- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #29956 üzenetére
A nap válasza: Nem érted te a jogállamiság lényegét.
Amíg csak dolgozol, fizeted az adót, áfát, áfaadót, adóáfát, csekkadót, adóadócsekkadót, tizedet, robotot, kilencedet, addig neked kötelességeid vannak. Köteles vagy dolgozni, dolgozni, fizetni, fizetni és fizetni. Meg kussolni. És Kovács Béla vagy.
Amint megölsz valakit, onnantól jogaid vannak, jogod van a neved elhallgatásához, K.Béla, adatvédelmi jogaid vannak, állampolgári jogaid vannak, emberi jogaid vannak. Jogod van tagadni, hazudni, jogod van ügyvédhez, vele magad felmentetni, jogod van fűtött cellához, melegvízhez, ingyen ételhez.
Ha különös kegyetlenséggel ölsz, jogod van csuklyához a fejedre hogy nehogy valaki meglásson ki vagy.
Ha visszaeső vagy szintén kivételezett vagy.Stb.
Más: az összes bagós füstölős autós egy bunkó paraszt tapló seggfej. Az ablakon kidobált csikkjeikkel a büdös nikotinszagú seggükbe. De szeretnék egyszer egy ilyen köcsögnek az autójára szarni. Csak úgy.
-
lujó55
addikt
válasz
lujó55 #29595 üzenetére
problem solved
csak kár, hogy tárgyalás után kiengedik... -
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #29421 üzenetére
A WC tekercses kihangosítót amúgy továbbfejlesztették.
-
Tim82
félisten
válasz
lujó55 #29363 üzenetére
Már helyreállt a közlekedés, valamilyen műszaki hibára hivatkoztak és azért állt le a hármas metró, illetve terelte ki a jónépet az enyhén idegbeteg hangú állomásfőnök, hangosbemondón 20 másodpercenként bemondva, hogy mindenki legyen szíves elhagyni az állomást. Mindenesetre a BKV megint alakított, KöKi irányba gyakorlatilag nem jött metrópótló, Újpest felé bezzeg kétpercenként (az Arany János utcai megállónál). Aztán kb. háromnegyed óra várakozás után kinyitották újra a metrót, ott már csak 10 percet kellett várni, hogy KöKi irányba is érkezzen metró.
Amúgy a Nyugati metróállomás főnökének megmondhatná valaki, hogy biztosan segít a 20 másodpercenkénti figyelmeztetés, de lehet, hogy hatékonyabb lett volna, ha esetleg leállítják a lefelé menő mozgólépcsőt és gondoskodnak arról, hogy csak kifelé/felfelé lehessen haladni...
Blackie: akkor a BKV még hülyébb, mint vártam, "elfelejtették" megmondani az embereknek, hogy a Deáktól közlekedik rendesen a metró. (Amúgy végül jött ott is busz, természetesen totálisan lehetetlen volt rá felférni.)
-
-
fokukac
nagyúr
-
kételkedem
addikt
válasz
lujó55 #28731 üzenetére
Az emberek egy része fel sem fogja, vagy nem érdekli, hogy amivel fűt az tönkreteheti a kazánt, telerakhatja kátránnyal és korommal a kéményt, a füst pedig sokkal mérgezőbb, mint a dohányzás. A kéményseprő az csak pénzbehajtó, nem azért jön, hogy a kéményben turkáljon, hanem a kéményseprő díjért.
-
bobsys
veterán
válasz
lujó55 #28712 üzenetére
Csak, hogy ne rezd magad egyedul. Most keltem, forma1 nezes, delutan meg koltozes Boca Ratonba egy hetre masik ismeroshoz. Az elmilt ket es fel hetet itt Port Saint Lucieban toltottuk. Jovo heten mar kene venni egy autot, ugy nez ki Mustang lesz. Eddig mas markakat neztunk (Dodge, Chrysler, Wolksvagen) de iszonyat le voltak lakva.
-
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
lujó55 #28613 üzenetére
minden olyan hozzászólást, amely faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért.
Amit írtam abban van valami sértő? Ha valaki bele akarja magyarázni lehet bele tudja de kár a gőzért. Ha meg moderálva lesz (bár nem tudom miért kéne) akkor ez van.
Attól mert a cigány szó le van írva nem lesz egyből hovatartozást sértő. Vagy igen?
Ennyi erővel ha valaki azt írja hogy magyar ugyanúgy mehet neki a kickbankill... -
-
lujó55
addikt
válasz
lujó55 #28562 üzenetére
jé, most látom, hogy moderáltak.
mondjuk jogos volt...
külön köszönet a kedves moderátor úrnak a rendrakásért
legközelebb körülírom a témát. majd találok szinonímákat, vagy helyettesítem a kifejezéseket valahogy
(pl. romakerék, romapecsenye, stb.)A szabálysértés virágnyelven is szabálysértés.
[ Módosította: 7 ]
-
fokukac
nagyúr
válasz
lujó55 #28484 üzenetére
hi!
csak, hogy bíztassalak, majdnem ugyanígy jártam én is, 2007-ben, amikor vettem a lakásom.
Kijött a csekk, hogy akkor most legyen olyan kedves, és ugyan fizessek már be 455 ezer Ft illetéket, mert "vagyont szereztem" (ez is milyen már, nem most szereztem, most költöttem el, b+)
Namármost, nekem korábban is volt a nevemen egy fél lakás, így csak a vételár-különbözet után kellett volna illetéket fizetnem, ami így csak 155 ezer Ft lett volna, ami azért nem mindegy. Amúgy én azt hittem, hogy ők ezt tudják, mert a lakás eladásakor az ügyvédnél ki kellett tölteni egy apeh-os nyomtatványt is, de persze nem tudták.
Szóval ugyanígy fellebbeztem én is, aztán egy 8-9 hónap múlva egyszer csak kijött egy csekk, hogy amellett, hogy tartozom 455 ezer ft-tal, van még 35 ezer Ft kamattartozásom is, amit 15 napon belül fizessek be.
Természetesen fellebbeztem, bementem személyesen, és vertem az asztalt... és mákom volt, elengedték az egész összeget, és csak a 155 ezret kellett befizetnem, ami azért akkor sem esett jól, de befizettem.
Asszem, akkor döntöttem el, hogy soha többet nem veszek lakást a leadózott jövedelmemből...
De hogy 3 évre rá megtalálnak ilyen párezer forintokkal, a semmiből, hihetetlen.
-
-
-
-
-
-
Pisztillus
senior tag
válasz
lujó55 #28488 üzenetére
Omega jól mondja, minden papírral be kell ballagni a NAV-hoz. Én úgy tudom, hogy a kérelem beadása és annak elbírálása között eltelt idő halasztó hatályú, így nagy valószínűséggel törölni fogják a plusz összeget. (Hogy azt hogy kapod vissza? Ez jó kérdés...) De a helyszínen minden kiderül.
Nekünk anno (amikor még az Illetékhivatal foglalkozott ezekkel, és nem az APEH) csont nélkül megadták a kamatmentes részletet. S amikor az letelt, jött az értesítés is, hogy nincs több tartozás... -
Omega81
senior tag
válasz
lujó55 #28486 üzenetére
Szerintem itt a lényeg:
telefonálgattam, hogy mi legyen? megadták-e a részletfizetést, meg hogy kell-e fizetnem. kb. 6 hónap elteltével jött a válasz, hogy elutasították és 15 napon belül fizessem be az illetéket.
Ha a kérelmed és az elutasító levelet be tudod mutatni, az elutasításal egyetemben a 15 napon belüli befizetést igazolod, akkor szerintem le kéne legyen tudva a dolog.
Elhiszem, hogy rohadt bosszantó. Velünk is annyi ilyen sz@rság történik már az elmúlt években, semmi sem egyszerű. Néha azt mondom Feleségemnek, boldogabb akinek kevesebbje van... minél több dolgod van, annál több gondod is.
Mondom ezt albérletből, de legalább a bútoraink megvannak.
-
Mawyx
őstag
válasz
lujó55 #27965 üzenetére
így van, én túl korán ideértem, de legalább kiolvastam az újságot
ma kapok kulcsot meg az elődöm tegnap du elvileg elvitte, ami kellett neki, de kb 5 szekrényt kell kipakolnom és belakonom, mert iszonyú kupit hagyott maga után
mondjuk itt legalább lesz szekrényem, nem úgy mint amott, hogy egy hátizsákból "éltem" mint egy csöves
remélem a kisvirágért már nem jön vissza, ez kell nekem -
-
kételkedem
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz
lujó55 #27722 üzenetére
bocs, de nem nyugtat meg :-)
fél óra múlva visszahangosították, gondolom az úri, medebcében beb@szott közönség nagy örömére.
alig aludtam olyan vagyok, mint a mosott szar, és dolgoznom kéne, határidőkkel.de legalább én lettem a munkahelyemen a mayor, ez kissé kárpótol...
-
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
lujó55 #27637 üzenetére
lényegében igen.
De nekem az volt a lényeg , hogy van egy olyan tartomány mint ahogy te is említetted, ahol nagyonidegennek tűnik nekünk.Szóval a játékoknál vangy megállnak egy bizonyoz szinten az ermberek rajzolásakor, vagy teljesen élethű figurákat készytenek. Szóval nincs átmenet.
-
Mawyx
őstag
válasz
lujó55 #27610 üzenetére
Nem hiszem, nem az a típus vagyok
Régen exem növelni akarta az önbizalmam, boltban fiatal srácok dolgoztak, mondta fejezzük be a vásárlást, mert itt kell maradni takarítani vagy itthagylak a srácoknak. Erre már csak illemből is lehetett volna szemöldököt húzogatva azt mondani, hogy hmm, az jó lenne, mivel nyilván úgyse marad ott az ember, de azt mondták van barátnőnk. Soha az életben nem fogom ezt elfelejteni. Amúgy sincs önbizalmam, de ezek a rosszul elsült dolgok egyszerűen belém égnek, pedig én se maradtam volna ott.Nem nyert
Találni kéne valakit, aki eljön velem, tök sötét lesz és sose voltam még Miskolcon.
-
-
-
válasz
lujó55 #27515 üzenetére
Úgy volt hogy kemény leszek, legalábbis egy napig superman, szóval nem kérek... de nem engedték
. Azóta meg fájdalomcsillapító kell, a varrat miatt, eléggé húzódik, kissé parázok attól hogy kiszakad, bár az se kellemes mikor a kötés beleragad a sebbe, bár most úgy szorítja hogy az újamban minimális mennyiségű vér áramlik át
.
-
venember83
nagyúr
válasz
lujó55 #27374 üzenetére
Tudtommal az erdőkre érvényes a tűzgyújtási tilalom. Elég abszurd lenne, ha a saját kertedben nem gyújthatnál tüzet...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #27340 üzenetére
Ne politizáljá'! Ne politizáljá', mert jön megint egy hiperaktív neoávéhás, valaki moderációs kényszerbe kerül, és jajj neked. Gyengébbek kedvéért: Szarkazmus
bobsys: melyikre gondolsz? Mert az első kicsit a besavanyodott b@szatlan p.csa benyomását keltette számunkra 19 évesen. A második inkább érdekes és vicces volt. Sajátos stílusú, de megmosolyogtatóbb, nem úgy mint a másik. Ugyanakkor elsőnél nem volt sok érdekesség, míg volt aki színesen adta elő a mondandóját, és akaratlanul is megragadtak a dolgok.
Mint Bajnóczinál, aki azt mondta, hogy ha valaki szerez szenet, meg hidrogént, meg oxigént, és egy gépet amivel tud kutyulni, akkor szóljon neki, és ha már elkezdett kutyulni, akkor kutyuljon három dolgot. Felírt 1 képletet: H2O. Ezt mindenki ismeri elvileg. Felírt egy másikat: C2H5OH. Ezt is sokan ismerik, ahogy látja a többséget, de azért a hölgyek kedvéért megjegyzi, hogy ez az etil-alkohol. Felírt egy harmadik képletet, amire már nem emlékszem, de valami gyümölcsészter volt, és azt mondta ez a szilvaaroma. Aztán mondta, hogy aki a hármat összerakta, az ugyan pálinkát még nem kapott, de van aki a fentiek keverékét már megitta szilvapálinka helyett... Na ekkor jöttünk rá, hogy a kémia lehet érdekes is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ELADÓ Fanatec Club Sport Pedal V2
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest