- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
közben frissítettem a szoftvert is az E71-en (mert 2 éve nem volt), gondoltam, odaadom a barátnőmnek, jó lesz az neki.
a szoftverfrissítés törölte az összes adatot, azt vissza tudtam állítani a mentésből.
De, törölte a programokat is, és nem találok rá új jútyúb-klienst, és új gmail klienst, a gugli úgy látom, letiltotta ezeket
lehet, mégse adom az asszonynak, inkább eladom a francba ezt a csodát, elvégre zsákutca
-
fokukac
nagyúr
megoldottam!
kissé parasztosan (mert amikor megláttam a csv 52 oszlopát, és 409 sorát, kicsit elment a kedvem a szerkesztgetéstől... az összes 06 elől hiányzott a 0, és az összes +36 elől a +)Szóval a végső megoldás az lett, hogy az e71-gyel átmásoltam az sd-kártyára a névjegyeket, az magától vcard-ot csinált, majd átmásoltam a gépre (persze ezzel is szívtam egy fél órát, mert a nokia úgy gondolta, hogy 4 féle módon, 4 féle kapcsolattal lehet rákötni a gépre a cuccot, és ha nem úgy csatlakozol, ahogy ő gondolja, akkor csak láthatod a fájlokat, de nem mentheted le),
majd innentől kezdve rádugtam a nexusra, rámásoltam a vcardokat, és azt mondtam neki hogy importál, és legalább 2 percig húzta az időmet, és voálá ott is volt az összes névjegy.a dolog nokiás oldalával 3 órát basztam el, az androidossal meg 2, azaz kettő percet...
imádomez a cég tényleg halálra van ítélve... ezzel a bénasággal, ezzel a hozzáállással... elképesztő.
Ui. a megoldást innen lestem le, persze, előtte 3-4 másikat is próbáltam, de valahol mindig elakadt a processz...
-
fokukac
nagyúr
Köszi az együttérzést!
remélem, jól szórakozolUi. ennyi idő alatt amúgy már felvittem volna a 409 kontaktomat....
de szeretem a kihívásokatuui. nem, hogy nem fejlődött, hanem inkább vissza!
ez a mostani nokia suite teljesen használhatatlan bármire is.szerencsére megtalltam a régi pc suite-ot, felraktam, azzal lejön legalább a csv...
-
fokukac
nagyúr
nem tudom, a nyugdíj-einstand óta, mikor elbuktam az addigi150e nyerőm dupláját, nem tőzsdézek. Amíg ez a gyorsnaszád így kóvályog, mint gólyafos a levegőben, nem csinálok ilyesmit...
még meg kell szoknom majd. eddig vakon gépeltem az e71-en, itt meg ugye, ez nem így lesz.
majd ihatnánk egy sört, aztán megmutathatnád a trükköket...
-
tildy
nagyúr
Hat igen, nem olcso, mia megmaradt forintjainkat szoktuk ott elkolteni, vagy az apro eurokat.
Kezinel figyelni kell, ha nem megy bele a keretbe, akkor bukta... Sajnos emiatt nem szokasom a kis gurulo hatitatyommal menni, mert eleg merev, es 20 helyett 25 centi szeles, hiaba airport readynek adtak el,a wizzair keretbe nehez beleszuszakolni.Esmeinnek van egy nagy hati , kb 50 literes utazotaskaja, mindig beleprobaltatjak,mert nagynak nez ki, de belemegy, mert jol el lehet mozgatni benne a dolgokat, es nincs merevitve.
Kajat amugy a normal (tehat nem fapados) jaratokra ertettem. A malev legolcsobb ara is anno 60E ft lett volna kettonknek 2 csomaggal csomaggal, wizznal ugyanez csomag nelkul 18, 1 csomag eseten kettonknek 29E, 2 csomag eseten 40E.bandus: na akkor az jol johet.Hasznald
-
Mawyx
őstag
Én is vágom hogy melegebb van, de éltem vidéken is, mindig biciklivel jártam, nem értették miért fázok állandóan, mert biciklin sokkal hidegebb volt mint gyalog.
Én se mondom hogy meleg van, itt is hideg van a fővárosban, de szeintem az igaz, hogy fel kell öltözni, ezt kár vitatni, az is igaz, hogy tél van és a mozgás sem árt azért, picikét ki kell menni, bár hétvégente szeretek behúzódva lenni én is. -
JetiRulez
őstag
Itt, Csömörön 10-11 között kezdett el csak szállingózni. Aztán végül mostanra már van itt is legalább 5 cm, ha nem több. Megyek is haverokkal szánkózni. Kb. 10 éve nem szánkóztam már.
Akkor az időképes széltérkép félrevezető volt, pedig ma 9 órási kép volt.
Idebent a lakásban pedig nagyon jól megmarad a meleg. Még mindig max 4* kapcsol be a fűtés 1 órára, 24 óra alatt, úgyhogy 6 óra alatt hűl a lakás 2°C-ot. Pedig semmi extra szigetelés nincs a házon. Kívül vakolatlan Ytong tégla. Áldott a feltalálója!degu: Rossz emberrel kísérletezett.
-
Mawyx
őstag
Holnap lefuttatom újra.
Nincs külön partícióm, egybe van.
Igen, látom az árát és hogy ő árul hozzá passzoló tápot is, arra akartam kilyukadni, hogy nem bánnám ha olcsóbb lenne, de ha ennyi az ára, akkor ennyi, gyűjtögetek.
230GB a winyó most, igazából ez elég, van még két kisebbem, azt usb-s tokba rakva szoktam beledugni a laptopba. Reneteg utazási fényképem van, azt tárolom rajta meg videókat, meg a full egyetemi anyagot, amik voltak, jegyzetek, beadandók...
A dokkoló azért lenne jó, hogy a nagyobb asztali gép monitorát tudjam használni, vagy ha már itt tart az ember, akkor nem érdemes ilyenen spórolni, sokkal jobb ha lehet bele winyót tenni? Jobbnak jobb, de vajon lényegesen, annyira, hogy megéri? -
Mawyx
őstag
Ezt írja:
A lemez felületén található 15 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák 4 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Teljesítmény 100% kiváló
Kondíció 74% jóJó de a 10ezerben legyen már benne a plussz táp is
Ehhez mit szólsz? [link]UPC kábeltévém van, azt szeretném tudni nézni. Az asztali gépbe tettem egy tv tunert, így a nagy monitoron tudom nézni. Vagyis elvileg, mert gyakorlatban mindig rossz az asztali pc. Ez csak egy antenna csatlakozós kábel.
Akkor egy usb-s tv tuner kellene, olyan ami az asztali gépben van, csak annak a külső dobozos és usb-s változata. -
Mawyx
őstag
Monitorom van, egyelőre abban gondolkozok, de vlahogy meg kéne azt is oldani, hogy a tv antennáját rá tudjam valahogy kötni és tudjam a nagy monitoron nézni a tv-t.
Olyan dokkoló kellene, amihez tápot is adnak, ne kelljen külön vadászni, mert gondolom nem egyszerű pont belevalót találni. Amikor a laptopé elromlott, ahhoz is előbb rosszat vettem, mert többféle csatlakozós van, hiába néztem meg mekora kell, a gép pontos típusát is, eleve rossz volt a kiírás, azt írták jó ehhez a géphez, de nem volt jó...
Nem biztos, hogy a winyó csipog, de mi tud még csipogni?
HD Sentinelen mit kell nézni? Felrakom, de szerintem nem megyek vele sokra. -
Mawyx
őstag
Akkor ilyet az enyémmel is lehet.
Először is kell egy dokkoló, amin van hdmi csati a monitornak?
Mostanában sokszor csippant egyet hol rövidebben hol hosszabban a noti winyóm, hamarosan elromlik ha jól sejtem. Újratelepítés akkor vajon segít rajta vagy fizikailag megy tönkre? Valamit jelez biztos a sípolásaival. Esetleg megelőzhető? Nem sok kedvem van újratelepíteni. -
fokukac
nagyúr
nem tudom, biztosan szedi rendesen az antidepresszánsát, mert már egy éve nem gyanusított meg semmivel
napota tízszer bekúrja a vasajtót, és ennyi.de ez az új csávó a másik oldalon mindent visz. óránként 5-6 kilowattóra árammal nagyon jól lehet fűteni a panellakást, elképesztő. nem tudom, honnan van pénze, de fater tuti pénzes...
-
fokukac
nagyúr
with all due respect, sir,
sell your flat and leave the countryUi. és lesz tőkéd. a bérlő csak lelakná a lakásod, és hoznak 4-5% hozamot, ha berakod államkötvénybe, 9%-ot kapsz... neked termeli, és Te szabad leszel, nem röghöz kötött, mint a magyarok 90%-a.
A lakás - kötöttség, költség, probléma. Már nem befektetés. Semmilyen indok nincs, amitől nőne az értékük, nincs prosperitás, növekvő vásárlóerő - és, ami a legfontosabb - fogy a népesség, egyre kevesebb lesz az új belépő vásárló. A lakásárak nem fognak nőni 5-10 éves távlatban. el kell adni a picsába, és a pénzt berakni valami olyan helyre, ahol fial.és szabadnak lenni.
-
NoLF
veterán
-
tildy
nagyúr
:-)
Szerintem ez egy kerdes
Csak vegigzongoraztam a lehetosegeket, hogy milyen valaszokat kaphatsz , ha egyik vagy masik madartol kerdezel. De nem tudod melyik melyik, es erre a kerdesre mindketten egyforman felelnek, igy egy kerdessel kideritheto, anelkul hogy tudnad az most melyik madar
Na jo az utso mondat felrertheto (hiszen csak egy madarat kerdezhetsz) , helyesen, ott kell bemenned, amelyiknel nem a mennynek a kapuja valaszt kaptad.
-
syler
aktív tag
Nem is az miatt vagyok ideges, hogy nem jön meg
De meg volt igérve még múlt évre. Azért lett volna fontos, mert tesómék fizették ki, az ügyvédnél pedig volt egy adásvétel is sógorom és köztem. Mivel nem érkezett meg December 30-ig a papír, így nagyobb lesz az illeték sajnos. Na ez az ami dühít igazából!
-
-
Mawyx
őstag
Hú ezt előre is köszönöm, utánanézek a csomagoknak
Hűséget nem szeretnék aláírni (esetleg max 1évet érdemes?) és szerintem olyan 2-3gigás csomag elég lenne, de ne legyen túlforgalmazási díj, hanem csökkenjen a sebesség, ha ezt túllépik. Fogalmam sincs mekkora kellene, de max 4ezret tudok rááldozni. -
FehérHolló
veterán
A saját évjáratában és kategóriájában nem kis fogyasztású, mai játékra egyáltalán nem alkalmas, bár a Heroes3 még talán fut rajta. (Solitaire ftw!) A szünetmentessel az akku feltételezett állapota miatt viszont vitatkoznék.
A másik pedig, hogy erősen valószínűsíthető, hogy több ilyen gép is rendelkezésére áll, hogy eladja (több = 5+). Mivel 20+ mennyiséget más fórumokon lehetne értékesíteni, ezért valószínű, hogy egy bontóból szerezte előzőleg leselejtezett gépekként, így a tartósságuk is erősen megkérdőjelezhető.A fentiek nem befolyásolják azt a tényt, hogy napi 1-3 óra netezős használatra tök jó választás, főleg a beépített monitor miatt.
-
-
tbs
addikt
Áááá, a tiltás az nálam leszerepelt mikor egy kollégám Olaszországban éjszakai kiruccanásának áldozatává vált és le szerette volna tiltani a kártyáját - és kérdezték tőle a kártyaszámot...
Tudom, hogy az ördög nem alszik, de eddigi életem során ügyesebb voltam bármelyik zsebesnél, aki engem szemelt ki...
Ja, egyre feledékenyebb vagyok - ez igaz.
-
Lortech
addikt
Ezért említettem a megfelelő időt, de még így sem feltétlenül jártál volna rosszabbul. Számoljunk. Nálunk 11. kerben éjszaka 6-7 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet 86%-os relatív páratartalom mellett, ami azt jelenti, hogy ~6g/m3 víz lehetett a levegőben, a kezelt szoba tfh. 25 fokra volt felfűtve, és magas volt a kipárolgás miatt a relatív páratartalom, legyen mondjuk 70%, ekkor ~ 16 g / m3 volt a víz a szoba levegőjében. Tehát érzésre kint nagy volt a pára az eső és a hideg idő miatt is, de ez az érzésünk azért csal (relatív vs abszolút páratartalom). Persze nem ilyen egyszerű a helyzet a szellőztetés tökéletlensége miatt, mert ahogy áramlik be a hideg levegő, rögtön elkezdi magába szivattyúzni a párát a kiáramló levegőből és kiegyenlítődik a dolog, meg le is csapódik bent valamennyi a hidegebb levegő miatt, amely így nem tud távozni.
Nemrég úgy jártunk, hogy felvált a friss festésünk plafonnál a sarkokban. Nyílászárók cseréje volt festéssel egybekötve - az előbbi túl jó szigetelt az eddigiekhez képest és megviccelt minket -, és részben a nem megfelelő száradás, részben a későbbi nedvesedés miatt újra ki kellett festeni.Jó festegetést, most kivételesen szivesebben csinálnék ilyesmit, mint a saját melómat.
Ez már abból is látszik, hogy ahelyett, hogy csinálnám, hosszas bullshitgyártásba kezdek -
kételkedem
addikt
A hűvös párás kinti idő nyilván lassítja a száradást, bár te fűtéssel és ventilátorral próbáltad ezt ellensúlyozni. Nyugodtan fessetek rá, nem lesz semmi baja. Színezett falfestéknél is csak akkor van gond, ha nedves a fal a friss glettől, vagy az előző festékrétegtől. Ekkor előfordul, hogy foltos marad. Egyszínű fehér diszperziós festéknél még ez sem okoz problémát.
Más.
Az egyik politikusunk szerint fontos, hogy a felelős párkapcsolatról, a családi életről szóló ismeretek megjelenjenek a középfokú oktatásban, szerinte a családi példa sok esetben ezt a szerepet már nem tudja betölteni. A házasság és a gyerekvállalás népszerűsítésére azért van szükség, mert ha a termékenységi arányszám megmarad a jelenlegi szinten, akkor az ország lakossága a század végére 5,2 millióra csökken, aminek egy része bevándorló lesz, és 36 százalék lehet majd a hatvanöt év felettiek aránya.Mi alapján dönt egy ember a gyerekvállalás mellett, mi dönti el, hogy egy párnak hány gyereke születik?
Ha a suliban a gyereknek azt mondják, hogy házasodjatok és sokasodjatok, akkor az úgy lesz?
Mi a gond a bevándorlókkal? Az ország történelme során besenyők, jászok, kunok, németek, szlávok, szászok és még ki tudja milyen népek jöttek a kárpátmedencébe. -
Lortech
addikt
A környezeti hőmérséklet és relatív páratartalom figyelembe vételével, a megfelelő időpontban történő szellőztetés is fontos, mivel hiába képes több vizet megtartani a melegebb levegő, cserélni kell azt, hogy ne telítődjön, ezáltal újra több vizet képes felvenni, gyorsabb a száradás. Persze a legjobb a gépi párátlanítás.
-
pohár
félisten
bocs hogy csak most tudok válaszolni: na ha jól tévedek, a glettelésnek se árt egy éjszaka, de ha hideg van a fürdőszobában, lehet kicsit több kell neki...
nyáron egy éjszaka alatt megszárad, reggel/délelőtt lehet festeni, a jó idő miatt, na mármost hogy nálatok nincs fűtve a fürdőszoba, nyilván tovább tart a száradás -
fokukac
nagyúr
hi, na, így beújítottál a t43 helyett?
Nekem is T60-am van, de csak T2400-as procival, 1,5 GB rammal, és nekem úgy se lassú, de hát vénember kollega nyilván hárdkóre színész, illetve játékos, esetleg dtp-s, vagy videószerkesztő, ha neki lassú
Amúgy a T60 egy kincs, az uccsó 4:3-as kijelzőjű noti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest