- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Integra #42543 üzenetére
kapjál magadhoz légy szíves, csapd ki, higgadj le, aztán majd tárgyalunk... vagy inkább nem
a sznobhatás egy közgazdasági fogalom és közgazdászként ebben a minőségében használtam, köze nincs ahhoz amit most idebüfiztél
akkorát lendültél hogy a prekoncepció adta a másikat. van ez így.
kistücsökben voltam, a gundelhez nincs közöm, de talán a zserbó ház meg az onyx mond neked valamit, az ottani egyik igazgató (a tulajdonos fia történetesen) egyetemi csoporttársam volt és együtt voltunk anno vezetőségi tagok az ottani diákszervezetben, jól ismerem
semmi bajom ezekkel a helyekkel. de vicsorogj még nyugodtan
szerk:
mellesleg milliomospalánták mellett nőttem fel, mindig is nálam magasabb vagyoni kasztban levőkkel találtam meg a hangot nem véletlenül, semmi bajom azzal, ha valakinek szélesek az anyagi lehetőségei, (feltéve hogy azt tisztességesen érte el) és nem irigykedek rájuk, hanem megkérdezem, hogy hogy csinálták, hadd tanuljak. leszel szives nem összekeverni-összemosni a fogalmatlan plebs-sel, köszönöm. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #42522 üzenetére
tényleg, az automatán is van egy p mód, nem, amikor nem kell nyomni a féket?
Bobsys: nagy az adag?? mikor nősz már fel ahhoz az országhoz?
Nekem még a magyar adagok is nagyok (símán), de az amcsi adagokról annyit, hogy volt olyan, hogy kértem egy reggelit, és másfél napig csak azt ettem
super size me. -
Phvhun
őstag
válasz
Integra #42506 üzenetére
Azért hasonlítottam bedrogozott cuccra, mert te hoztad fel ezt a témát, és a te szemszögedhez igazítottam a mondanivalómat. Mint már mondtam ennek a felépítése/tápanyagtartalma/íze teljesen azonos az eredetivel, mivel a test természetes izomépítő sejtjei gyártják. De egyébként meg teljesen mindegy hogy hogyan készül, ha az van benne, amire a tesnek szüksége van, akkor akár alap kémiai elemekből is fel lehet építeni a napi betevőt ( Soylent, keress rá, már egyszer nekemjött a fél ph, hogy mekkora baromság, de azzal nem tudok mit csinálni, ha valaki nem képes utánaolvasni a dolgonak, ugyhogy erről mégegyszer nem akarok vitázni ). Abban viszont természetesen igazad van, hogy van sok olyan anyag az élelmiszerekben amire nem hogy nincs szükségünk, de még károsak is. Viszont azt nem tudom honnan veszed hogy kevésbé fejlett helyeken hogy lehet egészségesebb a kaja, hogyha még tiszta ivóvizük sincs, meg mocsokban élnek, mint pl az indiaiak, vagy kínaiak.
(#42504) Winner_hun: nézz utána mielőtt beleszólsz valamibe.
-
Phvhun
őstag
válasz
Integra #42498 üzenetére
De hisz épp ez a lényeg, hogy ugyanolyan állagra/ízre/tápanyagra mint a rendes hús.
Az meg még jó hogy szempont kell legyen hogy profitot termeljen, de fog is, mert kb fele annyiba fog kerülni így előállítani ugyanakkora mennyiségű húst mint a hormonozott gyógyszerezett megoldással, és adhatják ugyanannyiért is akár.
Majd a ted talk-ot is álszent hatásvadászozd le ami erről szól. -
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #42476 üzenetére
Egyetértünk. El is gondolkodtam én is, hogy akármennyire is durva és gyomorforgató, valahol mind részesei vagyunk. Mindenkire rohadt már rá kaja a hűtőben, vett meg felesleges dolgokat, stb. Sőt, ha nem csinálsz ilyet is részese vagy, mert megveszed a húst a hipermarketben meg a gyrososnál, és még hosszan lehetne sorolni...
Nyilván próbál az ember racionálisabban élni, pl. nincs 10 évnél fiatalabb autóm meg lapostévém, illetve a gyorséttermek sem belőlem keresik magukat degeszre. (A Pöttyös azért egész jól megélne...)
-
válasz
Integra #42454 üzenetére
még tanulási fázisban vagyok, hogy el tudjam kerülni, ki tudjam zárni ezeket a híreket. de remélhetőleg a nem olyan távoli jövőben már nem ezek fognak szembejönni velem a hírportálokon
komolyan egyre jobban várom a külföldi szerencsepróbálást.
bár azért addig még az asszonyt is meg kell fűzni, hogy valahol máshol jobb lesz nekünk
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #42451 üzenetére
Ja, elképesztően lassú. Most nekem is kellett használnom, míg nem volt kocsim, és hát a 30-cal menés az olyan volt, mint anno a kiskörúton az 50 éves UV villamos középső kocsijában utazni, azaz ugráltunk össze-vissza, hogy olvasni se lehetett. (persze a vásárcsarnokba tartó turisták anno nagyon élvezték, nekik olyan volt, mint a vidámparkban.)
Ami pedig az aszfalt minőségét illeti: annyi a keresztborda, hogy már az autók se mennek az M3 felüljárótól az Árpád-híd felé többel, mint 50.
Némelyik keresztborda beillene egy kisebb lakótelepi fekvőrendőrnek is, símán, mindezt 70-es táblánál. Nonsense ez is, de tényleg. -
fokukac
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42423 üzenetére
Nézd, te állítottál fel fejben egy elképzelést, hogy szerinted én milyen filmet "hiszek", majd közölted, hogy olyan nincsen.
Erre írtam válaszul, hogy van olyan, azoknak az elvárásoknak több is megfelel, ezek egyike a Moon. Ebből a szempontból tök lényegtelen, hogy más a története (bár amúgy műfajon - scifi - belülről hoztam példákat) - ami a lényeg, hogy megteremtette a hitelesség illúzióját számomra.
Ami meg az elvárásokat illeti... Eleve annyit vártam csak, hogy önmagában logikus és hihető története legyen, nem azt, hogy "a District 9 rendezőjének hoznia kell a szintet". Értem én, hogy neked tetszett a film, meg akarod védeni és épp ezért szemet hunysz a sok baki fölött (párat azért észrevettél, olvastam a Filmvilág-topikos hsz.-eket most), nincsen ezzel semmi gond. Én scifi rajongóként (aki a klasszikusokon nőtt fel: nem annyira Asimov-on, mint inkább Bradbury-n, Clarke-on, Heinlein-en, Harlan Ellison-on stb.) viszont nem teszem ugyanezt. Számomra ez így sajnos egy közepes akciófilm, méghozzá olyan logikai hibákkal, amik még a szórakoztató részeit is elnyomják - fél év múlva semmire sem fogok belőle emlékezni, mert nem tudott mivel megfogni. Nem mondom, hogy nem voltak benne jó részek, csak épp nem álltak össze jó filmmé - nekem.
Egyébként a filmtopikban eddig egy felvetett problémámra találtam egy elég gyenge lábakon álló magyarázatot (az Elysium védelmével az illetéktelen űrhajókkal kapcsolatban).
Nyilván én miért nem írok/rendezek jobbat...
(ez önirónia - kritikusnak lenni mindig könnyebb, mint alkotónak)
Elég szarkasztikusan kezdtem Blomkamppal kapcsolatban, de amúgy nagyon remélem, hogy ennél jobb filmeket fog majd csinálni. Meg hát: a véleményem természetesen szubjektív, még ha erős és a tiednél sokkal kritikusabb is.
Amúgy eleve nem olvastam róla kritikát a film előtt, szóval nem volt előre befolyásoló tényező ez sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42420 üzenetére
Kapásból tudok mondani pár létezőt. Például a District 9.
Vagy a Children Of Men, de említhetném a Moon-t is... Biztos beugorna több is, de most fáradt vagyok.
Nem hiszem, hogy nagy elvárás volna, hogy egyszerűen leülnek átgondolni, hogy logikus és hihető legyen a történet. Nem kell tökéletesnek lennie, nem is kell mindent elmagyaráznia, csak tartsa fent a hihetőség illúzióját. Ez nem nagy dolog, viszont annyira ne legyünk már igénytelenek, hogy ettől eltekintünk.
-
Tim82
félisten
válasz
Integra #42415 üzenetére
Ha csak az lenne...
Az megvan, hogy az elején és a legvégén szedett csak gyógyszert a főhős, de amikor megkapta a gerincprotkót
, hirtelen megszűntek a tünetei és gyakorlatilag csak a fináléra jöttek vissza?
No meg a főgenya egyszerűen hiteltelenül röhejes volt, hasonlóan a Jodie Foster-féle karakter is. (Itt jegyezném meg, ha a Földre küldünk egy pszichopata tendenciákkal rendelkező alvó ügynököt, akit telenyomtunk kibernetikus implantátumokkal, hogy nem jut eszünkbe, hogy nem ártana egy kill switch, ami a biztonságunkat szavatolná, ha elszabadulna?)
Illetve egy illetéktelen behatolókkal teli űrhajót, ami a mi privát mesterséges űrállomásunkra/kisbolygónkra akar leszállni, miért kell a Földről, az említett alvó ügynökkel és rakétavetővel (!) elintéztetni? A XXII. század közepén nem telik lézerekre és műholdakra a privát űrállomást birtokló gazdagoknak, amelyek ráadásul nem hibáznának? Mer' a luxusvilla fontosabb volt...
Und so weiter...
A Star Trek Into Darkness-ben is volt egy rakat ordító logikátlanság, de ezek nagyobbak. Ha ez a két film az idei év legjobb scifije, akkor Hollywood-ot fel kéne szántani és sóval kellene behinteni a helyét. Mondjuk az a baj, hogy annyira siralmas a termés, hogy ettől még igaz az állítás.
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #42171 üzenetére
az autóban és dől az arcából a füst
ezt Floridaban advance modban nyomjak. 30 fok, 90% paratartalom, igy megy a legkondi (meg kulonben is, hulyek ezek minden mindehol agyon van legkondizva) es csak resnyire van lehuzva az ablak, mer kuonben bejon a meleg. Csak elkepzelni tudom milyen szag lehet egy olyan kocsiban.
-
Poctar
senior tag
válasz
Integra #42076 üzenetére
Ez jó kérdés.
A CV-t nézve rövidtávon a B hely az ami komolyabbá tenné. (Fejlődés az előző munkahelyemhez nézve. Informatika téren fejlődnék ugyan, de főként annyit, amennyit a cég megkövetel. Ami szerintem nem lenne oly sok. Azonban tanfolyamokra (infó, nyelv) és akár diplomás képzésre is mehetnék mellet. Azaz a tanulmányi részen erősödhetnék. Azaz hosszútávon csupán iskolai részen lenne jelentősebb előrelépésem. Munkakört nézve nem igazán van fentebb jutás.B helyet nézve rövid távon rombolná a CV-m komolyságát munkakör szempontjából, de cég szempontjából már nem. Ha a jövőben fentebb jutnék a ranglétrán (1-5 év???), akkor már növelné (is) a CV-met. Persze itt is tanulhatnék diplomás képzésen és tanfolyamokra is járhatnék, de az bizonyos, hogy kevesebb erőm lenne rá. Szóval a fejlődés itt főként a munkahelyen megszerzett tudás lenne (ez az első időben nem lenne sok).
Inkább a B helyet részesítem előnyben a munkán kívüli tevékenységem miatt. Azaz végzek más tevékenységet is ami lényegében egy nagyobb cél... de persze mindenhez pénz kell és így már A hely.
Azonban a plusz tevékenységhez plusz idő kell és így meg már B hely.)És ha azt nézem, hogy az egyéb tevékenységemből egy idő után jövedelem is lehet...Ö
EQMontoya:
Igen ez igaz. Az albérlet jó dolog és ebben az esetben Az A hely lenne a nyerő, hisz több időm és pénzem is lenne. De mivel párkapcsolatban élek, ezért elég körülményes lenne megoldani az albérletet. Hisz ez lényegében szétköltözést jelentene. -
Tim82
félisten
válasz
Integra #41924 üzenetére
Tudomásom szerint a NAV-nál kell kérni és megkapod egész évre előre a csekkeket (havi egyet). Még 2010-ben elfogadták azt is, ha utaltam, ugyanazokat az adatokat feltüntetve az utalás közleményében, mint amik a csekken voltak.
Ügyfélkapun is próbálkozhatsz csekkeket kérni, így elsőre a 13T1011 számú adat- és változásbejelentő lap az, ami erre valónak tűnik gyors guglizás után.
-
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #41832 üzenetére
Apropó, biometrikus. Németeknek most az a mániája, hogy "biometrikus" fényképet kérnek az igazolványokhoz. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy beülsz egy fényképezőbódéba valami nyilvános helyen, bedobsz pár eurót, és csinál rólad a gép egy képet négy példányban. De ez mitől biometrikus? Én úgy tudtam, hogy a biometrikus azt jelenti, hogy tárol valami biológiai azonosítót, mint pl ujjlenyomat, íriszkép, dns-minta, hangazonosítás, vagy mittudomén. Először lehülyéztem, aki azt mondta, hogy biometrikus fényképet kérnek tőle a jogosítványhoz, aztán letöltöttem az igénylőlapot, és tényleg ez áll rajta...
p
-
kraftxld
félisten
válasz
Integra #41818 üzenetére
Amikor a kocsit takoltam visszaadás elött, benyomtam az AMEX-et a kútba, ugyebár az amerikaik számára a ZIP kód az 5 jegyű, számukra értelmezhetetlen ha valahol kevesebb vagy több van. Na mindegy, kártya be, az itteni 7201-es ZIP helyett beütöm a 72011-et, erre sír, hogy menjek be a shopba.
Beballagok, mondom az unott képű csajnak, hogy nem itteni kártya és a kocsit szeretném telenyomni, visszakérdez, hogy márpedig mennyit akarok tankolni, erre vigyorogva mondom, hogy tele kérném.
Azt a zavart arcot amit vágott mutogatni kellett volnaKijelentette, hogy olyat pedig nem lehet mondjam meg előre, hogy mennyi dollár értékben fogok tankolni.
Erre meg én vágtam fura fejet, mert azt se tudtam mekkora a kocsi tankja, mennyi liter egy gallon és mennyiért adják a benzint
Erre a megoldás az volt, hogy $100-at pre-chargeolt a kártyára, majd a végleges hetvenpár dolcsit vonták le.
Aztán visszakérdeztem, mégis mi az ami megállítja őket, hogy mondjuk $1000-et durrantsanak le, de csak vállvonogatás volt a válasz. -
Tim82
félisten
válasz
Integra #41782 üzenetére
Tim: akkor mondd melyek voltak, mert kíváncsi vagyok, amit eddig láttam, abból a byzantium volt a legjobb messze
Én először a Tamara Drewe-ben láttam (bár itt tényleg idézőjeles a "komolyabb hangvétel", hiszen vígjátékról van szó). Azért szakmailag egy fiatal brit színésznőnek egy Stephen Frears-rendezte filmben főszerepet játszania nem lehet rossz dolog.
Én most csak a Wikipédiás oldalt nézegetem róla, de írnak ott azért valóban "komolyabb hangvételű" filmeket is, pl. ezt.
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #41777 üzenetére
Tervben van. Egyébként közben eszembe jutott, hogy a hasonlóan nagyot bukott Prince of Persia, és valami szintén elég békategóriás görögös, medúzás, kardozós filmben láttam már, és akkor is a hangjába voltam főleg szerelmes. De most komolyan, biztosan vannak jó szinkronhangok is, de ezt a hangot szinkronizálni bűn volna. Jut eszembe, Quantum of Solace is kimaradt még, azt is pótolni kéne...
p
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #41773 üzenetére
Maga a film nem volt rossz (a várakozásokhoz képest különösen), Gemma Arterton hangjába (még mindig) szerelmes vagyok kicsit, de a végén átéltem egy emocionális krízist, és teljesen elérzékenyültem, annyira szívhez szóló és megható volt a páros lábbal az ásóra taposós jelenet.
p
-
válasz
Integra #41699 üzenetére
asszem' ebben a témában még birkózhatnánk egy ideig, nem sikerülne meggyőznünk a másikat a saját, vélt, vagy valós igazunkról
neked nagyon sok mindent elhiszek, mert érdekes dolgokat írsz, ami mögött komoly tapasztalat van szerintem (ugye nem véletlenül kértem már ki 1-2 dologban a véleményed privátban is
), viszont nem emlékszem, hogy valaha is beláttad volna itt a ph-n bármelyik vitában, hogy esetleg tévedhettél is
de tényleg nem akarom tovább ragozni, talán még csak annyi, hogy a magyarral nincs gondom, sem a fogalmazással, sem pedig a szövegértelmezéssel, ha lenne, az elég hamar visszaütött volna már mind az iskolapadban, mind pedig a munkában
-
parandroid
félisten
válasz
Integra #41695 üzenetére
Tisztelettel, az meg sem fordul a fejedben, hogy ha eddig hatan jelezték, hogy nem volt egyértelmű a dolog (becsatlakoznék hetediknek, de fogalmam sincs a zsírégetésről, ezért nem karattyoltam eddig bele, stilisztikában, nyelvtanban, valamint szövegértelmezésben viszont valamennyire otthon vagyok), akkor nem egyszerűbb lenne beismerni, hogy ezt nem egészen úgy sikerült kommunikálnod, mint ahogy gondoltad, mint azt bizonygatni, hogy mindenki mással szemben te vagy helikopter? Értjük, mire gondoltál, az első javításkor már telejsen egyértelmű volt, sokadszori átolvasásra az eredti szöveg is elfogadható ebben az értelmezésben, de ha valamit ennyit kell magyarázni amúgy nem félkegyelműeknek, akkor ott mégiscsak az eredeti szöveg nem stimmel, nem?
Na, menjél, lóbáld a golyóidat, és beszélj róla sokat, mert jó olvasni amúgy, hogy milyen lelkesek vagytok (emvynek szoktam még örülni, ahogy ír), a végén még lehet, hogy én is kedvet kapok hozzá, hogy ledobjam a fölösleges 15 kilómat...
p
-
válasz
Integra #41695 üzenetére
uh, nem gondoltam, hogy ebből ekkora lavina lesz
mindenesetre, ha már mondjuk 4 ember is egymástól függetlenül úgy értette, ahogy, akkor elképzelhető, hogy mégiscsak félreérthetően írtad
nade, hogy ennyire a szívedre vedd...
de, hogy megnyugtassalak, elolvastam ismét kétszer, és azért félreérthető a dolog, mert hamarabb közlöd azt az információt, hogy "de elég jó a has és oldalfal zsírégetésre", mint azt, hogy "már szépen leszálkásodtam az évek alatt".
tovább az, hogy "de elég jó a has és oldalfal zsírégetésre" egy tök általános kijelentés, amely semmi egyéb információt nem tartalmaz, ergo bárkire érvényes lehet. teljesen más lenne a fekvése, ha azt írtad volna, hogy "de elég jó a hasam és oldalfalam zsírégetésre" vagy ""de elég jól bevált nálam a has és oldalfal zsírégetésre".
utána már magadról beszélsz, hogy leszálkásodtál, de ettől még az első kijelentésed általános érvényű marad, birtokos esetnek nyoma nincsen.
-
tbs
addikt
válasz
Integra #41668 üzenetére
Ööööö...
Kettlebell fasza, de helyi zsírégő mutatvány mozgással nem létezik. Krosszfit hívő vagyok én is, de a test metabolikája a saját homeosztázisára törekszik, nem a célhelyek egyensúlyvesztésére...
MawyxPeter80 +1. (Szerk.: B+!)
Úszás: csak a core izomzat miatt van létjogosultsága, amúgy kifejezetten káros ha nem versenyszerűen csinálja az ember, hanem hobbisport céllal. Az emberi izom és ízületrendszer függőlegesre van evolválva.
Természetesen kusza fogak: genetikáról hallottál-e már..?
Amiben maradéktalanul egyetértek: BÁRMILYEN mozgás jót tesz a mai tunyáknak.
-
válasz
Integra #41682 üzenetére
az elég jó a has és az oldalfal zsírégetésére szvsz egyértelmű utalás a lokális zsírégetésre
és mivel ilyen nyilván nincs ezért rohadt szerencsés vagy, hogy neked vagy onnan pucolódik le először a zsír, vagy nincs máshol, ezért kénytelen az ott maradt eltűnni. nekem sajnos onnan jön le a legnehezebben, lehet ki kellene próbálnom ezt a kettlebell dolgot. bár egyelőre csak tapogatózok, mivel tudnám helyettesíteni a konditermi edzést.
más: megoldódott a sörproblémám, mivel sikerült leverni az asztalról, így van helyette szőnyegtakarítási gond
-
NoLF
veterán
válasz
Integra #41674 üzenetére
Amit mondasz, hogy pl a hasadon egeted a zsirt. Ilyen nem letezik, a tested tudja jol, mi a dolga, s ha oda dolgozol, attol az meg nem onnan fog lemenni. Tobbet egetni kaloriaban mint amennyit beviszel, ez a zsiregetes egyetlen modja. Izomepites mas teszta.
Egy javaslat meg, zarojelben: ha vulgaris szavakat hasznalsz, a mondandod nem lesz eroteljesebb jelentestartalommal felruhazva. Sajnos az utobbi idoben sokszor eszrevettem nalad es nem csak engem zavar, a szabalyzat is tiltja. Nem vagyok nyaligep vagy egy piszlicsare hulyegyerek, csak ugy ereztem egy ilyen intelligens embernek ideje megjegyeznem ezt
Az utobbi megjegyzesedhez: sajna nem gondolkodok neha atfogoan, tildynek biztos kell instructor, nekem viszont eleg komoly az alapom plusz nagyon sok elismert edzo ismerosom van, akivel meg tudom elote beszelni a dolgokat, tehat a fenti javaslatom tildynek egy baromsag
-
törölt tag
válasz
Integra #41668 üzenetére
jatszhatod az ertetlent, csak majd szolj, ha befejezted.
"már szépen leszálkásodtam az évek alatt de a hasamon még van egy pici"
tehat a kerdesem meg mindig all: miert szallkasodtal le peldaul felsotesten vagy feneken, ha te kifejezettem hason egetsz zsirt?
nekem ne magyarazd meg, en pontosan tudom, hol tunik el utoljra, a problema azzal a kijelenteseddel van, hogy hason egetsz zsirt, ami hazugsag!
-
tildy
nagyúr
-
NoLF
veterán
válasz
Integra #41656 üzenetére
millió mást is nélkülöznek sajnos, bár ide egy esettanulmányért amúgy is érdemes lenne kilátogatni... kb az emberek 20%-a sportol valamit, s akkor az nem lehet más csak foci, rugby, futás vagy gyúrás. természetesen mindent eszetlen módon... a maradék "mberekeről" meg ne is szóljunk, fertő.
szombaton hazamegyek 10 napra, a pesti 3 napos kiruccanásomon kívül minden nap megyek majd úszni
-
NoLF
veterán
válasz
Integra #41653 üzenetére
bizony nem az, de óvatosban nyomom, mindenféle védőfelszereléssel, futás szigorúan füvön, kosár meg rendes cipő és semmi erőlködés, nagyon kezdeti stádiumban vagyok. úszni bristolban szinte egész egyszerűen nem lehet, ezek itt a fogalmát sem ismerik az 50 méteres medencének, a legnagyobb 25ös volt amiben elszédülök + horror áron van...
-
NoLF
veterán
válasz
Integra #41650 üzenetére
köszönöm a tanácsokat, én a saját módszeremmel edzegetek, egyelőre kicsit vissza kell hoznom magam a régi formám közelébe, ehhez pedig az én ízület és csontrendszeremmel a füvön futás, sokat pingpongozás, intenzíven kosarazás és napi fél óra 12 kilós kettlebell elegendő, egy kis úszással majd még segítek, s pár hónapon belül mehet valami rendes és rendszeres, bár a véleményeme fenntartom: helyi zsírégetés nem létezik.
fehérholló: a címke alapján azonnal rájössz, bár ahogy a railjet étlapját nézem, kisüveges barnát említ csak, ez pedig nyilván a cseh lesz. de nem mondtad hogy barna, tehát ki tudja? mindenesetre tudomásom szerint a cseh budvar nem pilseni típusú, hisz nem saaz komlóval készül, ezáltal tényleg csak egy alsóerjesztésű világos sör, ebből adódóan semmi különleges íze nincs, bár a vízhez sokkal inkább tudom a szétkukoricázott szarokat hasonlítani, mint a tiszta nedűt (amilyen a budvar is).
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #41546 üzenetére
Ó bazz, ha csak a kábel lett volna. Meghalt teljesen a notija (alaplap). Ne vegyen újat, lőttem neki egy kijelzőtöröttet ebayről kispénzért, építek a kettőből egyet, lesz két töltő, két akku, sunshine. Átraktam a kijelzőt, majd ezt követően szembesültem bele, hogy mindkét inverterkábel szar. Mivel a noti már kellene is, nekiálltam blankolni, összerakni, szigetelni (pákám sajna nincs), 1.5 óra. Az összerakásnál derült ki, hogy a webkamera kábele zárlatos, az ment a lecsóba. Azért elhangzott közben néhány ízes magyar kifejezés, pl. mikor a zsanérba bújtattam vissza a kábeleket.
A csajról mondjuk tudni kell, hogy 13 éves korom óta jóban vagyok vele, illetve szép, aranyos és határozottan nem is buta, szóval azon kevesek egyike, akiknek ez belefér. Amúgy a halál f..ra kívánom az ilyen szívást meló után 35 fokban, nyilván.
Viszont azóta már szisszentettem pár üveges kiflit (Miller), és jobb lett a világ.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #41512 üzenetére
Nem csak az állapotuk, a hozzáállás is. Aki kettőt tüsszent, esetleg a szokásosnál 2%-kal nagyobb víztartalmút székel illetve 36.7 fölé emelkedik a testhőmérséklete, az otthon van minimum 3 napot. Jah, és bevesz 2 marok gyógyszert.
Bobsys: engem viszont kurvára zavar, hogy nettó befizető vagyok. Nem, nem azért, mert én fizetek többet, hanem mert olyan az ellátás, amilyen. Elkísértem egy ismerősöm kórházba 2x tavaly, nem volt se szappan, se papír, se kéztörlő a mosdóban. Kórház, bazze, higiénia, egyebek? Vagy a nemzeti együttműködésben már szaros kézzel illik szemészetre menni?
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #41512 üzenetére
Bajdovej, milyen cipot vegyek setalashoz? Amikor otthon vagyok akkor minden este megyunk setalni picit tobb mint 3 merfoldet es hat a flip-flop papucs nem az igazi erre. A problema, hogy zokni nelkul nem igazan tudok cipot hordani es csak kiprobalashoz nem vennek 5 fingerst vagy mit.
-
válasz
Integra #41512 üzenetére
igen, sajnos ez így van, nagyon kevés ember van, aki rendszeresen mozog, edz valamit :/
sajnos nekem is egyedül a heti 1 (ritkán 2) foci az ami fix. ezen kívül a konditerembe nem tudom már rávenni magam, hogy lemenjek. szóval most éppen nagyon keresek valamit, ami helyettesíti ezt az edzést. néha eljárok úszni, az nem rossz, de próbálnék valami küzdősportot is, de még ott sem találtam ki a nekem illőt. talán a kempo ami legjobban tetszik.
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #41510 üzenetére
es (#41511) concret_hp
Nem azt akarom megnezni, hogy mennyit fizetek be es mennyit veszek ki, hanem, hogy Magyarorszagon mennyi penzt fizettem volna be a szulesig es mennyit fizetek itt, ahol nyiltan fizetos az eu, a szulesig.
Persze, en orulok, hogy entto befizeto vagyok mind a 3 orszagban ahol eltem/elek es nem fogom banni ha ez igy lesz vegig. -
bobsys
veterán
válasz
Integra #41462 üzenetére
A meglepetes az, hogy amit eddig koltottunk biztositasra, orvosokra, laborra az meg mindig kevesebb, mint amit a magyarorszagi fizetesem utan (ami pedig kevesebb mint a mostani) vontak mint eu jarulek + Egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék (ebbol mondjuk nemtudom mennyi megy az egeszsegugybe) ami identol meg mar valami szocialis ado vagymi.
Ha tudnam, hogy pontosan mennyi megy a fentiekbol a magyar eu kasszaba akkor pontosabb kepet kapnek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Integra #41462 üzenetére
Nem is értem miért nem mennek kapásból az emberek magán rendelőbe.
Államiban is kifizetnek kb annyit, de azzal a különbséggel, hogy szarnak a fejükbe.
Akkor már inkább megyek magándokihoz (oda is fogunk menni - majd).Vizitdíj. Milyen volt már, mikor azért nem tudtam menni orvoshoz hónap végén, mert csak 200 Ft-om volt.
Én nem hiányolom a vizitdíjat, igaz orvoshoz sem járok már. Vannak jobb szakemberek. -
bobsys
veterán
válasz
Integra #41441 üzenetére
az, mestersegesen generalt lufi, sokan megszivjak itt is, szazalekosan is tobb itt a letminimum alatt eloek aranya mint Magyarorszagon (europaban), de aki odafigyel annak nem problema. Esszel kell hasznalni, folyamatosan irom a kiadasokat, szinte 2-3 naponta igy tudom mennyit koltottunk, soha nem megyunk a havi nettom kozelebe koltes szempontjabol es mivel szinte minden heten kiegyenlitem az elozo heti kolteseket igy majdnem olyan mintha debit kartyat hasznalnank.
egyebkent talan megnagyobb biznisz az itteni egeszsegugy, irdatlan mennyisegu penzt keresnek
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #41404 üzenetére
1% cash back
Hasznalhatsz debit kartyat nyugodtan, ugyanugy tudnak zarolni osszeget mintha credit kartya lenne, de peldaul a credit kartyamhoz jar autobiztositas ha azt hasznalom berleskor, most hetvegen is a Chevi Camarot azzal bereltem ki. Ezeken felul adnak altalban utasbiztositast, termeszetesen van charge back ha ellopjak a kartyadat es hasonlok. Eves dija a mostaninak $29, de ezer fele hitelkartya van ahol nincs semmilyen eves dij.
A masik pedig, hogy a credit kartya hasznalata megjelenik a credit reportodban, mennyire hasznalod ki, fizetsz-e idoben ezek mint tudjak javitani a pontszamodat ami majd a haz hitelnel jol fog jonni. Itt sokszor tobbet szamit a credit reportod (mennyire vagy jo ados) mint az, hogy mennyi penzt csinalsz. -
EQMontoya
veterán
válasz
Integra #41404 üzenetére
Gondolom, ott is fizetnek rá némi visszatérítést / pontokat, mint itthon.
Továbbá afaik ott kicsit máshogy működnek a kártyás fizetések, sok esetben csak zárolnak előre valami nagyobb összeget, majd később levonják a valósat. Illetve ad absurdum egy ideig fennállhat a kettő együtt. Erre meg jó a credit card annak, aki nem túl vastag.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #41384 üzenetére
én meg se kaptam a gépjárműadóról szóló levelet, csak kaptam egy ajánlott levelet, amit nem tudtam átvenni, mert nem voltam itthon, újra pedig nem kézbesítették. Mindegy, tudtam, mennyit kell fizetni, átutaltam. Két hónap múlva újabb levél jött, hogy tartozom 4500 Ft-tal, de ha már befizettem, akkor tekintsem tárgytalannak.
abszolút friss a nyilvántartásuk...
EGyszerűen nem értem, hogy az ügyfélkapu idejében minek kell ilyenekkel b@szakodni, hogy küldenek levelet, és énmenjek érte a nyugati nagypostára, mert a dolgozó ember úgysincs otthon. De volt olyan, hogy otthon voltam, és akkor se csöngetett fel a postás, csak az értesítő volt, hogy menjek a nagypostára....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scar 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest