot is. Sajnos egyelőre távoli módban nem lehet állítani a ventilátorfokozatot, sem a terelőlapok mozgatását, de általában amilyen állásban kikapcsoltam előzőleg az adott üzemmódot (ha nem volt automatán) akkor az újra bekapcsolásnál abba az állásszögbe és irányba fog beállni. Tehát elég otthon beállítani az irányokat és fordulatszámot saját távirányítóval, utána távolról már azt a beállítást fogja használni.
Mondjuk áramszünet után nemtom megőrzi-e... -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #41473 üzenetére
Ő kemény, mobilapp-pal távirányítja.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #41453 üzenetére
Nekem meg nagy a lakás
Amúgy 24-re van állítva, így a nappaliban és a légáram irányában lévő szobában 24,3 - 24,5 körül tartja, a folyosón(előszoba?) 25, a folyosó túlsó végénél, de derékszögben nyíló legtávolabbi szobában 26,2 - 26,4. Ezzel 3 szoba plusz folyosó van hűtve, a konyha, a fürdő és a wc nincs, de mikor nincs nagy forgalom, a zuhany utáni légszárítást követően a fürdőt is kinyitom. Ilyenkor az inverter 260W-ról felkapcsol 350W-ig is, kb. 10 percre.
Ha 25-re állítom, akkor a távoli szoba már 27 fölé megy.Most pl. reggel úgyfelejtettem ventilátor fokozaton, amit a használat utáni kiszárításhoz szoktam használni, és melóból meg kikapcsoltam. Napközben figyelgetem az otthoni hőmérsékletet, és ha stabilan 28-29 fölé kúszik, akkor bekapcsolom. Általában du. 2 körül. Mire hazaérek fél5 körül, már az egész lakás egyensúlyba kerül.
Ha megvárom míg nagyon felmelegszik, akkor a visszahűtésnél sok energiát eszik, mert nem csak a levegőt, de a falakat, bútorokat is vissza kell hűteni, de ha szinten van tartva, akkor alapon elketyeg. -
Integra
titán
válasz
fokukac #41386 üzenetére
mert az ügyfélkapu központi, gyanítom nem akarják az önkormányzatos dolgokat integrálni bele, pedig mennyivel egyszerűbb lenne...
én azt nem értem, hogy befizetem év elején a borítékban kézbesített 4 csekk (2+2) teljes összegét utalással, erre még kérnek 2 rugót. mire? -
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #41379 üzenetére
hát nem kell hozzá sok... bleki nem tudom hány éves, de 20 felett már akármi lehet, 28 felett meg már csak a leépülés meg a folyamatos bugreport van
a lakosság töredék folyadékot fogyaszt ahhoz képest, amennyit kellene (én is sajnos) kávét meg a sót azt veszettül nyomja, divat a magnézium-kalcium kombó, ami ugyan jó, de ebbe besegíthet, divat a pezsgőtablettázás, ami szintén
de a lényeg, hogy tényleg kevés folyadékot iszunk, sok kávézás mellett, ami már így is ideális a vesekőképződéshez... nekem is mindig ott van a leletemben, hogy sok a ca-ox az outputban...
-
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #41336 üzenetére
Salgótarján a Karancs, a Medves-fennsík és a Cserhát hegységek találkozásánál, a Tarján-patak és a Zagyva vízgyűjtőjének két szűk völgyében fekszik, melyek „Y” alakot formáznak. A városközpont völgyfenéki részei a 230–240 méteres, egyéb lakott területei, pedig a 220–500 méteres szinteken helyezkednek el. A város legmagasabban fekvő lakott területe az 500 méter magasan fekvő Salgóbánya Tájvédelmi Körzet, Nógrád és Gömör határán. A település közelében található legmagasabb hegység a Karancs, amely 729 méter magasra emelkedik.
Éghajlat
A Karancs-Medves hegység vidékének éghajlatára a Kontinentális éghajlat a jellemző. Az atlanti-óceáni, a kontinentális és a földközi-tengeri éghajlati elemek hatása érződik itt. Az enyhe, csapadékos, mérsékelt nyárban, a szabályos csapadékeloszlásban az atlanti hatás; a hideg télben, a kora nyári csapadékcsúcsban a kontinentális; a száraz, forró nyárban, az őszi-téli esőkben a földközi-tengeri légtömegek hatása nyilvánul meg. Az évi középhőmérséklet 1–2 °C-kal elmarad a 10 °C-os országos átlagtól. A Karancs-vidék évi csapadéka 550-600mm, a Karancson és a magasabb hegyek nyugati lejtőin 650–700mm. A vidék uralkodó szele az északnyugati, a keleti lejtőkön gyakori az északkeleti. A napsütéses órák száma évi átlagban 1859.
szerintem kiveséztük a témát.
relokáljuk blekit a szaharába! -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #41328 üzenetére
Pár hónapja leírtam hogy nekem mi a tökéletes idő. Leírjam mégegyszer? 25-30 fok, felhőtlen vagy aprófelhős kék ég, szikrázó napsütés, enyhe szellő. Namost ilyen az utóbbi 3 évben kb. 2-3 nap volt összesen az évben. A maradékra jutott vagy áthatolhatatlan, éjszakai sötétséget előidéző ködös felhős szitálásos nyavaja hóval, esővel, jéggel, vagy volt a 32-38 fokos, a megszokottnál 3-4 fokkal magasabb hőmérséklet, verőfényes napsütés.
Mivel nem lehet az enyém amire vágyom, arra kezdek el vágyni ami az enyém. De mivel a hideg és a meleg közül utóbbit élvezem jobban, ezért arra vágyom.
Itt meg csak hidegrekordok dőlnek, meg a gyárak, üzemek, viszont alighanem lesz még olyan, hogy valahol ezrek ragadnak napokra a hó fogságába, és remélem hogy nekem a közelébe se kell majd mennem... -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #41316 üzenetére
Hidd el, van az a fertőzéses gyomorrontás, amikor a bevitt folyadék (akár csak egy fél deci víz) valamelyik nem folyadékürítésre rendszeresített testnyíláson keresztül perceken belül távozik. Réka lányom anno összeszedett valami ilyesmit, egy hétig feküdt infúzióra kötve, mire végre megmaradt benne valami...
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #41279 üzenetére
Tegnap este írni akartam, hogy továbbra is élvezem a nyarat. Igyekszem is minden pillanatát. Kint álltam az erkélyen, néztem a naplementét, és arra gondoltam, hogy már a felén túl vagyunk sajnos. Nade, ami hátravan, azt igyekszem továbbra is kiélvezni. Eddig volt a pörgősebb fele a nyárnak, alig voltam itthon, most jön az itthonülősebb része. Vagy nemtom...Végülis Agárd, H.sznoboszló, Horvátország kétszer, Szlovénia, és Bfüred megvolt idén.
Egyébként szombaton még napoztam is. Ma reggel meg mit látok...eső, felhő, vizes út, sötétség...belém hasított mennyire szívás lesz ősztől.
Mondjuk hozzáteszem akik egy kis esőért imádkoztak megkapták...eddig 16-17 fok volt hajnalban, most meg 23. De legalább magasabbról indulhat a melegedés
És hálistennek így nyáron, jó időben nem vagyok depressziós, nem vagyok ideges vagy feszült. Az csak a napnélküli esős, ködös, szürke idő csodás hatása. Még az se érdekel hogy hétfő van.. -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #41234 üzenetére
Az a helyzet, hogy oke olvasok par politikai cikkett magyar oldalakon es mondjuk latom az irany nem jo, de nincsenek infoim ami alapjan dontenek es a valasztas nekem egy orszaf belugye, az szavazzon aki ott el, esstleg elni fog, en mar nem fogok visszamenni amig letezik usa meg ausztralia / Magyarorszag nem nyomja le oket
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #41214 üzenetére
Bar ugy voltunk vele nem szavazunk jovore, mert ugyis 2 ev mulva allampolgarsag, de szerintem megis fogunk.
Etikus vagy sem, de ha egy kicsivel is hozzatudok jarulni ahhoz, hogy otthon jobb legyen, megteszem.
Saelin: van huto brand( igaz megvette es megszuntette az electrolux ), es van magyar gyartasu huto es porszivo is.
-
bobsys
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #41219 üzenetére
De nem is a 10k+ értékű tankönyvcsomagtól, amit a tisztelt szülő minden évben kifizet. Tavaly egy fillért nem költöttem könyvekre egyik gyereknek sem - rengeteg munkalapot kaptak, amikor pedig feladatgyűjteményből dolgoztak, azt kapták kölcsön, és füzetben oldottak meg mindent. A tanulnivalót pedig vagy fénymásolt lapon kapták, és azt ragasztották be, fűzték le a kis albumukba, vagy együtt dolgozták ki munkalapokon és feladatlapokon.
Azt meg szokja meg a gyerek kénytelen-kelletlen, hogy elektronikus eszközökön (is) kell dolgoznia, mert erről fog szólni az élete - bár szerencsére általában ez nem jelent gondot, mert a többséget úgyis érdekli, és szabadidejébe megtanulja, viszont épp ezért behozhatatlan hátrányba kerül az, akinek erre valamiért nincs módja (nem elég tehetős, vagy a szülő eltiltja mindentől, mert szerinte csak árt neki, vagy mittudomén), és őket kellene az iskokának felzárkóztatnia.
p
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #40948 üzenetére
Nálunk a 28 fokos folyosóra/előtérbe mindig kinyitják a bejárati ajtót, merthogyugye meleg van, tehát szellőztetni kell. Kintről bejön a 34-35. Ezek után rendszeresen 33 fokot mérek a folyosón. Így még melegebb van, tehát még több ajtót nyitnak ki.
A klímát mindig 21(!) fokra állítják, maximális fokozatra, mert milyen meleg van, aztán 30 perc múlva inkább kapcsoljuk ki, mert már nagyon fázik a hátam/nyakam, mindenem.. Én meg 24-re állítom, legalacsonyabbra, és észre sem veszi senki...
A józan paraszti ész sajnos elég nagy luxus manapság...
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #40948 üzenetére
nehéz gondolkodni
sok más dologban is.
egyébként én is néztem, hogy este amikor már elég jó hűvös volt, amit az erkélyről belátok (nem, nem leskelődök, csak kimentem lehűlni) kb. 1/3a teljesen csukva volt (és tuti nincs klímájuk, mert az összes ablaka 1 irányba néz a lakásoknak), maradék nagyrésze bukóra és kb. 2 db rendesn nyitva.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #40914 üzenetére
Ohh hasonlo nekem is volt. Mikor kijottem kulfoldre, bejelentettem az OEPnel, hogy itt fizetek tb-t. Kb ket ev mulva viszont szolt az apeh, hogy ejnyebejnye, nem fizetek tb-t es irgumburgum. Mondom nezzek meg a TB-s rendszerben, rendezetta jogviszonyom, kulfoldon van biztositasom. Azt mondja abban nezik. Felhivom az OEP-t, ok visszaigazoljak, hogy igen, rendezett a a jogviszonyom. APehet megitn felhivom, mondom az OEp azt mondja, hogy rendezett vagyok, naluk latszika rendszerben/ Apeh mondja naluk meg nem ( meg azt is , hogy egy a rendszeruk).
Mondom akkor most mi van ?
Hat 8 napon belul menjek be es vigyem az oeptol az igazolast.
Mondom az nem jatsizk, kulfoldon elek, nem vagyok Magyarorszagone s nem is tudok hazamenni. Akkor kuldjek be valakit. Mondom az nehezen fog menni, nem tud senki se bemenni elintezni. Mas megoldas? Mondom elkuldom az S1-e spapirom az jo elsz? Apehes ember azt se tudja mi az, de azert kuldjem. Mondom oke van meg Europai egeszsegbiztositasi kartyam is, na erre a kapcsolo n allasba kerul, azt elfogadjak, kuldjem kuldjem.Anyjuk valagat man... PArdon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Linux kezdőknek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest