- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #102801 üzenetére
-AppleTV: legújabb fw
-AppleTV: DV: off, Match Frame Rate: on vagy Auto FRS: on
-Esetleg: 4:2:0
-TV újraindítás: bekapcsolt állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on az off-ot, amíg újraindul.
(Azt tapasztaltam, hogy pl. az S90C nem mindig tudja lekövetni a változásokat, pl. új nvidia szoftver telepítése után villog, TV újraindítás után lesz jó. -
válasz
Sasi001 #102791 üzenetére
Nekem is csak Apple TV (4k) esetén és csak Infuse használatakor csinálja ezt a pattogó hangot, de csak az S90C, mert amikor BT hangszórón hallgatom akkor megszűnik.
Csak eléggé idegesítő, mert nem mindig azon akarom hallgatni hiába szebben szól néha elég (lenne) a sima TV hangszóró is.Nem igazán értem... -
junkpod
veterán
válasz
Sasi001 #102470 üzenetére
Értsd jól! Azonos kategóriában, azaz egyik gyártó top tv-je és másik gyártó top tv-je, vagy közép vagy belépő kategóriában is ugyanigy.
Lehet itt nitek, vélt megbízhatóság... alapján választani, de amikor bekapcsolod és állandóan eldobja az erősítőt, lejátszót hálózatot... majd olvasgathatod a sok pórul járt tulajdonos beszámolóját.
Szerintem ha már odáig eljutottal, hogy OLED, akkor az már szuper képminőség. Amíg nincs BD lejatszod, nem kalibraltatod a tv-t , nem kalibralid a környezet fényeket, hanem torrenteol és streamingrol és lineáris adásból nézed a filmeket, addig pont jó bármilyen OLED. A teszt videókon kívül nem fogsz a mindennapi használatban képminőség különbségből eredő hiányosságok tapasztalni.
Annál inkább abban, hogy jól illeszkedik -e az otthoni ökoszisztémaba, ha gondod van mit reagál a szerviz... -
powerup2
addikt
válasz
Sasi001 #102425 üzenetére
Nekem is először ez volt mondtam a bandingot igaz ebbe még szerencsés volt a panel. De nekem is azonnal azt mondták ez ilyen el kell fogadni. C1 kálvária ott indult hogy nem kapcsolt be. Aztán kijött a szerelő hozott alaplapot és tápot. A táp az új a csere darab ketté volt törve
hogy a szerelőt idézzem derékszögbe állt
. Aztán 2 hét után jött másik táp azzal ment a tv. De a kép ocsmány lett. Aztán a távirányító hol működött hol nem mindig fel kellett ismertetni a tv-vel. Aztán pl a hangot sem akarta átvinni az erősítőre. És ezen felül néha gondolt kettőt film közbe és eldobta a képet majd visszajött. De velem az lg mindig rendes volt a szerelő srác szintén. Magára a szervizre meg a szerelőre nem lehet egy rossz szavam sem.
Ez a tv minőségi felépítése..
Ez pedig a táp ami kicsit eltört. -
powerup2
addikt
válasz
Sasi001 #102416 üzenetére
TCL-t ( c855 )vettünk a pesti lakásba párommal teljesen jó készülék hdr-bevan bőven fényerő. C1 esetében volt sokszor hogy hiányzott. De majd a mozi szobába is kell egy tv nah ezen vacilálok mert nagyobb kijelző jobb lenne. Samsung képe tényleg jó volt. De kacsingatok a 85" felé. Amit néztem az az x955 tcl ez a plafon ilyen tv-knél. Megnézni kb sehol nem tudom de jobb biztosan mint a c855.
Itt egy kép milyen a c855 -
vata666
tag
válasz
Sasi001 #102252 üzenetére
Másfél hétig volt meg. Amúgy jó áron (816 volt kuponokkal, plusz aktualis kedvezmény) vettem. Nagyon egyszerű összerakni és szétszedni. Nekem is 65s95b van. Méretben azért lehetett látni a különbséget, de a hangja nagyon gáz, full doboz, semmi mély. S95B jóval jobb. Közben azt sem akarta senki megvenni. Pedig már 350 alatt árultam Vhiktor által kalibrált is. És így inkább visszaküldtem. A kép jó volt, de nem volt hűha érzés. A matt kijelző érdekes látvány. A hangja meg egyenesen ciki volt. Így együtt nem érte meg.
-
goccer
aktív tag
válasz
Sasi001 #98741 üzenetére
Hú azért nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz értelmezni azt a két tőmondatot amit írtam. Vagy szerinted a -40-50% a tesztben úgy jön össze 10k óra alatt, hogy 9999 óráig semmi és utána hirtelen lefelez?
@Vhiktor: vagy igen vagy nem. Ha szép lassan hozzászokik a szeme az embernek a degradációhoz, és nincs mellette egy másik referencia tévé, amivel össze tudja vetni, akkor nem biztos, hogy ez minden usernek olyan egyértelmű.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Sasi001 #98645 üzenetére
Természetesen
Több mint 10 éve használok nast, nem most kezdtem.
De még egyszer leírom, én úgyis lanon használom, szóval pont nem érdekel, hogy a wifin miért nem müködik.
Pár hónapja le lett húzva a lan, és wifin volt a tv. Akkor tűnt fel, hogy nem látja. Átnéztem minden beállítást, minden rendben volt. Ráadásul 2 nasom van. Másik tvn wifin tökéletes volt, ahogy addig is. De az s90c nem látta. Visszadugtam újra minden rendben volt. -
Dareiosss
senior tag
válasz
Sasi001 #98637 üzenetére
S90C, minden jól van beállítva, másik samsung tv wifin van, tökéletes a nas elérés, ellenben s90C le van húzva lanról, nem látja többet a nast.
Alaves: Ha nem lenne jó a nas beállítás akkor mivel magyarázzátok, hogy a másik Samu tv Wifin tökéletes?
S90C még nem kapta meg a legfrissebb fwt lehet abba javították.
De ez csak a C szériára jellemző és csak nassal úgy tudom, ezért a B persze hogy működik.
Ez egy bug, majd talán egyszer javítva lesz, lehet nem is tudnak róla. Én még nem jelentettem, mert úgyis lanon van a fő tv. -
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #98534 üzenetére
Ezzel a fényerővel nem is fog kifakulni. Esetedben úgy kellene kinézni az egyszínű tesztképen, hogy a hasznos kijelzőfelület lenne kifakulva, az alsó- felső sáv pedig világosabb lenne. Ehhez csutka SDR fényerő kellene több tízezer órán keresztül, a pixelfrissítő határait túllépő igénybevétellel. Ez nem olyan mint a plazma. Nálunk még a 2000-es években (még a 4:3 képarányú analóg TV időszakában) égett be a két oldalsáv (inkább vonal). Nem húztuk szét a képet 16:9-re (kövér emberek
)
-
wallace 234
őstag
válasz
Sasi001 #98515 üzenetére
Ez igaz , viszont ahol nem megy ott nem öregszenek a pixelek ,így ha az elején sokat megy így a tv akkor alul felül különbség lesz ,és árnyékos lehet a kép. Első 100 óra ami kicsit odafigyelős. Ill a C2 töl kezdve az oled gondoskodásba,van egy gyors ellenőrzés ami gyakorlatilag a rövid pixel frissítést futtatja le . Amit lehet sűrűbben is futtatni. A hosszabb pixel frissítést is el lehet indítani kézzel ,de azt nagyon végső esetben kell .
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sasi001 #98040 üzenetére
Annyira nem izgulok, mert edzett vagyok ilyen témában. Ha valami problémát tapasztalok, akkor gyakorlatilag addig megyek, amíg ki nem készítem őket idegileg. Szerencsére ez mindig bejött.
Egyébként én sem tervezem, hogy teljesen a végéig húzom a dolgot, mert egyre jobban zavar. Egy-két hónapon belül valószínű jelezni fogom nekik a problémát. Ősszel jár le a garancia.
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001 #96500 üzenetére
A jobb felső sarokban 10 másodpercig kiírja, hogy a pixelfrissítés sikeres. De mivel nem tudhattad mikor történt, nem is biztos hogy figyelted minden bekapcsolás után közvetlenül a kijelzőt. Kézi indítás utáni bekapcsoláskor nyilván láthatjuk, mert számítunk rá hogy kiír valamit.
-
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Sasi001 #96206 üzenetére
" nem fogsz különbséget észrevenni"
hát nem tudom, ugye a samsung a dv-t hdr10-be játsza csak le, nemrég olvastam egy nagy tv-s portálon hogy dv vs hdr10 esetében magasan jobb a dv szinmegjelenitése,kontrasztja stb. hdr10+ már jóval közelebb van dv-hez mert dinamikus metát tud ,dehát abba meg kb semmit nem fogok nézni. kár hogy csak sony és samu gyárt jelenleg qd-oled tvt, de jelenleg egyik se megfelelő nekem. nem vagyok hajlandó semmilyen kompromisszumot kötni ha 2 milláért veszek egy tv-t.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Sasi001 #96190 üzenetére
nem hiába a legolcsóbb az lg, panel minőségükön meg is látszik, a sok gariztatásuk miatt.. garanciás ügyintézés ide vagy oda,francnak lenne idegzete a szerelőt már bejárósnak tekiteni. ezért vettem 2 éve oled806-ot c1 helyett, milyen jó döntés is volt, mai napig makulátlan 5000+ órával.
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001 #96183 üzenetére
Akkor végül is a csereutalvánnyal jól jártál. Látszik a helyi szerviz egész más. Fura, hogy ilyen lassan jött meg a panel. Amikor a Covid volt akkor sem volt több a csere 1 hétnél, pedig ott minden zárva volt, lassabban ment minden ügyintézés. Sajnos látszik, hogy sokszor a helyi szervizzel van a gond.
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001 #96180 üzenetére
Érdekes nálam az OLED-et simán 1 hét alatt megrendelt panelcserével sem volt sosem 1 hétnél több. A szervizes srác mondta, hogy az egész ügyintézésre 14 napot szokott adni a központ. Pedig 3x volt anno több tv-nél is. Bejelentés után 1 nappal hívott is a helyi szerviz, sőt volt, hogy már rendelték is a panelt rögtön. De az is max 1 hét alatt itt volt. Másnap rakták is be. Kaposvári szerviz.
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001 #95552 üzenetére
Nem erre értem ami történt. Ez jogos lenne a részükről természetesen. De vannak más dolgok is. LG sem hibátlan sosem mondtam. De hogy sokkal több tv-t adtak el az években az is igaz. OLED. Így több a hibás is. És az ügyintézés első rangú. Akár garanciális, akár más. És ez nem mindegy.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Sasi001 #95053 üzenetére
450k s tv nem jatsza le csak a fele tartalmat az alapbol megerdemelne egy kukát, főleg h külső appokat is minimalizalva tamogat. De h a 2 evvel korabbi B-m ami eddig azt is siman vitte amit a benti nem, meghulyul, na az mar kezdi kicsinalni az idegrendszerem.
A samsungnal vannak ilyen problemak? Vagy barmilyen mas gyartonal? Mert ha nem, siman kivagom mindket oledet a francba.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sasi001 #95054 üzenetére
Nem tudom a 2022 -es évjárat milyen volt. 2021 -ben például az LG -nél még eléggé tükrös volt a TV.
Szerintem 2023 -ban már jobb lett a helyzet LG -nél és Samsung -nál is. Samsung talán egy fokkal jobb volt e tekintetben, de fene se tudja már... Amikor én néztem ezzel a részével pont keveset foglalkoztam.
Nálam mondjuk annyira nem lényeges, mert úgy vannak elhelyezve a TV -k és amúgy is az enyhe "szórt fényt" szeretem több helyről.
Ettől függetlenül tényleg nagy dobás lenne ez a "matt" felület. Csak egyelőre nem tudom elképzelni, hogy ez lemondások nélkül működik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Sasi001 #95024 üzenetére
Remélhetőleg a QD panel jobb lett, mint a többi amit használnak. Ez majd idővel kiderül, mert elsősorban a tartósságra gondolok. Ahhoz meg azért kell a felhasználói tapasztalat. Nem egy-két év alapján.
Illetve továbbra is kíváncsi leszek az új bevonatra, illetve az AI -ra is. Főleg az előbbire, mert az is nagy dobás lehet, ha tényleg normálisan meg tudják oldani. Gondolok itt a bevonat tartósságára és arra is, hogy romlik -e valamennyire a felhasználói élmény.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Sasi001 #94999 üzenetére
Jó most Samsungod van,nyilván véded. Én általánosságban beszéltem, ezeket amit irtam a gyenge teljesitményét a két szememmel tapasztaltam, szóval tény, hiába irod hogy hülyeség. Én nem harcolok a samsung ellen, se érte, tények lettek felsorakoztatva az új vásárlók számára esetlegesen. Nekem teljesen mind1 ki mit vesz, de egy "szakmai" forumban,legyünk már objektivek,és széleskörben vizsgálni egy dolgot, az a minimum. nem csak a fényerő és gari létezik egy tv minősitésekor,van mellette még 15 adottség kb...A személyeskedést meg jobb ha most befejeznéd,én nem minősitettelek, tudomásom szerint legutóbb ezért büntit kaptatok,nem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest