Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Poctar

senior tag

válasz EQMontoya #42087 üzenetére

A kérdésre a válasz: Nem! :N
    Valóban optimistán számoltam a költségeket. Havi 50e-es kiadásnál már nem járnék jobban A helyen sem. Persze maradhatnék a tömegközlekedésnél, ami jóval olcsóbb vagy tényleg a motor lenne a nyerő.
    Mindenesetre így már inkább a B hely a nyerő. :DDD

Lortech:
    C hely jelenleg nincs. Persze azért reggelig még bármi lehet. :DDD
    A pénzt így mondanám: 140e és 200e közt.
    Úgy látom B hely jobban segítene a távoli célom elérésében, mivel több lenne a szabadidőm, stb, stb...

Köszönöm a válaszokat! :R
    Reggelig még alszok egyet, hogy tiszta fejjel mondhassak áment a döntésre.

• Poctar

senior tag

válasz EQMontoya #42081 üzenetére

Km-ben nézve napi 65-70 km-ert kellene levezetnem kezdő sofőrként. :)

Az autós költségeket havi 20-30e Ft-nak látom (nem számolva az autó árát).
    És ebben az esetben ~15eFt-al (+-) lenne csak több a pénzem A helyen B-hez képest. Persze több lenne az időm.
    Plusz vezetés közben pl nem olvashatnék...

• Poctar

senior tag

válasz Integra #42076 üzenetére

Ez jó kérdés.
    A CV-t nézve rövidtávon a B hely az ami komolyabbá tenné. (Fejlődés az előző munkahelyemhez nézve. Informatika téren fejlődnék ugyan, de főként annyit, amennyit a cég megkövetel. Ami szerintem nem lenne oly sok. Azonban tanfolyamokra (infó, nyelv) és akár diplomás képzésre is mehetnék mellet. Azaz a tanulmányi részen erősödhetnék. Azaz hosszútávon csupán iskolai részen lenne jelentősebb előrelépésem. Munkakört nézve nem igazán van fentebb jutás.

B helyet nézve rövid távon rombolná a CV-m komolyságát munkakör szempontjából, de cég szempontjából már nem. Ha a jövőben fentebb jutnék a ranglétrán (1-5 év???), akkor már növelné (is) a CV-met. Persze itt is tanulhatnék diplomás képzésen és tanfolyamokra is járhatnék, de az bizonyos, hogy kevesebb erőm lenne rá. Szóval a fejlődés itt főként a munkahelyen megszerzett tudás lenne (ez az első időben nem lenne sok).

Inkább a B helyet részesítem előnyben a munkán kívüli tevékenységem miatt. Azaz végzek más tevékenységet is ami lényegében egy nagyobb cél... de persze mindenhez pénz kell és így már A hely.
    Azonban a plusz tevékenységhez plusz idő kell és így meg már B hely. :DDD )És ha azt nézem, hogy az egyéb tevékenységemből egy idő után jövedelem is lehet...Ö

EQMontoya:
    Igen ez igaz. Az albérlet jó dolog és ebben az esetben Az A hely lenne a nyerő, hisz több időm és pénzem is lenne. De mivel párkapcsolatban élek, ezért elég körülményes lenne megoldani az albérletet. Hisz ez lényegében szétköltözést jelentene. :DDD

• Poctar

senior tag

Hello!

Munkahely választási dilemmába :Y jutottam és szeretném kikérni a véleményeteket.

Pár év munkaviszony után pár hónapig "élveztem" a munkanélküliek életét. Ebben az időben kerestem a megfelelő állást és úgy hozta a sors, hogy az utolsó napra kiderült, hogy két helyre engem választottak.
    Mindkét állásnak megvannak az előnyei és hátrányai. Ezek valahogy így néznek ki:

A hely:
    Az egyik legnagyobb magán érdekeltségű haza informatikai cég leányvállalata (vagy valami ilyesmi).
    Munkaköröm az általános informatikus, azaz a felhasználók segítése...
    A hely előnye, hogy elviekben a ranglétrán az évek során fentebb lépdelhetnék és így a fizetésem is növekedhetne.
    A kezdő fizetés jó (átlagon felüli).
    A munkával tudás szinten nem lenne gond. (Persze azért be kell tanulni/rázódni)
    A hátrány, hogy napi 4-5 órát venne igénybe az utazás (oda-vissza) tömegközlekedéssel, több átszállással (3-4hónapig).
    A későbbiekben autóval ez az idő 1-2 órát venne "csak" igénybe (3-4 hónap után). De most még jogosítványom sincs (A jogsi és az autó lenne az első projekt.)
    A magán céget nézve úgy gondolom, hogy nem "unatkoznék" munkaidőben (persze nem is ez a cél), hanem inkább kifáradnék. A munkahelyi fáradságra tenne egy lapáttal az utazási fáradság is. Azaz, másra kevesebb erőm maradna (Pl.: Párkapcsolat, otthoni munka)

B hely:
    Az egyik legnagyobb állami érdekeltségű cég informatikai "részlege" (vagy valami ilyesmi).
    A munkaköröm Rendszergazda lenne, informatikusi munkával karöltve. Az első időben főként informatikusi munkát kellene végeznem (felhasználók segítése...).
    A munkával tudás szinten nem lenne gond, de van amit meg kell tanulnom...
    A fizetés nem rossz, de egy kicsit lehetne jobb.
    Biztosabbnak néz ki, mint az A hely.
    A hely előnye, hogy a közlekedés nem kerülne költségbe, kivéve ha saját autóval járnék. A másik előny, hogy a következő 2 évre biztos állásom lenne (a továbbit nem tudom...) Előny még, hogy vannak + juttatások is.
    Az utazás tömegközlekedéssel napi 2-3 órát venne igénybe (oda-vissza) 1 átszállással. (Autóval sem lenne kevesebb.)
    Az állami érdekeltséget nézve úgy gondolom, hogy nyugodtabb lenne, mint az A hely. Azaz több energiám maradna a munkán kívüli életre (Pl.: Párkapcsolat, otthoni munka) + az utazás sem fárasztana le annyira.

A B hely hátránya A helyhez, hogy a megfelelő (hozzávetőleges) költségekkel számítva, melyben benne van a juttatás azaz a +bevétel és a kiadás is mint utazás, telefon, stb... 25-30eFt-al kevesebb lenne a havi pénzem, betevőm.

Szóval a kérdésem, hogy megéri a nagyobb energiaráfordítást, időt (és a jövőbeli talán, hogy fentebb jutok és többet keresek) havi plusz 25-30eFt? Úgy, hogy közben másra nem igazán lenne időm, erőm?

Esetleg ne agyaljak és ne nézzek semmit, csak a pénzt és menjek A helyre???
    A belsőm inkább B-re,(60-70%) mintsem az A-ra voksolna.

Ja és A hely 15én kezdődik, azaz holnap, szóval gyorsan kell döntenem. :Y

Korábban B helyhez hasonló helyen dolgoztam és utaztam is napi 4 és fél órát átszállás nélkül, oda-vissza ("izgalmas volt").

Előre is köszönöm a gyors reagálásokat. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés