-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #104691 üzenetére
A 'nagyságrendekkel'-t hogy érted:
- legalább 100-szor jobb (a többesszám miatt legalább 2)
- szleng: sokkal jobb
Nem mindegy.Más:
Samsung S90C/S95C fw update: 2013 (6500) (2024-es tizenOS 8.0)
- képkocka kihagyás nincs (14xx/2000 fw-knél jelenet váltásnál időnként előfordult főként ha kétféle mozgás hirtelen váltotta egymást a két jelenet között
- gamma és színtér beragadás: vizsgálom...
- 0-hoz adott élesség: vizsgálom... -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #104684 üzenetére
Ezen túlmenően, sajnos amikor még aktuális technikának számított akkor is jellemzően túlszaturált mesevilággal kecsegtette az arra esendőket. Minden volt csak színhű nem. Igazi áruházi demo TV - ott villogni nagyon lehet vele. Persze kalibrálással a philipset is meg lehet regulázni, de out of the box halál a képe.
-
resist
tag
válasz
Vhiktor #102159 üzenetére
Még a jó múltkori mellé, az LG G4 vs Philips 819 kérdésre a G4-et javasoljátok (most árban ez a nyerő, 570e a MM-ban), de igazából mi szól a Philips ellen, G4 mellett és fordítva? Fényerő, képminőség, rendszer, támogatás, stb? Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #104558 üzenetére
Na bakker akkor jól éreztem én ezt. Nem véletlen hogy kapaszkodtam a C9-embe és végül 400 ért adtam el (65 col) mivel az még játszotta a DTS-t meg dv - t összes profillal stb. G3 volt az első TV ami valós fejlődés volt.
Most a G széria is kurva ég hogy kb a G7-ig semmit sem fog fejlődni a C... nos szintén parkoló pályán van.
Egyedül a Samsungban lehet bízni: amennyiben sikerül nélküli a harmadik generációs QD Oleddel elérni a 2000 nitet (d65) akkor már azt gondolom hogy sok fanyalgó végül rá fogja adni a fejét, én is átcsábulnék már csak a 3x szín volumen miatt... Szóval egyedül ez tudná kimozdítani az LG-t a kényelmes kis poziciójából.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #104560 üzenetére
manapság lassan annak is örülhet az ember, ha vásárol egy új tv-t hogy ha már jobb nem is...de legalább nem rosszabb az előzőnél. Ez a C széria olyan biztonsági játéknak tűnik az LG-nél. Konstans hasonló megjelenítési minőség/képesség. Ha valami alapjáraton nem rossz, bevált és viszik mint a cukrot, akkor minek változtassunk rajta elv érvényesül itt szerintem hatványozottan.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #104558 üzenetére
szerintem ez várható volt, a c szériánál évek óta minimálisak a különbségek. tényleg szinte minimális facetliftnek sem lehet nevezni ami évről évre fejlődés címszó alatt megy. Valóban úgy érzem C9 tulajként hogy még C4-re sem lenne értelme váltanom. Akkor már inkább G3-G4 azok azért a Gx-G1 óta nagyobbat fejlődtek, vagy is látványosabbat, még úgy is hogy vélhetően a G4 is nagyon nagyon minimálisan különbözhet a G3-tól
-
szkutyi
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #103967 üzenetére
Oké mester, de számomra ellentétes a két jelenség.
1: Ha világosabbnak mutat mindent egy profil, akkor kéne a feketének is legvilágosabbnak lennie
2: ha nem dereng/zsizseg/mintázik a full fekete vágókép akkor meg a legszebb near black tehát <1 IRE részleteket kéne adott profilnak hoznia.De nem ez történik, hanem pont az ellenkezője.
Amelyik profil a legszebb IRE1 alatti dolgokat mutatja annál van valós fekete és amelyik profilnak nincs igazi feketéje 50-es fekete szinttel ott van a legvacakabb near black ábrázolás.
Na ez hogy?
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #103761 üzenetére
Oké, ezt természetesen adom, én csak arról beszéltem, hogy egy helyesen grédelt HDR nem lehet sokkal világosabb átlagos képi világosságát tekintve mint egy SDR. A PQ alapú HDR szabványoknak pont az a lényege, hogy abszolút módon adja meg a fényességeket és ha jól tudom megtartották eredetileg a 100 nites diffúz fehér értéket. Más kérdés, hogy hallottam olyat, hogy végül ezt felemelték 200 nitre (talán egész pontosan 203 nitre) de ezt már nem tudom. Az biztos hogy a HDR lényege az lenne, hogy azok a csúcsfények illetve nagyon világos részletek amik egy SDR tartalom esetén clippingelnek mert kilógnak a fényátfogásból, végre megjelenhessenek és ábrázolódhassanak.
Magyarul elméletileg egy normál jelenet ahol nincs pl gyertya láng, meg nincs plazma ágyú, vagy pl nincs ion topográfiás-tachion sugaras seggredő demagnetizátor, stb - hanem például csak van egy szép diffúz fénnyel bevilágított nem zsíros malacpofájú, hanem normál portré, ott az HDR és az SDR master kotta meg kéne egyezzen!
-
-
válasz
Vhiktor #103676 üzenetére
Ja alternatíva lenne, ha lehetne valahol még kapni, és most nem az ilyen outletes meg himi humi boltokra gondolok...de ha tudsz G3-at 65 vagy 77"-ost hivatalos 5 év LG garanciásat bontatlanul, kérlek linkeld már be, vagy jöhet privatban is, köszi 👍
Ja, és nem 2M-ért, mert eMAG láttam ennyiért 😂 😂 😂
-
KubanitoS
veterán
válasz
Vhiktor #103663 üzenetére
Ami most van LG tévé, annak már azért kicsit elavult a lejátszórendszere, valami "képek és videók vannak" azt hiszem és úgy lehet kiválasztani a csatlakoztatott eszközöket, ahol ha lejátssza a tévé a filmet kb 3 almenüből kell kiválasztani a másik nyelvet, vagy feliratot stb... Kényelmetlen, egy VLC meg nem. Ennyi...
Szóval akkor erről a tévéről lenne szó?
Ennek van alternatívája, vagy ne is nézzek mást, mert ez most a best buy?
Képbeégéssel mi a helyzet? A mai újakat is érinti, vagy azóta kitaláltak már valami új technológiát, ami azért segíthet a helyzeten? Nyilván nem 8 órán át menne ugyanaz a csatorna nálunk sem.
-
Swami
senior tag
válasz
Vhiktor #103653 üzenetére
Biztosítás nincsen rajta, a házbiztosítás nem fizet, mert nem biztosítási esemény.
Az rendben, hogy a felét buknám, de ezt akkor is, ha nem lenne karcos. Itt az a kérdés, hogy az amúgy megkapható összegből mennyit alkudna a vevő, még mennyit kellene engedjek a karc miatt, mert az lesz itt az értékvesztés, amit mindenféleképpen ki akarok fizettetni a fickóval.Többkörös fűtési rendszer van, elég bonyolult, de amúgy persze azzal engem sem etetett meg. 😄
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #103639 üzenetére
Szombatom már vastagon 13.40.76 volt.
De a német gyökér még a 13.40.75-re hazudta hogy +100nit FMM-ban.
De kamu, fotók alapján is már látni lehetett, illetve te aztán méréssel megerősítetted.
Azt hogy utána kellene állítani csak kérdezte valaki.
Én írtam neki hogy kizárt mert van EOTF görbe ami miatt még ha +500 nit jött volna (0 helyett
) akkor sem kellett volna semmit utána állítani.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vhiktor #103595 üzenetére
Elhiszem én, hogy bizonyos belépő DLP projektoroknál jobb, hisz ezért kerülnek annyiba, amennyibe. Én is láttam a W1070 után, hogy ég és föld az F32, mindenben.
A párom azt mondta első bekapcsoláskor, hogy "aztaku, ez baromira élő".
OLED-et is mikor bekapcsoltuk akkor a feketeszint mellbe vágott, de a mozgás sajnos nem.Szóval gyanítom, hogy a csúcs DLP-k nem véletlenül csúcs DLP-k és ezt mások is megerősítették akik mindkettőt használják egymás mellett/után/közben.
Próbáltam kadenciahelyesen is, nem láttuk jobbnak sajnos az OLED-et.
Viszont kadenciahelyesen a W1070 és az F32 is kb ég és föld volt.Persze az emberek 99%-ának a mosott LCD TV képe is über, nekem kifolyik tőle a szemem.
Viszont játékban 120Hz-en verhetetlen az OLED. Ez tény.
De filmet sokkal kellemesebb nézni egy (csúcs) DLP projektoron.
De pl. [link] Ő is jobbnak látta a DLP képét. [link] Itt a kommentekben szintén.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vhiktor #103591 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen teszt videó az.
Azt viszont tudom, hogy a belépő DLP projektorok nem véletlenül kerülnek 200-600k körül. Míg a csúcs DLP gépek 10-20-30 millióba.
Ami régen csúcs DLP volt 20-30 millió, az ma is ugyanúgy csúcs, csak nincs ráírva, hogy 4K(ezt mondjuk te is tudod)
Meg azt is látta nálam mindenki, hogy a csúcs DLP-nek mennyivel természetesebb mozgása van. Főleg a gyors mozgások. (de fórumon is beszéltem már jó pár OLED és csúcs DLP tulajjal és mindenki megerősített ebben - LED-es is volt köztük)
Teszt videó ide vagy oda, az számít, amit az ember viszontlát az számít.
Tökéletes még mindig nem létezik.
OLED - brutál fekete, kicsi méret, nem olyan mozgás
DLP - kevésbé jó fekete, hatalmas méret, igazi DLP-s képi világ és mozgás.Ha a kettő össze lenne gyúrva, arra azt mondanám, hogy tökéletes. De sajnos valamiből engedni kell.
Viszont egy Sony vs LG motiont megnéznék, hogy mi a különbség.
De még videón lévő összehasonlítást sem találok. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #103545 üzenetére
Én egy dolgot vettem észre ezzel az 13. X. X firmwarrel: a normál HDR videók black crushja iszonyú sokat javult.
Hetente nézem meg a Jackob&Katie videókat főleg az üzbegisztánit.
Mondhatni hogy az utolsó képkocka is a fotografikus memóriámban van.
És bizony most sokkal világosabb az alja:
(otthoni mozi hdr mód, dinamikus kontraszt off, kifejezés fokozó off, dinamikus tónus áthelyezés: be)
Itt pl a kép sötét részén szinte kivehetetlen volt a részlet, most gyönyörűen ábrázolódik:
-
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor #103543 üzenetére
Persze azért az illetőtől megkérdeztem mit csinál hát nem nagyon tudott válaszolni. Ami még érdekes volt C6 coloriméter ami nem volt rendesen a tv képernyőjén
. Ott mondtam hogy felkéne teljesen feküdni a tv-re.... Szerintem annyit ért hozzá a pali hogy kattints a tovább gombra
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vhiktor #103221 üzenetére
Annyit javitanék rajta, hogy a hozzászólásba belekerült, de az összefoglalóba nem, hogy a lista a 2024es tv-ket tartalmazza. Lehet ez mindenkinek egyértelmű így is, de nekem így érthetőbb(ahogy a hszben van eredetileg)
Hozzászólás:
Samsung TV 2024 (2023-as modellek közül a 83S90C kivételével mind QD-OLED):
- 55, 65, 77" S95DATXXH ---> QD-OLED
- 65" S90DATXXH ---> QD-OLED
- 48, 55, 77, 83" S90DAEXXH ---> WOLED
(Teljes bizonyosság nagyító & mikroszkóp app.-al telefonnal készített fotó alapján)Összefoglaló:
2023-as modellek közül a 83S90C kivételével mind QD-OLED
- 48, 55, 77, 83" S90DAEXXH ---> WOLED -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #103219 üzenetére
"viszont a gyémánt elrendezésű pixelstruktúra miatt nem annyira ideális monitorként való használatra."
Egyéntől és/vagy az alkalmazott programoktól (pl. grafikai) függ, hogy valakit zavar-e a 'triangular' pixelstruktúra. Számítógép monitorként való alkalmazás (vásárlás) előtt célszerű megbizonyosodni (boltban, ismerősnél, stb.), hogy megfelel-e az elvárásoknak.Ui: 65"-est ~75 cm-ről nézve sem látok anomáliát (csak ha még közelebbről nézem és kimondottan arra koncentrálok).
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #103219 üzenetére
Samsung TV 2024 (2023-as modellek közül a 83S90C kivételével mind QD-OLED):
- 48, 55, 77, 83" S90DAEXXH ---> WOLED
(Teljes bizonyosság nagyító & mikroszkóp app.-al telefonnal készített fotó alapján)-QD-OLED:
-WOLED:
-
válasz
Vhiktor #103211 üzenetére
"panel hibák: előforduló hiba lehet a banding (sávosodás), tinting (elszíneződés), pixel és subpixel hiba. A banding idővel javulhat, de mindhárom esetben ha zavaró a jelentkező hiba fordulj az LG szervizhez"
Ha Philips TV-m van?
Lehetne sorolni kinél van DTS legalább ha le van írva hol nincs. Mert ez is előny tv valasztásnál. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #103167 üzenetére
A QD-OLED felhasználóknak (a fölösleges probléma és idegeskedés elkerülése végett) azt javaslom, hogy a már többször linkelt [link] samsungdisplay.com (a gyártó!) által leírtakat tartsa be (70%-os etanol) (saját tapasztalatom is ez).
Rengetegen lettek már idegesek külföldi fórumokon is a helytelen tisztítás miatt keletkezett foltok kapcsán.
WOLED-nél mehet a víznedves tisztítás is (többéves tapasztalatom)
-
vata666
tag
válasz
Vhiktor #103152 üzenetére
+1, csakis valóban törlőkendő, ami inkább szemüveg törlő rongy. Optikákban lehet pár száz forintért kapni. Én meg szoktam lehelni a kijelzőt és törölni, ha esetleg bármi folt lenne rajta. De inkább a porolás is a sima szemüveg törlő ronggyal. 7 éve van oled tv itthon, de egyszer sem lett a kijelzőkre folyadék "téve".
-
Ébri
senior tag
válasz
Tudsz mondani valamilyet? (Én sokféle helyen vettem, elvileg márkásat is, szemüvegre, objektívre, s ártól meg elvi minőségtől függetlenül voltak jobbak és rosszabbak, ráadásul amit jónak találtam legközelebb már általában nem volt kapható). Még szemüvegre egyszer vettem szarvasbőrt ami állítólag valóban az volt, az elég jó
.
-
alaves
addikt
válasz
QD-OLED-en vízzel szétmaszatolt foltot száraz kendővel soha az életben el nem tudod távolítani, csak rosszabb lesz. Tapasztaltam. Minimális zsír, olaj (pl. tüsszentés csepp, ujjnyom, stb.) a tükrözödésgátló réteg optikai tulajdonságát módosítja és ez akkor látszik, amikor a visszatükröződő pirosas kép a folt helyén kékes színű.
-
makoss
veterán
válasz
Vhiktor #103111 üzenetére
Megnéztem, Eredeti (Felhasználó) de lehet átállítom vagy színházra, vagy szakértő (világos helyiség)-re, szakértő (sötét helyiség)-re, báár utóbbi kettő megnevezését nem igazán értem
Nem sok különbség van a 2 között...
És ez még az LG 55 UH 668V -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vhiktor #103086 üzenetére
Mindig van olyan, akinek kevés, mindig van akinek sok.
Halálom mikor a 16 éves lányok úgy nézik az ajfont, hogy én hegesztőpajzzsal nézném maximum, ők meg vígan elvannak.
Múltkor egy buliban egy részeg srác maxra tekert fényerővel nézte a telót, és kb 20 méterről jobban sütötte a szemünket, mint a színpad világítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged