- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #14016 üzenetére
Lehet hogy az említett gyártóknál ez a helyzet, de a Sony W755 és W800-as széria megkapta a legújabb 7-es Androidot. Természetesen ennél újabb modellek is, de ezek már tényleg nem mai darabok.
-
Magi
tag
válasz
dgyuri0123 #14022 üzenetére
Szia,
Köszi szépen. Erre nem is gondoltam. Valóban lehetségesnek tűnik ez az eset.
Ebből következik a következő kérdésem. Korábban ezt a problémát úgy küszöböltem ki, hogy a médialejátszómon (külső) volt egy olyan opció, hogy magassághoz igazítás. (Gyakorlatilag levágta a kép szélét és 16:9-ben mutatta úgy, hogy az arány nem változott...)
Ezt a B7-esen hogyan tudom elérni? (A képarány módosító cucc elég macerás és valahogy nem az igazi. (4k tartalomnál is szemcsés lesz a kép, míg ha a médialejátszót használom ezt a probléma nem jelentkezik.))
(A háttere, hogy miért nem használom a médialejátszót az, hogy nem játszik 4k-t, illetve mostanság gyakran megfagy. Így most Plex-szel próbálkozom.)
Köszi
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Jó de jellemzően mit lehet fejleszteni egy TV-n 3 év után?
Mikor évente megjelenik egy széria.
Most komoly technikai dolgokra gondolok, input lag, retention, mozgás, színek... Az okos dolgok, hát az most őszintén, nem sok vizet zavar. -
Gtaati
őstag
válasz
Helló!
Pana milyen típussal foglalkozott 3 évig?
Köszi!
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #13974 üzenetére
2014-es EC930V-m volt és 3 éven keresztül jött rá frissítés
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123 #13991 üzenetére
Oled fény 45 ön van az bőven elég, de lehet hogy vezérlés adta meg magát,mikor a YouTube on változik azon a részen a felirat, akkor olyan mintha meg nyúlna
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123 #13987 üzenetére
Az lesz ma nézek, mindenfélét hogy a ciklus is le menjen, pixel frissítés volt ma, de nem segitet. Ha nem lesz jó hívom az lg t
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123 #13982 üzenetére
Pont az bosszant, hogy alig volt ott a karika, mivel pár perc után le veszik. De majd kiderül elmúlik e vagy nem
-
Tengri
senior tag
válasz
Egy kicsit tartok az androidos tv-ktől, de a Sony ebből a szempontból jobb lenne mint a többi? Megéri droidos tv-t venni? Jelenleg 100k-val több a 2018-as modell mint a tavalyi, illetve 70k val több a c8-tól. Megéri ezt venni, ha jó árban lesz a foci vb előtt?
Amúgy a mobilom is LG (G4) most is kiválóan fut rajta a 6.0 droid...szerintem már hivatalosan újabb verzió nem fog kijönni rá. -
Gtaati
őstag
válasz
Hát idővel kiderül..., fél éve van meg a B7-t és ha jól emlékszem idáig 3 jött rá
Hozzáteszem, ha így maradna az okosrendszere menüje stb, akkor nekem így is megfelelne élete végéig
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123 #13542 üzenetére
Az A7 vs eg910 csatában az eg910 egyértelmű győztes. Volt mind a kettő egymás mellett is.
Laikusként ítélem meg, de a fehér az A7-en kékes volt, a fényereje is kisebb volt ránézésre és színek sem voltak az igaziak. Még nyafogtam itt a fórumon is a nappali fény miatt. Az eg910 v jobban teljesít nappal.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13554 üzenetére
"Joshi: Miért nem vettél egyet? Legalább látnád a saját szemeddel, hogy nem ördögtől való a FHD oled."
Látod, még mindig a hülyeséget reszeled. Soha senki nem mondta hogy a FHD miatt nem érdemes A7-et venni. Szerintem te még mindig nem érted miről beszélünk. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13554 üzenetére
Édes vagy nagyon, több pontot kapott (9,6 vs 9,8) egy évekkel korábbi teszten ahol máshogy mértek (pl a színpontosságot csak a széleken). Ráadásul ha megnézed a grafokat a B7 pontosabbra kalibrálható (910-esen 80-90 IRE körül a gamma belapul). Plusz ugye panelvariancia. Meghát józan ész.
A szuper 10-pontos 1080p képre persze odaírják hogy rácshálós meg zizis, de ezért itt nem vonnak le pontot mert ez nem a felbontás hibája:
"Native 1080p content like Blu-rays looks good on this TV. The smaller size of the pixels creates a screen door effect, which gives everything a 'rough' look, but this is not related to the resolution of the content played."
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13550 üzenetére
Majdnem vettem egy A7-et a hálóba, na ha megvettem volna és mellérakom az A1-nek mit mondtál volna? Ja hát az egy Sony.
(#13551) Partizan182 azért is írtam hogy bizony ha fejlesztenék a panelt akkor jó lehetne, de ugye abban az esetben nagy konkurencia lenne saját magának az LG. És igen itt jön képbe hogy a FHD HDR nélkül még sokaknak jó, de akár HDR-el is működhetne mert a HDR-nek nem feltétele a 4K.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13544 üzenetére
Dehogy jobb. Töri a feketét, rángatja az ABL a fényerőt, rácshálózik közelről emiatt az upscale-mentes éles kép részleteit sem látod. A tragikus ui sebességről nem szólva. Fasza tv de nem kell úgy tenni mintha a kuro új eljövetele lett volna amit méltatlanul elfeledett az ipar.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13547 üzenetére
"Ez egy kiforrott szabvány, ennyit tud, de azt nagyon jól tudja."
Szerintem mi ne beszélgessünk tovább. -
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #13539 üzenetére
"És akkor még nem ejtettem szót a kalibrációról, mert alapból a B7 7.1 pontot kap a gyárilag kalibrált értékeire, míg a 910V 8.9-et,"
Ez eleve minden bizonnyal a technicolor frissítés előtti történet... Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy fullhd tartalom esetében jobb az 1080p-s panel, ugyanis a pixelek és a pixel távolságok nagyobbak...Közelről látható... De nagyon szívesen megnéznék egy ilyen fullhd 4K vs nativ 1080p összehasonlítást.
Én fullhd esetén is látom az előnyét a 4K panelnek: Gyakorlatilag nincsen pixelrács. Valamint a 4pixel=1 pixel módszerrel konvertálás mentes lehet a megjelenítés... -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13544 üzenetére
Én úgy tudom hogy az A7-ben is 2015-ös panel van, gyakorlatilag semmit nem fejlesztettek rajta. Annyi hogy az ívelt kivitelt leváltották síkképernyőre. Ha fejlesztenék akkor nem a WebOS 2.0 lenne rajta. De ne ragozzuk tovább a témát, már sokszor mondtuk hogy használd egészséggel a tévédet, csak ne akard mindenkibe belemagyarázni hogy a 910 vagy az A7 jobb mint egy B7.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13542 üzenetére
Gondolom hogy ugyan az és nincs több FHD OLED panel, felőlem legyen csak fejlesszék mint a 4K paneleket. Ha így lesz akkor ajánlott lesz, addig viszont nem.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13539 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaimat, nagyon is tudod hogy miről van szó.
Figyelj, 910V nincs csak A7 ami most tényleg jó árban van. Nem ismerem a B7-et de úgy általában az LG-t, de én azt is el tudom képzelni hogy jövőre már nem is lesz FHD OLED. Igazából lehetne ha követné a panel a fejlesztéseket, de nem követi mert egy vakvágány.
Az átlag user még ilyen tévéket se vesz(link1, link2), pedig ezek olcsóbbak mint a FHD OLED és még a Duck TV-ét is kinn hagyhatod 3 hétig 24/7-ben.
ui.: mielőtt erre is válaszolnál, igen tudom hogy az OLED kontrasztja hazavágja a legjobb LCD-t is. A gond ott van, hogy az átlag usernek fingja sincs hogy mi az a kontraszt vagy hogy mit is kellene nézni.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13530 üzenetére
Ok, de mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Full HD van bőven 350k alatt is. Ha pedig az az átlag user akiről te beszélsz vagyis SD tartalmat tölt, annak fölösleges a FHD OLED is.
Nem azt írtam hogy Mede8er-t használsz, de gondolom azért említetted mert használtad a 10 meg 12bit-es megjelenítését. Én csak arra reflektáltam.
(#13534) dgyuri0123 ami biztosan Netflixes rip az a 14GB méretű Annihilation 2160, de az tényleg ratyi minőségű volt. Ahogy nézem már nincs is fent.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13528 üzenetére
"Az összes streamelt 4k egy kamu"
Megint megy a távolról szakértés, a leggagyibb netflixes 4k HDR stream agyonveri a sima BD-t össz impactban. Sötét részek blokkosodnak a tömörítéstől? Néha. Alacsony MPEG noise reduction megoldja, DV profilban alapból be is van kapcsolva.
Példa: kijött a Witcher HDR peccs végre, na mondom megnéztem, kicsit lehet nosztalgiázni. Kicsit félmunkát végeztek mert az égbolton csak kitolták a csúcsfényt, a 8 bites átmeneteket nem egyenítették ki, olyan táncoló csíkok vannak az égbolton néha hogy hányás. Na mondom visszarakom SDR-ba, ott milyen volt, hát ott is csíkoz, csak közel sem olyan feltűnő. Cserébe szürkehályog az egész, sikítva rohantam vissza a hányás égbolt HDR-be. Szal az ember bőőőőven elvisel kisebb kompromisszumokat, pici blokkosodás eltörpül a többi előny mellett.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13528 üzenetére
Megint ezzel a "lenézlek mert FHD OLED" hülye dumával jössz. Hidd el hogy nem erről van szó, egyszerűen csak régi panelre és elektronikára épül. És nem azért sokallom a 350-et mert az sok vagy kevés, hanem mihez képest annyi amennyi. Ha egy B7-et megkapsz akcióban 420-ért akár, akkor ahhoz képest sok. Remélem így már érted, de nem hiszem hogy érted mert rendszeresen előjössz ezzel a témával.
A natív megjelenítésnél nincs jobb ez nem kérdés, de ha Mede8er a lejátszód akkor tök mind1, mert azt a lejátszót kenterbeveri sok lejátszó még skálázva is. De igen, ha csak 350 pénz van akkor jó lehet egy FHD OLED is. De pont ez a probléma, ahol van 350 pénz tévére ott nem gond a +80-100k se.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13513 üzenetére
A Mede8er egy nagyon átlagos képminőségű lejátszó a mostani mezőnyben, annak aztán állíthattál te 12bit-et is nem számított. Én nem tudom ti mit láttatok de én semmi különöset. Az Oppo 203 is tud akár 12bit-et, de ott sincs számottevő különbség.
(#13523) dgyuri0123 megint itt tartunk. Úgy írod ezt mintha a userek 90%-a nem warezolna, mert ugye ott nincs igazi 4K HDR tartalom (min. ~200). A sávszélesség se számít, elmész melózni addig szépen lecsorog a cucc akár 20-30Mbit/s-el is. Nagyjából 3-5 filmnek kell hely, ezeket kell folyamatosan cserélni. Kb ennyi a történet. Ja és ha FHD tévéd van akkor hiába néznél 4K HDR tartalmat nem tudsz, ha pedig nincs időd filmet nézni, akkor nem kell letölteni.
A FHD OLED-el nekem egy bajom van amit már rajtam kívül sokan ecseteltek, az egy régi techre épülő tévé minden hátrányával. Ezzel még nem is lenne baj, de ahhoz képest nem olcsó a maga ~350K árával. Az OLED technika nincs abban a helyzetben, hogy azt lehessen mondani hogy a 2017-es vagy 2018-as modellek már tökéletesek. Ha van lehetőség újabbat (jobbat) venni akkor inkább az újabb.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13513 üzenetére
Te melyiket használod? Ps4 deep colourban ment végig, ott semmi ilyesmi nem volt (egyszerûen csak kikényszerítette a széles színteret és túlszaturálta a színeket).
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #13509 üzenetére
Ez így van, de már másfél éve is pontosan ugyanez volt a szitu.
Nem tudtál venni FHD tévét, legalábbis oledből csak a 910v volt kapható.
Itt mégis kereszteshadjárat volt a 4k vásárlók ellen. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13511 üzenetére
Lejátszó típusát megírod? Meglesném ezt a csodaeszközt.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13509 üzenetére
Akko körbeértünk, ahogy írtam a panel elvileg 10 bites, de csak 8at jelenít meg, mindegy mivel eteted. Kb ugyanarról beszélünk, hogy a 8bit color bandinggal (ami lássuk be tipikusan inkább a tömörítéstől van) mást is lehet kezdeni az most mellékes.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13483 üzenetére
Tudom hogy nem nekem válaszoltál, én csak megírtam a véleményemet. De ki az a
hülyemár bocsánat, aki vesz egy 4K HDR tévét a jobbikból, aztán kizárólag FHD tartalmat néz rajta. Egyébként simán mehet rajta FHD is senki nem fog észrevenni 55"-on 3m távolságból drasztikus anomáliákat. Egyébként is az FHD tartalmat célszerű natívan a tévékre küldeni, mert azok jobban skáláznak mint egy átlagos lejátszó. -
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13501 üzenetére
Mi etettük anno a tévét 10 meg 12 bites forrással pattern generatorról mikor kalibráltattam, de nem jelenítette meg a 8 bitnél részletesebb átmeneteket. Amire te gondolsz az a smooth banding filter lehet, ahhoz nem kell 10 bit, MadVR is tudja, én is használom mert sokat segít a gyengébb minőségű anyagokon.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13499 üzenetére
8-10 bit konvertálást mivel végzed? Van rá valami progi ami betippeli a köztes átmeneteket (hasonlóan a sony smooth banding funkciójához)?
10bites nemhdr cuccról csak pár animéről tudok, azokat látod nem próbáltam.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dgyuri0123 #13491 üzenetére
Panel is 10 bites elvileg, de csak 8-at fogad / játszik le. 910-es panelben lenne egy csomó potenciál, csak az elektronika / firmware nincs mögötte.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13491 üzenetére
Tudtommal az összes WOLED tévében 120 Hz-es a panel. A többi gyártót nem ismerem, de LG-közül 120 Hz-es jelet fogadni csak a 7-es és 8-as sorozatúak tudnak, azok is maximum 1080p-ig. (Vagy konkrétan csak 1080p-t? Ezt a tulajok majd megmondják.)
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13479 üzenetére
Pont az 1080-ról 2160-ra való felskálázással nincs semmi baj, pont a négyszerese. Egy pixel infó jelenik meg négy pixelben.
-
Magi
tag
válasz
dgyuri0123 #13462 üzenetére
Szia,
Köszi a választ. Ezek szerint rosszul kérdeztem.
Tehát azt tényleg megtudom csinálni, hogy a 987-es számú csatornát átrakom a lista tetejére, ez nem probléma. A problémám az, hogy 987-et ír ki akkor is és nem 1-est.Képminőség. A boltban meglett nézve, de ugye az köztudott, h boltban sem a beállítások sem a fényviszonyok nem olyanok, hogy igazából lehetőség legyen meggyőződni a minőségről. Egymás mellé helyezve a G30-at és ezt nem látok semmi előrelépést. (Bár mint írtam, ez nem igazán probléma, mivel annak is jó képe volt.)
(QLED-et hagyjuk
)
Visszatérve a csatornákra.
Olvastam olyat is, hogy a WEBOS 3.0-ban át lehetett írni a számokat illetve le is lehet menteni a csatornakiosztást pendrive-ra és gépen módosítani azt. Ez a funkció nálam valamiért nem elérhető.Valami tipp?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
dgyuri0123 #13435 üzenetére
Mar 10 eve hallottam, ez olyan varosi legenda!
Ha igy lenne ahogy irtad,lenne gyarilag Pc mod.Ha 4k-ra irom at vagy Hdr-re akkor a fullhd tv fel fog konvertalni?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
dgyuri0123 #13432 üzenetére
Errol valahol lehet olvasni valami hivatalosat?
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #13423 üzenetére
Ehhez elég csak átnevezni??? Nem a képalkotó séma a döntő?
-
bava
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #13393 üzenetére
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #13388 üzenetére
Ezt sajnos vagy nem sajnos én is meg tudom erősíteni
Ami az B7-n svenkel az unokatesóm ST60-as Panáján is
De ez engem nem vigasztal
-
gerii
addikt
válasz
dgyuri0123 #13341 üzenetére
Képet lehet kérni, hogy milyen lett?
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #13270 üzenetére
Bizony, azért szereztem..
(kölcsön)
HIJ: LG szerviz távirányító.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #13256 üzenetére
Én is ezt olvastam, de letöltve semmi rá utaló jelet nem találtam, és működik.
Lehet hogy a nyelvi beállításoknál át kell majd állítanod UK-ra az egész cuccot, mert ott más az LG Content Store tartalma. Ha már itt vagy, akkor ajánlom a Dolby Access-t is.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #13248 üzenetére
Nem tudok róla, hogy a Plex fizetős lenne vagy bármi.
Ettől függetlenül én használok a gépen Plex Media Servert, de a B7-en a Plex kliens egyáltalán nem bufferel valamiért, ezért helyette Xplay-t használom. Ezután olvastam, hogy amúgy az Xplay jobb is 4k-hoz.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #13137 üzenetére
Tudom, azért írtam mert van benne valami
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #13133 üzenetére
Miért ne zuhannának az árak, már a mostani nyitóárak sem sokkal magasabbak, mint a tavalyi széria kifutó árai.
Lásd sony, igaz csak a dizájn változott.
Az lg 65b7/c7 1.5misinél nyitott tavaly ilyenkor, a 65b8 már most 1misi csak, a 65c8 1,1 misi, ráadásul nem a legolcsóbb boltban!De persze, nem csökkennek az árak...
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #13103 üzenetére
Csak kereslet-kínálat szemszögéből nézitek a dolgot, azt gondolom ennél árnyaltabb a helyzet.
Az is számít van-e konkurencia.
Jelenleg nincs, így - amennyiben van rá kereslet - könnyedén mesterségesen magasan lehet az ár.Ha jönne a konkurens termék, akkor mindenki aláígérne a másiknak, piaci verseny alakulna ki.
Amíg ez nincs, drága lesz. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13118 üzenetére
Itt nem mindenről van szó, hanem olyan alapvető ismeretekről, amelyeket ezekből fel lehetne (és illene, teszem hozzá) szedni, a te repertoárodból viszont nyilvánvalóan hiányoznak. Sajnálom, hogy ezt te nem ismered fel, és meg se próbálsz változtatni rajta.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13113 üzenetére
Mármint úgy, hogy a legalapvetőbb gazdasági összefüggések, amelyek mikróból már az első néhány oldalon/előadáson megjelennek, talán mégsem teljesen fordítva működnek? Hát, egye fene, tényleg úgy gondolom.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13108 üzenetére
Bocs, de ez a keresleti görbe jobbra tolódását jelentené, ami magasabb egyensúlyi árral jár. Marshall-kereszt, talán a legalapvetőbb gazadasági fogalom.
Itt sokkal inkább a kínálat változik. Érnek be a fejlesztések, fejlődik a technológia, csökken a selejtarány, és a termelés is közelíti a gazdaságos üzemméretet.
-
törölt tag
válasz
"Ha minden második lakásban oled lesz, le fog zuhanni az ára."
Fordítva. Akkor lesz minden második lakásban OLED, ha lezuhan az ára.
-
Joshi
titán
válasz
Nem, mert az OLED prémium kategória. Ennek a kategóriának az ára mesterségesen van magasan tartva. Ne gondold hogy ha ebből többet fognak eladni akkor olcsóbb lesz. Miért vinnék le az árát ha viszik mint a cukrot?
ui.: te nagyon rossz kereskedő lennél, előbb-utóbb éhen halnál a gyenge profit miatt.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13100 üzenetére
Nem attól lesz valami olcsó vagy drága hogy mennyit adnak el belőle. Ez nem ilyen egyszerű, én csak vicceltem.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13087 üzenetére
Rendben van, köszönöm az eddigi segítséget!
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #13040 üzenetére
"Konyhai tévézéshez kiváló a Sony, de egy esti leülős, odafigyelős mozira már kevésbé."
Ne túlozzunk kérem szépen, jó az a Sony A1 az esti leülős mozira is.ui.: azért a Sony XE/XF 9000-es széria nem olyan rossz tévé, lehet azzal este is mozizni. Ha pedig az illetőnek fogalma sincs milyen is az igazi fekete, akkor meg pláne.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13033 üzenetére
Elhiszem Neked, de aztán a feleségemmel egyetértve úgy döntöttünk, hogy a Sony KD-65XF9005 termékét választjuk inkább egy későbbi november március közötti vásárlással (amikor nagyon jó árban lesz, vagy már kifutó termék lesz).
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #13033 üzenetére
Milyen beállításokkal használod a tv-d? (C7 vagy B7?)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13013 üzenetére
Pedig nagyon szép képek, csak ez a beégés dolog ne lenne...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #13006 üzenetére
Én nem akarom a tv-t nézni, bőven elég amit az adott csatorna online felületén elérhető.
Még eldöntjük, hogy mi legyen, de az is sokat segítene, ha az pl. az Abigél című filmet meg tudná valaki nézni a saját OLED tv-jén, hogy mégis mennyire nézhető? Valaki ezt tudná vállalni nekem (forrást biztosítok hozzá)?
Az Alvinos kép nagyon jó, ez tetszik nagyon!
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #12999 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #13001 üzenetére
Maga a napi 12 óra panelkoptatásért nem vennék OLED-et.
Elhiszem hogy bírja, de egy LCD jobban fogja. -
Partz
senior tag
válasz
dgyuri0123 #12977 üzenetére
Nem erről van szó, csak minden évben elő jön, hogy drágák ezek a tévék és semmi változás az árak terén. Ezért rakom ki csak egy évre visszamenőleg. Aki azt hiszi, hogy 200 lesz ott nagy baj van, ha mindenképp matekozni szeretnénk az interpoláció célravezetőbb a kivonás helyett. De ez se sokáig állja meg a helyét révén felső kategóriás termékekről beszélünk.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #12977 üzenetére
Értem és köszönöm!
Lehet, hogy mégis inkább OLED lesz, legfeljebb az én szobámban és majd a feleségemmel együtt fogjuk használni nem újrakódolt FullHD és 4K filmek nézésére.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy ez a tv bátran megvehető (csak film nézésére)? -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #12974 üzenetére
Tudom, láttam már ilyet, igaz 65" méretnél, és mondtam a főnökömnek, hogy az SD adások minőségével nem lehet mit kezdeni, hiába kiváló a tv, ha az adás meg ilyen alacsony minőségű. A válasza az volt, hogy neki így is jó, sőt még a saját családomban is, amikor a hosszú hétvégén mutattam a többieknek az LG hátrányait, csak egy vállrándítás volt rá a válasz és nézték tovább, miközben én a hajamat téptem a méregtől, mind az adás, mint a kép minősége miatt.
Hiába na, nem vagyunk egyformák...Azt lenne jó tudni, hogy ezek a paraméterek hozzák egy belépő plazma tv szintjét?
Ui. A családtól függ a tv nézési távolságom: ha oda engednek a gyerekek a kanapéra, akkor három méterről tudom nézni, ha nem, akkor csak hét méterről...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #12972 üzenetére
Ja, hogy távolság függő...
Akkor jó, mert én a mostani 42" méretűt is vagy 3, vagy 7 méterről nézem, attól függően, hogy a nappaliban a kanapéról, vagy a konyhában az ebédlóasztal mellett ülve nézem. Nem túlzok, kicsinek érzem a 42" ilyen feltételek mellett. -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12932 üzenetére
Persze, egy Minix Neo U1-et és nem olyan rég egy MECOOL M8S Pro+ lejátszót az Amlogicból, Himedián soha nem használtam Kodi jukeboxot, engem nem érdekelt.
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #12922 üzenetére
Képzeld tájékozódom előtte. A himediaról pl.jókat olvastam . Daciaval is van tapasztalatom, ifa-ról is ,stb. Te meg azt hiszed mindenről mindent tudsz,mert olvastál róla. De, ez már nagyon off! Befejeztem, veled meg pláne. Régóta figyelem már nagyon a hozzászólásokat több helyen is.
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #12914 üzenetére
Volt anno Dacia-nk. Nem cseréltem volna el se Skodára, se Ladára sem...
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #12914 üzenetére
Az a hülyeség amit magyarázol. Én tapasztalat nélkül nem nyílvánítok véleményt. Te ezt teszed.
-
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #12911 üzenetére
Tényleg hülyeséget írtál. Tapasztalat nélkül.
Az egyik legjobb droidos lejátszó a Himedia,képminőség terén. -
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #12907 üzenetére
Helló!
Hát nem tudom, hogy van-e tapasztalatod a Himedia Q10 Pro-val vagy a Q5 Proval, de ha nincs ne jelents ki ilyet, hogy nem áll a jó képminőségű lejátszók hírében.... Én egy másodpercig sem akarom védeni a Himediat, de van vele több évnyi személyes tapasztalatom, és ha Joshi is megtenné, hogy leírja a tapasztalatát és véleményét az oppo 203-hoz képest ismét, mert már megtette és viszonyítási pontnak az oppo 203 szerintem nagyon jó. Joshi már leírta hogy képminőségben a Himedia és az oppo 203 között elhanyagolható a különbség, szerintem ez mindent elmond róla, de megpróbálom előkeresni Joshi ezen hozzászólását! A több éves tapasztalatom nekem az Himedia Q10 Pro képminősége nagyon is jó és sokszor megüti a prémium kategóriat, de hangsúlyozom, hogy a képminőségről beszélek. Természetesen egyéb szolgáltatások, extra funkciók stb tekintetében összességében lehetnek jobb lejátszók. Nálam az Lg 55B7-el brutálisan jó képet ad és amire én használom filmnézés 1080p, 2160p HDR és a hozzá tartozó hangok terén maximálisan jó!!
-
válasz
dgyuri0123 #12862 üzenetére
Az tény, hogy OLED-ből használtat venni az baromi nagy lutri mert nem tudod, hogy hogy volt használva. És így már a 400 is sok pénz.
-
válasz
dgyuri0123 #12858 üzenetére
Ok. Én sem a magam nevében beszéltem. Egyelőre mint Makó Jeruzsálemtől de az irány jó.
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #12849 üzenetére
Egy Himedia Q5 vagy Q10 pro is kevés hozzá?
-
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #12847 üzenetére
Csak 4k film streamelés érdekelne tv-re, semmi más
-
allein
addikt
válasz
dgyuri0123 #12810 üzenetére
Csak a sajátomat nem látja, minden más wifit lát.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12788 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12784 üzenetére
Krx21-nek tudtommal még Pana 900 játékosa van, nekem viszont Oppo 203 és egy Himedia Q5 Pro. Nincs itt dilemma, az Oppo nagyon ott van a szeren hidd el. Az más kérdés hogy sokan ennyiért tévét se vesznek.
Viszont az Amlogicos kütyük nem hozzák a prémiumot, egyszerűen nem. Ha egyszer használt valaki több kütyüt akkor tudja hogy nem. Egyébként volt Pana 900-am is, Minix Neo U1 stb, de az Oppo az Oppo.
ui.: a Pana 900 is prémium lejátszó félreértés ne essék, de sajnos nem játssza az mkv-t kadenciahelyesen. Amúgy igényes cucc, világítós táv kiváló képminőség stb.
-
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #12768 üzenetére
Most egy tv hogy nem lehet tip top? Ez nem telefon ami karcos, stb lehet. Ezt max le kell törölni és kész.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #12766 üzenetére
Ehhez az is kell, hogy 3 év múlva a belépő modellek 450e körül legyenek.
Ez korántsem biztos azért. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #12757 üzenetére
270 000 körül, mondjuk 2 év múlva?
Erre kíváncsi leszek. -
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #12761 üzenetére
Árgép oldalán nem szokott bontott, bolti garanciás lenni, de miután engem nem érdekelt, nem jártam utána ... de most nem is ez a fontos (a lenyúlós kereskedőt emeltem ki). A lényeg a mondandómból, hogy amit újként 3 éve meg lehetett venni, annak a használt árát ehhez kellene viszonyítani, de a jófogáson használtan árulnak ennyiért ... na pont ezt fejtegettem ki bővebben pár hozzászólással korábban, hogy ezért nem éri meg használtan venni (de balek mindig van, mert kevés a tudatos vásárló).
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12754 üzenetére
Fél millánál 50ezer nem tétel, szóval nálam igen. Pont ezért nehéz jó áron eladni a méregdrága termékeket.
-
so_ha
senior tag
válasz
dgyuri0123 #12739 üzenetére
A pontosság kedvéért FHD, mint a képen is látható ... azért remélem a lényeg látható/érthető volt.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #12731 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Várható valami akciózás szerintetek az elkövetkezendő 1-2 hónapban, amire érdemes lehet várni, vagy ne reménykedjek benne, hogy olcsóbban hozzá juthatnék valahol...
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #12696 üzenetére
Attól is függ mivel hasonlítod össze.
PDP és PDD közt is elég nagy különbség van mozgáskor. A Panasonic "be szokta gyűrni" a mozó éleket (és még a fényesség is változik a sötétszürkéken mozgáskor, mint egy PVA LCD-n), a Samsung végig egyformán közepesen zajosan néz ki (de soha nincs olyan "zajos kontúr", mint a Panaosnic-on), a Pioneer pedig végig csak minimálisan zajos (ezen táncolnak leg finomabban és dinamikusan a zajminták, amiket nem zavarja meg túlzottan, ha követi a szemed a mozgást).
Ugyan úgy LCD és LCD sem egyforma. *VA paneleken néha a viszonylag agresszív BFI sem tudja teljesen elfedni az LCD-re jellemző "csóvázást" a nagy kontrasztú élek körül (mert egyszerűen tovább tart váltani, mint az egy képkockára eső idő, így lehetetlen, legalább is 50-60Hz-en, de főleg felette) és a BFI-t is különbözőképp szokták csinálni (van ahol CRT-t imitálnak és sorról-sorra frissítenek, vagy ahogy a teljes képkocka egyszerre vibrál, és van ahogy pl. 24fps 72Hz-en, van ahogy 96 és van ahol 120Hz-en villog, ez mind másképp nézhet ki...).
De ha nem játszol, megértem. Nekem mindig játékra volt igazán mániám a plazma féle mozgás, vagy a BFI. Filmhez nekem sem hiányzik.
(De akkor még ideteszem, hogy mániákusan kikapcsolom a blur effektet játékokban, ami általában defaul ON, szóval legtöbbeknél mindig blur-os a kép játékokban is, főleg ha XBone-on vagy PornStation-ön ki sem engedik kapcsolni...) De játékra is nyilván még jobb a natív >>60Hz, mint a 60+BFI, csak hát az még "drágább" és ma gyakorlatilag elérhetetlen OLED-en és/vagy 4k HDR-el együtt.
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #12688 üzenetére
Nyilván az is erős pozitívum az OLED-en, hogy ditherzaj nélkül keveri az árnyalatokat, amitől élesebb/részletgazdagabb hatású a kép, de ez csak állóképen jön ki igazán. Mozgóképen már mit sem ér, mert jön blur. Illetve igen, OLED-en is van már BFI, de az sem tökéletes, olyankor is veszít annyit a kép az élességéből, hogy a kis ditherzíj már nem látványos hátrány (főleg filmen, amin általában eleve van blur már a forrásban, vagy esetleg maszatol a tömörítés is, elsőre inkább játékokra gondolok ilyenkor).
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #12671 üzenetére
Neked lehet, hogy összemostam a kérdésed és az azt követő megjegyzésed.
Ha a "barnásabb a kelleténél"-el arra reagáltál, amit az első hsz-em végén írtam (az OLED megtolja kicsit a vöröset), akkor elvileg persze, lehetne. De ez a Pio 9G a legtöbbet tesztelt TV. Ezerszer kimérték ezren, hogy jól keveri a színeket. A megjelenését követő néhány évben mindenki azt akarta bizonygatni, hogy "XYZ már legalább olyan jó, vagy még jobb", mely vita a további pár évben végül úgy halt el, hogy feladták a hasonlítgatást és lehurrogták azokat, akik még mindig felemlegették a Kuro szót, hogy engedjék el a múltat, már nem kíváncsi rá senki (mint ha attól elromlana a Kuro-k képe, vagy megszépülne a WLED LCD-ké, [ami akkor nagy divat volt], hogy ráuntunk a felemlegetésére --- ez mindig jól szórakoztatott, rávilágít pár dologra az emberi természetünkből és a társadalmunk hasonló kérdésekhez való hozzáállásáról
).
Mindazonáltal egyébként az OLED után személy szerint már nem lennék elégedett a Pioneer PDD kontrasztjával. A jobbat mindig könnyebb megszokni, és engem sohasem vigasztalt olyasmi, hogy másnak van sokkal rosszabb is, és őket akár még az sem zavarja (pl. IPS LCD "fekete"). Most is azt nézegettem, hogy milyen vicces, hogy mennyire el voltam ájulva tőle régen, mikor az volt a legjobb (és sokkal jobb, mint a második a sorban mögötte), de most visszanézve az OLED mellett nem is olyan jó már (feldereng a fekete).
A válaszod második mondatára visszatérve, a beszúrt fénykép az LG tükröződésgátló bevonatának hibáját lett volna hivatott bemutatni, hogy az miként zöldít már így is, hogy csak viszonylag kis szögben eltolva nézett rá a fényképezőgép (a két TV közé nézett, hogy egyforma szögből lássa a kettőt). Ezt lehet, hogy többen félreértettek. Ezt pedig azért ha bármennyit is hisztek a szavaimból, akkor itthon egyszerűen tudom igazolni a dolgot, hogy mi a "helyes", mert mindkét TV-t tudom nézni pontosan középről és ferde szögekből is, és látom mi mikor merre torzul, ahogy mozgatom a fejem...
U.i: Az első képek egy Olympus ELP1-el készültek, csak a Ph fórumos ment a Galaxy A3 telefonnal, mert már elpakoltam a másikat.
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #12671 üzenetére
Igen, valószínűleg azért homogén az alsó kép és csak a sarkok felé közeledve zöldül el a felső, mert az alsó a hibás.
Nagyobb szögből néha vörösít is, de életszerűbb használat közben az nem szokott előjönni, csak a zöld itt-ott (amin feltűnő, mert nem minden tartalomnál az).
(#12674) Joshi
- Tudom, a Panasonic OLED se ilyen. Az volt a legelső, amitt megállapítottam róla (ráadáősul pont erősen ferde szögből láttam meg, épp úgy nyílt rá az ajtó, hogy egyenesen besétálva pont elmész a TV mellett).
- De IPS? Ne káromkodjunk itt kérem.(Sok LG IPS panelen több a "beépített" inhomogenitás, mint amit ez a bevonat csinál. Persze van aki nyer a lottón.)
- Ez érdekes, nem tudtam, hogy több is van. De relatív különbségekhez mindegy, míg ugyan az megy mindkettőre. Ez egy színes film, ami véletlenül sem realisztikus, de még mindig életszerűbb, mint a szintetikus tesztábrák... -
EgySrac
tag
válasz
dgyuri0123 #12541 üzenetére
Valami furcsasagot láttak a képen mikor elvittek, de én nem vettem észre
krx21 te hogyan vedekeznel a beeges ellen? -
darthdenes
tag
válasz
dgyuri0123 #12534 üzenetére
Remek, akkor nem panel hiba.
Más: azt hogy tudom megoldani, hogy a tvbe dugott pendrivera másoljak filmet? -
darthdenes
tag
válasz
dgyuri0123 #12521 üzenetére
Nekem A7 van, de még nem jöttem rá arra:
1, hogy lehet feliratot vagy szinkront váltani.
2, windows-val filmet küldeni rá hálózaton keresztül.
Erre tipp? -
Dadan01
senior tag
válasz
dgyuri0123 #12521 üzenetére
A hozzászólásod első szakasza mire vonatkozik? Milyen tévé, vagy esetleg arra a wd lejátszóra? Csak a külső felirat kezelésén akadt meg a szemem, mert azt konkrétan nagyon is jól kezeli a belsőkkel együtt. A tisztánlátás miatt kérdezem.
-
errorcode06
őstag
válasz
dgyuri0123 #12490 üzenetére
Igazad van, de még gyűjtögetek. Hátha lesz valami akció a VB miatt.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12478 üzenetére
Jó, de HDR-nél nincs olyan hogy teljesen fehér háttér sőt, több filmet megnéztem HDR-ben és inkább nem mint igen. A max mindig az amit akár elérhet, tehát számítani kell rá. Majd beállítom az átlagos fogyasztást egy filmnézéskor aztán megírom mennyi lett, természetesen HDR-ben.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #12463 üzenetére
Valószínű ez a max érték amit ki lehet belőle préselni, a Sony 65A1-nek is kb ez a max fogyasztása.
Az én beállításaimmal a Blue Planet II HDR módban a következőket fogyizza. Ez a részletes beállítás.
A fogyasztást átlagolni kellene mint plazmánál, mert ugye a képi információtól függően változik a fogyasztás. Mindegyik esetnél próbáltam lefotózni a max értékeket. A tévé gyári lejátszóját használtam pendriveról, de az Oppo-val is alig fogyasztott többet.
Ez egy sima TV adás 25-ös fényerőn (50 a max), egyébként 60-120W között mozgott.
Nagyjából ilyen képnél fogyaszt a készülék ~150-180W-ot. Gondolom a max érték minden maxra húzva teljesen világos képnél értendő, de ilyen nincs. Én átlag olyan 150-200W-ot saccolok HDR módban, SDR-re meg ~100W-ot. Nyilván függ a beállítástól is. Ja és ez 65W-os OLED, azért egy plazma ennél jóval többet evett.
-
CheGhost
aktív tag
válasz
"Amúgy Pana 65"-os olednek olvastam a tesztjét, ahol 450 watt körüli maximális fogyasztást mértek HDR módban, ami nem kevés, legyünk őszinték. Ha nem lenne szabályozva, vajon mennyire szökne fel a fogyasztása? 5-600 wattra?"
Amikor még lehetett választani a plazmát is a boltokban mintha azzal érveltek volna, hogy mennyire pörgeti a villanyórát. Most valahogy nem lehet ilyeneket hallani... -
daneel_hu
addikt
válasz
"Amúgy Pana 65"-os olednek olvastam a tesztjét, ahol 450 watt körüli maximális fogyasztást mértek HDR módban..."
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #12461 üzenetére
Azért nem bánnám, ha idővel sikerülne optimalizálni a fogyasztást, vagy tegyenek már olyan alkatrészeket ami bírja a nagyobb terhelést... +az elektrolumineszcens anyag tartósságát is lehetne fokozni.
Vagy legalább úgy méreteznék az elektronikát, hogy lenne benne egy kapcsoló, akarom-e az ABL-t vagy nem.
ABL nélkül fogyasszon amennyit szeretne. (EU meg kapja be). Nem hiszem, hogy attól a pár havas jelenettől halnak ki a fókabébik. Átlagban még így is az LCD alatt lenne a fogyasztása valószínűleg.
Tehát az ABL egy rákfenéje jelenleg az OLED-nek, és remélem idővel eltűnik.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #12449 üzenetére
A koncertfelvételek nem biztos, hogy 24 fps-el lettek felvéve.
Nem hiszem, hogy az összes gyorsabb lenne emiatt, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged