Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
ngabor2 #34433 üzenetére
Telefon elofizetesnel konkretan erosen matekozni kellett, hogy mennyi is lesz az annyi. Allamonkent valtozo sales tax (itt ~17% a mobilra) + fix dijak
Viszont E-bay, Amazon, Newegg vasarlasnal annyiert veszem a dolgot ami ki van irva, mert nem abban az allamban elek ahol a telephelyuk van. -
degu
senior tag
-
-
válasz
ngabor2 #14512 üzenetére
ez bizony így van. én is tisztában vagyok vele, hogy meglehetősen túlárazott dolgok ezek, de nah, szeretek öltözködni
ClayMore:
jól emlékszel, ez bizony így volt. azóta találtam egy tökjó albit, nagyon jófej emberekkel, munkát nem, de azért annyira nem is keresek. szerencsére volt félretett pénzem, meg van egyéb bevételem is, így annyira nem rázott meg ez a dolog, mint elsőre gondoltam, hála az égnek -
ClayMore
aktív tag
válasz
ngabor2 #14503 üzenetére
sok tej, mary poppins keverőkanál és már oldódnak is!
de megfelelő mennyiségű cider után is elég folyékonyba mennek át->lefolynak a kocsma székrőlMawyx: amit vszleg elfogadok ajánlat az ez:
Holland piacot fedem majd le mint ajánlat kezelő mérnök. az ottani olajipari, gyógyszeripari, vegyipari megrendelők nyafiznak h nekik most ez döglött meg vagy azt akarják fejleszteni->összedobom amit kérnek (kitalálom h mi is kell nekik mert ők úgy sem tudják pontosan) majd benyomom a gyártásnak. utána felelek a minőségért, határidőkért, stb.
egyszerű meló a meló. egy spániel is meg tudná csinálni. 3xx fizu. szval szar. -
Mawyx
őstag
válasz
ngabor2 #14501 üzenetére
Pedig én vagyok a legalkalmasabb
Valaki felvilágosítana: előző hónapban arra a 2bejelentett napomra
picit több pénzt kaptam,í rtam is ide, kisakkoztuk, hogy adókedvezmény miatt van ez, idén még van. Tegnap megjött a fizupapír, ma a fizu is, de nem kaptam többet egy fillérrel sem. Aki érti elmondaná?
Nem a cégnél akarok megint a pénz miatt veszekedni meg semmi miatt, mert amit az én borsónyi kis agyammal kitalálok, az egyszer sem biztos, hogy úgy van. -
zolynet
veterán
válasz
ngabor2 #14459 üzenetére
én is beértem, de hogy!!
otthon hónaj alá csaptam a pécémet (hogy majd az alaplapcserét a cégnél elintézem), majd asszony zárt, és táska otthon maradt, benne:
reggeli,ebéd, tárca, okmányok, stb....
van nálam egy mobil egy slusszkulcs, illetve kértem pénzt a kollégáktól
jól indul a nap, rég indult így, talán sosem -
-
-
kételkedem
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz
ngabor2 #6086 üzenetére
jajjmár, olajmérnök úr
, az olaj először mindig feltör magától (mert nagy ám ott lent a nyomás), de aztán meg szivattyúzni kell, aztán meg elfogy. De nem az a lényeg, hogy szivattyúzni kell-e, vagy sem, hanem az, hogy megtalálni kurva nehéz, még a modern szeizmikai eljárásokkal meg térinformatikai rendszerekkel is.
Egy fúrás költsége 10-20 millió dollár, és 10-20% a találati arány, de a koncessziós díjat akkor is ki kell fizetni, ha nincs találat...
a drágább módszerek meg annyival drágábbak, hogy tényleg csak 200 dolláros olajárnál fogja megérni (pl. a makói gáz, amivel tele volt anno a sajtó, na, ott annyira porózus a gáz, hogy rétegeket kellene törni 6000 méter mélyen, robbantással, nem véletlenül nem tart még sehol se az ügy)
Amúgy érdekes szakma. Anyám geológus, apám fúrómérnök, szóval kicsit érintett vagyok a dologban. -
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #5787 üzenetére
Pisztillus és te is leírtad a lényeget! Ha valamit csak hitelre tudsz megvásárolni, mert olyan sokba kerül pl lakás akkor azt kell józan ésszel felmérni, hogy mekkora az az összeg, aminek a havi törlesztőrészlete akkor sem juttatja koldusbotra az adóst, ha jelentősen változik az árfolyam, vagy ha esetleg a házaspár valamelyik tagja átmenetileg keresőképtelen lesz.
Az áruhitel egy másik témakör, a 0% hitel különösen. Az ember olykor elcsábul és esetleg olyan dolgot vásárol, amire talán nincs is feltétlen szüksége. A józan gondolkodás itt is megvédheti az embert attól, hogy erőn felül vállaljon.
(#5789) Bon3ss bennem is felmerült ez a gondolat, reméljük a munkahelyi környezetéből senki sem téved ide.
Tothgera30 nem lehet könnyű naponta szembesülni ilyen esetekkel
-
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #5523 üzenetére
Sajnos nálunk az államapparátus, a honvédség, az egészségügy átalakítása azért lehetetlen vállalkozás, mert az ezen területen dolgozók elemi érdeke a jelenlegi állapot fenntartása. Bár általánosan elmondható, hogy mindenki helyesli a reformokat, egészen addig, míg az őt nem érinti!
-
-
Tim82
félisten
válasz
ngabor2 #4416 üzenetére
A katolicizmusnál elvileg majdnem azonos és együtt járó a dolog (ugye maga a coelibatus fogalma abból a korból származik, amikor engedélyezetten szexelni csak törvényesített kapcsolatban lehetett, legalábbis elvi szinten), de mondjuk nem értem, hogy miért is kell belekeverni, amikor eredetileg nem (kizárólag) a katolicizmusról volt szó, hanem pár millió szerzetesről, mint példáról, külön vallás emlegetése nélkül.
Btw a katolicizmus és a cölibátus belekeverése is félreértéseitek egymásra épülő halmazából alakult ki.
Ha szigorúan vesszük, akkor a castitas mint szerzetesi erény a szüzesség, ami igencsak szoros kapcsolatban van a coelibatus-szal, amint fentebb említettem...
Az eredeti állítás annyi volt, hogy "a lélek hal bele a szex nélküli életbe, nem a test", ez az, ami így, ebben a formában nem igaz, az ember élhet gazdag lelki életet anélkül, hogy élete folyamán bárkivel bármiféle szexuális kontaktust létesített volna - ezért hoztam fel cáfolatként pár millió embert, akik közismerten olyan életformát választottak, amelyikből kirekesztették a nemi érintkezést. Ehhez képest a "kálomista Rómából" írt álláspontod a katolicizmussal és a cölibátussal kapcsolatban egy tökéletesen más lapra tartozik.
Az megint más kérdés, hogy én személy szerint nagyon nyomorúságosnak ítélném meg az életemet a szex nélkül, de az én vagyok.
-
Mawyx
őstag
válasz
ngabor2 #2796 üzenetére
Aki átesett már rajta, az mind ezt mondja, rosszat nem hallani róla. Akinek van bátorsága hozzá, annak én is ajánlom, bár mondom, én nem voltam és nem is szeretnék. Nekem nincs elég vér a pucámban, pedig nem lenne rossz nyáron igazi napszemüvegben lenni, persze úgy, hogy lássak is valamit
-
kételkedem
addikt
válasz
ngabor2 #2443 üzenetére
A menetrenddel nem volt gond, fejből tudom azt a 2-3 vonatot, ami engem érint. Azzal volt csak baj, hogy majd minden vágányon állt vagy éppen érkezett szerelvény és az aluljáróban le-fel kellett mászkálni vonat indulás előtt 5 perccel, hogy a kalauzoktól meg tudjam kérdezni, melyik az én vonatom! Az aluljáróban és a peronon is csak annyi volt a kijelzőkön, hogy figyeljem a hangosbemondót!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest