- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bobsys #38470 üzenetére
Nyehehehe, ezt próbálnád meg itthon. Frankfurtból BP-re jövő gépen fenn hagytam egy duty frees szatyrot. Két doboz desszert volt benne, max 15 eur. értékben. Akkor tűnt fel, mikor vártam a bőröndömre. Odamentem az elveszett poggyászos pulthoz, onnan felszóltak a gépre, és már nem volt meg. Tehát az utolsóként leszálló utasok közül valaki elemelte, mint a huzat. Mi lenne a kézipoggyászokkal, amiben pl. noti is lehet?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #38473 üzenetére
a többieknek nem küldött, én még így nem adtam fel, csak amikor egyben tettük meg az utat. akkor viszont egyszerre értünk oda.
@emvy: nekem meg van egy kiváló sídzsekim, amibe beelfér egy bőröndnyi cucc... igaz szoktak nézni, hogy egy fél lakást pakolok ki a narancssárga sídzsekiből, meg az alatta levő sötét öltönyből, de hát ez van... én így szállok le a bicikliről
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #38470 üzenetére
mi itt a gyárban rendszeresen utazunk, általában egy desztinációba, de vagy Zürich-en vagy Münchenen vagy Amsterdamon (meg azt hiszem) vagy Frankfurton keresztül, közvetlen járat nincs. Vagy a 2. légitársaság a pancser (amit nagyon el tudok képzelni arról a légitársaságról), aki átvesz minket a BUD-XXX szakasz után, vagy nem prioritások az európán belüli járatok, de mindig valahova elutazik az a fránya csomag...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #38468 üzenetére
Én sem szivesen "adom fel" a bőröndöt, ha át kell szállni, mert rendszeresen elhagyják átszálláskor, aztán konferenciázhatok egy alsógatyában 4-5 napig.
Cserébe nem is viszek nagyobb bőröndöt fel, mint a megengedett kézipoggyász méret. Plusz egy laptoptáska.
Akkor volt jó, amikor kis utakra még fel lehetett adni rögtön a gép oldalában azt, amit nem akartál felvinni a fedélzetre, majd érkezéskor rögtön megkaptad, és vihetted magaddal átszállni. De ez már kb. sehol nincs.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #38390 üzenetére
miért? a malac intelligens állat, és igényli is a tisztaságot, ha hagyják neki...
Vagy netán tiltja ezt is a házirend, mint a kocsiparkolást?bájdövéj, ezt neked: 5 Maps That Show How Divided America Really Is
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys #38386 üzenetére
Tenyleg ugyes volt
telefonrol is ugyanazt a hibauzenetet dobta az easybus, ugyhogy nem vettem jegyet, de utobb kiderult jobb is, mert a London - Bristol buszra este 10re vettem jegyet amit csak igy ertem el ha vonattal jottem, eletemben elsonek, de csont nelkul (bar jo dragan, Luton->London kings cross->victoria 17,10be kerult, mig London victoria-> Bristol colston hall 6 fontba...) indulas elott 10 perccel ertem az allomasra, busszal meg jol lekestem volna
Ugyhogy mar buszon, soksok palinkaval es kolbasszal, szalonnaval megrakva, jo vilag lesz a lakotarsakra, kb 2 korul mar le is fekhetek
holnap viszont egybol 12-24 melo.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #38290 üzenetére
Az biztos, hogy egyértelműbb, tudom én, hogy a felnövekvő (meg az őket megelőző pár) generációt tekintve meglehetősen utópikusak ezek a gondolatok részemről (utálom az általánosítást, de sajna egyre kevesebb a kivétel).
Nem csak panelban tapasztalni ezt egyébként, még falun is egyre türelmetlenebbek és idegbajosabbak az emberek (nyilván nem a pesti tucatpanelhoz, hanem a korábbi állapothoz képest).
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #38154 üzenetére
Mer' bejelentkezett érte az eu-s védjegy jogtulajdonosa, és a magyar delegálási szabályozás szerint én, mint magánszemély vagyok a legkevésbé jogosult a használatára. Esetleg még kérhettem volna egy eseti döntést (~250eFt-ért), hogy leírják ugyanezt...
Ez a hely nem usa. Nagyon nem. Sőt, lassan már fejlett világ sem...
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #38107 üzenetére
Ide megyunk king bed /4ej/5 nap, haromszori etkezes + ez az azon kivul, de nem a fullos kaja plan. Nem olcso, es ez egy akcios ut volt, kulonben 2k-2.2k felett lenne.
Annyit mondogatta a csajszi, hogy mennyire jo, hogy megyozott a vegen
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #37907 üzenetére
Hat mi az ittenivel kisse mellenyultunk, nodehat olcso volt (UE40EH5000, ledes, valami £272, kb 94 E ft volt ), tvzni oke, xbozhoz/szamitogephez nem annyira, mert utanhuz, foleg szurkenel latszik.
Apukamet elfogadnam, plazmara meg nem vagyom. A mi celjainknak nem felel meg. ( nem fogunk folyamatosan csatornat valtogatni, vagy hasonlo)
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #37873 üzenetére
Ja, az Expandables óta common knowlede...
Blacki: gratulálunk, a klasszikus angol gratulálós szöveg szerint: 'we have all known you have it in you'.
Amúgy itt ma már egész szép idő volt, a tegnapi hideg után már 20 fok, innét június végéig nem is mond már hidegebbet, esőt viszont gyakran.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #37869 üzenetére
nem röhög, együtt érez. n éven át arról volt szó, hogy nem kell rizsázni, 3 mondatban írd le mit akarsz. erre postgrad képzésen az a házi, hogy írjál 15 oldalt
(a Duna 2 oldaláról van szó)
szóval?
Arial unicode a csúcs, de az pofátlanul nagy sorközt csinál, úgyhogy eddig a batang a nyerő, de nincs kedvem még 100at átnézni -
válasz
bobsys #37779 üzenetére
A sebesseg ugye itt nem a savszelt jelenti. A latency-meresek eleg jo tampontot adnak arra, hogy mit tudnak a repeaterek es az uvegszal. A 0.97 c-s ertek eleg irrelevans, mert hosszutavon nem hasznalnak rezet, csak uvegszalat. Az uvegszal refrakcios indexe 1.5 korul van, azaz a jel (nem a feny!) kb. 200e km/sec-kel terjed.
Legutobbi emlekeim szerint a LN-NY latency kb. 60 msec korul van (nagyfrekvencias kereskedoalgoritmusoknal kritikus a dolog), ez kb. 6000 km-es legvonalbeli tavolsaggal szamolva _durva becslest_ ad a brutto jelterjedesi sebessegre (incl. repeaterek, bar nincs tul sok menetkozben) - ez kozel 100k km/sec, azaz a fenysebesseg harmada.
Haha, tevedtem: a round trip latency 60 ms, szoval lenyegeben az elmeleti maximum, azaz 200k km/sec korul jarunk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #37641 üzenetére
ja igen, csak óvatosan.
Robotok válthatják ki az informatikusokat(nem tudom, a közgazdászokkal mi lesz
)
-
válasz
bobsys #37465 üzenetére
ezért mondom, hogy januárban, mert akkor fog. ennyi pénzért, ezek nélkül a juttatások nélkül nem fogok itt maradni, akármennyire is szeretem, meg jó lehetőség hosszútávon.
más: nem tudja valaki véletlenül, hogy ms project 2010-ben hogyan tudok gantt ábrát méretezni, hogy ha elmentem pdf-ben, akkor ne 4 db fekvő a4-es lapra mentse, hanem mondjuk 1 db a3-asra zsugorítsa össze nekem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #37422 üzenetére
Lehet hülyeséget fogok kérdezni, elnézést, de most derült ki a tudatlanságom, de miben rosszabb egy hostel? Hogy kell egy ilyet elképzelni? A képek alapján nem a "kiadok egy lakást és televerem a szobákat emeletes ágyakkal" feeling.
Pont ezért kérdeztem, mert érzem, hogy valamit nem tudok, amit tudnom kellene.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bobsys #37370 üzenetére
Itthon szerencsére a munkáltató ad minden papírt, ami egy alap adóbevalláshoz kell. Egy A/4-es papíron rajta van minden, pontosan beszámozva, hogy mit hova kell írni. Nem olyan vészes, persze ha valakinek van külön jövedelme, etc. akkor azért egy fokkal bonyolultabb. De a NAV ebben az esetben is megcsinálja ingyen, sőt, nálunk anno ki is települtek a helyi könyvtárba bevallási időszakban, és megcsinálták, ha bevitted a papírokat.
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #37250 üzenetére
jó, piálással könnyű meglódítani a végösszeget, ebből a szempontból elég szerencsés dolog, hogy nagyjából semmit nem iszok sörön kívül
(mármint ami alkoholtartalmú)
bár gondoltam, hogy rápróbálok 1-2 drágább borra cask, hogy megtudjam milyen az ami jó, de amivel eddig találkoztam, majdnme mindnek ugyanolyan szar ízét érzem, szóval igazából jó ez így
töményekből is max pálinka, meg koktél, de tisztán kb. semmi töményet nem tudok meginni, mert csak az alkohol ízt érzem
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #37200 üzenetére
én úgy vagyok vele, hogy leginkább senkinek nem segítek lassan (minimális kivételtől eltekintve). pont az ilyenek miatt, ha valaki emiatt suttyónak tart, azt meg pont leszarom. az esetek túlnyomó részében jobban jártam volna, ha inkább nem tudok semmit, nem ismerek senkit, nem értek semmihez
-
válasz
bobsys #37175 üzenetére
így van. linkeltem már mást is, de itt van egy ilyen állás például: [link] itt mondjuk dollárban adják meg, ami azért kevesebb, de egészen jó extra juttatási csomag van
de hasonló pozíciókkal szemezgetek, vagy bécsben, vagy párizsban. ez tildynek is szól, hogy nem lehetetlen ez.
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #36923 üzenetére
Gondold el, én barom állatja, aki alapból nagyon nehezen bírja a meleget, életem első spanyol nyaralását mikorra tettem? Július közepe vazzeg... Majd meghaltam amikor ki kellett mozdulni, este lement 32-33 fokra, akkor éreztem egyedül kicsit embernek magam, a hülye spanyol meg már vette fel a kardigánt. Nem is tudom mi lett volna ha nincs légkondi a szállodában.
Sose felejtem el, kijöttem a vízből, mire a 20 méterre lévő nyugágyhoz értem, már száraz voltam és mire ittam, meg elhelyezkedtem, már a hajam is majdnem száraz volt.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #36764 üzenetére
Hátszél se volt, időnként előzgettem a kamionokat is visszakettőpadlógázzal, és vittem egy 110 kilós barátomat is, cuccokkal. Viszont sehol nem lehetett igazán gyorsan menni, meg nagy hegyek voltak, kanyargós volt az út, így nyilván sok motorfék volt benne.
@Defranco: Többször is voltam, 2005-ben és 2007-ben is. Most az utóbbiról beszéltem, akkor mentünk az én kocsimmal, egy zseniális REd Hot Chili koncertre, Katowicébe.
De ha már arra jártunk, voltunk Wroclav-ban, Krakkóban is, és megnéztük a Wieliczkai sóbányát is.
@Viszlát: Suzukit akarsz venni a faternak?
@Bandus: függvény mindenre van
Én pl. már 2000-ben is excellel generáltam a lottószámaimat -
kraftxld
félisten
válasz
bobsys #36308 üzenetére
Nem meguntam, csak a gyeröknek adni kell egy kis jóóó magyar virtust
Majd minjárt benézek, csak épp lerugtam egy szervert ami a helyi IT által "kurváranemfontos semminemmegyezen" státuszban volt, és ma jöttek vissza a pénzügyesek, hogy "vazzeezenfutazegészcégminden pénzügyesszara, azonnal visszarakni". Persze úgy 8 óra visszamigrálni, mert a hálózatos csávó 2 hét alatt nem jött rá, hogy miért megy 10/100-on a migrációs háló és 700GB a szerver -
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #36281 üzenetére
csak halkan zárójelben kérdem meg, hogy hányada volt az itthoni autó átírásnak a költség?
egyébként az összes állami / önkormányzati szervtől ami itthon vna szééétb@sz az ideg
jövő héten megyek földhivatalba, írtam nekik egy emailt 2 hete, 8 nap alatt bírtak válaszolni 2 sort
(nem volt olyan húde komplikált a kérdésem)
egyébként külön poén, hogy olyat nem tudsz, hogy az egész országban az összes neveden levő földterület adatait lekérdezd, csak a területileg illetékes földhivatalnál és csak személyesen ofkosz. és csodálkoznak, hogy rendezetlenek a tulajdoni viszonyok
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #36185 üzenetére
nem hülyék.
gondolj bele, az eu-ban is így van, valahol be kell fizetni azt az adót, egyszer.
az uniónak az a lényege, hogy ha máshonnan jön, akkor elfogadják, hogy az eredeti helyen fizessék be az adót, és az új helyen ne kelljen.
SZóval nekem inkább az a furcsa, hogy netes rendelés esetén eddig sehol nem kellett adót fizetni.de ez olyan amcsi dolog.
@Holló: Azt kihagytam, hogy segély csak akkor jár, ha kirúgtak, közös megegyezés, vagy dolgozó általi felmondásnál nem jár...
@TBS: ez 3 éve döglött vinyónál is működhet vajon?
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #36060 üzenetére
Wordpress. Egy szakértő kiokosított, hogyan tudom lefordítani a sablont és az admin felületet, úgyhogy inkább ezt választottam, mivel 40 dollárért hullaprofi sablonokat lehet venni, amik minden igényt kielégítenek és aztán az oldal kezeléséhez szövegszerkesztő alapszintű ismerete elegendő.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #34404 üzenetére
Tényleg egyre veszélyesebb hely ez a Florida
Harminccentis csigák lephetik el Miamit
Az óriácsiga nem tréfadolog, egy kifejlett példány akár harminc centiméteres és fél kilós is lehet. Az állatok az épületek vakolatát is megeszik csak azért, hogy a házuk növesztése miatt fellépő kalciuméhségüket csillapítsák. Ráadásul a csigák a tüdőférgek egy speciális válfaját is hordozzák, amik az emberre is átterjedhetnek, például a csiga miatt megfertőzött vizen vagy zöldségen keresztül. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #35829 üzenetére
Én nem írom, hogy mire mennyit költök, nincs rá szükségem. Azért ez jó, hogy kaján, meg azokon a dolgokon, amiket szeretek enni-inni, nem kell spórolnom.
Nekem a nagy dolgokkal van bajom (lakás-kocsi, stb.)Sőt, a leginkább azzal van bajom, kurvára megrekedt ez az ország évekkel ezelőtt, és azóta semmi progresszió.
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #35752 üzenetére
Tesó, egy normális mosószárító mainapság meglehetősen jól teljesít. Arra kell figyelni, hogy a dob mérete miatt 9-12kg a mosható töltet, de ~6-7et tud szépre szárítani. A kisebb dobú mosószárítók tényleg betegek.
Nálunk pl. nincs erkély, és 50m2-ben nincs +hely szárítógépnek. Egy 10kg-os Ariston-t használunk hosszú évek óta meglehetős megelégedéssel.
sezrk., #35755: Ariston, Miele: ezekkel van pozitív, Whirpoollal és Zanussival pedig negatív mosószárító TAPASZTALATOM. Ebből 3 saját tulajdon volt, egy pedig egy nagyon kedves barátomé (Miele, b+ kellett rajta firmware-t frissíteni, eléggé meglepődtem hogy lehet
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- Google Chrome
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android játékok topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest