- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem SDR-ben 20-on van, HDR-ben 100-on. mivel nem 24/7 filmezünk, így sztem ennyi belefér.
Esténként kikapcsolás után szerintem megcsinálja a pixelfrissítést, legalábbis gondolom, bár sohasem hallottam h kattant volna, bár ettől függetlenül bekapcsolom este, h kikapcsolás után csinálja meg. (ekkor sem szoktam hallani h kattanna kikapcsolás után). Ekkor bekapcsoláskor ki szokta írni, h befejezte a pixelfrissítést (CX3).
-
-
Vhiktor
Topikgazda
dymaic tone mapping azt csinálja, hogy framenként elemzi a képet és annak megfelelően állítja a tone mappinget a tv-n, tehát erősen belenyúl a képbe, egy kis túlzással olyasmi mint a dinamikus kontraszt.
LG tudja a HGIG opciót, játékoknál ezt kell kiválsztani gamma beállításnak és a konzolon beállítani a hdr-t. Így a konzol végzi a tone mappinget. Különben duplán tone mappingelt lesz a kép, ami nem jó.
-
adm
őstag
minden a mennyiségtől függ, ha egy félév alatt beletolsz 2000 órát ugyanabba a játékba, aminek esetleg még elég jellegzetes a hudja akkor a kockázat magas a beégésre, ha hetente másfél órát játszol kb. minden alkalommal mással akkor állítsd be úgy ahogy tetszik és/vagy komfortos a szemednek.
-
#gab_
őstag
Ha félsz a beégéstől, akkor fix HUD-os játékok alatt 50-60 Oled light + Dynamic tone mapping on. Igy jól néz ki hdrbe és nem fog beégni..
+ 4 óránként kapcsold ki amíg nem kattan.. ill. Játék után kapcsolj kizoomolt tv adásra.. kb 20-25 percet menjen minimum 50es oled lighton. Így, nem fog beégni soha! -
alaves
addikt
A napi üzemórától, a fényerőtől, a modell évjáratától és a statikus elemek mennyiségétől függően arányosan célszerű futtatni az 1 órás pixelfrissítőt. A szoftverben gyárilag beállított 2000 óránkénti lefutás átlagos felhasználáshoz méretezett.
Ez csak az én véleményem, a fórum túlnyomó része ezt a javaslatot nem támogatja! -
törölt tag
Ha játék miatt veszed, akkor nézz utána, hogy a 2160p@120-at hogyan kezeli. Illetve VRR és tudtommal ALLM még mindig nincs. USA-ban más a számozás, ez lesz a megfelelő modell: RTINGS X900H review.
De ennek a tévének inkább a Sony LCD topikban kérdezz utána.
-
-
alaves
addikt
Logo fényesség: magas állásban véd a legjobban, de már alacsony állásban is megfelelő lehet. Felhasználástól függ, hogy mikor válik zavaróvá. Szerintem nézd meg magas állásban, ha túlzottnak látod a sötétítést a statikus elem környezetében, akkor indulj el a közepes, majd az alacsony irányába.
-
alaves
addikt
Sajnálom hogy beégett, de szerencsére cserélték a kijelződet. Egy C9 500 üzemóra alatt akkor tud beégni, ha SDR 80-100/HDR 100 OLED fény + napi sok üzemóra + több statikus elem megjelenítése + a 4 üzemóránkénti kompenzáció nem tud lefutni elégszer (pl. áramtalanítás) + az 1 órás pixelfrissítő nem fut le időben. Mint az nálad is jó példa erre, hiszen 2000 üzemóránál már hiába is futott volna le. Alacsonyabb fényerővel nálam továbbra is 'nagyon ajánlott' kategória OLED játékra is. Talán 150-200 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítő futtatással elkerülhető lett volna a beégés, bár ha az előzőekben felsoroltak összeadódnak már az sem biztos hogy segített volna.
-
törölt tag
OLED-nél azért egy előny, hogy 120 Hz-en is változatlan képminőséget ad, és a gyors válaszidő miatt nincs blur. (24-30 FPS mellett viszont szaggatottabbnak látszik a kép.)
XBOX-ra vannak 2160p@120-as játékok, itt egy lista. Az ilyen módhoz akkor is HDMI 2.1 kell, ha adott játék dinamikus felbontással és/vagy FPS boost-tal fut.
-
Northlorien
tag
Én úgy tudtam hogy az MM és gold garancia a gyári garanciát tolja ki, plusz 1 vagy plusz 3 évvel, illetve törés garanciát biztosít, a vásárlástól számítva 1%os érték vesztessel. Szóval ha jól értelmezem akkor ha ma veszel egy tv-t és egy év múlva betörik a képernyő akkor 12%ot veszitesz az árából. Engem is érdekelne hogy volt-e bárkinek tapasztalata MM is garanciális ügyintézéssel, és ha igen akkor micsoda?
-
-
poli27
veterán
-
janos666
nagyúr
A kijelzőpanel vezérlője szinte biztos, hogy ugyan az, csak a firmware van egyedileg paraméterezve még a GZ2000-ren is (esetleg annyi a fizikai módosítás, hogy más formájú, másfelé néz az alaplap felé menő kábelcsatlakozó, vagy hasonló).
Ha jól rémlik, tavaly év vége felé volt olyan hír, hogy elkezdett az LG "csupasz" panelt is kínálni a partnereknek. Előtte nem is volt ilyen opció (és erősen kétlem, hogy bárki csak úgy eldobná róla, olyan pazarlás csak valódi high-end terméknél fordulhat elő, aminek rosszul leszel az árcédulájától). De szerintem még az sem annyira a TV gyártók igénye volt, hanem olyanoké, akik valami "speciális" felhasználásra szánják, és ha mégis ezt választja egy TV gyártó, az leghamarabb is a 2020-as sorozat lehet, de inkább csak 2021-től lesz piacon (igen csak késő lehetett már a 2020-as sorozatot arra terveznie bárkinek, főleg ha replikálniuk kell egy csomó dolgot, amit eddig megkaptak a vezérlővel együtt az LG-től, pl. az öregedéskompenzálás). -
Tulku
veterán
Egyébként abszolót lehetséges, hogy panánál (sanyinál) megkapják a paneleket és letesztelik, átnézik "járatják", ki, bekapcsolják, utána szerelik be...ők erre helyezik a hangsúlyt...
LG pedig úgy van, hogy mindent bele, aztán a szervíz háttér megoldja, egyelőre a szerviz policy ezt tükrözi nekem....mindkettő végeredménye előbb utóbb a nézhető tv... -
50-et még talán nekem is megért volna de 100-at nem.
daneel_hu: Nem tudom Te hogy vagy vele én filmet nézek a tv-n nem tesztvideót. Vittem 4k HDR valós filmet meg FHD SDR-t és tökéletesen sima volt mind a kettő film. Számomra innentől kezdve pont. Elhiszem, hogy van jobb, ha majd egyszer nagyon gazdag leszek megveszem a jobbat. De az még minimum 5 év mert ennek bírnia kell annyit.
-
janos666
nagyúr
Árult az Alza itthon olyan modellt, amit nem ide szánt az LG, azzal lehet probléma (nem tudom, hogy volt-e rá konkrét eset és mi lett a vége, csak azt mondom: lehet), de a legtöbbre érvényes a garancia (nekem is onnan volt a C8, amihez kaptam egy új távirányítót*).
Amúgy ez nevetséges, hogy már a 3. OLED mellé kapok hibás LG távirányít 3 éven belül. A legújabbnak az a dilije, hogy megnyomódik az OK gomb, mikor "felébred" (pl. ha lerakom mellé a vizes üvegem az asztalra, mindig felugrik a kijelzőmenü a TV-n, mint ha megnyomtam volna a görgőt). De ezért nem fogom gariztatni, mert akár szándékos is lehet. (ennek már 2x frissült a saját kis firmware-e a TV frissítése után, manuálisan is reset-eltem magát a távirányítót is, de csinálja tovább).
-
Janesz
őstag
A dizájnja tetszett az e8-nak..
Meg Ugye a b8-hoz képest állítólag láthatóan szebb az alpha9 miatt a kép..valóban szebb, nekem is, de amúgy annyival nem ér többet szerintem..főleg ha nincsenek egymás mellett..
Kicseréltetem akkor az e9re, meglátjuk..gondolom az is megtetszik majd itthon berakva a helyére a hálószobába:) -
csocso233
csendes tag
Sziasztok
- át olvasva a topik nagy részét Qled vs Oled mindenki az Oledet mondja jobbnak(valahol olvastam 30 emberből álló csapat nézte egy szere a két tv t és 29 az Oledet mondta egyértelműen jobbnak
- Qled fórumon meg azt mondta valaki,hogy nem vállalható a beégés és a ghost miatt így én is féltem az Oledtől és jó áron megrendeltem az MM ből 55Q80 at(330e.)de hál istenek most nehezen megy a szállítás és olvasgatva egy nagyon fontos dolgot hiányoltam a Samuból még pedig a HDMI 2.1 bemenetet PS5 és társai már támogatni fogják(a 800e. től felfelé ill.8k már támogatják na de ennyiért)
- gyorsan lemondtam és inkább egy 55c9 et(400e.) rendeltem helyette(köszönöm belan fórum társnak a véleményét és a linket)
-
BusinessGuy
őstag
Belan: Q90r, aktuális csúcs ha a 8k csodákat nem nézzük.
Bőven durva a különbség még világos szobában is, pláne mikor game módba teszi mindkettőt. De biztos ő sem tudja hova kell dugni a konzolt azért butul látványosat a localdimming...
Ezért írtam lentebb hogy egy sony xf9005-höz képest ami messze van egy q90-től aki nem lát komoly különbséget pláne Tlc csodához képest arra nsmigen lehet mit mondani...Adamsss: millió videó és topik van róla a neten, teljesen nyilvánvaló. Ebben a videóban is tökéletesen látszik.
De tényleg felesleges többet erre szánni. Már ott el kellett volna engednem hogy a hdtv teszt kalibrátor szakembere gyakorlatilag hülyének lett nézve. Mindegy már elengedtem, csak felhúztam magam a magas lóról baromságozáson amivel kvázi hagyján hogy a személyes tapasztalatom semmibe lett véve de még meg is lett magyarázva hogy a neten mindenki hülye még a szakik is, és persze se egy releváns ellenérv bizonyíték link semmi nem jött csak hogy "baromság".
OPiiPO: Rohanok..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest