-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
aram01 #82514 üzenetére
Android TV-n alternatív áruházként az Aptoide TV-t szoktam telepíteni, onnan is telepítheted, ha fent van.
-
blakey
titán
válasz
aram01 #82293 üzenetére
A LAN (Local Area Network) része a Wifi is. A vezetékes kapcsolat mindig stabilabb, teljesen mindegy, hogy milyen évszámot írunk. Egyébként, ha eszerint gondolkodunk, akkor már régóta minimum gigabites vezetékes kapcsolatnak kéne lennie a TV-kben és a routerek minimum 2,5G ethernet csatlakozóval kéne, hogy rendelkezzenek, de nem így van.
-
truefx
aktív tag
válasz
aram01 #82220 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, praktikum szempontjából a JBL 800 v JBL 1000 lenne a befutó, de azért egy Sony OLED-hez már Sony hang is dukálna... A Sony HT-A5000-et néztem ki, de hogy ugyanannyit tudjon, mint pl a JBL 800, tehát ha subwooferrel, és akksis szatellit sugárzóval veszem meg, akkor nagyjából kétszer annyit kell kifizetni.
-
bnorci71
addikt
válasz
aram01 #82240 üzenetére
persze egy Soundbarhoz képest igen.
A Yamaha Soundbar is jobban szólt, de felesleges volt nálam a Tv beszédhangját normálisan érthetően hozza az RTL reklám dörrenéséhez meg felesleges volt.Valahogy úgy lehetne mondani ha bérházban/társasházban laksz a soundbart úgy se nagyon tudod kihasználni akkor felesleges mellé ha családiházban és szólhat ahogy tetszik akkor meg ízlés/pénztárca kérdése, hogy Sb vagy 5.1/7.1 stb nagy mozi
-
válasz
aram01 #82217 üzenetére
sajnos nehezen tudom megítélni mert házimozizok és nem használom a Tv hangszóróit Más az értékítéletem ( Számomra "jó "nem igen van Tv ben) de általánosan az a vélemény hogy a TV-k között jó hangja van, beépített kis mélysugárzóval. Nekem 706 van nem igen változtattak rajt az újban sem, ahogy néztem. Ezt igazából majd te tudod megítélni magadnak. szerintem.
-
válasz
aram01 #82213 üzenetére
Én elfogult vagyok a Philipssel kapcsolatban mert nekem is az van.
Szerintem a képben észrevehető különbséget nem igen fogsz látni. Rosszabb minőségű anyagnál a Philipsnél a poszterezés jobban előjöhet, cserébe a képfeljavítása és mozgásmegjelenítése első osztályú. A panel általánosan jobb minőségű amit a Philips kap, de itt is előfordulhat rózsaszínesedés, de kisebb eséllyel.
LG-n 4 darab HDMI 2.1 van itt csak kettő, cserébe van DTS, HDR 10+ és Dolby vision támogatás. Imax is és még sorolhatnám teljes körüen támogat szinte mindent.
na és a plusz az ambilight.
Szerintem gyönyörű képe van, látványos az Android és nagyon gyors. Én maradok a márkánál legközelebb is, mert bizonyított. -
daneel_hu
addikt
válasz
aram01 #22882 üzenetére
"Ez milyen szinten van a kategóriájában?"
G-t nem nagyon kapsz idehaza, de szerintem EU-ban sem nagyon.
W a legjobb szerintem, de ott külön van a soundbar+a tv elektronikája, maga a panel csak(!) falra szerelhető.
Mondjuk nekem kéne, de E-hez képest túl drága. A panel ott is üvegre van pakolva.
Így következnek a szintek sorrendben: B, C, E, G és W. De mint írtam, G nem nagyon kapható. (amúgy az ocsmány is kinézetre)
-
daneel_hu
addikt
válasz
aram01 #22862 üzenetére
Másfél hónapja van meg, egy 55"e6v cseréje volt.
Ahhoz képest jobb a mozgásmegjelenítés, jobb a fényerő, jobb a hdr, van bfi… de nincs 3d. (egyelőre nem hiányzik)
Lassan vége a bejáratási időszaknak, eddig nem nagyon hajtottam.
Nálunk főleg filmek, sorozatok, és kevesebb tévézés van. Néha zene.
Konzol semmi.Van otthon upc-kábeltévé de megmondom őszintén nem sokat nézem mert egyre szarabbak a műsorok.
A komolyabb tenisztornákat nézem, esetleg snooker. Ezekre kiváló, mint ahogy a sportok többségére is, mivel ezek főleg 50-60 fps-el mennek.
De ha arra vagy kíváncsi az RTL-Klub is tökéletes rajta, csak nem nézem.HDR brutális, főleg technicolor profillal.
BFI nagyon jó akár HDR, akár SDR-ben de mindenképp 24p-s anyag kell hozzá, 25-ön vibrál.Hangja is nagyon jó tévéhez képest (már amennyiben nem kötsz rá mást), egy lebutított soundbarnak megfelelő hanggal bír.
Szilveszterkor hallottam egy samu bart egy lcd-re kötve... annál az e8-nak gazdagabb a hangszíne.
A mély kicsit lehetne erősebb. (e6v-nek jobb volt)WiFi jó, de ebben Strezitől kérj tanácsot vagy akinek 5G(?)-s wifije van.
Ha filmet hálózatról akarsz játszani, esetleg wifivel akkor komoly cucc kell mellé a HDR miatt.Az egész cucc egy üveglapon csücsül, de gondolom már láttad élőben.
500k-ért nem kicsit jó vétel.
Szerintem csak a W8 jobb készülék a 2018-asok közül vagy a 77-es c8.Qled?
Gyengébb a képminősége az oled-nél, főleg sötétben.Topik összefoglalót fent olvasd el. Hasznos. Van benne minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged