- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
válasz
hyppo!
üzenetére
Köszi!!
Vhiktor: Megkerestem az előzményekbe, [ebben] a videóban beszél a tv-ről.Viszont ez gx.Úgyhogy rosszul emlékeztem.Bár nem tudom,hogy nagy különbség van e g5-gx között.
Nekem a deltae sajnos nem sokat mond.
Néztem már itt a prohardveren/hardveraprón vkinek a hírdetését(?) kalibrálás ügyben.Aztán elvesztem ott,hogy az alap 30e,+1-gyel jobb 50(?),stb.,stb. és a legjobb az 150e volt.Gondolkoztam is rajta,de ha már csináltatnám akkor a legjobbra csináltatnám,viszont a 150e sok. :-(
Majdnem 500e-ért vettem a tv-t+a talp 47 és még tegyek egy 0prces tv-re 150e-t,hogy szebb képe legyen??Tiszta vicc. :-( -
Elmör
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ilyet vettem én is november végén tőlük. Az egyetlen idegesítő dolog vele kapcsolatban, hogy minden szoftverfrissítés után nálam elfelejti a beállításokat, pl oled fényerő, egyébként gyönyörű képe van, szerintem gyors is, PC-vel összekötve a játékok is baromi jól futnak (VRR 120-144Hz), viszont a VLC playert nem szerette, érdekes módon néha villogást, színeket dobott be, de orvosoltam azzal amit itt ajánlott Vhiktor, hogy Plexről nézem a filmeket. Én meg vagyok elégedve, egy Panasonic GX820-ast cseréltem le rá, egyrészt mert az 58" volt, ez kicsit nagyobb, de sokkal inkább az oled miatt, ami láthatóan sokkal jobb a feketében is, úgyhogy filmekhez szerintem jobb technikát nem kívánhatnék.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
szerintem ez várható volt, a c szériánál évek óta minimálisak a különbségek. tényleg szinte minimális facetliftnek sem lehet nevezni ami évről évre fejlődés címszó alatt megy. Valóban úgy érzem C9 tulajként hogy még C4-re sem lenne értelme váltanom. Akkor már inkább G3-G4 azok azért a Gx-G1 óta nagyobbat fejlődtek, vagy is látványosabbat, még úgy is hogy vélhetően a G4 is nagyon nagyon minimálisan különbözhet a G3-tól
-
HUTCHDB
nagyúr
Samsung QE65S90C OLED-del kapcsolatban lenne kérdésem.
Nekem alap esetben nem tetszik az OLED tv-k "megjelenítő képessége", igazából nem is tudom leírni mi ennek az oka, talán látok egy zöldes hártyát az egészen, a mozgás megjelnítése sem jön be nekem, valami zavarja a szememet.
Évek óta csúcskategóriás Samsung led tv-im voltak, és 2-3 éve gondoltam váltok OLED-re, és vettem először egy Panasonic GZ 2000-es, majd LG GX-et is.
Sajnos mindkettőt el kellett adnom, mert egyszerűen nem tudtam velük együtt élni.
Legnagyobb problémám egyébként a sima tv adásnál jött ki, ami számomra összehasonlíthatatlanul gyengébb, élvezhetetlenebb volt mint mondjuk a mostani Samsung Q90RA qled tv-m.E hosszas felvezető után az lenne igazából a kérdésem, hogy a Samsung OLED tv-k miben másabbak az előbb felhozott pana, vagy lg modellekhez képest?
Kb. ugyanaz a kép, a technológiából adódóan?
Bár ez nem tudom mennyire lehet igaz, én nagyon régen is, és a közelmúltban is nagy különbségeket láttam egy-egy gyártó tv-iben, legyen az még a képcsöves időszak, illetve az lcd-led (qled) időszak. Nekem sokkal sokkal jobban tetszettek pl. a Loewe képcsövesek, mint mások, illetve a Samsung csúcs led tv-i, mint mondjuk az LG-k, vagy a Sony-k.Kinéztem a fent említett S90C-t, ennek vásárlásán gondolkodom.
Hiába nézegetem a Media Markt-ban az ott kiállított Samsung OLED-et, (ami már D, 1 évvel újabb modell, mint amit szeretnék) nem tudom megállapítani olyan körulmények között, hogy miben más, mint a többi OLED.
Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban?
Elóre köszönöm hozzászólásotokat ebben a témában!
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Gxőzködheted magad attól még nagy felárat fizetsz. Attól még az az A80L egy B2 szintű TV marad amit én 370 ezerért vettem (55.inch) 1 éve te.meg 500 ezerért idén
Bocs de nekem ez komikus. Attól még a C3 sokkal jibb 450 ezerért. A B3 meg minimálisan 400 ezerért. És ne értsd félre. Imádom a Sony-t. De annyira túlárazzák magukat hogy kösz nem.
-
kazmerr
aktív tag
Bedobom a közös tudatba, hátha valaki ugyanúgy szív vele mint én...
Adott egy LG G3 (de CX / GX sorozatokhoz jó a megoldás a leírás alapján), és szerettem volna a szerveren tárolt filmeket, és a pc-n futó játékokat elérni TV-ről.Hosszas keresés és szenvedés után két út volt mindkét témában. Vagy veszek egy külső kütyüt szemmel jól látható pénzösszegért (vagy egy appletv vagy egy nvidia shield, mindkettő tudja a film és játék streamet kezelni), vagy megpróbálom a homebrew webos klienses utat. Elsőre az utóbbit próbáltam, és a gyors tesztek alapján bevállni látszik. Az alkalmazott programok:
Film/média: https://jellyfin.org/ (DLNA alapú tartalom megosztó egy rakat plusszal)
Játék: https://moonlight-stream.org/ (Nvidia home streaming szolgáltatása játékokhoz)
Ha nem nvidia kártyád lenne, akkor ez kb. ugyanezt tudja szerver oldalon csak bármilyen hw-vel: https://github.com/LizardByte/Sunshine
Webos homebrew telepítő: https://github.com/webosbrew/dev-manager-desktopMindkét appnak van szervere/kliense több platformra is. (Profibbak dockerre is rakhatják, de figyeljenek arra, hogy ne a konténer belső IP-je legyen kiajánlva, hanem a futtató szerver IP-je, különben nem megy az automata felismerés). A homebrew app is egyszerűen használható, végig vezeti a kezed azon, hogy mikor mit kell csinálni. A végeredmény egy menü, ahol kiválasztod mit akarsz felrakni a tv-dre. Van más app is a listában, érdemes lehet azoknak is utánanézni.
A filmeknél figyelni kell a tv által támogatott codec-ekre, vagy egy erősebb vas kell neki a transcodeoláshoz. A játéknál a kontrollerek a tv-re csatlakoznak, ha nincs BT bill/egér kombód, akkor sincs nagy baj, mert a magic remote alapértelmezetten az egeret helyettesíti a streamben.
Tegnap kb 30 percet próbáltam a filemt és 30-at a játékot. A film 4k-ban és HDR-ben akadásmentesen fut (ha ilyen a forrás). A játéknál nem éreztem komoly késleltetést / akadást (vr szimezek emiatt érzékenyebb vagyok a latencíre, fifa és starfield teljesen játszható, csgo-zni vagy más kompetitív dolgot tolni viszont szerintem már nem lenne jó), a stream 1440p felbontású volt, minőség nagyon jó, szerintem nem sima 2k streamet néztem, hanem a TV upscaleli a bejövő streamet. A játék streamen nem szenvedtem a hdr belövésével. Még annyi tippem lenne, hogy ez valószínűleg a G3 processzorának is köszönhető, így nem tudom korábbi szériák más vason mennyire jól működnek. (Bár egy 1080p-s streamet biztosan simán tudnak kezelni). -
válasz
tobias88888
üzenetére
Nekem csak GX van de annyira szép ez a Gallery design hogy szerintem megéri a felárat . Ha nem ez akkor ambilight miatt philipset vennék
-
Ha valakit érdekel 169 a GX 3.1 soundbar
-
Gondoltam írok egy kis szöszenetet nem teljesen tvhez kapcsolódóan.
GX : nagyon szépen megy ha átjön hozzám valaki mindenki nagyon dicséri a tvt ( kérdezik mennyiért vettem lehet e még venni ) és a nappali falat amire lett rakva mellé a GX soundbar is szépen illik.
Shield pro : az elején egy kicsit túl lövésnek éreztem hogy megvettem főleg úgy hogy menet közben minden stream szolgáltatóra előfizetem és lett új laptop. De elkezdtem használni és nagyon meglehet szokni alig nézek tvt vagy használom a webost annyira intuitív számomra a Shield.
Soundbar : itt nem teljesen tudtam elérni a amit terveztem 3 métere van nekem szembe a soundbar a két SPK8 as két oldalt 140cm re és nincsenek egymagasságon szerintem ez nem az igazi . Viszont egy 5.1 anyag nagyon szépen szól rajta hozzá ad a filmezéshez.
NAS : még nincs összerakva de szerintem jól fog illetni a rendszerbe . Lehet ma összedobom.
Amivel tartozok az egy kép a szettről egy fórumtárs kérte nem felejtettem remélem még itt van és rakok fel ha minden jól meg holnap.
-
Elkezdtem használni a GX t eddig elégedett vagyok vele . Néztem pár oled teszt yt videót is . Kb 10-20 óra van benne eddig . Pontos üzemórához szerviz távirányító kell ha jól emlékszem azt írtatok.
Ha végre sikerül rendet raknom a beköltözés után akkor mutattok képet .
A tv hangja közép szar a soundbarhoz képest . Örülök hogy vettem hozzá soundbart plusz hátsó hangfalakat.
-
-
GuruZone
őstag
válasz
dodoroli
üzenetére
Valószínűleg csak a magyar oldalon nincs fent valamiért. Megnéztem máshol, 03.25.25-nél tart és közel 1 év alatt 15 frissítés jött ki rá.
2016-os modell G6-osra tavaly augusztusban,
a 2017-es G7-esre tavaly szeptemberben,
2018-as G8-asra idén januárban,
a 2020-as modell GX-re most februárban jött ki utoljára szoftver. -
Megrendeltem a tv mellé a LG GX soundbart és az LG spk8 at elvileg vezeték nélkül működnek együtt .
-
-
Elektrosokk
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
elvileg
3. Changes ⓐ HDMI4 no signal improvement (03.00.35) ⓑ Improved HDMI No signal issue in eARC On state (03.00.45) ⓒ Some bug fixes (03.00.60) - Improvement of the power not turning off when connected to a specific set -top - Improvement of noise generation when transmitting iPhone video to TV with Airplay app - Improvement of volume drop when setting the set-top box volume to low (1~2) - Improvement of screen saver execution error - Improvement of pop-up message that Bluetooth service needs to be initialized ⓓ New model name added_OLED55_65_77CXFNA ⓔ Specific eARC equipment works as ARC improvement (03.00.70) ⓔ Voice mode, output mode, improvement of lip sync distortion when using the voice recognition button on the magic remote control / improvement of no video when switching IP channels (03.00.75) ⓖ Function correspondence (03.10.43) Improved Apple Airplay function
AMD FreeSync support (only OLED CX and GX supported) Improved sports alert function ⓗ Improved the issue of icons and text not being displayed properly or output in block shape (03.11.10) ⓘ New NVIDIA GeForce RTX 30 series compatibility issues improved (03.11.25) ⓙ HDMI 2.1 compatibility issue improvement (03.11.30) → Improved VRR performance so that there is no interruption in PC and console games ⓚ MR Minor 2 compatible (03.21.09) - Improved home launcher design - Listen to TV sound on mobile through ThinQ App - Added number keys/color keys for screen remote control according to the development of new magic remote control ⓛ Image quality improvement reflected (03.21.16) ⓜ Improvement of minor issues related to software (03.21.21) ⓝ Improvement of minor issues related to software (03.23.10) ⓞ Improvement of minor issues related to software (03.23.15) ⓟ Improvement of minor issues related to software (MR5_03.23.25) ⓠ Improvement of minor issues related to software (03.23.35) ⓡ MR4_2109 (04.30.10) Improvement of minor issues related to software / Improvement of music recognition function performance ⓢ Improvement of minor issues related to software (04.30.35) ⓣ Improvement of minor issues related to software (04.30.40) -
deo1977
tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Hali!
Úgy olvastam külföldi fórumokon hogy ez a pirosodás a bal és jobb oldalon van éles szögekből és ez a EVO panel sajátossága, ez valami plusz réteg ami véd a beégés ellen.
Nézd meg 5%-os szürke homogén képpel is ott is látszania kell kicsit. Mivel Neked GX-ed van az 100% hogy EVO panel. Nálam ugyanez megvan, ez nem hiba . -
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Tök új nekem az OLED TV-k világa, és az előző vásárlásommal úgy ráfaragtam, hogy azóta is bánom, mint a kutya, úgyhogy még egyszer nem merek nekiindulni kérdések nélkül a vásárlásnak (sikerült vennem egy Samu JU6800-ast, amiben az volt a barbatrükk, hogy korábban a Samsung a 6-os szériát szánta felsőközépnek, és nem a kategória szolgáltatásain emelt, hanem inkább lentebbre pozícionálta, én meg szinte vakon vettem meg - se HDR, se 100Hz, se semmi)
Szóval otthoni használatra szánnánk, inkább este, gyengébb fényviszonyok közé (ezért esett ki a QLED), és hát ahogy nézem, a 4K és a HDR elég fontos két opció, amit nem lehet kihagyni, erre jön még a képfrissítés gyakorisága, ami még fontos.
A fentiek alapján az LG GX szériája tetszett meg nagyon, az árban is az elfogadható sávban van. Alternatívaként a G1, esetleg a CX jöhetne számításba, de azok árban valamiért jóval magasabban vannak (illetve a CX nem is kapható 50-55 körüli méretben).A kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka az eltérésnek? RTINGS-en nézegettem teszteket, ott a GX-hez képest a másik kettőnek talán valamivel magasabb volna a fénykibocsátása, de nem kategóriákkal, hanem éppenhogy (a 80-as érték a teszt szerint már észre vehető, de 100-nál sehol nem nagyobb az eltérés)
A másik, ahol még számottevő eltérést látok (a CX és a G1 ebben jobb), az a VRR (variable refresh rate), ami úgy látom, játékoknál lehet szempont, és ahol a G1 és CX le tud menni egészen 20 fps alá, szemben a GX-szel, amelyik 40 alá nem megy be. Ez jelentős eltérés volna, vagy csak PC-monitorként történő használatnál van jelentősége? Nálam konzol játszik, nem valószínű, hogy gaming monitornékt valaha is használva lesz...
Köszönöm a segítséget előre is.
-
ricsip
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
https://www.lg.com/hu/tamogatas/termek/lg-OLED65CX3LA.AEU
ez alapján még csak 04.30.35 van
Ami érdekes, hogy a legendásan elbaszott LG changelog text tök fals adatokat ír:
3. Release History
[03.00.45]
1. Fixed HDMI No signal issue in eARC On state[03.00.60]
1. Fix the noise which has been occurred when sending video from iPhone to TV with Airplay app
2. Fix volume fluctuation when setting STB volume to low level (1~2)
3. (Europe, Asia, Korea, Brazil, HongKong, Japan) Fix screen saver operation error
4. Fix CAM Detect notification
5. Fix Bluetooth initialization popup and the issue which magic remote control sometimes does not work[03.00.70]
1. Fix the case where certain eARC is running as ARC[03.10.20]
1. Apple AirPlay improvements
2. Support AMD FreeSync (GX, CX Model Only)
3. Sport Alert improvements[03.10.44]
1. Fix out of sync audio
2. Fix the issue of re-running certain application or rebooting TV[03.11.05]
1. Improved the HbbTV app not running when switching channels intermittently[03.11.10]
1. Fixed an issue where icons and phrases were not properly displayed or output in block shape[03.11.25]
1. Improved NVIDIA GeForce RTX 30 Series compatibility issues[03.11.30]
1. Update to allow PC and Console gamers smooth VRR playback[03.21.09]
1. Launcher visibility improvement
2. Listening to TV sound from mobile devices with LG ThinQ application
3. Adding number/color keys on screen remote[03.21.16]
1. Enhance the picture quality[03.21.18]
1. VRR Raised near black
=> The new 'Fine Tune Dark Areas' feature, which was added to 2021 and 2020 OLED TVs' menu, will help customers adjust dark areas, which can mitigate some of the raised near black effects customers have experienced.
The feature is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune4.xx.yy-nak nyoma sincs. De legalább dátumot se írnak bele, h. a keze törne le a műszaki igazgatójuknak.
-
törölt tag
válasz
Taurimod01
üzenetére
A betű a sorozatot jelöli, utána az első karakter az évjáratot.
BX, CX, GX, stb. => 2020
B1, C1, G1, stb. => 2021
B2, C2, G2, stb. => 2022, majd, feltéve ha követik az eddigi logikát.
A többi karaktert nem igazán érdemes nézni szerintem. Azok a régióra, és/vagy apró eltérésekre vonatkoznak a modellen belül, a felodásukat én nem ismerem.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Ismerős 55"-os OLED-et keres XBOX Series X mellé. Mondtam neki, hogy főként LG C1, esetleg CX,GX G1 vonalon mozogjon. Ti esetleg láttok még valahol ma jó ajánlatot?
EMAG és Media Markt úgy látom kifújt.
-
Boost3er
tag
Sziasztok,
Szerintetek ha közel azonos áron van akkor idei C11 a jobb választás vagy tavalyi GX3 55-ös meretben?
koszi! -
poli27
veterán
-
LG 65GX3 és 65CX3 panel között van képminőségben különbség ?
Vagy csak a vékony design miatt drágább a GX ?
Vodanál vennék Cx3at
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igen, erről még a múlt nyáron írtam, amikor az AG8 tévét visszavittük és helyette GX lett a lányoméknak. Mivel friss volt az élmény, igen csak el kellett tökölni, hogy legalább hasonló szintre lehessen beállítani a GX-et.
És arról is írtam, hogy egymás mellett volt a CX-szel, többször megkérdeztem az eladót, hogy ugyanaz a demó miért sokkal szebb a sony-n, de állandóan csak terelt. Ezért lett a legnagyobb bánatára a sony választva, de sajnos azon a tévén a droid egy optimalizálatlan foshalmaz volt, ezért elálltak a vásárlástól és a GX lett elhozva, amin kétszer is cseréltek panelt, végül ők is csereutalványt kaptak és vettek egy jóval faszább HZ2000-et.Nem a dobozból kivéve volt a lényeg, hanem nem lehetett egyszerűen azt a képminőséget beállítani, amit az AG8 tudott.
Nagyon fárasztó LG fan vagy, fizetni kellene a cégnek neked, még azokat a tévéket is bevéded, amit az életben nem láttál, nem a tied, de ha LG, akkor megírod a frankót. hátb+ezröhej...

-
CptAdamica
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Nekem is van 2 zöld alpixel hibám, viszont ettől eltekintve a panelem jó és 99% nem is látom őket, pedig 1 méterre ülök kb. Szóval, ha jó a panel, akkor én nem cseréltetném, ha esetleg később valami baja lesz, akkor cserélik úgy is egyben az egészet.
Amúgy jött új firmware 03.23.15 verzióval, lehet javítás lesz sokaknak, akik várták.
Ezek változtak:
3. Changes ⓐ HDMI4 no signal improvement (03.00.35) ⓑ Improved HDMI No signal issue in eARC On state (03.00.45) ⓒ Some bug fixes (03.00.60) - in a particular set-top connected to improving not power down -Airplay improved app when the transmission of video in the iPhone TV noise -low volume, the set-top box (1-2) setting improved volume attenuated symptoms - Screen Saver execution error improvement - Improvement of pop-up message that Bluetooth service needs to be initialized ⓓ New model name added_OLED55_65_77CXFNA ⓔ Specific eARC equipment works as ARC improvement (03.00.70) ⓔ Voice mode, output mode, improvement of lip sync distortion when using the voice recognition button on the magic remote control / improvement of no video when switching IP channels (03.00.75) ⓖ Function correspondence (03.10.43) Improved Apple Airplay function
AMD FreeSync support (only OLED CX and GX supported) Improved sports alert function ⓗ Improvement of the issue of icons and text not being displayed properly or being output in a block shape (03.11.10) ⓘ New NVIDIA GeForce RTX 30 series compatibility issues improved (03.11.25) ⓙ HDMI 2.1 compatibility issue improvement (03.11.30) → Improved VRR performance so that there is no interruption in PC and console games ⓚ MR Minor 2 compatible (03.21.09) - Improved home launcher design - Listen to TV sound on mobile through ThinQ App - Added number keys/color keys for screen remote control according to the development of new magic remote control ⓛ Image quality improvement reflected (03.21.16) ⓜ Improvement of minor issues related to software (03.21.21) ⓝ Improvement of minor issues related to software (03.23.10) ⓞ Improvement of minor issues related to software (03.23.15) -
törölt tag
Talán a Flatpanels lehet az eredeti forrás, de a biztos az, amikor már kinnvan a frimware:
- "The Dolby Vision firmware update is coming to multiple 2020 models, starting with the CX and GX," an LG representative said in statement to FlatpanelsHD.
Már hogyha ez ugyanaz a firmware. Bocs, ha időszűkében másra válaszoltam.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ami új az annyi, de az nem jelenti azt, hogy azt a minőséget is kapod, aztán 4-5 hónap és elkezd kezd szépen esni, nem is kicsit az ára...
A hulladék GX is 1.2 millió volt, amikor a lányomék megvették. Mire megkapták a cserutalványt, már 700 körül volt az ára. Persze, ők az 1.2 milliót kapták vissza és 1 millióért kicserélték egy hz2000-re, ami körberöhögi az újonnan hasonló árban vett gx-et a gagyi paneljaikkal. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
no!smak3r
üzenetére
Kvára elegem van az OLEDből

Talán LG-t akartál írni helyesen. Vegyél egy HZ2000-et és megérted mi az, hogy homogén.
Én cseréltettem panelt a CX-ben. Az is ugyanilyen sz@r volt. A lányomék kétszer is cseréltettek (GX) és egyre rosszabbat kaptak.
Én nem is értem, hogy ezeket a redvás paneleket, hogy a ..csába meri piacra dobni az LG.
Ezek nem filléres tévék, a legtöbben sok évre vennék, helyette jön az ideg, a garanciás időelcseszés és a többi szopás...
Kétszer sem mondom, hogy ez akár már egy cserélt panel, akinek szintén nem tetszett a látvány. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nekem nem adták vissza német MM-ban, ahogy a magyar MM-ban sem a lányomnak, helyette ajándékkártya. A GX-et pl 1.2 millióért vették, ami egy rakás gané volt 3 panelcsere után, akkor már "csak" 700 ezer volt az ára, de nyilván 1.2m kapták vissza ajándékkártyára, így még maradt is 200 ezer az 1 millióra akciózott hz2000 után.
Szóval nem tudom, lehet, hogy mind a két MM-ban hülyéket fogtunk ki, vagy mivel úgy is ott vásárolunk, ezért nem is érdekelt a dolog. Vagy náluk tényleg így működik.
De ha legközelebb ilyen lesz, hogy csereutalványig jutok (inkább ne) akkor jobban utána érdeklődök. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
no!smak3r
üzenetére
A lányomék a GX-en (CX fali változata) háromszor cseréltettek, az utolsó volt a legszarabb.
Ismerős kollégám kétszer cseréltetett. Ezekről raktam be anno képeket is. Kaptak csereutalványt, HZ2000-et vettek helyette. Igen, nekem elsőre sikerült a 77-esen cserélni egy jóra, de az egy oltári nagy szívás volt. 4 ember kellett hozzá. Erről is írtam képekkel, még egyszer nem írom le. -
alaves
addikt
válasz
sirály69
üzenetére
Nehogy már elhidd magadnak, hogy egy LCD képe jobb egy GX-nél

Amúgy most belenéztem a női vízilabdába: valami nem stimmel a tömörítéssel, tényleg elég trágya gány a kép (pedig a végpontomon a jelminőség 100). Nézd meg a többi HD adást és a jelminőséget is a TV-n.
Kiindulási alap a beállításokhoz: [link] és [link] -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Az LG G1 és GX-hez adott "wall mount" az forgatható picit is? A problémám csak az, hogy persze próbálnék én vizszintezni stb, de aztán ha befúrom a csavarokat az, hogy az pontosan vizszintes legyen nem tudom garanálni magamnak. Vagyis ha akár csak nagyon picit tudnám forgatni az remek lenne. Vagy erre a problémára mi a megoldás?
-
so_ha
senior tag
válasz
powerup2
üzenetére
"Én nem használnám a G szériához mellékelt konzolt mégpedig azért mert valahol távozni kell a termelt hőnek ha viszont teljesen a falon van akkor így az nem valósul meg."
Ha a gyártó leírása szerint szereled, és nem részeg kőműves húzta a falakat, akkor a tv tökéletesen felfekszik a falra (mágnes húzza be), ezért még nagyobb a hőátadó felület, mert nem a levegővel "érintkezik", hanem a teljes hátulja a fallal. Valószínűleg az elektronikai elemek sem azonosak a CX - GX modellekben (még ha a kijelző azonos is), már csak a 4,5cm (CX), éa 2cm (GX) "vastagságból" adódóan sem. A C1 - G1 párosnál meg már a kijelző sem azonos (G1 Evo panel). -
Partz
senior tag
Kb. minden nagyobb teszt oldal lehozta már.
Vincent kalibrált mérései szerint
100% csúcs fény:
GX: 130 cd/m2
G1: 160 cd/m210% csúcs fény:
GX: 650 cd/m2
G1: 780 cd/m2Ez +20% fényerő a tavalyi illetve az idei C1 panelekhez képest. A fogyasztása is arányaiban ennyivel csökkent az új paneleknek, ez hosszabb élettartamot jelent.
-
kgergo89
tag
Ezt csak ugy itt hagyom, EVO panel uniformity teszt, erdekes:
[LG G1 (2021) vs CX / GX (2020)] -
mglita
tag
Sziasztok! OLED tv vásárlása előtt állok és annyit tudok eddig, hogy LG OLED lesz és 77"-es. A kérdéseim itt következnek
A CX és GX esetében van bármilyen különbség a képben / képalkotásban? (Alapból soundbarral lesz használva.)Most a CX 1.1m a Mediaban. Az új C1 előrendelési áráról az imént beszéltetek. Sokkal jobb lenne a C1 a CX-hez képest? Megérné a felárat? Vagy tényleg nem az új EVO panellel érkezik? Egyébként mikor érkezhet meg ha előrendelném?
@xerobyte Levezetése nagyon hasznos volt az ár kapcsán.
Szóval CX, GX, C1 dilemma megy
. -
daneel_hu
addikt
MM-ben elvileg a 77 GX 1,26 m bruttó.
Az nem olyan vészes ár.
-
törölt tag
válasz
blakey
üzenetére
Érdekes, hogy a honlap alapján a G1-hez nincs TV állvány (a GX-hez tartozó szöveget másolták, csak a típust elfelejtették átírni benne):
"A TV stand is NOT included with the LG OLED GX. As this model is designed to be wall-mounted, it includes a slim wall mount bracket. The TV stand can be purchased separately."A második videó viszont úgy fogalmaz, hogy don't you worry, we've got some legs and screws that we can install.
Most akkor van hozzá, vagy ehhez is külön kell majd venni egy ilyesmit, ha valaki nem a falra teszi? (Szerintem utóbbi.)
-
PATTA86
csendes tag
"A régebbi "E" széria ("G" elődje) sosem volt ennyire olcsó.
"De volt, 660k volt a MM-ban és még adtak mellé egy 60k-s bluetoothos hangfalat is. Pl. krx21 is ennyiért vette.
Azért a GX 1,25M-ről indult és 721k volt idáig az alja árukereső szerint, de valószínű hogy nem fog az már sokat esni a forint gyengeség miatt is
Úgyhogy tavaly 600k-ért "best buy" volt az "E". Most még ahhoz idén az árak is magasan vannak, és mit adtak "ajándékba" mellé?! Egy 20 ezres bt fülhallgatót
-
Heng®
tag
Köszi az építő véleményeket! A GX nem új, (3 hónapos) nem ment sokat és még garis. Ahogy nézem főleg a gari miatt mondjátok, hogy váltsak és bennem is ez fogalmazódott meg mint fő érv.
Plusz a GX itt van nálam beüzemelve, de teljesen laikus vagyok
mit értetek banding, tinting alatt és hogyan tudom ellenőrizi őket? Nem mintha az E7-en megnéztem volna ezeket 
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Banding, tinting, ilyeneket nézz meg előtte...
Bonttassa ki az áruházban, vagy hogy gondoltad?
De ha még meg is teszik, a GX-et legfeljebb neki tudják valaminek támasztani és ha még ez is sikerült. Mind a két jelenség előjöhet, akár 1 hónap múlva is, ha esetleg ott homogénnek tűnik, de azt nem fogja látni egy fényáradatban úszó üzletben.
Ezt, sajnos nem lehet csekkolni, panellottó továbbra is. -
wallace 234
őstag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Azt írja "Miután kipróbáltam a GX-et képminőségben nem látok szignifikáns különbséget" képminőség miatt nem lenne értelme, cserélni. Amibe meg pluszt tudna, a GX nem nagyon lenne ki használva. De valóban sajnos 4-5 éves cuccok, már ki tudja meddig bírják még, elég szomorú, hogy egy 5-6 száz ezres tvt alig pár év után már cserélni kell, mert ki tudja mikor adja meg magát. De majd eldönti, hogy neki mi a jó. Pro kontra. Ha jó a kép a plusz dolgokat, nem nagyon használnám ki biztos, hogy nem cserélném. De ha lenne ilyen lehetőség, hogy 120 ezer pluszért, jobb tudású tvm lehetne, én is elgondolkodnék.
-
daneel_hu
addikt
Nekem 55E6V-m volt, utána lett 65E8.
A 65E8-asban 7100 üzemóra van.
Az E6V és az E8 között ég és föld a különbség fényerőben, képátlóban és interpolációban is. Igaz, az E6V-ben volt 3d, bár engem nem győzőtt meg.Viszont ha 120 ezret kell ráfizetni a 65GX-re - ezt nem tudom miképpen csinálod -, akkor szerintem válts. EZ most akkor új vagy használt GX?
-
F-ECT$
titán
válasz
wallace 234
üzenetére
Írja hogy a gx jobb egy picit. Ezek nem filléres cuccok és 4-5 évesen már van rá esély hogy elromlanak. Én tuti cserélném.
-
Heng®
tag
Sziasztok!
Előre bocsátom, hogy tudom 1st world problem a kérdésem, de sokat segítene a véleményetek.
Van egy 2017-es LG OLED 65E7V-m és a napokban kaptam egy 2020-as LG OLED 65GX-et. A mostani E7-el is meg vagyok elégedve, a GX-re kb 120k-t kellene ráfizetnem és nem tudom eldönteni, hogy megéri-e. Miután kipróbáltam a GX-et képminőségben nem látok szignifikáns különbséget (az esetek 90%-ban netflix megy rajta, 10% 4k filmek mkv-ban a NAS-ról), a beépített hangszórókat egyik esetben sem használom (Yamaha soundbar-t használok helyette). Amit látok mint előny a GX oldalán 2cm-es vastagság illetve Freesync/Gsync, de előbbit az elhelyezés miatt nem tudom kihasználni másikat pedig azért mert minimálisan játszunk a TV-n akkor sem olyan konzollal ami támogatja. Az E7-et az elmúlt 3 évben napi kb 4 órát használtuk bár azt nem tudom meg ítélni ez sok-e egy OLED TV-nek
Szóval a kérdés adott megéri a +120k-t a GX? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Épp most beszéltem a lányommal, 2 órája elvitte a szervizes a GX tevéjüket. ami a CX falas változata. Még én vettem nekik a nyáron 1.2 millióért ajándékba. Elrohantak az MM-be a csereutalvánnyal, hátha van valami tv, de ugyanolyat nem akartak elhozni és Qled-et sem.
Ezért ajándékkártyában visszakapták az összeget, de csak 3db kártyával tudták megoldani délelőtt. Egy 500 ezres, egy 385 ezres és egy 315 ezres kártyával, mert egy összegben kell lennie a kasszában 1.2 milliónak kp-ben, mondjuk ezt a részét nem értem, de mindegy. Plusz kp-ban azonnal visszaadták a külön vett platina garanciát. Az talán 150 ezer volt, ha jól emlékszem...(nem biztos)
És annyi forgalom még nem volt, nem tudom, mint írtam, én ezt a részét nem értem, de a lényeg, ha pl online vásárolnak, akkor egymás után kell megadni a kártyán lévő (lekaparható) pink kódot és úgy csökken az ár. Ha minden igaz HZ2000-et fognak rendelni és így lesz 14 nap elállásuk is.
A kártya 5 évig érvényes!Na ezért más, mint a többi bolt az MM. Ebben fejet hajtok előttük.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Impulsivex
üzenetére
Ez a lányomék GX-e, de az enyém is ilyen moslék volt, sőt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha ez így lenne, akkor nem írnék ilyet.
De nyugodtan verd szét a fejed.
A CX-re ez nem jellemző, hogy megjavul, a legdrágább láda pezsgőbe fogadok, ha megtartja, bő 1 hónap után rosszabb lesz a VB (is). Ugyanez volt a lányom GX- tévéjével. A második panelt cserélték már nála és állítólag az még rosszabb. De azt nem a lányom intézte, hanem a párja, aki látja ezeket a hibákat.
A tkm ki van, de tényleg, miért kell neked ezt egyáltalán megkérdőjelezni?
Ez a topik azért van, hogy leírjuk a tapasztalatokat és még egyszer, ez nem arról szól, hogy nem lehet a gyártót ( LG) kritizálni, itt most egy típus van szóráson, ahol egyre több a hiba és az a CX, vagy te ezeket nem látod, csak az én hozzászólásom?Vagy úgy érzed, hogy ezzel degradálom a te tévédet is?
Akkor bajok vannak.
Én soha nem fogok benyalni egy gyártónak sem, azért, mert azt a típust birtoklom, legyen az bármilyen hardver, telefon etc...ha van hibája, márpedig van, azt le fogom írni.
Egyet tehetsz, átgörgeted a hszt... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Régebben is írtam, hogy amikor a lányomnak vettem a 65 GX-et, ami ugyanaz, mint a CX, az egymás mellett lévő sony ag8 (nem ag9) mellett az LG ugyanannál a 4K HDR tartalomnál úgy nézett ki, mint ha FHD, de legjobb esetben is max 1440 lenne a felbontása. A színek is fakóbbak voltak.
Az eladóra meg többször rákérdeztem, aki olyan vehemenciával éltette az LG-t és ugyanilyennel, szó szerint szarozta a sony-t, hogy akkor miért van ez a különbség? De csak terelt.
A történet ismerős, a sony-t visszavittük, mert ezen a droid rendszer egy okádé, használhatatlan szemét, lett helyette 65 GX. A sony nem tudom mit csinál (még) a panelekkel, de valamit kurvára tudnak. Remélem az új típussal a droid - bár az ag9-en is jó volt már- folyékonyan fog futni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
gertitorpe
üzenetére
Már a 2020-as GX-ben is van ventilátor, ha jól emlékszem.
Nem biztos.
20%-al nagyobb fényerőhöz, 1200-1300nit csúcs, lehet nem lesz elég csak egy hőelvezető lap.
Főleg falra szerelve leginkább csak felfelé tud távozni a készülékből a meleg levegő.
Meglesz télre az elektromos radiátor aka plazma 2, 1-et fizet 2-t kap akció.
Lehet emiatt lesz drágább... -
gertitorpe
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hangosabb talán nem, mert ha jól értem ezek passzív hűtések. Tippre: bedobnak egy alumíniumlapot a panel mögé és kész

Az LG megoldásával kapcsolatban az lesz az érdekes hogy a GX teljesen felfekszik a falra, nem igazán hagyva helyet hogy járjon a levegő. Nem vagyok fizikus, de a szellőzés hiánya általában hátrányos a hőelvezetéskor. -
P4ND4
csendes tag
Nos nagyon köszönöm a tanácsaitokat.
Az előző hozzászólásom idején vagyis tegnap este más árak voltak a MMban, mint éjfél után. Ez okozhatott egy csavart már a kérdésemben is.
Például az lg gx55re rádobtak 150et, igaz árváltozás elötti szinten esett rá a választásom.
A MMban nem voltak érdekeltek, hogy tegnapi áron adják az árút, így visszakértem a levásárolandó összeget - kevés szájhuzgálás után, de csak érezték hogy itt nincs mit tenni, visszaadták a pénzt, ezért még a pultjuknál álva megrendeltem az emagról 185ezerrel olcsobban. Áhh nem is értem a kereskedelmet.
Szóval hálás köszönetem a tisztelt, segítőkész társaságnak, hogy könyítettek a döntésemen. Mondhatnám hogy írok beszámolót, de nincs ezen semmi látnivaló
-
Segal
veterán
Szerintem is LG. Egyrészt amit már említettek a hdmi 2.1 végett, másrészt ha nvidia vga van a gépedben akkor a G-sync végett is.
Falra leginkább a G széria ajánlott, de az drágább a C-nél és semmivel sem tud többet csak esztétikusabban néz ki a falon.
Ha 55+ van a kívánságlistádon akkor a 48-as OLED-et is kukázd nyugodtan. Semmi baj nincs vele (nekem konkrétan ilyen van) de az 55-ös olcsóbb és ugye nagyobb is.
Tehát le tudjuk szűkíteni a kört a cx55 vagy gx55-re. (65 nagyon nagy felár lenne)
Nézzél oldalról képeket vagy videót a neten a 2 tv-ről és gondold végig hogy belefér e neked a kinézetbe a cx dizájn a falon. Ez lesz a döntő szempont. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
junior19
üzenetére
Sati-nak igaza és már többen írtuk...
A B és ebbe beletartozik az új X-is, ami egy újra csomagolt b9 kb, és a CX egymás mellett az a kategória, hogy az B-t azonnal kivágnám az ablakon, mert össze sem lehet hasonlítani a mozgásokat a CX-el. Mégis hányszor kell ezt leírni, hogy CX-GX-re a mozgás annyit javult, hogy szinte majdnem tökéletes? -
JohnnySmith
csendes tag
Sziasztok,
BX (55") modellt vettem, lehet volt már, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Van egy "titkos" menü a tv-ben "1113111" kóddal lehet feloldani a kép beállítások menüpont alatt.
Beállítottam én is a tv-met ez alapján.
[link]SECRET LG Oled Menu For BX, CX, GX, WX, And ZX 2020 Models!
A kérdésem csupán annyi hogy ezt alaphelyzetben azért nem tették bele, mert hosszútávon "károsíthatja" a tv-t, és igazából csak a boltban kiállított darabokon állítják be így?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ha egyébként rászánnád az összeget a 77-esre és nem 1.5 méterre ülsz, akkor érdemes lehet kivárni, amíg újra készleten lesz, mert azért méretben van különbség: +40% !! a területe a 65-öshöz képest. Az 55 és 65" között is kb. ekkora az ugrás.
A 65"-ért az 590 egy jó ár.
Igen, cx az árérték befutó, a 2020-as modelleknél a beltartalom (a hangot kivéve) megegyezik a CX és GX között.A konzolokkal még vannak kezdeti röccenések, de akapvetően ez nem csak a TV-n múlik, hanem pl. a PS is sunyít a VRR-va, de ezek valószínűleg ki lesznek vasalva (és minden TV-vel így van, ilyen ez az első generáció manapság).
Ha megteheted használj bluray-t vagy remux-okat, mert a netflix bitrátája BORZALMAS és egy ilyen TV-n -akit ez érdekel- már nagyon fontos a forrás minősége, mert kihozza a készülék. Hasonlat: most készülsz egy zsír új Audi A8-at venni és azt tervezed, hogy az Auchan kúton 85-ös ""benzinnel"" tankolod. Természetesen lesz aki erre azt mondja, hogy azzal is ugyanúgy elmegy...ők vegyenek használt Fordot
Mozgás megjelenítés: na ez egy gyengepont. Alapból az OLED, mint technológia irtó gyors pixelválaszidővel rendelkezik, ami miatt a 24p standard film szaggatósnak érződik. Szoktuk itt magunkat azzal áltatni, hogy a készítő így álmodta meg stb. A valóság az, hogy ez egy ősi hagyaték/szokás és régen nem voltak 3-4-5ms response time-ú kijelzők. Lehet interpolálni, BFI-t használni, ami mesterségesen szúr be extra képeket a másodpercenkénti 24 mellé, de ez a legtöbb embernél leveri a biztosítékot, mert szappanoperás/mű/artifactol stb. Kategórián belül (OLED TV-k) az LG amúgy sem remekel, talán a Sony chipje a legjobb mozgásmegjelenítés terén, de az ő 2020-as lineupjukban nincs HDMI 2.1, csak az ideiben lesz.
-
Gergőke88
addikt
válasz
xerobyte
üzenetére
Köszi!
ha maradok a 65-s méretnél akkor lg cx széria? Gx esetén a design más, minden más azonos ugye?
590 lenne most a 65cx, nagyon többet nem szeretnek kiadni.
viszont fontos lenne a jó mozgás megjelenítés, és menjen rajta a ps5/series X konzol, no meg persze netflix... -
alaves
addikt
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Pl. szilárdtest-kondenzátor kiszáradás. Volt régebben (talán 8-10 éve) Philips TV széria is, amelyekben kiszáradt a kondi és alaplapot kellett cserélni 2 év után. De volt nekem 10 éve egy MSI alaplapom, 2 év után kiszáradt a kondi.
De ezer meghibásodás lehet, ki tudja egy C9 alaplapon mi van
Egyébként lehet, hogy az alaplapi alkatrészek is jobb minőségűek pl. egy GX-ben, mint a CX-ben... -
dend77
újonc
Sziasztok!
Egy UE40F6400-ről szeretnék váltani OLED-re egy világos nappaliba. Közvetlen napfény nem éri a TV-t, inkább a szemből történő tükröződés zavaró. Mennyire lenne csalódás a váltás?
Két versenyzőm van: LG GX3 v. Sony AG9..
Fényerő és tükröződés szempontjából melyik jobb döntés?
Panasonic kijelzőkről olvastam, hogy tükröződés szempontjából jobbak, de a HZ1500 ami nálam szóba jöhetne, számomra vállalhatatlanul drágább mint a két említett termék..
Köszönöm a válaszokat.
-
Brave_86
aktív tag
utóbbira ezt érdemes megnézni: [LG OLED 2020 BX CX GX WX ZX RX picture settings with tips]
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Traugutt
üzenetére
Nehogy bárki CX-et vegyen 1.8-ért

AZ MM-ben berendelik Neked 1 699 999 -ért, illetve itt van akkor már a GX 1.7-ért
https://euronics.hu/termekek/lg-oled77gx3la-4k-ultra-hd-oled-smart-tv/p/236370
Ha valaki eddig kihúzta, akkor most már várja meg, hogy 1.1M alatt legyen készleten, a többi dellát meg költse el egy normális hangrendszerre a szánalmas soundbarok helyett
-
Kr/\toS
senior tag
Írogatták az avforumon is. Az auto update-et már kikapcsoltam, de ez szánalom. A cx-nek is épphogy elég a fényereje, egy gxet már visszavittem mert annak még a cxnél is szarabb. Amit a panellel művelnek az méginkább... csak 60hzen ad korrekt rgb-t amúgy meg 120hz-en trükközik. A b8-ammal boldogabb voltam. :/
-
krx21
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
“hogy cx egy közép, míg gx egy felső kategória modell papírforma szerint”
Gyakorlatilag műszakilag ugyan az mind a kettő, kivéve a kialakítását. Ha megnézed a hátulját akkor látod, hogy a GX falra szerelve a legjobb, a falhoz tud lapulni, míg a CX nem... -
törölt tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Ugyanaz a képminőség , gx dizájnban más vékony képernyő magában van amit falrakell feltenni és fejegység bemenetek külön van.
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocs de nekem ez komikus. Attól még a C3 sokkal jibb 450 ezerért. A B3 meg minimálisan 400 ezerért.
(
)

"