- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
Sz.Miki #29320 üzenetére
Linkelned a youtube black pattern videot? Megnezem a belso lejatszon nalam a B8-on, alap beallitasokkal.
De junior19-nek igaza van.
Mivel ugy nez ki hogy a lejatszod beallitasa jo, igy van meg 1 dolog, de azt majd csak a tesztem utan.Es valoban, nalam minden alapon, kiveve oled light es gamma es stb, de en external 3dlut-al kuldom PC-rol.
daneel_hu: neki C8-a van igy a panel ugyanaz.
-
junior19
senior tag
válasz
Sz.Miki #29316 üzenetére
El kellene dönteni, hogy milyen körülmények között szeretnéd beállítani.
A videóban elég szép környezeti fény van, ami természetesen azt jelenti, hogy magasabb fényerő értéknél lesz a megfelelő fekete szint.
Teljesen sötét helységben 50 környékén kellene lennie. Ezt te is kipróbálhatod.
Te viszont sötét szobára írtad, hogy bezárja a fekete szintet a tévé, sok részlet elvész. Ha nem ez a helyzet, akkor elnézést, de ez többünknek is így jött le.
Úgyhogy ez a videó sötét helyiségben használat mellet semmit nem igazol.
Egy mérés tudná igazán megmutatni, hogy miért ez a helyzet nálad, mert sötét szobában az 58-59-es érték az magas. Vagy az egész gamma menet alacsony, s így sötét a kép, vagy csak a sötét részeknél nagyon kevés fénykibocsájtás, ott magas a gamma értéke, azután lehet, hogy beáll a megfelelő értékre. Ilyenkor viszont a fényerő megemelése nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert a fekete szintet a helyére teszi ugyan, de ahol meg jó volt a gamma értéke, azt tovább csökkenti, fényesíti a képet. -
junior19
senior tag
válasz
Sz.Miki #29311 üzenetére
A BD lejátszó videókimeneti szintje a tévé alacsony beállításához van állítva? Mert ha az full rgb jelet ad ki, a tévé pedig limitált jelet vár, akkor eltolódik a feketeszint. Ezt úgy is tudod ellenőrizni, hogy a tévénél a fekete szint beállításnál a magasat választod, s akkor 50 körül lesz jó a fekete szint, akkor a BD lejátszó nem olyan jelet küld ki, amilyet a tévé vár.
A fórumtársnak kalibrálva van a kijelzője, így az ő beállításai nem jók a számodra.
Ezt ellenőrizd le, mert lehetséges, hogy nagyon kevés fényt bocsájt ki a tévé a sötét területeken, s kalibrálással lehetne csak jól beállítani.
Sötét szobában még az lg lcd-nek is 50-es érték körül van a fekete szintje.
Az 58-59 az nagyon sok, mert az már zárhatja a fehér szintet is. Ellenőrizd le, hogy ha a fehérszint videót indítod el, akkor a fényerő csökkentésével több oszlop látható. 58-59-es fényerő érték már arra is hatással lesz, így biztosan nem lesz jól végpontozva a készülék. -
chros
őstag
válasz
Sz.Miki #29299 üzenetére
Hmmm...
- firmware verzio: az ez elottiben az SDR gamma is el volt rontva, ebben viszon mar jonak kellene lennie az SDR gammanak
- kulso lejatszo: ha a beallitas ott is jo, akkor passzA Brighness-nek elviekben 50-en kene jol kineznie, fekete crush nelkul: a fent emlitett avsbt709 balck clipping videonal a 18-asnak mar halvanyan kene latszodnia sotet szobaban gamma 2.4-el is.
-
alaves
addikt
válasz
Sz.Miki #29288 üzenetére
Ez így jó, remélem a haladónál és a tov.képi.beáll-nál kikapcsoltál mindent (döntésed szerint BFi, trumotion azért jó lehet). Tényleg nem értem, hogy az új filmeknél miért jó ez a szürkére beállított fekete szint divat...
A szalagra felvett filmek digitalizálásakor legalább pontosan beállítják a referencia feketét (legalábbis az esetek 99%-ában).
-
renatto
őstag
válasz
Sz.Miki #29236 üzenetére
1 deka részletnek nem lenne szabad elvesznie az OLED fény állításával AVS HD 709-el lődd be és után nézz rá. Én gamma 2.2/2.4-el használom szinte csak este, sötétben és minden pöpec.
Viszont ahogy előttem is írták a Fényerő 48-52 között hozhat "érdemi" változást, viszont ezt egy filmben sosem fogod látni (mit kellene még látni és már mit nem). Viszont az az AVS-el együtt használva eldöntheted, hogy neked hol "vágjon".
-
Partizan182
senior tag
válasz
Sz.Miki #29244 üzenetére
Gammának nem szabad a feketeszintet befolyásolnia, ott valami vagy el van állítva, vagy amit te feketének hiszel az csak nagyon sötétszürke (amit tényleg felhúz az alacsony gamma). Avengers (úgy amblokk Marvel) filmben én még valódi feketét nem láttam, nem úgy vannak color gradelve.
-
alaves
addikt
válasz
Sz.Miki #29236 üzenetére
Állítsd be pontosan a brightnesst a AVS HD 709 Brightness Calibration-al, bár sok filmnél akarattal vagy tévedésből más-más fekete szint van, de lehet hogy a szemed fényérzékenysége miatt kell a magasabb OLED fény és akkor ez van, úgy kell használnod. Egyébként alacsony OLED fény főként a statikus elemek miatt kell, filmnél mehet magasabb is.
-
válasz
Sz.Miki #29031 üzenetére
Van a két termék között (55 colosról beszélek) 80 000 Ft különbség. Pár hangszóró meg a dizájn miatt? Én fenntartom, hogy jobb paneleket kap a C sorozat a B-nél és az E sorozat a C-nél. Nem is olvasni annyi problémát az E sorozatnál. Nekem megérné a plusz 80 000-t, nyugodtabban aludnék, főleg miután átéltem azt, amit te a panellottóval.
Persze én nyugodtan alszom emiatt a Panákkal együtt. (Renatto 😎😛😁) -
renatto
őstag
-
renatto
őstag
válasz
Sz.Miki #29012 üzenetére
C sorozat nem is volt edigitalban, így az végképp felejtős (az talán csak MM-os lehet hivatalosan). Mondjuk ha mindenképp 55" marad, az E8-at sasold meg szerintem!
Van fejlődés, de sötétben csak nem az igazi. Persze nincs bevilágítás, meg a maximum pár 100 zónás tévé olyan jól működik, mint a pixel szintű 8 milliós szabályozás. Én meg erre azt üzenem neki, hogy az OLED nem ég be. És akkor kvittek vagyunk (de lehet még így sem)!
-
Tulku
veterán
válasz
Sz.Miki #28996 üzenetére
Kérdésedre kissé szofisztikált válasz lehet a legcélszerűbb, annál is inkább, mert sok területen csak találgatásokra adhat okot egy adott problémakör.
Az nyilvánvaló (és szerintem nem vitatja senki sem) hogy a pana és sanyi nagyobb múlttal, tapasztalattal rendelkező tech cégek elektronika, különösen képmegjelenítés terén. Az is elvitathatatlan, hogy a panel fejlesztés terén is letettek az asztalra (sanyi érzékelő lapkája pillanantnyilag is világverő pl) nem hiába emlegették pl a pana plazmákat oly előszeretettel, hiszen valóban nagyságrendekkel előzték a konkurrenciát (talán a pio tudott életképes alternatívát felmutatni egyedül).
Most viszont mindegyik oled kijelzőt egy cég gyártja, szerintem teljesen azonos gyártás technológiával, így válogatás ide, nagyobb odafigyelés oda, szerintem a technológiából adódóan maga a beégés jelensége minden gyártónál tapasztalható, cdak úgy mint egyéb képi "hibák".
Valószínűsítem, a két gyártó (p és s) jobban koncentrált az elektronika azon tészére, ami esetlegesen megakadályozhatja a user error általi beégéseket, de statikus tartalmak, logók (stb) ellen maga az oled technológia nem kellően védett.
Azt tudom tehát mondani, ha eleged van a hibákat ejtő cégből (nyilván érthető) és elfogadod a másik kettő kezelhetőséget (egyéni preferencia) akkor, ha árban közel ott vagy, próbálkozz meg másik cég termékével....de én speciel azt is megérteném, ha magából a technológiából is eleged lenne és egy kevésbé érzékeny megjelenítést választanál....Egy biztos, olyan képminőséget, mint az olednél ne várj más megjelenítési eszköztől...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Sz.Miki #28996 üzenetére
A méret a legfontosabb(!)
Ha van hely akkor 65", de tényleg nekem tök nyóc' mire cserélsz.Miben jobb vagy rosszabb egy SONY / PANA oled?
Szerintem olvasgass avforums-t, ott azért jóval több a tulaj.
Képminőségben nem fogsz különbséget felfedezni, abban biztos lehetsz.55E8 amúgy 460e br szinte mindenhol.
Jobb tévé mint a B7. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Sz.Miki #28996 üzenetére
Mivel a másik kettő gyártó kép-/videó- és hangtechnikában már azért letett valamit az asztalra az elmúlt 20-30 évben, talán komolyabban/hozzáértőbben állnak a tervezéshez/gyártáshoz.
Persze le lettem hurrogva pár hete emiatt.
Éppen ezért még inkább elvárható tőlük a hibátlan működés, de nem ami a panel sajátos tulajdonságaiból fakad!
Nem akarlak rábeszélni, én nem szívesen vennék LG-t az 'E' széria alatt.
(#28999) daneel_hu:
Panáról, ha jól rémlik múltkor a sok panasz a beégés miatt volt. -
renatto
őstag
válasz
Sz.Miki #28993 üzenetére
A WebOS-nél nem lesz jobb, bár szerintem az Android is jó, viszont lassabb kicsit és körülményesebb. A képe nem lesz érdemben jobb egyiknek sem, a supportról meg nem sok infó van... Ami lehet azért, mert problémamentesebbek, de lehet azért is, mert kevés embernek van itt a fórumon.
-
válasz
Sz.Miki #28967 üzenetére
Én személy szerint mindenképpen (ha LG-ről van szó, márpedig arról van szó) egy idézőjelben magasabb kategóriás típust választanék a helyedben. Értem ez alatt, hogy törekednék egy C-s vagy E-s LG oledben. Mert bár már sokszor folyt vita arról, hogy a B, C, E egyforma panellel van e szerelve, de én azon az állásponton vagyok, hogy a gyártás végén tesztelik a paneleket és a B-s oledekbe rakják az alacsonyabban besorolt paneleket. Ahogy haladunk a betüjelekkel "felfelé" és az eladásra szánt panelek felé, úgy kapják meg az adott tv-k a jobb teszteredményű paneleket. Hasonló helyen dolgoztam régen, nem tv panelekket gyártottunk, de hasonló volt az eljárás. Tesztelnek, rangsorolnak.
Persze az lenne a legjobb, ha visszakapnád a pénzed (persze nem az újkori vételárat, hiszen 1,5 éves a tv, ha jól tévedek) és tiszta lappal indulhatnál. -
dh66e
veterán
válasz
Sz.Miki #28956 üzenetére
Nézd, nekem B8 van,egyetlen hibát leszámítva ami azóta sem jött elő nekem nagyon bejött.Nem olvastam itt pixeles B8-ról.Persze ha van lehetőséged akkor újabbat veszel esetleg ráfizetéssel azt nem tudom ilyen esetben mennyire rugalmas az LG.
Szóval biztos jobban jársz az újabbal ezen ne is morfondírozz. -
renatto
őstag
válasz
Sz.Miki #28956 üzenetére
Ahogy előttem is írták, azért most 65B8 (!!!) -at kapsz, ami jóval nagyobb, újabb és persze új is...vagy rátolsz egy keveset és vehetsz egy legújabb 55C9-et. Azért szerintem annyira nem toltak ki veled!
ui: és még azt nem is vettük figyelembe az az 55B7 ma mennyit is ér....
ui2: amúgy ez a panel durván néz ki.
-
alaves
addikt
válasz
Sz.Miki #28755 üzenetére
Hát érdekes... kapsz egy új OLED kijelzőt és újra indul a gyári 2 éves gari.
Akkor faragunk majd rá, ha 2 éven túl keletkezik hiba (netto 600 EUR-ért kapja az LG-vel szerződött területi szervíz az OLED panelt.). Kiszámolható mennyi lesz a bruttó összeg (kiszállási díj, szerelés, stb). -
-
Partz
senior tag
válasz
Sz.Miki #7639 üzenetére
Az angoloknál már kapható. Az Oppo 203 hivatalos ára £650, a Cambridge CXUHD kicsit drágább £700. Ha Dolby Vision a cél olcsón LG UP970 (£250), itt viszont a minőség kifogásolható. Én is egy jobb DV képes lejátszóra várok emberi áron, remélem a Sony lép valamit jövőre az ügyben.
Sony-ról jut eszembe, decemberbe lesz bejelentés az érintett készülékek pontosan mikor és milyen formában kapják meg a DV frissítést (A1, ZD9, XE930/940).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Sz.Miki #7574 üzenetére
Nálam 910V-n most kezd "beállni" a panel, vagy az elektronika, franc tudja, hogy úgy mondjam. Eddig a kb. 20%-os szürke (vagy hasonló árnyalatú) felületeken elég jól kivehetően bandingolt. Ez mára annyit változott, hogy ebben az árnylatban már nagyon nehéz kiszúrni sávosodást. 10%-os szürkénél jobban kivehető, de azért ez elég ritka szerencsére. 5%-nál érdekes módon szinte nincs "látványos" banding vagy near black. Szóval, nem lesz tökéletes, de javulni fog, ez biztos. Kb. 300 óra van a gépen, különben.
(#7590) sakal83: Focival sincs semmi bajom a 910V-n. Nem tudom mi lehetett ott elcseszve, de véletlenül sem olyan vacak, ahogy írtad fentebb. Plazmánál picit rosszabb a mozgás, de minden másban odaver.
-
Joshi
titán
válasz
Sz.Miki #7085 üzenetére
Nem nagyon. Most néztem bele az AVATAR-ba Oppo 203-al(BD50-es lemezről). Szó szerint orgazmus még úgy is, hogy csak 1080p az anyag. Eszméletlen. Ilyen legutoljára a plazmánál volt, de ugye ott az AVATAR megelőzte a korát minden tekintetben. A Sony A1 gyakorlatilag tökéletes képet ad, én eddig főleg a gyors mozgásoknál láttam hibákat (mosódás, zajosodás stb). De itt amikor Sully befogja a sárkányt és el kezd repülni, na ott teljesen jó a kép. Az előző LCD-nél nagyon zajosodott a gyors mozgásoknál. Még próbálgatom a beállításokat, de szerencsére nem nagyon kell trükközni hogy kiváló eredményt érjek el a Sony A1-el.
-
-
Joshi
titán
válasz
Sz.Miki #6968 üzenetére
Amerikában a BF alkalmával valós 50-70%-os leárazások szoktak lenni. Persze ilyenkor könnyen megeshet, hogy egy Sony vagy LG OLED tévét ha megfogsz, akkor beverik az orrodat.
Nálunk ez parasztvakítás, az év különböző szakában is előfordulnak hasonló mértékű akciókra. Azért vannak kivételek, remélem a most megvett 1millás tévém BF-kor 0% THM-re lesz vagy 700K. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged