- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
ρσгτσ #108148 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Egyébként így mellesleg megjegyeznék valamit: Vásároltam december elején az aliról egy hifi erősítő távirányítót. Néztem a kommenteket, 5 csuillagosra értékelték. Szinte megegyezik a gyári távjával: [gyári távirányító] , [aliexpresses távirányító] .
Az a lényeg, hogy elkezdtem nyomogatni a távirányítót és a hifi is elnémult(semmi hangot nem ad ki az óta,), illetve a TV-vel is az óta van ez a probléma, előtte tökéletesen működött.
Illetve, hogy ne csak ezt a hibát említsem, a távirányító nyomkodásakor az asztalba épített led szalag is bekapcsolt...
Szóval így összefoglalva: Elképzelhető, hogy egy kínai távkapcsoló ekkora galibát tud okozni?Hurrá hulladék kínai elektromos sz*rok...
-
spleenszuru
őstag
válasz
ρσгτσ #107511 üzenetére
Eszembe nem jutott volna, hogy újra végigmenjek a HDR beállításokon, szóval köszi a kommentért.
Nekem alapvetően simán be volt lőve a dinamikus tónusáthelyezés, és pont azért állítottam HGIG-re Vhiktor javaslatára, mert este már kivitte a szemem a TV, de a HDR-t még a Be opcióval állítottam be.
-
Maltheus
csendes tag
válasz
ρσгτσ #107114 üzenetére
Részben jogos, de az van, hogy otthon fogalmam sincs mit csinálnak a MM-ben. Azt tudom, hogy itt Bajorországban halomban állnak a kalibrált TV-k. Gondolom kereslet kínálat, ha nem tetszene az embereknek nem lenne így. Ez volt a csomag, ezeket lehetett választani. Szerintem ez így sem volt rossz üzlet de ez szubjektív. De nem hiszem, hogy volt egy bontatlan és rám sózta a plusz kalibrációt mert rögtön elhozható volt. Ez itt normális..
-
turbobusa
senior tag
válasz
ρσгτσ #107026 üzenetére
Online vettem igen, van egy rosszabb minőségű fotóm, mikor ki lett bontva és fel lett téve a polcra. Ekkor a fóliával rajta lefotóztam, mekkora a tévé a korábbi 82 cm-eshez képest. És utólag ott is látszik a két kis pötty fakón a minőség miatt.
Nagyon apró kis leverés, de tényleg 1-1,5 mm az egész és nem mély inkább felületi.
Visszaküldésben még benne vagyok csak már annyira megszerettem ennyi idő alatt, hogy nem akarnám levenni a falról visszaküldeni és várni az ügy lezárását, majd egy újat hozni, aminél ki tudja minden 100%-os lesz-e.
Később ha eladnám akkor bízok benne, nem ront az árán semmit. Pár hónap garival tervezem majd eladni. -
dropi
senior tag
-
dropi
senior tag
válasz
ρσгτσ #106805 üzenetére
Nem tudom, nekem szemre annyira kijön az oled vs miniled (vagy bármi más) között a különbség még egy sima eurosportos biathlon közvetítés közben reggel 10-kor vakító napsütésben is, hogy semmire sem tudnék jó szívvel ne oledet ajánlani annak, akinek van oledre is pénze.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #106707 üzenetére
"Mondjuk akkor indokolt lehet, ha itt-ott méricskélnek,"
LG OLED esetében biztosan nem mérnek semmit, modul csere és kész. Samsung esetében lehet némi videós bohóckodás, elbírálás, de annyi.
Nálunk (Szarvas) már 2018-ban is háznál volt a kijelző csere (B7). Hiába na, elmaradott kelet-magyarországi régióBudapesten
Na ne már.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #106256 üzenetére
Meg szerintem tesztet is érdemes futtatni rajta. Panel szélein mi újság, egységes -e panel fehér színen nézve. Színes háttérnél, szürkénél látszanak -e beégés nyomai. Kezdeti beégés általában sötétebb szürkénél jön ki, 70-75% körül.
Meg úgy általában nézve van -e valamilyen hiba a kijelzőn. Sérült -e korábban a TV, van -e erre utaló jel, például a kereten. Illesztés, összeszerelés megfelelő -e.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #106196 üzenetére
szerintem a mai tévéknél örüljön az ember ha 8 évet kibírnak..de inkább a 6 évet mondanám függetlenül attól hogy 130 ezer forintos vagy másfél millás tv-ről van szó. Nekem van egy 2013-ban vásárolt LG 47LA740S tv..azóta is működik gond nélkül. Viszont amikor 2017ben megvettem az EG910V oledet kb 4 év után elkezdett rothadni a panel...2020-ban vásároltam egy 65C9 oledet és azon most kezdek látni a felső káva alatt egyre több halott pixelt..nem zavaró még mert nézési távból nem látszik plusz teljes képernyős filmet sem sokat néztem manapság, de ez már jel számomra hogy szerintem jövőre lecserélem..
-
nfsu17
veterán
válasz
ρσгτσ #106065 üzenetére
pontosan arra gondolok, igen
https://www.notebookcheck.net/Why-Pulse-Width-Modulation-PWM-is-such-a-headache.270240.0.html -
ot93
senior tag
válasz
ρσгτσ #105921 üzenetére
Elírtam, c4 akart lenni. (és bármilyen tv is legyen, inkább csak újonnan vennék)
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólását, ma bementem a media-ba megint, tegnap a qned amik még eljövetelkor feltűntek, hogy árban egész jók egy oledhez képest, de annyira nem tudtam őket megvizsgálni. Végül ma sem, de mit ad Isten, a 48-as c4 oled ma csak 350e volt a tegnapi 390e helyett. Ennyiért az elejében már lecsaptam volna rá, de már elbizonytalanodtam, hogy mit kéne vennem... Nekem mondjuk nem lenne rossz, de szerintem nem használnám ki (mármint nem a tudását, hanem ritkán használnám). Tv adásokat nem nagyon néznék, de streaming platformokat azért igen. Csak most nyilván eddig sem hiányzott, csak ezért nem vennék. De az tény, hogy szép a képe, hangzása sem tűnt rossznak, magic remote is jó cucc stb...
Ha esetlegesen lemegy 300-ra, akkor magamnak mindenképp beújítok, de hát annyi nemhiszem, hogy lesz. Arról nem is beszélve, hogy akkor nem lesz ajándék.Mert, hogy kettőt nem veszek az tuti
Ja és a tv adásokkal kapcsolatban utána néztem a dolgoknak, és nekik tudtommal mindigtv van, ami a tv2-t és rtl-t csak sd-ben tolja. Tehát még csak nem is hd. Valószínűleg a media-ban is azért van különbség mondjuk egy m1-el összehasonlítva, mert az hd-ban jön míg pl. a tv2 sd-ben.
-
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #105716 üzenetére
Tegnap vagy tegnap előtt tették vissza az RTL+ app-ot, addig tényleg nem volt, de végülis reagáltak 1-2 hét alatt és javították. Ez a 2023-as TV-kre kreált tizen 8.0 (2013.1 fw) megzavarta egy kicsit a dolgot (a 2000 fw is volt és a 2024-es TV-ken is van).
Samsung S90C/S95C 2013.1 fw:
- mozgásproblémák javítva (avs forum-on még látnak maradék hibát)
- élességhez nem nyúltak (nem látok hozzáadott élsimítást és egyebet), HDMI-PC mód-nál is maradt a 10-0-ig 'smooth sharpening', 10-20 agresszív sharpening, egyéb esetekben filmmaker-nél 0-20-ig pedig egyenletes sharpening van.
- belső lejátszó: fekete dizájn-t kapott (továbbra is csak lejátszás közben váltható hangsáv, pause-nél nem; felirat pause-nél is váltható mint előtte).
- beragadó színtér vagy valami más paraméter maradt HDMI-PC-n kikapcsolva a TV-t, majd visszakapcsolva (illetve TV reboot esetén is), amíg át nem váltom a bemenetet és vissza. Ezt egyébként lehet, hogy az én PC konfig.-om okozza nem tudom. B7/754/C1-en is volt, pedig közben volt win7-win10, vga csere is, úgyhogy nem tudom (mondjuk a proci+alaplap ugyanaz). -
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #105428 üzenetére
Ez igaz
bár szerintem alacsony/alacsonyabb oled fénnyel SDR-ben nem probléma ha csak alacsony állásban van (direkt nem azt írom hogy normális oled fénnyel, mert nyilván helység függő is hol van a tv, hisz egy fénygazdag helyen szükséges lehet a nagy oled fény, vagy csak a felhasználási szokás miatt, mert nem mindenki tudja alacsony fénnyel nézni a tv-t mert úgy nem tetszik neki )
-
-
amdboy
senior tag
válasz
ρσгτσ #105004 üzenetére
Értem. Holnap megpróbálok velük alkudozni hátha. Egyébként c3-at akartam de arra kapásból mondta az illető, hogy mindegyik ami van kiállított db. Mindenestre köszi mindenkinek a segítséget/tanácsokat de leginkább a biztató szavakat és kitartartásra buzditást. Korrektek vagytok
-
hunspikey
őstag
válasz
ρσгτσ #104825 üzenetére
hmm igen, akkor az olyan mint a HP refurbished szerverek - kotta gyári felújított hardware - meg nem mondod, hogy akár egyszer be lett volna kapcsolva.
Csak akkor meg azt nem értem, hogy ha a samu végez egy felújítást és újracsomagolja akkor mi a rákért nem reseteli az órát? Ennyire balfékek lennének? Csal de mégse? Ez hogy?
-
hunspikey
őstag
válasz
ρσгτσ #104800 üzenetére
Oké srácok ne menjünk át totál stupidba - azért a gyári kotta friss csomi meglátszik, pl elem zacsi feltépve, távirányítóba ha egyszer teszel elemet már látszik, a hungarocell keretek, fóliák, a kis matricák, kis tekergethető szorító kötegelők stb - lehetetlen ténylegesen gyáriba visszahozni. A másik meg a por. Ha ez ki volt állítva kajak és ment 11k órát akkor az bizony poros. Poros a HDMI port, az USB, a hűtőrács, minden fisz-fasz. Lehetetlen mindent gyáriba visszahozni.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
ρσгτσ #103781 üzenetére
Hasonló okokból jelentettem be én is a C1-et hétfőn, kedden már hívtak, hogy megjött a panel, és ma ki is cserélték (tegnap cserélték volna, ha nem ünnepnap).
Keserédes pont, hogy a szervizest nem tájékoztatták, hogy már volt cserélve a panel két és fél éve, és már a panel kicserélése után szembesült az infóval. Állítása szerint ilyenkor automatikusan új TV-t kellett volna hozniuk, és lehet ki kell fizetnie neki az alkatrészt, bár valószínűleg le tudja beszélni velük. Elég furcsa, hogy egy ennyire gördülékenyen működő szervizelési rendszerben nem látnak rá alapból, hogy mi volt rajta cserélve.
Szerintetek ilyenkor hoztak volna egy új C1-et, vagy utalványt adtak volna? Egyébként a kicserélt panelre is jár valamiféle jótállás?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #103316 üzenetére
Nos, LG szerviz, C1 panelcsere beégés és rózsaszín elszíneződés miatt.
Október 6. (hétvége) - bejelentettem a javítási igényt
Október 7. - üzentek, hogy hamarosan keresnek a szervizből
Október 8. - hívott egy figura a szervizből, hogy megrendelik a panelt, ami kb. 1 hét
Október 15. - szóltak, hogy megérkezett a panel, és másnap kicserélnék a helyszínen
Október 16. - kicserélték a paneltEgységes, szép, és rózsaszín elszíneződés sincs. Szerintem ez korrekt szolgáltatás volt.
-
Swami
senior tag
válasz
ρσгτσ #103656 üzenetére
Igen én is valahogy így gondolkodom, csak próbálok nem kizárni más megoldást is, de valahogy mindig visszatérek oda, hogy egy kifogástalan tv volt, most meg nem az és benne vagyok a javításban is, de a technológiából következően nem lehet javítani, a panelcsere pedig még drágább, mint egy új tv. Remélem most már ideér a szervizes és ad egy szakvéleményt, amiben leírja, hogy nem zárható ki a sérülés miatti meghibásodás a jövőre való tekintettel, (és ez igaz is). Utána meg, ha nem együttműködő, pereskedhetünkn is....
Sajnálom az egészet, mert odafigyeléssel elkerülhető lett volna.
Két hét múlva jönnek tetőablakokat cserélni. Az biztos, hogy minden is be lesz hordva egy biztonságos szobába. 😄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest