-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Minden gyártó más kategóriából indul. Tehát a Philips alsókategóriás OLED TV-je magasabb kategóriás, mint az LG alsókategóriája, legalul nincs is Philips OLED. A Panasonic belépőkategóriája az LG közép felsőkategóriája, alsókategóriás TV-je nincs. Nehogy egy belépőkategóriás Panasonicot hasonlíts egy belépőkategóriás LG-hez, ég és föld, teljesen más dimenzió, nem egy lapon említendő modellek. A gyártók meghatározzák, hogy mely kategóriákat és célközönséget célozzák meg, a Panasonic inkább "fentebbről" indul, Philips, Sony nem indul a legalsó kategóriában, LG indul, Samsung szintén nem indul alsókategóriában, mindez OLED esetében.
-
blakey
titán
A Panasonic másik szintről indul, a "minőségi kategóriákat" minden gyártó másképp képzeli el, pl. Apple nem csinál 50e Ft-os kategóriába sorolható telefont, Panasonic nem csinál alsókategóriába OLED TV-t, ők középről indítanak, ez ennyire egyszerű, ami a Panasonicnál belépőkategória, az LG-nél középkategória. Cserébe a belépő Panasonic a legallja LCD.
-
blakey
titán
Ha az árakat nézed, akkor így is lehet kategóriákat felállítani, de ez csak árkategória, de nem így vannak kategorizálva. Jelenleg a Philips magasabb kategóriából indul, mint most az LG, tehát LG "A" kategóriához nincs versenytárs, de a "B"-hez a "7"-es van. Egyébként nem értem, hogy ez miért probléma? A "7"-es Philips sok esetben jobb döntés, mint a "B"-s LG, hiába drágább, valószínűleg azt választanám, de a 807 vs C2 esetében már nem feltétlenül egyértelmű. Azért a "7"-es Philips belépő kategória (nem középkategória), annak is a felső része, a B2 belépő középkategória, a C2 középkategória és annak inkább a felső része. A G2 már inkább felsőkategória. Az árakkal nem mindig érdemes kategóriába sorolni az eszközöket, legalábbis nem így kell "minőségi kategóriát" felállítani.
-
blakey
titán
Nem arról van szó, hogy miben marad el vagy sem, hanem így vannak kategorizálva, A Philips 7-es sorozat, az LG B sorozata, a 8-as a C, a 9-es a G. ettől még lehet, hogy az egyik márka azonos kategóriája, tudásban többet kínál. A Philipsnek nincs az alsóbb kategóriában OLED-je, LG-nek van ugye az A. Mindez nem azt jelenti, hogy miben marad el vagy sem, hanem hogy a gyártó hova pozícionálja, ha nem így tenné, akkor házon belül sem lennének kategorizálva. Egyébként ugyanezt a kérdést felteheted a 707 vs. 807-tel kapcsolatban is, mert ugye nagyvonalakban ugyanaz a kettő, mégis árban más mutat, aztán mégis van 1-2 apróság, amitől az egyik "fentebb" van a másikhoz képest.
De a kérdésedre válaszolva, az EVO EX panel nem az alsóbb kategóriákra jellemző, egyelőre, a 707-es nem EVO EX-es panel.
Amúgy meg bármelyik OLED egy nagyon jó TV, egyelőre örülök, hogy nem LCD-re (Miniledet) cseréltem a 7-es Philipset, mert mégiscsak az OLED a megfelelőbb számomra, pedig nagyon rajta volt az ujjam egy TCL C839 megrendelés gombján. -
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
Közben más megirta.
De a Prey is tele van ilyen jelenetekkel, illetve a jumanji következő szint eleje amikor a srác viszi a bőröndöt és felszáll a buszra, a buszon ülve az ülések háttalámlalája sötét ott is előjön ez a probléma.
Lényegében az összes kicsit is sötét jelenetnél.
Valószínűleg a Te tv-d nem ilyen, mert akkor már rég észrevetted volna.Sötét szobában nézd, mert nappali fénynél a tükröződés és a fekete közeli részek nem láthatósága miatt lehet nem látszik.
Azt ezért hozzá teszem, hogy a legtöbbször ezt a problémát 800-as szériával tapasztaltam.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezt leszámítva én is ajánlanám, mert valóban támogat mindent és jó a képe.
De mint írtam, számomra ez olyan mértékű hiba ami minden más erényt megsemmisít.
Ezért is mondom mindenkinek, hogy csak neten vásároljon tvt, mert ha kifog egy ilyet akkor lazán elall a vásárlástól.
Ha meg kapott egy olyat amivel nincs ilyen probléma, akkor valóban egy tökéletes tvt fogott ki a Philips személyében.
Nálad milyen ez a jelenet?
-
Vhiktor
Topikgazda
Az a baj, hogy a Philips oledek nagy részénél én ezt láttam. Konkrétan pár db volt aminél csak minilasian látszódott ez.
Ez egy brutális mértékű képhiba, aminek hatására a Sötét jelenetek nézhetetlenek.
4K BD lemezekkel is ugyanennyire látszik a probléma a problémás tvknel.
Lg, sony, panasonic, samsung esetében egyáltalán nincs ekkora hiba, ez teljesen más. Ami ott van tinting, band9ng hiba azzal sokkal könnyebben együtt lehet élni.
Szóval én tudok nyugodt szívvel ajánlani olyan tvt aminél ilyen képhibák vannak.
Tévedés, nem preferálok egyetlen márkát sem csak leírom amit látok, tapasztalok ennyi.
Nem fogok hazudni csak azért hogy mindenki szeressen.
Ennyi erővel Vincentnek is neki lehet menni miért tesz ki ilyen videókat...
Persze nem mindegyik ilyen, de engem ne szóljon le senki, hogy ilyet ajánlottam és kifog egy ilyen darabot.
-
dropi
senior tag
Mi a baj a Hisense-szel?
Nekem volt 55-ös 806, az Android miatt az jobb talán, de nekem a Hisense képe legalább annyira jó, és ez gyorsabb tévé jóval. Viszont a Philips meg jóval drágább, sztem nem éri meg azt a különbséget, bár az Ambilight hiányzik
Volt eddig két LG tévém, köztük egy 55-ös oled BX sztem ennek a kettőnek használhatóságban a nyomába sem ér. Számomra az LG rendszere ennek a kettőének a nyomába sem ér, ráadásul a Magic Remote idegesítőbb, mint csipogós kiskutyajáték. Azért is adtam el többek között, mert féltem h belevágom a tévébe, pedig én alapból nagyon nyugodt ember vagyok.
Szal sztem a Hisense-nél ár-érték arányban nincs jobb vétel.
-
Pl hogy a Sony TV-k érzékenyebbek az image retention-re.
-
so_ha
senior tag
A személyeskedést te kezdted (butaság ...), és "csak" nem a fejemmel "védekeztem / válaszoltam", szóval nem úgy kezdődött, hogy visszaütött/em (csak a kronológiai hitelesség miatt). Elég lenne szimpla tényekre támaszkodni, ha ilyet meg nem tudsz egy szakmai fórumon, akkor a női megérzés miatt felesleges klaviatúrát ragadni (mások is leírták, hogy gyáron belül azonos a minőségbiztosi rendszer protokollja). Arra meg nem sikerült bizonyítékot szolgáltassál miszerint mindenki másnak szigorúbb az ellenőrzése, mint az LG-nek, ellenben saját megérzés ("szerintem jobb") volt a "cáfolhatatlan bizonyíték". A szavaim kiforgatásába profi vagy, ez így szélmalom harc, részemről ennyi volt, a hiteddel meg felesleges vitatkozni.
-
so_ha
senior tag
"Ilyen egy szakmaim portálon leírni ,hogy egyforma lenne a minőségbiztosítás a különböző gyártóknak még soha nem olvastam"
Ezt írtam/kérdeztem: "minden más gyártónak szigorúbb a minőségbiztosítási protokollja, mint az LG-nek?" Hol van itt olyan leírva, hogy ugyanolyan??? Ne költsél, és pláne ne add a számba amit nem írtam le, egy szakmai portálon ... se!!! Elég lett volna, ha bizonyítékként beteszel egy linket, ami nem sikerült."Nekem nem kell bizonyítanom semmit én nem írtam butaságokat."
Amit itt összehordtál, az magáért beszél => pl: "szerintem jobb a Sony és Pana minőségbiztosítási rendszere"
Ez mindent visz, de azért inkább templomba menjél a hit tekintetében! -
so_ha
senior tag
"... a gyártók összeszerelő üzemeiben ..."
A többi gyártó a panel vezérlő szintjén szoftveresen tud beleszólni (+ "saját" processzor hardver szinten, de a panel azonos) a saját gyártásába. Lassan bele kellene nyugodni, hogy csak az eladott darabszámból adódik, és a mennyiségi különbség miatt a több probléma. Az LG 80%-a mellett a maradék 20% Oled tv valószínűleg nagyobb részét adják az olcsóbb modellek / gyártók, mint a Hisense, a Xiaomi, a Philips, és akkor a Panasonic + a Sony kis túlzással csak "statisztikai hibahatár" az összes eladott Oled tv darabszámában. -
Vhiktor
Topikgazda
Úgy mint ahogy már korábbán is írtam, volt egy pár hónap az életemben amikor olyan helyen dolgoztam minőségbiztosítási mérnökként ahol alkatrészteket gyártottak autókba (a legolcsóbb autótól a luxus autókig) és teljesen ugyanazt a minőséget kapták, ugyanazokon a gépeken legyártva, ugyanazokból az anyagokból és teljesne meygegező minőségbiztosítás mellet.
Csak a logó volt más amit belenoymtak -
zsolaboy
csendes tag
Nem egyszerű a döntés. Egyik tv-hez sem volt még szerencsém.
A 4 db hdmi 2.1 port nem mozgat meg,mert úgysem lesz csak 2 konzol csatlakoztatva a készülékre.Szerviz már annál inkább,mert nagyon nem mindegy milyen utat kell megtenni ha esetleg gond lenne.
Philips felé hajlok én is.
Köszi a válaszod! -
Vhiktor
Topikgazda
Persze, de vannak vitathatatlan előnyei, pl homogenitasban magasan maga mögé utasít mindent, a színek fényerejeben meg megint csak 2-3 szorosan veri a WOLED-eket és ez hdr tartalmakkal igencsak látható.
Jobb szoftver kellene alá és akkor tökéletes lenne, meg a polarizációs réteg.Kíváncsi vagyok az idei csúcs woled-ekre hogy mit fognak tudni, bár csodákra nem számítok.
Most a qd oledben szerintem sokkal nagyobb potenciál van. -
Gicz
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem ugyanannyi darabbal hanem az arányok voltak kb. ugyanazok.
Az hogy mi hibás más kérdés, én a "hibát" a tintingre és vertical bandingre, pixel hibára értettem.Jártam egy ügyfélnél ahol LG CX és Sony A90J volt, amíg nem voltam ott azt hitte az A90J hibátlan, mire eljöttem már azon is felfedezett legalább ugyanannyi pixelhibát mint az LG-n, valamint tintinget és bandinget miután megmutattam.
Én nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb panelt kapnak-e más márkák és nem is tudom bizonyítani, illetve nem is érdekel.
Amelyikkel baj van, márkától függetlenül vissza kell küldeni.
De azt többször is tapasztaltam már, hogy a márkahűség sokszor szemellemzővel jár együtt.
-
dropi
senior tag
Már bocs, de ez a világ legnagyobb üzleti hülyesége lenne.
Tegyük fel, neked van egy jól menő éttermed, és ezért üzemeltetsz egy vágóhidat, ahonnan adsz el más éttermeknek is húst, és más éttermek nem tudnak máshonnan húst venni. Akkor te kiválogatod a legszebb bélszineket és azokat odaadod nekem, aki a szomszéd utcában lévő éttermet vezetem, magadnak meg megtartod a csúnyákat? Vagy átvered a vendéget és bélszín helyett hátszínt adsz el neki steakként, a hülye úgyse veszi észre jelszóval?
Hát nem sokáig üzemelne az éttermed, mert mindenki hozzám járna, mert nálam a legkirályabb a bélszín. -
Sasi001
senior tag
Valószínű, hogy a többi gyártó jobban átnézni és még melegében visszaküldik, logikus lenne. Lehet, hogy ezekből kapunk cserepanelt. Lásd a példámat nekem három is rossz volt. A szervizes azt mondta, hogy mind ilyen lessz. Ezek után kaptam csere utalványt. Ki tudja. Viszont itt sokan írták, hogy nekik hibátlan. Az a baj ha egyszer észreveszem a tintinget, utánna akaratlanul is keresem. Ennyi csere után nem értem miért nem szüntetik meg a hibát a gyártásnál. Lehet, hogy nem lehet kiküszöbölni de ennek pedig ellent mond, hogy van jó is vagy minimális vagy erősen tintinges panel. Én már a minimálisat sem bírom.
-
Farkassacred
őstag
Van az a mendemonda, még itt a fórumon is hallani sokszor, hogy az lg a jobb paneleit odaadja a többi gyártónak, a rosszakat meg megtartja magának. Gondolom erre gondoltál te is, erre írtam, hogy szerintem ez nem lehet igaz, mert akkor nem lenne a 800k-s Sony tévé is bandinges.
(tavalyelőtti sry, már 2023 van tényleg
)
Kíváncsi leszek az idei oledekre mit tudnak majd. -
Farkassacred
őstag
Egyáltalán nem igaz ez szerintem, legalábbis a fórumok erről árulkodnak. A Sony tavalyi csúcs tévéjében is akadtak bandinges panelek sajnos, de hallottam már millió feletti vásárnál is elfogadhatatlan hibákat. És van hogy elhajtanak a fenébe velük, tehát még rosszabb lehet a helyzet, mint az lg-nél.
Az a baj, hogy szerintem minden hiba elfogadhatatlan amit filmnézés közben látsz.. Egyből 100%-as panelt meg csak ott van esélyem kapni, a qd-oled-nél. -
Vhiktor
Topikgazda
Érdemelne egy kis dádát aki nativra állítja és még le is írja. Ott a bt2020 ami hozza a megadott színtér lefedettseget.
Egyébként amit nativra ír az minden tvre igaz.
Nativra akkor kell állítani ha 3d lut kalibracio történik, semmilyen más esetben nem. És csodálkozik rajta hogy pontatlanok a színek.
-
Sasi001
senior tag
Ez szerintem örök játék lessz. Van DV nincs DTS vagy fordítva. Valaminek a fejlődéssel párhuzamosan mindig ki kell maradnia mert nem lenne mit újítani a következő modelleknél. Sajnos éppen ezért minden évben lehetne cserélgetni a tv-t. A gyártónak ez nagyon fontos nem a vevő megelégedettsége érdekli legalább is csak elenyésző százalékban. Egyébként megvesszük az IPhone 14 Pro max 1Tb változatát ami többe kerül mint egy átlag oled tv mégsem nyavalygunk ennyit a hibák miatt, meg hogy mennyit bukunk rajta 2-év múlva. Már lassan ott sem tudnak új dolgokat kitalálni.
-
Sasi001
senior tag
Ez így van. Sajnos mindegyikben van hiba. El kell dönteni, hogy kinek mi a fontos ez alapján szelektálni. Engem pl. nem érdekel a játék nekem nem fontos, hogy játék módban színhelyes vagy sem a Samsung. A C1-en a mappákat elérni nagyon nyűgös volt a Samsung-on hibátlan de lehet, hogy az Lg a Mesh rendszeremet nem szerette de ez sem érdekelt mert AppleTv-t használok. Sajnos minden szempontból tökéletes nincs.
-
TJ2
csendes tag
A tényekhez nem kell elfogultság:
Rec. 2020: 73% (LG G2) Vs 87% S95B
A samsung 20%-kal több színt tud. A matekzsenik kedvéért: 73 x 1.2 = 87
A color volume különbség még drasztikusabb:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-g2-oled-vs-samsung-s95b-oled/31238/32382?usage=1&threshold=0.10
A qd olednél az RGB színek fényereje duplája(!j a wolednek.
És ez nem vélemény, “természetesebbnek láttam”, meg hasonlók, hanem tény. Minden review oldal ugyanezt mérte.
Magyarra fordítva, amikor nagy fényerő van, akkor a woledes LG Pana, Sony, stb az nagyrészt a fehér pixeléből tud dolgozni, a Samu viszont a valódi színnel hozza ugyanazt a fényerőt.
Ha szerintetek egy színes tv-nél a színek nem olyan fontosak, azt elfogadom. De a tény attól még tény, jelentős a különbség.
Mindenki el tudja dönteni, hogy neki elég egy 73 lóerős autó, vagy inkább egy 87 lóerőset szeretne, dupla nyomatékkal. -
Vhiktor
Topikgazda
Akkor rosszul van kalibrálva az a samsung
Pontosan így akarom én is megnézni saját magam, hogy letiltom a lejátszón a dv-t és az általam kalibrált saját tv-men nézem meg a DV és HDR verziót.
De kb teljesen felesleges, mert már rengeteget megnéztem így, a videóban egyértelmű, hogy az a samsung teljesen el van állítva.Ilyen összehsonlítós videós témában egyedül kb csak Vincent-ben lehet bízni a HDTVTEST csatornáról.
Ha kalibrálva lenne akkor nem lenne ekkora színhőmérsékletbeli eltérés a 2 tv között.
-
Lincoln76
aktív tag
Ez pontosan így van. Nagyobb bitrátán azonnal háttérbe kerül a samsung, idióta színek, a részletek elvesznek, akinek ez fontos, az látja a különbséget, akinek nem az nem fogja. De leginkább akkor látható, ha van mellette egy másik tévéd is. Nekem Jz 1500 van és egy 77-es c2, de Panasonic nyomába nem érhet egyik sem.
-
Hyena
senior tag
Oszinten szolva nemigazan latok kulonbseget, igaz mar ven hulye vagyok a szemem sem a regi
.
Azt hiszem , hogy sok esetben celravezetobb feature (pl ha valakinek kell 4db hdmi 2.1, vagy vilagito tavkapcsolo...) vagy annak hianya szerint tvt valasztani es a nem feltetlenul lathato apro kepminosegbeli kulonbseg helyett inkabb a jol lathatoan nagyobb kepatlot elonyben reszesiteni ahogy az alabbi videoban is szo van errol. -
blakey
titán
3,5 hónapja van Prime-om, a legsz@rabb HDR képességekkel bíró szolgáltató. Az nem sokat segít, hogy most a gyűrűk ura sorozat épp Dolby Vision, majd megint HDR10+ lesz vagy sz@r, de bár ne lenne igazam, és mindent rendbe tesznek. Azért nézz bele néhány filmbe, sorozatba, meglátod, hogy miről írok, 2 hete az Amerikába jöttem 2-t néztem, az is sz@r volt és HDR10+, de a hibát nem a HDR milyensége okozza.
#82447sub71
Jack Ryan, és látod, hogy sz@r, de már más is megerősítette, hogy amit előző este DV-ben nézett, azt következő nap HDR10+-ban vagy HDR10-ben folytatta, de ez lenne a legkisebb gond, sajnos problémás a Prime HDR-kezelése, erről több hsz-t is találtam a neten. Tudom, furán hangzik, de ez van, jelenleg ilyen a Prime. A filmekkel és magával az appal egyik platformon sincs különösebb gondom. -
blakey
titán
Nagyon ellenőrízni sem kell, mert amikor hibát találtam, megnéztem a TV lejátszójával, Fire Tv Stick-kel, Apple TV-vel, mindegyiken hibás volt a HDR és sajnos általánosan, pl.:
Ha nem látod a hibát, akkor "szerencsés" vagy. Illetve azt is tudni kell, hogy az Amazon a háttérben szórakozik a tartalom minőségével, amikor a gyűrűk ura sorozatot néztem, akkor az első rész Dolby Vision volt, utána meg HDR10+, és mindegyik ugyanazokkal a hibákkal küzdött, mint a fent látható képen.
Most belenéztem a gyűrűk ura sorozatba és most Dolby Vision, ráadásul rendben van a kép,
szóval, jelenleg jó, de nem ilyen volt, hanem pont olyan hibás, mint az első képen. -
Zsömica
aktív tag
Persze hogy ezt várnánk el.., én ezt igyekszem megértetni itt hogy a G2 nem a legtutibb a világon - de amennyibe került azt az utolsó fillérig megérte szinte; de +5-600k-ért örüljek annak hogy sony vagy pana plecsni van és szebb a kép valamelyest..??!! Szebb persze.., de nem egy fél millával szebb.., sztem..!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyetértek...A tv mellett ott kell legyen egy Shield pro és/vagy egy Apple tv 4K, vagy valami másik értelmesebb mediaplayer .
Ezekbe az új tévékbe én már hangszórót sem raknék, ezekhez muszáj venni egy jó házimozi rendszert, függetlenül attól, hogy a Sony A95K még HZ és LZ 2000 tévémnél is jobban szól (pedig annak a hátulja egy teli és vastag hangszóró rendszert takar,) és mindent lejátszik és azonnal be is olvassa. DTS is alapból van, nyilván, mert a BRAVIA CORE-on minden eredeti nyelvű film DTS.Ettől függetlenül majd két után, több baromsága is van a sony tévének, ami nem tetszik, aminél egy 600-700 ezres tévénél legyintenék, de egy 1.2 milliós nyaljon hátsót mindig. Ezek szoftveres baromságok és idegesítőek, számomra képminősége továbbra is lehengerlő. Nincs jobb képminőségű (Dolby Vision) tévé jelenleg a piacon.
Remélem ebben az évben nem csak a 77-es lesz a legnagyobb méret, mert nekem ebből legalább 83-as kellene, de a 97-es lenne a legjobb.Még mindig nem döntöttem el, hogy megtartom, vagy nem. 60 napig bármikor visszavihetem...
-
Matt89
junior tag
Tudsz mondani egy konkrét film vagy file példát, ami tesztelésre nagyon jó HDR/DV közötti különbségek "megcsodálására"? Te pl mit használsz lejátszóként? (vagy fizikai bluray, amit említettél?)
Köszi előre is!Én ahogy eddig próbáltam nekem nem volt túl nagy ugrás a DV a HDR-hez képest ((a HDR minden máshoz annál inkább)), de simán lehet, hogy nem pont a legmegfelelőbb file-okkal tesztelgetek (egyelőre egy Sony 55A80J-n).
-
ricsip
addikt
bisztos nágy élvezet lehet visszabutítani.
Stranger things 1. évadot néztük végig most karácsony környékén. Az első 5 rész hdr-ben volt, a maradék 4 viszont valamiért csak sdr. Hiába volt 4k az utolsó 4 rész is, mint az első 5, a hdr-->sdr sokkal többet rontott a minőségen, mintha a felbontás csökkent volna1080p-re. -
Hmmm1
aktív tag
Mi? : )"Philipsnek elég jó amúgy is az erős SOC miatt."
Majdnem azt megtévesztett, hogy a soap effektre gondolsz : d de a SOC alatt csak a chippet érted a tvben ugye? Szakmai geek nyelv rulez : dEngem a téma foglalkoztat és amit tapasztalok eddig. A két linket nézd meg. Illetve amit Vhiktor is említ a videóban. a OLED stutterelése mint állat.
És sajnálatos, ha a OLED kicsit elvérzik ilyen téren a többi panel mellett : (SDR-nél még nem sikerült jól belőnöm a mozgásmegjelenítést, de a linkelt posztban ezt kifejtettem.
Lényeg: hogy ne legyen túl gyors a kép, de ne is akadjon szakadjon - stuttereljen.Olyan is volt, hogy oké nem akadt, normális 24p élmény kezdett meglenni, de bizonyos mozgásoknál egy adott képen belül is volt, ahol gyorsított volt a mozgáson. Pl. egy két ember beszél, mozog a képernyőn, tárgyak is mozognak, az mind rendben van, a kép másik részén gyorsabb mozgás - pl jármű bejön ugyanerre a "képre" az már gyorsított felvételként gurul be. Nekem az már nem jó : D - tehát nem egyforma segítséget adott úgymond a képen belül, hanem azokat is különböző formában "alkalmazza" Tehát nagyon ügyesen szedi elemeire a képet a tv, és van ahol jó volt már, máshol elrontja. Ott lehet/kell játszani a beállításokkal I suppose. Melyik Motion csúszkát vedd lentebb, melyiket fentebb.
@blakey: Ez vetette fel bennem a kérdést, hogy a panel stutterelése, tényleg ennyivel több lenne, egy nyamvadt LED-hez képest? - Vhiktor a tesztjében, amit linkeltem beszél erről - majd meghallgatjuk max, jobban ért hozzá mint én, meg ti is, pusztán csak amit tapsztalok és/vagy láttam videójában azon kattogok : d
-
Hyena
senior tag
Nekem egy 75colos C935el kapcsolatosan van tobb tapasztalatom, az volt a masik alternativam a G2 megvetele elott es az egyik baratom TCL-t vett.
Elvittem hozza a PS5ot, van neki egy Fire Tv Stick 4k Max keszuleke es sok streaming szolgaltatasra elofizetese.
Tobbszor nekifutottam a tesztnek mindent kiprobaltam.
A kepminoseg tenyleg nagyon jo es a local dimmingnek koszonhetoen a fekete is igen meggyozo, az osszeszereles miunosege is, anyag hasznalat is jo, vannak azonban bizonyos idegesito problemak melyek javareszt a firmware kiforratlansagabol fakadnak.
pl a gyorsmenu gomb a tavkapcsolon bekapcsolas utan eloszor nem mukodik, megegyszer meg kell nyomni akkor jo lesz es jo is marad mig ki nem kapcsolod a tvt. Ujra bekapcsolas utan megint ezt csinalja.
Az EPG eleg fapados es nem szep, valamelyik csatornara lepve azonnal atvalt , nincs lehetoseg tartalmat olvasni pl.
2db tavkapcsolo is jar a tvhez de igazabol egy atgondoltabb jobb lenne.
A local dimming neha nem tudja mitevo legyen es egyes filmeknel a kepernyo felso szelenel van 1 vilagos csik.
Savosodas tapsztalhato.
A lila szin aktiv hasznalata a UI-n ami lehet ,hogy kinai szemnek tetszetos de az itteni izlesnek kicsit giccses. (szerintem)
Hirtelen most ez jut eszembe, de az alabbi topicban lehet olvasni tobbet a helyzetrol , lehet bizonyos problemakat mar javitottak is.Ossszessegeben nem bantam meg, hogy a G2-t vaalsztottam, de a minilednek van jovoje plane ha kiforrja magat a firmware. (sajnos viszont vannak olyan hibak melyek mar regi tclben is bennevoltak es valamiert nem javitottak azota sem)
-
jbnd-007
tag
A héten érkezik nekem is a Stell, Fisher DuoPower tipliből néztem ki a legnagyobbat (lyukacsos tégla fal), remélem megfogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest