- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Szamold ki, dhl vagy a posta mennyiert hozna ki ugy, hogy ne torjon ossze... Egyetlen ertelmes szallitasi mod, ha van ismeros, aki kihozza.
En mondjuk hazipaleszt szoktam kihozni, most is van itthon vagy jo masfel liter.
Meg sajtot, meg hegyes eros paprikat, meg tejfolt.Sot , fogok venni kinn szaloncukrot is.
-
akkor 4kor alvás
holnap munka, ahonnan el kell szabadulnom pótzh-znim közben egy megbeszélés is meg lesz ejtve, a jövőmről a cégnél (ez ugye kérdéses, mert a mai interjúról igen pozitív visszajelzéseket kaptam, kopkopp).. aztán mozi, hobbit, aztán meg szombat is munkanap. bár ha esetleg addig felmondanak nekem, akkor nem
viszlát: ezt csak én nem értem, ilyen későn?
-
fokukac
nagyúr
A lényeg, hogy jót akartál
Amúgy az előző konfigomnál a proci meg az alaplap összesen került ennyibe...
Tényleg nevetséges, hogy ezt a három darab, párdolláros tételt jelentő csatlakozót így sikerült elosztania az összes gyártónak... lehet, hogy inkább amd-t veszek, ott nincs ilyen baszakodás -
kételkedem
addikt
A fűtőérték örökös probléma. A szolgáltató szerint rendben van, a felhasználó szerint kevés.
#30219) fokukac
Az én barátom kitanulta a kályhás mesterséget, elolvasott annyi könyvet, amennyit csak talált a témában, túrta netet, kályhásokkal vett fel kapcsolatot. Aztán a nappaliba épített egy vízteres téglakályhát (kb 3 tonna tégla van benne) a "gázszolgáltató kapja be!" jeligére -
kételkedem
addikt
Az AEG bár tényleg jó gépeket csinált, ma már nem kiemelkedő. A mi mosogatógépünket még tisztességesen megépítették 12 éve, de azóta leadtak színvonalból. A mosogatógépünk gumi csövei elernyedtek, majd kilyukadtak. A szerelő kedvtelve nézegette a masinánkat, hogy kívül-belül milyen jó állapotban van. Ő mondta, hogy ha most veszünk másik gépet, akkor még véletlenül se számítsunk 10+ év élettartamra.
A gumicsöveket egyébként nem cserélték ki, ugyanis kicsit macerás az alkatrész beszerzése. Egy kis utánajárással sikerült kiderítenem, hogy a Bp-i AEG márkaszerviz külföldről beszerzi, ha előre kifizetem. Így rendeltem két kb 50 cm-es gumislagot 11.000 Ft-ért. Posta nincs, csak személyes átvétel.
Remélem, hogy meg tudom csinálni a gépet és nem kell 100+ k pénzért újat venni!
-
BlacKSouL
addikt
Azt tudom, hogy 3 napja pár perces szünetekkel esik az eső, és fúj a szél. 8-9 fok van.
Meg azt is tudom, hogy szombat reggel 5:50 óta dolgoztam 8,5 órát a munkahelyen, költöztettem egy komplett konyhát egy másik szobába, nyertem 3/3 páros billiárdmeccset, megittam 1 Jacket és vagy 1 liter vörösbort, lamináltam konyhapadlót 10 órán keresztül, csak egy dolgot nem nagyon csináltam. Aludni sikerült úgy 2 órát a 40-ből. De annak is megvolt az oka
Viszont megtudtam milyen józanul állva elaludni, milyen tátott szájjal a földön ülve elaludni. Most viszont már érzem hogy nem jó.
Csak ennyi. -
-
fokukac
nagyúr
az én nexusom még régebbi, és kőkeményen egymagos.
de attól még gyors... ez volt a 2.3-as android referencia-modellje, aztán most már a 4.1.2-nél járunk, és még mindig megkapja a frissítéseket. és ezért le a kalappal a gugli előtt. nem az van, hogy csá, nincs support, vegyél újat...
csak egy nagyobb akksi kéne bele. -
fokukac
nagyúr
hát, arrafelé sosem ettem pizzát, de ott van a Stex a körút és a Baross u. sarkán, az egy jó étterem.
A Krúdy utcában és a Mikszáth téren is egész jó helyek vannak, név szerint a darsan és a zappa nevére emlékszem, mondjuk ezek főként nyáron mennek.
Amúgy a nagytemplom utcában ott van a Grund, csak az is nyári hely, mindenféle grill kaja szokott lenni, nem tudom télen mi a helyzet.
-
mérnöki, gyakornoki munka, 4 munkanap/hét, és ráadásul nem csak olyan projektem dolgozhatnék ami közel áll a szívemhez, de ráadásul ez a legnagyobb is, ami Magyarországon úgy az elkövetkező 50-60 évben megvalósulhat
szóval nagy kihívás, sé remélem nem lesz gond az utolsó körön sem
-
BlacKSouL
addikt
Ez a 3.5 kW-os, és 4.5/4.5-ös hatékonysági mutatójú verzió szereléssel együtt 280.
A hagyományos vagy régi modellek beltéri egységének ventilátora a beállításnak megfelelő sebességgel pörög, eközben a klímakompresszor vagy működik vagy nem. Ha működik, akkor teljes névleges hűtőteljesítményét leadja, hűti a beltéri egységben lévő hőcserélő rácsot, mint az istennyila, ha nem megy, akkor egyáltalán nem működik a kompresszor, csak a hűtőrendszerben lévő hideget fújja kifelé míg újból be nem kapcsol.
Mondjuk mint a hagyományos hűtőszekrény. Vagy megy a kompresszor (zúg) vagy nem megy (nem zúg) Csak ott a ventilátor nincs, hanem a hőcserélő a zárt hűtőtérben van, meg a hőérzékelő, és ha 7 fok fölé megy, akkor bekapcsol, ha 5 fok alá akkor ki. Autókban általában hasonló: van egy kímakompresszor szíjhajtással a motorról (főtengelyről) meghajtva. Ha a rendszer szerint mennie kell, akkor bekapcsol (a kompresszor kuplungja ráengedi a hajtást a kompresszor dugattyútengelyére, és elkezdi sűríteni a gázt. Mikor lekapcsol, akkor a kuplung old, megszűnik a gázsűrítés.Inverteresnél a kompresszor teljesítményét szabályozni lehet, vagyis nem ki-be kapcsolgat, hanem folyamatosan megy, de szabályozott teljesítménnyel (ezt egy elektronika vezérli) és tapasztalatok szerint ezzel kisebb az energiaigénye, mint ki-be kapcsolgatással.
(Céges kazettás mennyezeti On/Off klímánál bekapcsolt állapotban 3.1°C-os levegőt fúj ki, ez ami otthonink a kinti 26 és benti 25 foknál Turbo fokozatban is mindössze 11°C-ig hűtött levegőt fújt ki.)Mosógépnél nemtom mit jelent.
De az is tuti, hogy a Samsung megfelelő oldalán beregisztrálva és a Smart Appliance készülékeket felvéve bármit lehet neten keresztül vezérelni, ellenőrizni. Asszem mosógépet és szárítógépet lehetett épp most hozzáadni a klímák mellett. És felmegyek a honlapra, belépek, onnantól egy lapon tudom kezelni a klímámat és a mosógépemet. Meg tudom nézni bekapcsolva felejettem-e, ha igen, ki tudom kapcsolni. Ha meleg nyáron külföldi útról esek hazafelé, belövöm az appot, megnézem a lakásban is 35 fok van-e mint a buszon pl., ha igen, akkor rápöckölök a hűtésre mondjuk 26 fokra, és mire másfél óra múlva hazaérek, már kellemes a légkör. [link] -
BlacKSouL
addikt
Hát számomra ennek így nagyobb a hasznossága, mint egy 70k Ft-os Dung Sung Yuang szerkezetnek amit a Teszkóban lehet(ett régen) kapni.
Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a 2.5 kW-os hagyományos On/Off, vagy akár a minimális funkciókat nyújtó legolcsóbb inverteres cuccoknak, mert van akinek annyi kell, egy kis szobában hogy benyomom hűt, kinyomom, nem hűt. Na itt ennél egy picit árnyaltabb a kép. Mondjuk azért az botrányosan irritáló, hogy úgy nézem meg a nappaliban mennyi a hőmérséklet, hogy benyomom az appot a telefonomon, és kiírja
De azért milyen az idő. Várni akartunk tavaszig, csak még mindig rohadt melegek voltak. Feltették, azóta éjjel mindig 10 fok alá hűl.
De nem baj, lassan hideg lesz, távhő még sehol, akkor majd szépen befűtünk vele. -15-ig lehet használni.
-
szerintem draga, ennyiertjobb ettermekben is lehet kajazni, de egyszer ugyis kiprobalom, de meg nem jutottam el odaig... legkozelebb itt a fausto vagy a krizia van teriteken, majd az asszony valaszt, hogy hova vigyem
de utana johet ez a tgi, eccer belefer.
Ha jo burgert akarsz enni, akkor ezer mas helyen lehet, olcsobban, bar nem tudom itt milyen. De a jelent, vagy a ringet nyugodt szivvel ajanlom, 2k korul atomjo hamburgereket adnak.
-
-
fokukac
nagyúr
Van VLC is, de az MPC-t sokkal jobban szeretem.
Amúgy csinált más furcsaságokat is ma a gépem: jraraktam a vindózt, és egy csomó könyvtárra közölte, hogy nincs hozzá jogom, persze felkínálta, hogy rendszergazdaként bemehetek, de pl. nem volt az .avi fájloknál olyan, hogy "open with".
és egy csomó könyvtárra ezt csinálta
Hogy lehet beállítani, hogy az egész gépem összes fájlját minden user elérhesse? (effektive egy user van, én, és ugye én vagyok a moderátor is).
Ahogy öregszem, egyre kevésbé értem ezt a vindóz bizniszt, pedig már vagy 19 éve nyomom... -
ladybug
őstag
Legalább visszaszóltak. Egy csomó ismerősöm még 'nem' választ sem kap az interjú után.
Egyébként örülök kukac, hogy ilyen gyorsan jelentkeztek, és ilyen lehetőség áll előtted. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az elbeszélgetés.
Mawyx: Még mindig ragaszkodsz Magyarországhoz? Miért nem próbálod meg külföldön?
-
-
Mawyx
őstag
Legalább nem hagyták el a csomagod
(#26381) tildy: bibliai öv?
(#26380) fokukac: te meg hol vagy?
(#26382) bandus: annyi szemétséget megcsinált velem, hogy csak úgy ezt nem tudom hagyni, azt akarom, hogy érezze hogy viselkedik. A símán hagyjam a francba nekem nem elég, ez már túlmutat azon hogy ilyen egyszerű legyen. Mondjuk ezzel nem mondtam ellent neked sem meg tildynek sem, csak a hagyni a francba mellé kell még egy csipetnyi valami.
-
-
lujó55
addikt
az hagyján, de a fogorvos semmi jóval nem bíztatott. ínysorvadásom van. 4000-ért épített a fognyakra valamit, olyan mint a fehér tömés, mert UV-vel világította és egy napig nem ehetek vele. ha leválik/lekopik/letörik, újra fel kell rakni. Kérdeztem meddig tart ez. Azt mondta nincs a fogínysorvadásra végleges megoldás, használhatok aperisam balzsamot meg szájvízeket meg cserszömörcés fertőtlenítőt, de inkább készüljek, hogy ki fog esni a fogam egy idő után. Addig, hogy ne vérezzen használjak parodontax fogkrémet, a fognyaki érzékenységre meg sensodyne-t. most nincs jó kedvem. még azt se tudom mitől lett. neten azt írták, higanymérgezésem van. pedig legutóbbi vérképem überfasza volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Horgász topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest