- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én a hsz.-ben nénikéztem (más megszólítás így hirtelen nem jutott eszembe), idősebbeknek elvből csókolom-ot köszönök, e jelen esetben simán írhattam volna hogy nő, csak kissé feldúlt az esemény, de szerintem látszik is hogy elég furcsán írtam, mert még kavarogtak fejemben a gondolatok, hogy mi lett volna ha...
-
Pisztillus
senior tag
Hidd el akkor alaposan körbejártuk a dolgot, és ez jött ki megoldásnak. Az más kérdés, hogy úgy kalkuláltam, hogy ha egyikünk keresete kiesik és/vagy közben az árfolyam a duplájára ugrik (310Ft/CHF), akkor is tudjuk fizetni a törlesztést. Ez egyben válasz zoltanz-nek is: én is a körültekintést hiányolom, minden mást csak akkor veszünk meg, ha tartalékban is marad annyi pénz, mint amennyibe az adott (nagyértékű) cucc kerül. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha nincs pénz, akkor nincs költekezés. Ha meg valami drága cuccot akarok venni*, akkor elmegyek túlórázni vagy ügyelni, és összegyűjtöm a pénzt rá, de (áru)hitelbe nem megyek bele.
*: Ami amúgy a normál hétköznapokhoz nem kell, csak esetleg a hobbim része, pl. egy újabb noti...
Zoltanz: Még valami: Olvastam a legújabb terveket a devizahitelesek megsegítéséről (rögzített árfolyam, ami egy póthitelt generál), de szvsz. ez nem igazán oldja meg a problémát, csak elodázza a befejezést.
-
BlacKSouL
addikt
ha meleg van és süt a nap, akkor vajmi kevés hiányzik már hogy maradéktalanul élvezzem az életet. és akkor jobb lenne.
Az időjárás nem baj ha télen télies, csakhogy nincs ősz és tavasz. helyette nem nyár, hanem tél lett. nekem ez nem tetszik. és a télies időjárásnak azon kívül hogy szeretjük a havat, mert szeretjük és kész, szinte csak hátrányai vannak. és amíg nem szembesülök vele addig nem érdekel. onnantól hogy sokkal többet mint ami élvezhető, már igen.
ha igazán szereted a telet, akkor miért nem a sarkkör környékére költöztél? megjegyzem Anglia időjárása klasszisokkal élvezhetőbb 2 év óta, mint Magyarországé.macsek: az csütörtök? elvileg 15:45-kor ér véget a munkaidőm, azaz ha csengőszóra elhagyom a gyárat, akkor 5-kor(17:00) legideálisabb esetben valahol a 3-as főúton tudok létezni úgy Aszód és Kistarcsa között. megjegyezve, hogy péntek munkanap, és 5:40-kor kell kelnem, hogy 7:00-ra beérjek a japán vezér orra előtt az ajtó fölött függő óra szerint. az elszívó kész van, beszerelve, tökéletesen működve. más szerelnivaló jelenleg nincs. és nem is épp üzleti útról esek hazafelé, mint legutóbb
-
BlacKSouL
addikt
Én csak közvetítem. Nem én irányítom. Sajnos. Tényeket közlök egy kevés saját véleménnyel. Majd ha 25-30 fok lesz hónapokig(minimum 5 hónapig), akkor a folyamatos lelkendezésem lesz túlsúlyban. Nem rajtam múlik az arány. Sajnos.
Amúgy mondjuk a spanyol tengerpartról szemlélve, vagy a sivatagból nézve én is örülnék ha itt 5-6 hónapon keresztül fagypont alatt lenne a hőmérséklet, 2000 mm lenne a minimum csapadék, és évente alig 1-2 hét lenne a nyárias napok száma. És engem sem zavarna. Ahogy az sem zavar, hogy Szibériában -25 fok körül van a téli átlaghőmérséklet. Sőt, a Déli-sarkon meg kegyetlen hideg és 6 hónapig tartó éjszaka van. Juhéé. De ha a saját bőrömön érzem a sokkal rosszabbra fordult időjárást, meg a pénztárcámon persze, hisz napsütés nélkül manapság még kevés génkezeletlen növény terem bőségesen, pláne a millió hektárnyi belvizek alól kipislákolva. Meg nagyanyám 4-5 teherautónyi fát tüzel el a megnövekedett fűtésperiódus miatt a korábbi 15-20 év 1-2 teherautónyija helyett, (hogy csak példát mondjak), akkor miért érezzem úgy hogy valójában sokkal jobb mint korábban bármikor? A városvezetésünk impotens tehetetlensége már csak tejszínhab.
Tudom, én vagyok a béna, hogy nem látom meg mindezekben a rosszra fordult körülményekben a jót, de én már csak ilyen pesszimista vagyok. A sz.rról nem akarom azt képzelni hogy csoki, csak azért mert hasonlít rá.lapozz át ha nem bírod a valóságot. lehet ignorálni, átugrani. sosem vágytam rá hogy ignoráljanak, de ha muszáj.. alapelveket nagyon remélem nem sértek (ezzel legalábbis) örülj annak hogy Neked most nagyon fenékig tejfel van, és szard le a síránkozásomat.
-
degu
senior tag
Igy igaz!
De tudod,hogy mi a zsenialis ezekben a fazonokban? Hogy magusok!
Nem tud olyan gyorsan fejlodni a tarolasi technika-az ujabb,eszveszto kapacitasokkal,hogy ezek a *gyujcsikezok* ne tudnak tobbszorosen lekorozni oket!
En kb 10 eve gyujtom a klfl progikat cd-n,DVD-n,es amikor eloveszem oket,ra kell jonnom,hogy teljesen feleslegesek,mert az ujabb progik hasznalhatatlanna,szuksegtelenne tettek oket!
Viszont nagyon jol lehet tapetazni veluk,es a koronglovo-hajitogepekbe is jok! -
fokukac
nagyúr
3 terányi vinyóm van a gépben, meg még ugyanennyi a fiókban...
igaz, alapelvem, hogy amit egyszer megszereztem, nem törlöm, csak ha nem tetszik.Neduddki: ige, lehet, hogy mindenki alszik...
de hiába van 12 mbit, ha a torrent 2 KB/sec-cel jön, pedig van vagy 40 seed-elő, szóval zavart érzek az erőben. kicsit....egy jóbarátomnak otthon fix ip-t ad a upc, és konkrétan van egy szervere otthon, ahol az én tárhelyem is van.
-
FehérHolló
veterán
Igen.
Egyik közeli családtagomat és a munkatársait kb. fél éve behívta az államtitkár, hogy ezt közölje velük. Amikor meséltem baráti társaságban, mindenki lehülyézett.
Úgy látszik, eljutott a médiához is a hír. Kicsit lassúak az infocsatornák, vagy nagy rajtuk a zaj, vagy mittudoméjn. -
bobsys
veterán
sajnos itt is ez a helyzet raadasul egy havi berlet 240 aud kornyeken van
a benzin meg 1,4 dodo literje, nemcsak idoben eri meg hanem penzben is kiveve ha a belvarosban laksz, mert ott 3 dollarnal kezdodik a parkolasi dij orankent es nem is parkolhatsz annyit amennyit akarsz hanem csak x orat, utcankent mas
Es kokemenyen elviszik a kocsidat ha lejart a max parkolasi ido es kapsz meg gy parszaz dollaros buntetest meg egy birosagi targyalast -
bobsys
veterán
Rosszul. Annal tobbet. 24K a megelhetesre + az elso eves tuition fee.
Vicces ez a 10 ora idozona elteres.Holnap (illetve magyar ido szerint ma este 10-tol
) szeretnek mindenkit megkerni, hogy szurkoljon felhivom az elso ceget munkaugyben. Azt aki varja a hivasomat. En a legjobbakat remelem.
Ma mar lattam az elso igazoltatast. Mogotted radvillognak, te szepen tovabbmesz es nem a fouton allsz meg egybol, hanem lekanyarodsz egy kis utcaba es ott. Autobol nem szallsz ki, rendor a rendszamot beuti a gepbe majd utanna kiszall es odamegy az autohoz. Akkor szallsz ki ha megker.
Ma ekezdunk valami autot keresni, elmegyunk az auto dealer keruletbe es Szilvia kiprobalja az itteni vezetest. -
kételkedem
addikt
Májusfából is akkorát illik a kislány házához vinni, hogy a tűzoltóságtól kelljen kölcsönkérni a darus kocsit, hogy le lehessen bontani!
Szikrázóan napsütéses, enyhén fagyos jó reggelt mindenkinek! A szemem úgy könnyezik ilyenkor, hogy gyakorlatilag semmit sem látok, de ez most mellékes!
-
-
-
NoLF
veterán
a legtöbb aki ezt kérdezi és gondolkodik is, nyilván utódokkal is rendelkezik. szerinted mennyi ügyintézés jár egy mondjuk 3 évessel? reggel mondjuk 1 óra mire elviszed oviba, délután megint össze kell szedni, fürdetni etetni kell stb szóval azt ne mondd, hogy angliában ez is automata, mert akkor nem március környékén kötlözöm ki hanem azonnal
(persze közben elkezdünk dolgozni a babán
) )
-
Mawyx
őstag
Bnőm is megtalálta a neki ideális melóhelyet, állandó délutános vagy estis néha éjszakába nyúlik, du 4-kor kezd és ameddig jönnek inni, addig van, ő is szeret sokáig fent lenni és aludni délig, boldog nagyon, ő megőrülne ha hajnal 7re kéne járnia, de a pasija meg kőműves, kora hajnalban megy el otthonról, mire bnőm hazaér, a pasija már rég alszik....
Emlékszel amikor nálatok voltam is korán kidőltem, ti meg még nyomtátok Esm- mel a netet
(#3902) Winner_hun:
nekem is feltűnt
(#3907) venember83: sok a sírás- rívás, együtt laknak és mégse látják egymást, most télen jobb a helyzet, mert nincs annyi kőműves munka, csak belső dolgok, az is kevesebb sokkal, mint szezonban, de akkor ugye hétvégén is világosodástól sötétedésig, de most ugye azért van sírás- rívás, hogy így pénz sincs
-
Dylen
senior tag
Feltételezni sem mertem, hogy teljesen
Ha mindent otthonról lehetne intézni, akkor is szeretnék hétköznapokon is "élni".
Az ügyintézés szó valóban nem a legmegfelelőbb erre a problémakörre, mert nem fedi le a munkán kívüli programokat, elfoglaltságokat, esetleg hobbikat! (), amiket az emberek szeretnének csinálni meló után.
-
Dylen
senior tag
Jaj tildy, erre hagy ne írjak már semmit.
Nyilván a délutáni sportolós programjaimat is intézzem interneten, meg csomagot is küldjek interneten, illetve orvoshoz is járjak interneten, meg a pénteki vonatom helyett is inkább interneten utazzak...
Az egy órás ebédszünetet meg szerintem hagyjuk, mert hogy abba az egy órába nem fér bele egy nyomorult 10 perces ügyintézés, az is biztos. Ugyanis el kel oda jutni, végig kell állni a sort és vissza is kell érni.
És képzeld, nem lehet minden banki dolgot neten intézni. ez itt nem a földi paradicsom, mint nálatok. -
Mawyx
őstag
Látom fészbúkon te sokszor fél éjjel fent vagy, neked ez a kényelmes, nekem meg az ha korán le tudok feküdni és én szeretek korán kelni. Nekem a te munkabeosztásod nem szimpi. Bejárni 10re valakinek biztos kényelmes, nekem nem lenne az, fent b@sz az ideg korán, kivárni míg mehetek 10re dolgozni megőrülnék, aztán este fekvésre hazaérni, az nekem nem jön be még akkor se ha ügyet intézni viszonylag ritkén kell, az nem napi szintű elfoglaltság. Aztán persze lehet ezt fogom csinálni, de nem szeretetből, hanem mert muszáj lesz. Kaja meg kell, nekem nem csinálja meg senki és nem szeretek egész héten zsömlén élni párizsivel, az előző napi kaja kitűnő még másnap.
-
kraftxld
félisten
Az itteni cegek elegge lokalpatriotak, senki sem ad (na jo max talan 100 000bol egy) csak ugy allasajanlatot blindre valakinek a vilag masik vegen, hogy majd csak jossz es dolgozol egyszer. Masik ut a letelepedesi intezese Mo-rol, de ez hosszadalmas dolog, legalabb ket ev, es a megfelelo pont sem lett volna meg hozza, mivel nem tudtam elviselni a diploma vegeig a magyar felsooktatason meno szakmahoz kozel sem kapcsolod agyzsibbasztast
Ugy voltunk, ha nem jon ossze max nyaraltunk egy jot -
lujó55
addikt
Hahó! Nem az első ajtós felszállással van a baj, Miskolcon simán így működött mikor ott laktunk, mert így vesznek jegyet az utasok. De itt nem ez terjedt el, egyszerűen szivatás.
(#3694) kételkedem: fú, amikor én utoljára vonattal utaztam intersziti volt és elég tűrhető, mondjuk ott sem volt monokinis felszolgálás, meg white-tie entrance, de ha nem egy 160 kilós állatot fogtál ki utitársnak, akkor okés volt. Lehet, hogy vissza fogok állni rá, mert a cég fizeti a 2. osztályt IC-n is, de csak munkahely-lakhely viszonylatban, én meg az országot járom a hétvégén.
-
lujó55
addikt
(#3573) tildy: Hát részvétem ahhoz is! Engem már fáraszt a vándorcigány életmód, de hát ez van.
(#3575) hoffman_: Én meg pont a Liszt miatt mentem volna, azt se tudom ki az a Daft Punk és Akon, pláne meg Kid Cudi.
(#3574) kételkedem: most indulok Egerből. Hihetetlen mekkora a kontraszt, Debrecen-Polgári csomópont (M35) szinte alig láttunk valakit az úton, de onnantól felcsatlakoztunk a Nyíregyházi ágra és gyilkos Q7, X6, 320ML versenypálya volt Füzesabonyig (mind ukránok voltak, legalábbis rendszám alapján).
Most vissza a pályára és irány Újpest. Mondjuk Gödöllőig okés, de ott meg feljönnek a kalapos úrvezetők, meg a vasárnapi sofőr anyukák... -
Mawyx
őstag
igen
ha jókedvűek, akkor nem szólnak, de ha rossz napjuk van, akkor betartatják a szabályt
erre nem érdemes alapozni, mert ha fullra cipzárszakadásig van tömve a táskát és azt mondják tedd bele az övtáskát, akkor lehet fizetni sokat, nem érdemes sztem, csak ha van hely a táskádba neki és csak a könnyű elérhetőség miatt van nálad külön az övtáska, de el tudod rakni, ha kelljót aludtam de sok idő elment vele
-
bobsys
veterán
Az bizony. Egyelore ideiglenes de hat kitudja mit hozo a jovo. Koszonjuk
Turorudit eszembe se jutott vinni. Semmi kajat nem viszunk
Vihetnenk, de azt az orszagba valo belepes elott ki kell dobni, a repteren felszereltek ilyen kukakat, hogy a vam ellenorzes elott kidobalhasd. -
Mawyx
őstag
Ha a reptéren látsz leszakadt csomagcímkét, akkor tedd már el nekem lécci. Vagy ha feladott pogyóval jössz és neked nem kell. Nincs LTN- es bőröndcímkém.
Ilyen, csak Lutonos. -
Mawyx
őstag
Jah, ilyen volt amit nemrég te is ettél
angol nyelvlecke vagy néha
(#2938) lujó55: hát már nem ártana
(#2939) Vigneau: nem értem miért fal felé kell elindulni tanulni motorozni. Meg sisak nélkül az utcára se álltam ki a mocimmal. dehát tök menő sisak nélkül. Vajon betört orral, állkapoccsal, arccsonttal, fogakkal, homlokkal is menő lehet?
-
Pisztillus
senior tag
A lényeget elmondtad: vagy próbaidő lejárta előtt teszik ki a dolgozót, vagy olyan helyzetbe hozzák - főleg, ha régóta ott dolgozik - hogy magától mondjon fel. A vezérelv ugyanis az, hogy még véletlenül se kelljen annál többet fizetni (végkielégítés), mint ami jár, és akkor még örülhet, ha legalább azt megkapja.
-
fokukac
nagyúr
van egy fasza excel-táblám, ami azt mutatja, hogy a fizetésem közel felét, nagyjából a lakásom jelenlegi értékét fizettem be az államkasszába az elmúlt 5 évben. (nem számolva ide a magánnyugdíjpénztári járulékot)
És mit kaptam ezért? Semmit. Beteg nem vagyok, de a beteg nagyszüleim sosem kapják meg azt az ellátást, ami járna nekik, súlyos hálapénzek nélkül már sajnos nem lennének velünk.
Az utak szarok, szétesik rajta a kocsim, a tömegközlekedés megbízhatatlan és lassú és drága, az iskolákban pedig egyre hülyébb gyerekekeket képeznek, egyre színvonaltalanabb tanárok. Még soha egy fillér adókedvezményre nem voltam jogosult, az állítólag ingyenes diplomámon kívül soha egy fillér támogatást nem kaptam az államtól.Ha annyival kisebb lett volna az adó, hogy ennek a befizetett összegnek csak a 20-25%-a nálam maradt volna, most zsebből ki tudnám fizetni a lakáshitelem...
Ez egy ilyen ország, aki vihetné valamire, azt az állam eddig megfojtotta, és oda adta azoknak, akik sose vinnék semmire. Most talán ez még megváltozhatna, bár szkeptikus vagyok, olyan áron adót csökkenteni, hogy cserébe lenyúljuk a nyugdíjmegtakarításokat, azért, hogy elköltsük, továbbá elporlasszuk az országunkkal kapcsolatos nemzetközi bizalom maradékát is a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikával és jogi környezettel, ez egyszerűen túl nagy ár, és nem látom, hogy hol lesz ennek vége.
-
NoLF
veterán
megyek kifelé úgyis, aggodalomra semmi ok.
egész egyszerűen a cég fosul működik, leginkább a logisztika katasztrofális, és ők ezt most megpróbálták elintézni annyival, hogy ez bizonyára rajtam múlik, hát egészségükre. nekem tiszta a lelkiismeretem, ők pedig innentől kezdve szét fogják szopni magukat, de irdatlan keményen, sok szerencsét kívánok nekik hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SzoftverPremium.hu
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest