Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz renatto #29537 üzenetére
Kicsit kisebb input lag, homogénebb kép, ennyi az E8-hoz képest.
Véleményem szerint a burn-in risk: E9 legalább 1.3 ha az E6-é 1. (pixelstruktúra változás, logó védelem).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Pro Koryak
addikt
válasz renatto #29509 üzenetére
"Mondjuk a Panasonic-nak erre sem volt pénze vagy annak ellenére sem nyert semmit"
Ahol hozzáértő emberek tesztelik mindig nyert a Pana, érdekes
Nekik nem kell lefizetni senkit, hogy elismerjék.Más:
tessék a Filipsz csúcs oledet mászaréhugyéagggyák, oszt így sem kell senkinek.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29207 üzenetére
Ha netes a rendelés akkor szerintem az átvevő pontra szállítatják a készüléket (lehet ez MM is), akkor is ha csak másutt vagy a központi raktárukban van valahol.
Rugalmas cég nekem eddig mindent megoldottak bár az a szerencsém, hogy a legközelebbi áruházuk a budaörsi MM, az pedig tényleg elég nagy.
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29200 üzenetére
Neeeem... ott van jobboldalt az áruházi elérhetőség menüpont.
Ráklikkelsz majd kij9n egy térkép, hogy hol van MM-áruház.
Föléviszed az egeret és megmondja átvehető-e vagy sem.Megrendelni meg tudod bárhol és ilyenkor a netes rendelési ár számít.
Tehát ha át kell hozatniuk máshonnan, gondolom megteszik.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29082 üzenetére
"Nyílván, de ha úgyis a panel a grízes, akkor nem mind1, hogy egy 500 ezres tévében kell cserélni vagy egy 2 millásban? Mondjuk 300k a panel, amit ha úgy gyárt le hogy az elektronikai csatlakozás passzolhat a B sorozathoz is, aminél rámegy a hátlapra és mondjuk passzol a W-hez is ahol a soundbarban van ez. Akkor ha a panel megfő, úgyis csak a panelt cserélik ki, sem az elektronikát, sem a soundbart, akkor szinte mind1, hogy a 300k-s panel egy 500k-s tévébe vagy egy 2 millásba kerül. Leszámítva hogy az utóbbiba az üveglapot is cserélni kell legfeljebb, ami miatt nem lesz többszöröse az ár. Innentől hótra' felesleges lenne szűrni, csak Jó-NemJó és meget a polcra. Pixelhibás úgysem lehet, tinting, banding, beégés meg bármikor játszik."
A W-széria panelcseréje lehet fajlagosan a legolcsóbb (a W nem üveglapos!), ha azt vesszük, hogy a panel mellett milyen kiegészítő alkatrészeknek kell lenniük a lezárt szervízcsomagban. A B és C esetében nem tudom minek kell még lennie, gondolom a teljes műanyag keret + hátfal bennevan a csomagban.
2 millió eladott készülék esetén 60% LG, tehát 1,2 millió legyártott panel kell. 55, 65 és 77-es méretben. Kérdés mennyi ebből az E, legyen 5% = 60 000 db globálisan. (55 és 65 colos)
Fogalmam sincs mennyi lehet az üveglap és a bar plusz költsége, de ha csak 50 000 ft-tal számolsz panelenként és a tulajok 10%-a 1x(!) kicserélteti akkor az egy 300 milliós költség pluszban a gyártónak. Minden szám csak feltételezés, pusztán csak a matek kedvéért írtam le, hogy mekkora számok keletkeznek globális szinten amennyiben X panel nem annyiba kerül mint a másik hanem kicsit többe.
A 300 milliót értsd úgy, hogy ennyivel több a költség mintha C vagy B-szériára kérnék ugyanezeket a cseréket.Ahol nincs panel vagy valamilyen oknál fogva nem tudnak szerezni ott csere játszik, egy drágább készülék esetében jóval nagyobb a jóváírás összege.
Az sem igaz, hogy a 6x annyi kerülő W esetében nincs értelme a válogatásnak, pusztán a presztizs miatt van értelme, mert nem mindegy, hogy egy B-ben kell cserélni panelt vagy a flagship készülékben.
Aki 3-4 milliót kiadott egy 77-es W-re az nem fogja 3 alkalommal kicseréltetni a panelt a készülékben, a második alkalommal röhög egyet, és visszakéri a pénzt.Kár, hogy Joshi bannolva van, ha jól rémlik a VW-konszernél melózik, jó lenne tudni ott mi megy a Skodákba és mi megy az Audikba.
De mindenki azt hisz amit akar.
Nekünk tök más jellegű gyártásunk van, de kurvára van minőségi osztályozás, és nem csak megfelelt vagy nem megfelelt kategória. Lehet az LG-nél csak JÓ vagy SZAR kategória van, de akkor jó nagy hülyék ha így csinálják. -
veterán
válasz renatto #29078 üzenetére
Én csak a logika mentén gondolkodom.
Viszont replikázni egyesek csak úgy tudnak, hogy idézem:
"77-s panelt is adnak majd el, csak most válogatják. Hihi"
0 logikai alátámasztással nem tudok mit kezdeni. Én daneellal értek egyet, szerintem is rangsorolnak valahogy. Azt már leírtam, szerintem miért van így, nem ismétlem magam. -
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29078 üzenetére
Kell legyen valamiféle szűrés, mert az egész cucc lényege az oled-panel.
Szart eleve be sem tehetnek még B-szériába sem. De másik modellbe sem.
Azt nem tudjuk, milyen ez a minőségi ellenőrzés és milyen paramétereket mérnek.Mivel (gondolom) minden panelnak van egy gyártási sorozatszáma, a minőségi ellenőrzésnél megkapják a mért paramétereket.
Az a nem mindegy, hogy csak MEGFELELT és NEM MEGFELELT van, vagy ennél sokkal bonyolultabb a végső minősítés, teszemazt kapnak egy 0-10-es skálán egy számot. -
veterán
válasz renatto #29061 üzenetére
Nem tudni mi volt a háttérben, miért nem jött ki a FZ szériából 77-s. Ha linkkelsz nekem egy statisztikát, hogy az EZ1000 77 colos verziójából mennyivel kevesebb fogyott az LG hasonló tv-jéhez képest, akkor fejet hajtok és elhiszem, elismerem, hogy ami nem ment, nem erőltették.
-
-
veterán
válasz renatto #29046 üzenetére
Én oledről beszélek és az LG csak (pontosan nem tudom) talán 2 éve ad el panelt más gyártóknak?
Én csak belinkkeltem a tavalyi tesztet azért, hogy "bökdösselek", mert te is "szúrkálsz". Ráadásul arról az oldalról (Vincent amúgy a kedvencem, nagyban hozzájárult a Panákhoz a tesztjeivel), amiről te is linkkeltél. Ha nem teszel megjegyzéseket más gyártókra, én sem piszkállak.😉[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz renatto #29032 üzenetére
Tavaly ezt a tesztet a Panasonic FZ802 nyerte összességében:
linkAwards
======
Best Home Theatre TV: 1st Panasonic FZ802 (14.93 pts); 2nd Sony AF8 (14.27 pts)
Best Living Room TV: 1st Sony AF8 (15.82 pts); 2nd Panasonic FZ802 (15.69 pts)
Best Gaming TV: 1st Samsung Q9FN (4.23 pts); 2nd LG C8 (4.10 pts)
Best HDR TV: 1st LG C8 (4.15 pts); 2nd Panasonic FZ802 (4.13 pts)Best TV of 2018: 1st Panasonic FZ802 (32.59 pts); 2nd LG C8 (31.49 pts)
-
-
Sz.Miki
őstag
válasz renatto #28958 üzenetére
Még nem tudom, hogy fog zajlani ez az egész, gondolom az LG ad egy szakvéleményt és egy csere igazolást. Edigitálban vettem, ahogy nézem náluk az Oled kínálat jelenleg nagyon gyenge, főleg újracsomagolt termékeik vannak... Ilyen esetben visszaadják a vételárat?
Hát igen, végig mondhatni farkasfogas a jobb oldali kával mentén. Vannak teljesen halott és van egy csomó gyengébben világító, mondhatni félhalott pixelek.. A szervizes srác is pislogott. Amúgy teljesen bontatlan vadi új panel volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz renatto #28907 üzenetére
Nézd...ha nem B7v lett volna az első oled készülékem, lehet nekem is panám lenne, mivel egy árban volt akkor az lg-vel (65") és bizony plazma fronton nekem nagyon bejöttek....akkor lg és samu plazmára rá sem néztem, annyira szörnyűek voltak....
Itt az irányíthatóság és a belső lejátszó döntött az lg javára, de elhiszem, ha sokan mondják, hogy a panának jobb a képe, én speciel az oled vonal miatt nem teszteltem annyira élesen, mert nekem maga a technológia miatti képminőség annyira tetszik, hogy ott és akkor nem érdekelt...
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #28848 üzenetére
Nem is kell valódi legyen.
Szerintem a pontosság a megfelelő szó - ezt csak kalibrálással lehet meghúzni.
Vagy vakon követsz egy jó beállítás-sorozatot és akkor valószínűleg megközelíted a kalibrált állapotot. (pl RTINGS cikkek alapján)Mostanában már a mozgóképek esetén is gyakran használnak kopottas, vintage stílust filterezésnél.
Vagy azért, hogy sötétebbnek vagy egyszerűen ócskábbnak tűnjön a feeling. -
so_ha
senior tag
-
alaves
addikt
válasz renatto #28765 üzenetére
Biztos baromi jó TV lehet, de a nit növelés és a HDMI 2.1 helyett az OLED tipikus hibákat kellene már kiküszöbölni. Ha ez is tintinges akkor a B9 is jó, mindegy.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #28720 üzenetére
A Meleg 1, az, amit a Technicolor talált ki, hogy szemre passzol a projektorukhoz (azt hiszem valami Xenon lámpás cucc), a Meleg 2 pedig, amit a máig legszélesebb körben használt CIE1936 dob ki D65 fehérnek.
(Azért más, mert nem modellezi tökéletesen az emberi érzékelést a CIE1936 és mióta ennyire széles skálán mozognak a kijelzőtechnikák, már szabad szemmel is látszik, hogy más-más kijelzőkön nem néz ki egyformának a fehér.)
Ezért a Meleg 1 újabban a Techni módok alapértelmezése, de az ISF/Prof módban is ugyan az a Meleg 1, mint a Techni-ben a Meleg 1, ezek a Színház-al rokon módok csak egymás klónjai, más alaphelyzetben hagyott csúszkákkal.Én személy szerint nem vagyok híve, hogy tologassuk a fehéret, illetve ezt is lehet sokféleképp kezelni. Szerintem ha már piszkálod, akkor inkább az egész 3D színteret lehet érdemesebb hozzátorzítani, nem csak a fehéret eltolni magában (egyébként ez is megoldható 3DLUT-al, akár az LG-k belső LUT-jaival is, van olyan szoftver, ami tud ilyen számításokat). De ha csak egy kijelzőt nézel egyszerre, akkor szerintem jobb megmaradni a CIE1936-nél, akkor minden kijelző csak a maga módján tér el kicsit perceptuálisan, ami még nem is nagyon észlelhető, de főleg nem zavaró addig, amíg nincs mellett másik. Akkor érdemes ezen gondolkozni, ha mindenképp egymás mellett vannak különböző kijelzők és zavaró, ha ránézésre picit más a fehér. Az "igazi megoldás" a CIE1936 leváltása lehetne, de egyelőre még minden ebben van definiálva, minden más csak egyéni döntés, hogy kinek mi tetszik szubjektíven jobban.
#28722 - Szerintem csak más nyelvi beállításokon vagytok. A lista vége a Techni és a két ISF, illetve 2018 előtti modelleken csak a frissebb firmware-ekkel van Techni (2017 vége felé jött be, megjelenéskor nem volt a 2017-es modelleken se).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
powerup2
addikt
válasz renatto #28720 üzenetére
nem tudom kiválasztani IFS Expert (Dark Room) üzemmódot nincs ilyen a listába
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BenFe
tag
válasz renatto #28701 üzenetére
Mert rájöttek, hogy olyan gyenge soc-okat tesznek bele, majdnem használhatatlan, meg nem kicsit bug-os
De ha ők is tudnak valami értelmes szoftver-t készíteni, ami az elmúlt 15 évben nem igazán sikerült nekik, akkor talán valóban jó lesz. ( Philips-nél dolgoztam, nem hasra ütésre írom)
-
Partz
senior tag
válasz renatto #28690 üzenetére
Nálunk csak most jelent meg a GZ950 (700 ezer az 55"-os modell bevezető ára, Sony AG8-nak is ugyan ennyi volt), az 55C9 nálunk is magasabbról startolt. Év végén lesz egy egészséges árverseny oled-eket tekintve (GZ950, AG8, B/C9). Már nem feltétlen csak az LG jöhet számításba, akinek az ár az első.
*Kíváncsiságból beütöttem az árukeresőbe. Jelenleg az LG a legdrágább itthon, de közel azonos áron mozognak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz renatto #28659 üzenetére
Idővel mindenki beáll az összes HDR formátum támogatók sorába, kivéve az LG-t, mert ők Samsungos szabványt(HDR10+) biztosan nem fognak támogatni. A Samu még támogathatja a Dolby Visiont mert az független szabvány csak fizetős. A Sony vezére azt nyilatkozta a HDR10+ esetleges támogatására, hogy ők már támogatnak egy Dinamikus HDR formátumot (DV). Mindenesetre egyértelműen az a nyerő aki minden szabványt támogat.
Ha Philips kukázza az Androidot, az csak előnyt jelent nekik. Még a végén akár ajánlott OLED tévé is lehet a Philips.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz renatto #28631 üzenetére
DV-re azért van tartalom, Netflixen például.
Elvileg az iTunes-on, Amazonon, Vudun is, de ezeket meg én nem tudom kipróbálni. Plusz Blu-ray lemezeken. Tény, hogy nem nyom agyon a DV anyagok mennyisége, de azért vannak.(#28632) Pro Koryak: Szerintem ő a B8/C8-at se rakná be a nappaliba.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz renatto #28611 üzenetére
Szerintem nem a legolcsóbb az LG.
A B8 és C8 olcsóbb, de már a C8 sem feltétlenül. (más márkák oledjeihez képest)Nekem pl E8 van, 100 rugóval volt olcsóbb a 65-ös AF9-hez képest, viszont a vele egyenértékű Pana egy árban volt vele.
Aztán ott vannak a W, R, Z modellek, messze drágábbak bármilyen "nem-LG" oledhez képest.Mondjuk ott kéne indítani, hogy egyik oled sem olcsó.
Egy rommáakciózott 55-ös B8 mennyi most? 350e bruttó?
Az sem olcsó tévé ha már itt tartunk.
Olcsó 55 colos tévé árukereső szerint = 120e. Ez már olcsó. -
Varshi
aktív tag
válasz renatto #28505 üzenetére
Technicolor?
Nekem az valahogy nem jön be, annyira sárgás és sötét vele minden. Hozzátenném, még új a TV, és nem módoítottam egyik beállítást se komolyabban.
A "sima" adásoknál - legyen az lejátszóról vett anyag vagy HBO GO - leginkább a "HDR hatás" vagy a Szakértői/Sötét szoba szokott bejönni,
2160p UHD tartalomnál (ezt tegnap vettem csak észre, mert most először töltöttem le ilyet - meg is lepődtem, hogy más dolgok vannak a Kép listában) az Otthoni mozi meg a HDR valamelyik alváltozata volt a szemnek tetszetős: a HDR-es élesebb, "odabaszós" volt, míg a mozis beállítás a szemnek kellemesebb volt egy 2 órás filmnél.Nektek milyen beállítások jöttek be?
Kérlek, ne mondjátok, hogy mindenki fullra customizált setupot használ csak, és hogy noob vagyok. -
törölt tag
válasz renatto #28472 üzenetére
Én igazából tevékenységet indítok a Harmony-n. Ezekhez a különböző HDMI-bemeneteket hozzá tudom rendelni, de adott bemeneten a képmódok váltását nem. Utóbbihoz nincs sajnos dedikált parancs a tévéken.
A másik aspektus, hogy AVR-en keresztül nincs pl. 1440p, 120 Hz, vagy VRR. Az újakon valószínű lesz, de nem biztos, hogy újat fogok venni. Ezt eldöntöm majd amikor aktuálissá válik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz renatto #28470 üzenetére
Tévé kapcsán méretben is váltanék majd 77"-os OLED-re, de egy 85" körüli LCD-t se zárok ki. Meglátjuk majd, pár év múlva ki mivel rukkol elő és mennyiért. Az erősítőt én cserélném a jól működő eARC miatt. Egy médialejátszót, PC-t és játékkonzolt is használok, mindegyiknek más képmód kell. Egyszerűbb a kezelés, ha a tévére kötöm őket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz renatto #28468 üzenetére
Az X4500-zal is működik, ettől függetlenül én inkább csak rápillantok az újdonságokra, amúgy meg élvezem a jelenlegi felállást. Azért vettem 5 év gondoskodással a tévét.
Jövőre szeritem még nem, pár év múlva már lehet, testközelből is érdekes lesz számomra az eARC helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz renatto #28423 üzenetére
Ismerős ez a lejátszópolitika... Kell egy specifikus arra való lejátszó, ami mindent visz. A tv-k lejátszója nem az a mindent vivős kategória. Vannak jobbak, rosszabbak, a Panáé rosszabb, bár inkább fapados. Vinni visz sokmindent, de kevés a funkció. De a jobb tv-s lejátszóknál is simán találni olyan fájlt, amivel nem tud megbirkózni. A megoldás a külső kis dobozka, hdr-t, 4k-t is tud és még nem találtam olyat, amit ne játszana le.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz renatto #28308 üzenetére
Vásárlás után egy évvel jelent meg 1db halott pixel, nem foglalkoztam vele, nem is zavart, tegnap kicsit közelebbről nézve szemetszúrt a sok kis fekete pont.. Érdekes mert a kijelző többi részén egy darab sincs. Ami még érdekes hogy ahol azaz egy darab hiba volt, körülötte elhalt a többi pixel is... Távolról nem látszik de közelről durva. A tv most 1,5 éves.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz renatto #28170 üzenetére
Igen, nekem is eszembe jutott 7 körül (hogy írtátok, nem veszi át az árukereső az ajánlataikat), csak épp edzőteremben voltam, és már bezártak.
Holnap megcsekkolom. Mondjuk mai napig tart csak az LG-akciójuk, de szerintem ez attól független, mert nincs fent az akciós felsorolásban, és csak az üzletekben elérhető a tévé. Remélem nem azért, mert ott voltak eddig kiállítva: beégés.exe-t futtatva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Gaming notebook topik
- Egy korszak vége
- Elden Ring
- Bestbuy játékok
- Witcher topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest