-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
titanium_100 #109390 üzenetére
HD hang alatt a dts-hd és truehd atmosra gondolok
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #109374 üzenetére
Valamilyen eszközről küldj a hangrendszerre azonos hangfájlt hd és nem hd verzióban (pl. tru-hd atmos vs. ddp atmos), hogy hallod-e a különbséget. Ha nem, akkor bármelyik OLED TV belső lejátszója jó (Samsung-on nincs DTS). Ha hallod és szükséged is van rá, akkor külső lejátszó fog kelleni.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
titanium_100 #109374 üzenetére
A HD hangokat nem fogja kiküldeni a tv az a baj.
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #109238 üzenetére
h.266-ot semmiképpen nem fogsz lejátszani a mai eszközökön, csak a jövőben, amelyikben olyan chip lesz. Mkv-k esetén a régebbi filmek angol hangsávjai zömében DTS-ek (magyar nagyrészt ac3). Ha mindenképp a TV belső lejátszóján kell a DTS, akkor vagy átkódoltatod a médiaszerverrel, vagy elkészíted magadnak (mkv extrakt > audacity-vel DTS to AC3 > mkvtoolnix-el AC3-at berakni). DTS esetén külső lejátszó (akár a telekom smart box-ra telepített vimu player DLNA-n keresztül) is egy megoldás.
A gyakorlatban a DV-nek jelentősége nincs, kivéve néhány filmet, amely eredeti UHD blu-ray-ről pl. Panasonic DP-UB820-al lejátszva tényleg szebb képet ad, mint a HDR10(+).
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #109220 üzenetére
Processzorok tekintetében nincs jelentős különbség (kivéve a gyevi bírót, azaz Philips 9-es, Panasonic 2000/z95 és a mindekori Sony csúcs TV). Minden gyártónak más az elképzelése a képalkotásról, így másképpen állítják be a hardvert és az algoritmusokat. Pl. C4 kisfelbontású tartalmak simításánál jobb az S90D-nél, viszont cserébe több részlet marad az S90D, valamint tartalomtól függően kevesebb color banding látható az S90D-n.
A mozgásmegjelenítésben (beleértve a gyors mozgást is), valamint interpolációnál (kb. azonos mértékű az artifact) sincs észrevehető különbség.
Szerintem az MM-es kolléga nem azonos beállítással végezte az összehasonlítást. -
krx21
nagyúr
válasz
Magyarán azt állítják, hogy a Samunak rosszabb az interpolációja…
Érdekes. Van erről egy összehasonlító teszt valahol? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Szakbarbar.
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #109196 üzenetére
Súlyozott smart és technikai adat fontossági sorrend szerint:
- képminőség: 65S90D
- DV, DTS, legjobb garancia: 65C4. -
tutitibi
senior tag
válasz
mindenképp PANASONIC
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
S90D
-
Vismajor01
addikt
válasz
titanium_100 #109144 üzenetére
S95cn ha 4kba vagy 1440pbe rakom a youtube videót akkor szaggat
Ugyanitt ha a másik szobában lévő gépemről stramelek plexen 4k remux filmet azt simán viszi
Mi a fene? Mit lehet ilyenkor tenni? Kabellel nem próbáltam de mikor savszelesseget mertem akkor kábelen negyed annyi volt mint 5ghzn
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
titanium_100 #109144 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de szerintem jelenleg a piacon egy tv sem tudja h.266 codec-et
-
apszi
őstag
válasz
titanium_100 #85358 üzenetére
A DTS Neo az egy kétcsatornás jelből elállított virtuális térhangzás, mint a Prologic (jelen esetben a 2:5 a Samu saját megoldása tudomásom szerint), nem valódi többcsatornás (5.1, 7.1, stb.) hangsáv. A sima DTS-nek a tömörítése jobb mint a szimpla Dolby Digital-nak.
-
válasz
titanium_100 #85357 üzenetére
igen, ezért kellene olyan külső lejátszó ha veszel ami HDR 10+ támogatású, különben csak sima HDR-t kapsz a lejátszóval HDR10+ lejátszásnál.
-
titanium_100
tag
válasz
titanium_100 #85357 üzenetére
Asszem ez lenne nekem a tökéletes:
https://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/dune/real-vision-4k-plus-p952456404/
Amígy minden filmnel.ezt a kettő formatumot írja ki a tv, hogy lehet egyszerre dts és dolby is, mi.az a 2:5?
-
válasz
titanium_100 #85347 üzenetére
A TV a Dolby Visiont sem támogatja így olyan lejátszó kellene neked ami DTS és HDR 10+ támogatású. ÉN általában a Shieldet szoktam javasolni, de az HDR10+-t nem tud. Javaslom a topikját [link]
Ha nem akarsz USB-ről lejátszani így elsőre a Chromecast( 4K) tűnik nekem opciónak. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #85347 üzenetére
Mivel a tv nem támogatja a dtst így hiába töltesz le rá másik lejátszót az sem fogja.
Kérdés mik az igények, erre van külön topic. -
blakey
titán
válasz
titanium_100 #85342 üzenetére
De 720 es 1080-as filmeket szoktam lejátszani álltalában. Ráadásul a magyar szinkronost, aminek kicsit gagyi a hangsávja. Néha egy kis netflix megy még. - Ehhez elég a TV lejátszója, mindent megfelelő minőségben fog tovább küldeni. Ha minőségibb lejátszást szeretnél, akkor kelleni fog a külső lejátszó.
-
válasz
titanium_100 #85342 üzenetére
A DTS támogatás az nincs Samsungban ,de Dolby anyagok akár tömörítetlen hangsávok is átmennek az eARC támogatás miatt, a Denon 1700 erősítőd is eARC -os.
Helyedben beruháznék egy olcsó dedikált lejátszóra, mert az a TV azért megérdemelné hogy megkínáld néhány 4 K HDR filmmel hogy kihasználd a max tudását főleg ha hangban is cél a teljes támogatás.
ha nem ebben az esetben is a netflix és ezek tökéletesen menni fognak. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #85337 üzenetére
El leszel a beépített lejátszóval is, ha nem kell a kadenciahelyes lejátszás.
-
lala666
őstag
válasz
Én sem használok hozzá, plex telepítve rá laptopra is onnan megosztva.
-
pkaresz
őstag
válasz
Szia!
Én NAS rol nézek néha filmet, eddig kettőt, hármat majdnem. Interstelar, 65. S képeket. Ezeket gond nélkül vitte.
Striminget mindent, van jó pár, nincs gond vele.
Mi meg vagyunk elégedve vele. Jó tv.
De szerintem már nem nagyon lehet mellenyulni manapság ebben a kategóriában. Sz v sz.
Ismert gyártótól, de majd az szakavatottabbak megmondják. 😉 -
Zsömica
aktív tag
válasz
titanium_100 #78786 üzenetére
Majd számolj be légyszives - én is kíváncsi vagyok, nekem az LG 5Gh-es wifin kissé lassacskán építi fel a struktúrát - Nashoz csatlakozás azonnal ment, ezt az előző Samumnál nem tapasztaltam..! Viszont akadásmentesen visz minden 4k-s formátumot..! Kábelesen nem is próbálkoztam - ez a 100as Lan a világba megőrjít mindíg egy közel 1millás tvnél pl..! Ettől jobban már csak a mosógépünk 3MB memóriája állította belém a kést..!
Hangzásban semmilyen csodát ne várj, kelleni fog vagy egy soundbar vagy házimozi ha jó hangot szeretnél.., ezek a vékony szerkezetek már fizikailag sem képesek jó hangot kitolni magukból..!
A kép viszont kárpótol mindenért..! -
umek
tag
válasz
titanium_100 #78786 üzenetére
Én jellemzően 4K HDR tartalmakat nézek WD MyCloud EX2 Ultráról, plexen keresztül. Ezekkel meg sem reccsen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #78749 üzenetére
Szerintem media lejátszó minden tvhez szükséges, ha a legjobb minőséget szeretnéd.
-
Matt89
junior tag
válasz
titanium_100 #78736 üzenetére
Ha mkv file-ok médialejátszó nélkül, akkor Sony.
Ha ezt a tényezőt kivesszük, akkor ár/érték arányban jobb az LG. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #78736 üzenetére
Könnyű a válasz.
Ha fontos a dolby vision akkor LG C2, ha nem akkor Samsung S95B -
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #73846 üzenetére
Középső állványon van a készülék, nem két lábon.
-
anrab
addikt
válasz
titanium_100 #73821 üzenetére
Ezek szerint 13 éve nem menő ambiligt-os tv-ket vásárolok amik nem rendes tv-k.
-
madkiller
őstag
válasz
titanium_100 #73821 üzenetére
Mondom úgyhogy még nem volt philipsem, de az ambilightal simán a nappali dísze lehet.
-
tobias88888
őstag
válasz
titanium_100 #73814 üzenetére
Philips 65OLED806 is ott lehet a top 4-ben, főleg hogy ahogy olvasom alzán valaki 480ert hozzajutott nemrég. (ha inkább a 450 és nem a 700 a cél)
-
Héliosz
tag
válasz
titanium_100 #73814 üzenetére
Hogy melyik a legjobb, azt nem tudom, de hogy ez az egyik legjobb, az fix: [link]
-
Blaise
veterán
válasz
titanium_100 #73706 üzenetére
Én emiatt rendeltem most 65 C1-et, 570ezer HUF volt, a 65C2 950ezer HUF...no comment, biztosan jobb, de 40% felárat nem ér meg, ráadásul nem valószínű, hogy a közeljövőben konszolidálódnának az árak.
-
FuRiONight
addikt
válasz
Szerintem akkora felárat nem ér meg. 20%-al fényesebb és újabb képfeldolgozó rendszer, viszont hangzás terén visszalépés!
-
koxminator
senior tag
válasz
itt egy videó
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #73685 üzenetére
Elvileg igen. Voltak tesztelők, akik valami 100 nittel többet mértek a 806 esetében, de ilyen info hivatalos leírásokban nincs.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #73662 üzenetére
Pana JZ1500 és felette, alatta szerintem nem érdemes nézelődni, esetleg JZ980, de attól a C1 jobb.
JZ1500 már valamivel a C1 felett van. -
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #73662 üzenetére
2019-es Pana GZ950-ről tudok nyilatkozni. Kiváló készülék. Azonban a 2020-as A8 és a 2021-es A80J is jobban tetszik nekem (mindkettőt kicsit állítgatni kellett a jó képhez, a Panát szinte semmit). Ami az emlitett Philips 706/806 típusokkal árban viszonylagos közelségben lenne, az a HZ980, ami nagyon belépő Pana, nem lenne értelme azt választani, az 1500-as modell meg már megint ugrik árban.
A Pana (Pio kiszállása után) mindig is a legdrágábban adta a plazmáit is, az OLED-eknél sincs ez másképpen. Szűk réteg fizeti meg ezt. Persze ettől még szuper készülékek, de hogyan ajánlgassuk, ha 65-ös Philips készüléket kapsz tizesekkel 500ezer alatt?MM akció: Sony 55A8 345ezer
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #73658 üzenetére
Nem közelíti meg egy oled fekete szintjét még távolról sem, csak akkor ha ki van kapcsolva a panel, de amint van rajta bármiféle taralom a feketén kívül akkor már drasztikusan megemelkedik a feketeszint.
Sonynál ma már csak a nevet fizeted meg, konkrét példa, hogy egy A90J semmivel sem nyújt többet mint egy LG C1, sőt......
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #73658 üzenetére
A márkanevet kell megfizetni? Röviden: Igen. Vagy inkább részben.
A korábbi években a TP Vision/Philips nagyon szépen beleállt az OLED tévékbe és prémium kivitelű készülékeket tett le az asztalra, (folyamatosan rémes, nyolcvanasévek szökevény, hátborzongató gombkiosztású távirányítókkal - távokban a nagy többség szerint az LG a legjobb). Viszont a közvélekedés, tesztek alapján a Panasonic és a Sony algoritmusai azért pl. televízió nézésre jobb felkonvertálást illetve a Sony esetében a legjobban finomhangolható mozgásmegjelenítést nyújtottak. (Most már van itthon 65A80J is, és az is kiváló fentiek tekintetében).
A 2021-es év volt az első, ahol a Philips tévék elfogadható nyitó és kitűnő kifutó európai árak mellett nagyon sokat adtak. (Nagyjából) teljes aktuális video- és audioformátum támogatást, gamereknek tetsző funkciókat out of the box vagy frissítéssel, elég jó saját 2.1-es hangrendszert és még tetejébe Ambilight világítást is. Szerintem fantasztikus ár/teljesítmény arányú lett az 55/65" átlóval érkező 706 és 806. 2021-ben már ezekben is benne van a Philips szép számmal kínált beégés-védő megoldásain túl a statikus elemek (logók, HUD-ok, stb.) beállíthatóan agresszív halványítása.
Ha valaki nem ragaszkodik az LG-hez, mint "gamer"-tévéhez, akkor szerintem a legjobb ár-érték arány biztos tudatában vehet 2021-es szériás Philips OLED-et most kifutó áron.
Panasonic és Sony OLED-ből 2020-21-ben inkább a márka fanatikusok, illetve a "mindig-a-legjobbat" keresők vásároltak. A több százezres árkülönbözet azonos méretek esetében aligha igazolható arányosan jobb képminőséggel. (2023-tól ez akár változhat is, amennyiben az infláció nem eszi meg a 2022-es olcsóbb 7-es szériás Sony OLED-ek kifutási áresését). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #73648 üzenetére
Én biztosan nem választanám oled helyett. Brutális blooming, töredéke a kontrasztja és a fekete szintje mint egy olednek. Előnye a 8k és a nagy fényerő.
-
válasz
titanium_100 #73652 üzenetére
-
válasz
titanium_100 #73650 üzenetére
Nekem is volt 3 hónapig QN90A,de nem akartalak lelombozni,de akkor leirom, így 1 hónap Oled használat utan,SOHA többé LCD és Samsung legalábbis tévében, a Fold3-at imádom 😉
-
válasz
titanium_100 #73648 üzenetére
Senki sem fog keresztre feszíteni, de ha annyira jónak érzed és jó árban van szerinted, akkor miért nem veszed meg
Teljesen felesleges ez ide...plusz miért nem a Samu topikban teszed be ezt, ott talán többen tudnak érdemben nyilatkozni, mivel itt a legtöbb embernek oled van értelem szerűen
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #73605 üzenetére
A DTS-t már csak a Sony és a Philips támogatja.
Amelyik TV nem támogatja a DTS-t, annál a belső lejátszó csak a többi hangsávot játssza le, magyar DTS hangsáv elvétve van. -
ricsip
addikt
válasz
amúgy ha nem támogatja a tv és el akarom indítani akkor mi van? nem lesz hang?
Pontosan. Pl. LG kiírja h. ismeretlen hangformátum, és kihagyja.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Igen a JZ1500 sokkal jobb.
-
anrab
addikt
válasz
titanium_100 #73553 üzenetére
Én a philips 65/805-re ráraktam egy 500GB-os ssd-t. Azt lett a belső tár.
Telepítettem a BitTorrentet és a Just playerrel játszom le.
Azt írják a guruk hogy a külső lejátszó valamivel jobb képet add.
Ha neked elég egy belépő atmost, akkor a kép is elég lesz. Főleg ha nincs mellette egy másik tv külső lejátszóval, ugyan azzal az anyaggal.
Nekem 60 fölött még a tv hangja is teljesen ok. -
válasz
Elméletileg némelyikre felrakhatsz ,de nem tudom hogy mindegyiken működik e ez.
A Philips nem Google Tv hanem Android TV még.
Philipsre biztos, arra felraktam Kodi-t szépen működik vele,de csak Dolby Vision anyagokhoz használom a Tv lejátszóját és Streamhez, amúgy inkább Shieldet hazsnálom.
A régebbi verzió( 2017) 30 ezer forint annyit nagyon megér. Dolby Vision-t nem tudja, amúgy mindenben király vas .Az új shield azt is tudja. Azt gondolom( saját vélemény) ha összeraksz Tv vel együtt 1 milláért házimozit ne a rendszer szívén, a lejátszón spórolj, mert ha az nem jó és nem megfelelően viszi rá egy félmilliós Tv re a képet vagy egy fél milliós házimozira a hangot akkor az egészsemmit nem ér. -
válasz
Én shieldet használok felraktam a VLC és nasrol szépen játszotta le a filmet felirat egyből mellé rakva
-
madkiller
őstag
válasz
titanium_100 #73513 üzenetére
Oled 4k, mert eleve 8k tartalom szinte nincs és gondolom ez is olyan, mint az fhd, hogy legjobban egy fhd tvn néz ki jól, tehát ha 8k tvn 4kt nézel az nem lesz olyan, mint 4k felbontasú kijelzőn a 4k tartalom.
-
válasz
titanium_100 #73513 üzenetére
Ha házimozi is -(tervben)- van és nem eARC képes az erősítőd akkor szerintem érdemes venned külső lejátszót. plusz függ a Tv típusától is.
Androidra sok lejátszót, akár Kodi-t is fel lehet pakolni. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
titanium_100 #72878 üzenetére
Egyértelműen a C1, minden téren jobb és a fényereje is nagyobb.
-
renziNNN
tag
válasz
titanium_100 #72878 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy az LG emagon most egy 100assal olcsóbb.
-
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #72732 üzenetére
A83J-ben van: 'Rich Color Enhancer', beépített mikrofon
Az 'encsantolt' színeknek és a beépített mikrofon-nak nem látom a jelentőségét, biztos van akinek számít. -
alaves
addikt
válasz
titanium_100 #72730 üzenetére
A80J/A83J
-
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #72252 üzenetére
AG8 2019-es modell, inkább az A8(H) (2020)/A8P (2021) modellt válaszd!
-
Celtis
veterán
válasz
titanium_100 #72219 üzenetére
Részemről samsungot soha többet.
Itt van egy A1 C1 összehasonlító videó A következtetés, hogy a C1 jobban megéri kis árkülönbség esetén.
-
Zsombors97
tag
válasz
titanium_100 #72242 üzenetére
Az 11-nél fekete a hátlap, a 12-nél pedig fehér, de ebből konkrétan szerintem sosem látszik semmi. A TV-t úgyse hátulról nézzük. Azt hiszem még talán annyi, hogy a TV talpának is más a színe, a fehérnek talán valami ezüstös a feketének pedig fekete, de erre nem mernék mérget venni. Lényegi különbség viszont semmi.
-
kovsol
titán
válasz
A színe.
C11 fekete a hátlapja, C12 fehér a hátlapja.
Igazából nem látszik normál esetben ez soha. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elvileg mas a hátlap színe.
-
Kobe
veterán
válasz
titanium_100 #72238 üzenetére
Szolgaltatoknal, telekom, vodafone meg ennel is olcsobb a 65 C1
En szemely szerint az LG t vennem, csiriviri lightra nekem speciel nincs szuksegem / ha kell utolag is intezheto, ellenben hivatalos Gsync plecsnit mar nehezebb utolag varazsolni ra (az LGnek mrg van) -
salapp
addikt
válasz
titanium_100 #72221 üzenetére
Ha jól akarsz választani, az első dolog legyen, amit kiversz a fejetdből, az a "de hát mindegyikben LG panel van, akkor tökmindegy, melyiket veszem" itt, a topikban is többek által erőltetett téves narratívája.
Sokféle analógiát lehetne hozni, de például akkor tökmindegy lenne, melyik kétutas monitor hangsugárzót veszed, ha azonos a benne használt magas és mélyközép hangszóró? A hangváltók, a belső kábelezés, a doboz anyaga, mérete és kialakítása, a zárt vagy nyitott jellege, a csillapítás, stb-stb. akkor nem számít? -
hakos1987
őstag
válasz
titanium_100 #72221 üzenetére
Panasonic, sony, philips... A panelt az LG adja, de az elektronikát, képfeldolgozót már nem. Márpedig ennek eredményeképp azonos árkategóriájú TV-k között is szembetűnő különdbségek vannak. Az említett philipsnek szebb képe, magasabb fényereje van, 120Hz, 2.1 HDMI, jobb a képjavítása SD tartalmakról és nem utolsó sorban ott az Ambilight. Kategóriákkal jobb TV az LG A és a B szériánál is.
-
hakos1987
őstag
válasz
titanium_100 #72219 üzenetére
Tudom, hogy kicsit messzebb van árban, de gondold meg: Philips 65 oled806 550e Ft és messze jobb ezeknél. Már ha ragaszkodsz a 65" mérethez.
-
Celtis
veterán
válasz
titanium_100 #72215 üzenetére
60hz-es és kicsivel gyengébb a maximális fényereje. Egyébként általános használatra jó. Nekem is van, nem bántam meg.
A távirányítóját mégis mire akarnád lecserélni? samsungra biztos nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest