Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
A Med skálázása szar, de attól a 10 bitet látni. Senki sem mondja, hogy eget verő a különbség, de ahhoz épp elég hogy árnyalja a coour bandingot, szinte láthatatlan szintig.
Ha nem warezolsz, akkor sincs igazi 4k-d. Az összes streamelt 4k egy kamu. És tudom, hogy mindenki warezol aki megteheti, ezét írtam, hogy még mindig a BDrip a sláger, nem a BD25/BD50, főleg nem a 4k. Ez akkor is így van, ha nem tetszik. Ha pedig FHD-t nézel 4k-s tévén semmivel nem lesz jobb, mint egy FHD oleden, csak épp kisebbek a pixelrácsok.
Szerintem te nem is láttál testközelből FHD oledet jól beállítva, hogy ennyire lenézed. Fogalmad nincs, mennyire jó képet állít elő. Semmivel nincs lemaradva FHD-ben egy 4k-s modelltől, max. olyan számokban, amit a gyakorlatban vajmi kevéssé veszel észre. Sznobizmus szagot érzek ismét...
350e-ért milyen LCD-t kapni, hogy ennyire sokallod az árát a FHD olednek? 6-800e-ért is vesznek LCD-t az emberek, az miért nem fáj? Komolyan nem értelek..
Ne izgulj, ki fog kopni hamarosan a FHD oled, de attól még a 4k oled tulajok zöme (95%-a) ezután is FHD tartalmakat fog nézni rajta elsősorban. Pont úgy, mint ahogyan az MP3 sem tud eltűnni és nem tudja kiváltani az FLAC végleg és mindörökre...Amúgy én úgy (is) szoktam kölcsönözni, hogy hallok valami filmelőzetest pl. a tévében és gyorsan le is szedem magról úgy 10-20 perc alatt 10-15GB méretben. Ugyanezt nem tudnám megtenni 4k esetén mert nem szeretnék várni 2-3 órát hogy lejöjjön 70-80GB, mert addigra elalszom.
Másnap meg lehet, máshoz lenne kedvem... Meg amúgy is rohadtul nem érdekel egy "töltelék" film 4k-ban. Időtöltés céljára viszont tökéletesen elegendő a FHD, mónikasó' helyett. Látod, nem vagyunk egyformák..(#13516) Partizan182: Gondolom full RGB-t küldtél ki, ami nem jó. Próbáld YCbCr módban, vagy valami másban, ne RGB-n. Nem ismerem a menüjét a konzolodnak. És nem kell csak 10 bit.
-
Bakus
tag
Teljesen egyetértek veled.
Nálam itt figyel 6TB NAS-ban de amikor megjött a TV gyorsban letöltöttem 5-6 4k HDR filmet próba képpen és már töröltem is őket, de ha lesz fent olyan film ami érdekel azt letöltöm megnézem és törlöm, amíg nem lesz legalább még plusz 6TB tárhelyem. Addig is marad az 1080p remux.
Amikor neki álltam tévét keresni én is bele futottam a 910V-be és majdnem meg is rendeltem 370ezer pénzért de utánna olvastam és hamar rájöttem jobban járok 440ezerért a B7-tel pedig nekem se kellett volna jelenleg 4k TV.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Jogász topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VGA kibeszélő offtopik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
350e-ért milyen LCD-t kapni, hogy ennyire sokallod az árát a FHD olednek? 6-800e-ért is vesznek LCD-t az emberek, az miért nem fáj? Komolyan nem értelek..
Másnap meg lehet, máshoz lenne kedvem... Meg amúgy is rohadtul nem érdekel egy "töltelék" film 4k-ban. Időtöltés céljára viszont tökéletesen elegendő a FHD, mónikasó' helyett. Látod, nem vagyunk egyformák..
Vhiktor