- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Én meg a Costa Brava-ra esküszök, kétszer voltam, ráadásul ugyanott. Hihetetlenül barátságosak az emberek, ráadásul a portugálokkal szemben nagy részük beszél angolul.
Egy este gyanútlanul beültünk koktélozni a Café del Mar-ba, a vége az lett, hogy se előre, se hátra. Az utolsó pincér csaj még betakargatott minket és kiírta egy fecnire, hogy reggel dobjuk be majd a kulcsot a postaládába ha elmegyünk.
-
Mawyx
őstag
Nekem Malagában volt olyan melegem, hogy azt hittem leolvad rólam a cipő a betonon
Kérdezte valaki a hálózsákot, én símán mosom mosógépben, semmi baja, de nem mosom sűrűn, pedig abban alszok mindig. Márkás és márkátlan is van, mindet mosom gépben 30 fokon. Szárításnál kell figyelni szerintem, hogy vízszintesen száradjon, ne lógasd ki valahova. Kap egymagában egy szárítót és kiterítem ameddig nem lóg le róla és forgatom.
Portugáliába repülés TAP Portugallal vagy átszállással az ismert fapadosokkal.
-
ezek a magas fizuk már vezető beosztásokban voltak, project manager, construction manager szingapúrba, komplett erőműberuházások lebonyolítása, szóval vezető pozíció. egyszer csak sikerül elérni, mert ilyesmivel szeretnék foglalkozni, de itthon meg vagyok lőve, mert az elkövetekző időkben nem nagyon fog itt erőmű épülni sajnos.
-
Van olyan ismerosom, akit ennel joval tobbert vettek fel kezdokent, meg nem fejezte be a sulit sem,es no is raadasul. Azota uj munkahelyen meg nagyobb fizut kap, es barmifele hatszel nelkul jutott be oda.
Persze nem ez az atlagis, de en bizom benne.. itthon 200k alatt nem kezdenwk dolgozni
..ha nem jon ossze, irany kulfold. Ha ottse jon ossze, akkor fogok elkeseredni, es elkezdek asztalosnak tanulniaz egy szep szakma, tuti az lennek ha nem jovok egyetemre.
-
concret_hp
addikt
kezdőként is prónak kell lenni
szerintem sem irreális amiket bandus írt, csak jónak kell lenni, én ahogy tudom ilyen 200K netto körül lehet keresni pályakezdő infósként, és elég hamar tud emelkedni, jópár évfolyamtársam duplája körül keres (2004-ben kezdtük az egyetemet) nem állítom, hogy mindenki keres ennyit nyilván, de azért az sem írja le a helyzetet, hogy ne lehetne ennyit keresni.
-
fokukac
nagyúr
Hi!
bájdövéj, hajnalban felraktam a 4.0.4 ICe Cream Sandwich-et a Nexus S-re.
Nagyon fancy, de azért még barátkozunk...
a betűk nem tetszenek (olyan crystal type-osak), meg pár kliens egy picit más lett (az ICS más gombkiosztása miatt), ami nem feltétlen előny.de amúgy hasít.
-
fokukac
nagyúr
szia!
szakmai kérdésem lenne.
elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem az opera mini-t, a 7-esre, de nem tetszik, mert valahogy kevésbé olvashatóak a betűk, megfájdul tőle a szemem.
Hogy tudom visszarakni a 6.5-öst? már nincs a market-en, de az opera.com-on sem találom androidra... -
Mr.Csizmás
titán
DB-nél van olyan ajánlat, hogy budapestről hannoverbe, vagy más északi városba elvisz 49 euróért, münchenben átszállsz,ott akár be is vásárolhatsz közben, és 330-al hasít az ICE, nem beszélve a kényelemről és lazításról, és a csomagok mennyiségéről, amit se az autó, se a fapados nem tud megadni.
sz. nemcsak ebben a relációban, de 200-1000-1500 km-es utak vannak 29/39/49 euróért.
-
venember83
nagyúr
Ezer-ezerötszáz kilométerre már talán érdemes a repülőgép opciót is figyelembe venni, attól függ, hol van a legközelebbi repülőtér, milyen a járatsűrűség, vannak-e fapados járatok olcsón, stb. Kölcsönkérni autót? Nem tudom, én tuti nem tenném, nagyon visszás helyzetekhez vezethet. A kölcsönzés már legalább tisztábban hangzik.
-
gaborbol
őstag
Hat igen, egymas iranti bizalom, lemondas a masikert, a masik tamogatas, errol kene, hogy szoljon, az uralkodas, feltekenykedes, bizalmatlansag helyett. Megvan az egyutt toltott ido, de ez mellett mindenkinek szuksege van ra kicsit, hogy maga legyen. Mondjuk tenyleg nem konnyu megtalani a normalis partnert, ido es tapasztalat
-
BlacKSouL
addikt
Ha nem érti, akkor eszedbe jut, hogy ha ilyen hülye, akkor semmi nincs a fejébe. Tehát üres. Így mondhatod neki hogy belülről szinte kong az ürességtől. E/2-ben tehát: kongasz.
agua mineral con gas (/sin gas)
matekfetisiszták játszhatnak még a sin-cos függvény megjegyzésével is. Ha sin akkor 0, vagyis nincs bubi, ha cos(con), akkor 1 tehát van bubi.
Más egyéb nem jut eszembe.
Megjegyzem Te így akkor nem ásványvizet, hanem szódavizet kerestél rajtaásvány ugye a legtöbb helyen mineral. Ebből kiindulva már talán lehetett volna könnyebben activityzni.
Említett fizzy a fuzzy-ról jegyezhető meg.
-
BlacKSouL
addikt
Nekem 4 év alatt 50k-val nőtt a Bruttó fizum. Épp most csinálom a táblázatot, miszerint a nettó kézbe kapott fizetésem kőkemény 11%-al nőtt, miközben a beszállítóink 52%-nyival többen vannak, az alapvető élelmiszerek áruk és szolgáltatások ára pedig 46%-al nőtt.
Tehát kijelenthetem, hogy rosszabbul élek mint 4 éve.Mondjuk a statisztika szerint a régiós átlagot keresem meg. Tehát befetéma van.
-
-
gaborbol
őstag
Nalunk is van $1.20 korul 12 darabos kiszereles, remelem nem fog hulyen lejonni, de orulok, hogy vegre megengedhetem magamnak, hogy ne azt vegyem meg.
Heti egy dobozzal szoktam venni es inkabb kifizetem erte az 5 dollart, de azok az allatok normalisan voltak tartva.A csirkemellnek kiloja olyan $4 korul indul, de ahol a joszag ember modjara van tartva es a termelo is meg van fizetve nem csak forgalmazo, az meg $14 korul. Ezt jelenleg en sem engedhetem meg magamnak, de remelem eljutok ide is egyszer
Tudom,hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy "valogassanak", mert mar a legolcsobb dolgokra sincs nagyon mar penz.
-
7
addikt
ESOL-hoz kell tudni, cserébe tényleg nagyon rangos. Emlékszem, nekünk angol szakon az alapvizsgánkat az alapján (Level C1) állították össze. Én mondjuk élveztem, csak azt nem szerettem, hogy a vizsgateremből csak egyszerre engedték ki az embereket, én pedig általában félidőnél kész voltam az adott modullal, úgyhogy jobb híján a padra hajtottam a fejemet, és bóbiskoltam egy sort.
-
fokukac
nagyúr
mert egy sóher vagy,
nyilván az angol bérből nem jön ki, na.amúgy pedig ebben az a jó, hogy tényleg nem kell nagy mennyiségben inni, ahhoz, hogy finom legyen. Ha én venném kilószámra, akkor csak megavasodna a szekrényben, ami nem friss, annak meg nem olyan az íze. itt meg benne van a kapszulában, csak akkor érintkezik a külvilággal, amikor megiszom.
-
kételkedem
addikt
Nincs munka, nincs munka mi?
Általában a speciális képességű, végzettségű szakemberek találnak munkát. A közepes képességű, közepes végzettségű vagy képzetlen emberek munkakilátásai rosszak. A munkanélkülivé válástól az újra munkába állásig átlagban 16 hónapot töltenek az emberek álláskereséssel! Ebben benne van az aki egy hét alatt újra állást talál, és az is, aki évek óta képtelen elhelyezkedni.
-
Mawyx
őstag
Nem ismertem az oldalt, te használtad már, megbízható? Úgy látom magánemberek adnak ki kecókat, szobákat?
3napra kéne szállás, csak 2napra volt megfelelő árban, a 3. éjszakára már csak drága lenne, annyiért van máshol is, de akkor a napom félbevágja, mert délben át kell cuccolni másik szállásra, vagy egész nap teljes utipakkal járni a várost vagy windun találtam a teljes ottartózkodásra, viszont itt nem adnak törülközőt meg semmit, pedig vinni nemigen tudok ilyesmit. Szóval még nem tudom, van még idő, mindenesetre a kérdés él, hogy van tapasztalatod velük? -
pohár
félisten
de fa meg van
(ha csak nem kapták vagy maguk gyűjtötték, ez esetben nem szóltam)
amit fára költöttek, annak a pénznek a nagy részéből szenet kell venni, és meg van oldva
egy egész kevés fával be lehet gyújtani 2 vödör szenet, vígan felcsapja a vizet 80-90°C-ra, a házban (~110m^2) meg van 25-26 fok, a radiátorhoz nem érdemes hozzányúlni 1mp-nél hosszabb ideig -
Mawyx
őstag
Azon vagyok. Egyelőre még nincs semmi sajnos, nézem minden nap és küldöm
Egy barátnőm adott egy tippet, de nem infós vonal és onnan nehéz visszakapaszkodni, nagyon rosszul festene az önéletrajzomban, nem tudom ez mennyire számít, lehet csak a top infós állásoknál számít ez, hogy mit dolgoztam ezelőtt. -
tbs
addikt
Már nem. '98 óta nem.
Mawyx: utolsó örökös az, aki az elhunyt közvetlen leszármazottja. Lehetnek többen is. (Résztulajdont örökölnek.) Ha több potenciális utolsó örökös van, akkor a még élő örökül hagyó és a többi örökös beleegyezésével, közjegyzői nyilatkozattal hitelesítve lemondhat az örökségéről egy-egy örökös. Az utolsók utolsója viszont már nem (hiszen nincs kivel megegyezzen), és vicces módon egy ideje kitagadni sem lehet az örökösöket. Szóval csak ügyesen.
(Remélhetőleg értelmes módon változtatják az örökösödési törvényt, mert a mostani kicsit vicces itt-ott...)
-
tbs
addikt
Nos, adósság nem örökölhető valóban. De egy jelzáloggal terhelt ingatlan igen. És onnantól tiéd az adósság. Tavaly körbefutottam a témát -> gázos nagyon.
szerk.: A fentiekből kifolyólag, mivel örökségről lemondani sem lehet az utolsó örökösnek, gondosan felügyeljétek a szüleitek hitelfelvételeit...
-
Mawyx
őstag
Ha kikészít a hely inkább keress másikat, a magas fizetés nem biztos hogy ér annyit, hogy tönkremenj idegileg. Az is lehet, hogy túl nagy ugrás volt, túl sok az ismeretlen új dolog, amit hirtelen meg kéne tanulni, vagyis már tudni kéne, de lehet csak nagyon megijedtél valamitől. Fejlődni is kell értem én, de az ütem nem mindegy, az előző munkahely meg a mostani közöttit keresgélj ha van rá energiád.
-
kraftxld
félisten
Tudom könnyű mondani, de egyszerűen nem kell parázni. Csak magadat idegeled/hergeled vele, ha meg gáz van a nyelvvel úgyis utána kérdeznek és megkérnek, hogy mondd el mégegyszer.
Velem is volt ilyen a legelején pár hétig, de azóta már elég nyugisan veszem a dolgokat. Jó, néha azért van bennem para, mert van pár meló amikor ha rossz helyre kattintanék másnap már lehet újságcikk lenne belőleCsak lazán profi módon kell intézni a dolgokat és ennyi.
-
Algieba
őstag
Kívánom, hogy jöjjön el az az idő, amikor ez az egész globális gazdasági lufi a valótlan pénzekkel együtt, amiknek már rég nincsen anyagi fedezete, omoljon össze, és az erősebb "kutya" élje túl a lázadásokat, forradalmakat, háborúkat és egyéb szokásos végzetes rendszerhiba jelenségeket.
-
Tim82
félisten
Nekem az Adidas sporttáskám túl nagy volt kézipoggyásznak, ezért kellett külön díjat fizetni, de ha megnézed, maga a jegyár is sokkal többe került nekem (nekünk), mint nektek. Kaját meg nem vettünk a repülőn, visszafelé egy 900 Ft-ba kerülő (
) 2 dl-es narancslét igen...
Jut eszembe, bő egy hónappal előre lefoglaltuk, kifizettük ráadásul.
Na jó, vagy 35.000 HUF lejött az árból, mert Wizz Air hitelkártyám van, direkt ezért.
-
tildy
nagyúr
Prepaid Mastercard.Errol tudok, ami odahaza is elerheto: http://g.moneybookers.com/mastercard/hu/
Hat nem tudom, en sokszor nem viszek plusz csomagot .
Volt, hogy kettonknek megvolt 20 000 forintbol returban jegy.
A repulon adott etel meg nekem nem ert annyit pluszban, hogy 20-40 ezrekkel tobbet fizessek ra. PErsze mondjuk hosszabb utra nem fapadossal mennek, de Europan belul siman. -
27-es imac
azt nevezem erőforrásnak
ezek a betűszavak nem mondanak semmit, a zend meg főőleg nem, de nem hangzik egyszerűnek. szerintem kicsit túlparázod a dolgod és esm-nek igaza van, ha nem látnának benned fantáziát, udvariasságból biztosan nem vettek volna fel
remélem sikerül bizonyítanod ez alatt a 3 hónap alatt!
-
-
BlacKSouL
addikt
Hát én mindig mondom hogy kurvahideg van, és unalmasan sok hó, Te meg hogy hazajössz télen és mindig meleg van és sosincs hó..gondoltam hátha ez idén is gond volt. Mert nekem gond a hideg és a hó.
Amúgy pesten élő tarjáni barátom mondta tegnap este itt tarjánban, hogy pesten nincs hideg, itt meg kurvahideg van. Szóval igen, amikor más másfelé nem fázik, én nem véletlenül mondom hogy én igen. Az ország két statisztikailag is leghidegebb pontja(Szécsény, Zabar) között lakom kb. félúton. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest