- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
energomatt #19771 üzenetére
A társaság nagyrésze szerintem csendben használja a tévéjét. Ebbe a témába amúgy is egyre kevesebb értelme van írni, lassan OLED TV árak és akciók topic is lehetne a címe.
Hétvégén beízzítottam a Netflixet a tévén mert érdekelnek a sorozataik, és akkor nézzük már meg ezt a Dolby Visiont is. ARC-kal akartam megoldani a hangot, de ez a gyártók tetszése szerint implementált fos természetesen a mostani rendszeremen (LG 65C8 és Denon X4300H) se működik normálisan. Akár percenként többször is elmegy egy pillanatra a hang, és nem a kábel miatt. Denon FW-re még ránézek, hátha egy frissítés segít rajta. A tévén a legújabb fut.
A Lost in Space DV streamje viszont abszolút látványos, tehát ha a hangot megoldom, végső esetben optikával, akkor plusz pár óra bűnös élvezet kinéz azért. Érdekes, hogy a címke szerint a Stranger Things és talán a Black Mirror is elérhető DV-ben, mégis sima SDR-ben megy a lejátszás.
-
coolrob
aktív tag
válasz
energomatt #19771 üzenetére
Nem igazán látom az összefüggést. 700-800 ezer ft-ról beszélünk 65 col esetén. Igenis fontos egy rendes gari, hiszen sosem tudhatod. Senki nem akarja direkt beégetni, de azt azért ne felejtsük el, hogy ez a veszély a technológiából kifolyólag fenn áll. Pl. Nálam az asszony sokat néz tv adókat, mert háttérzajnak szereti. Én anno sima led tv-re is kötöttem plusz garit ha tudtam.
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #19741 üzenetére
Na végre...érdemes lenne ezeket kissé tudatosítani....
Persze majd egy trombitaréz okosság úgy viszi a digit jelet 2-3 méterre, mint egy monokristályos, vagy egy 80%-os ezüst....hahaha...
-
renatto
őstag
válasz
energomatt #19690 üzenetére
Az enyém bizonyosan NTFS-re van formázva...
-
a2d2
addikt
válasz
energomatt #19704 üzenetére
Hogy lenne mindegyik kábel működőképes 4k HDR-es TV-hez?
Pont hogy a gyengébbeken nem megy át a HDR. -
mugencivic
tag
válasz
energomatt #19463 üzenetére
Bevallom most 1-2 oldalt olvastam vissza csak, de vásárlás előtt még aktívan követtem a topikot, gyakorlatilag minden hozzászólást addig a pontig elolvastam és nem rémlik, hogy ezzel kapcsolatban mi volt a konszenzus, szerintem semmi.
Mármint hogy mi a helyzet a tisztán szürke árnyalatos csatorna logókkal, - mint az HBO-é, mert ez egy kicsit szürke terület még mindig a témában, ha szabad így fogalmaznom.De ha nem fér el ez a kérdés itt, akkor felőlem lehet hanyagolni, úgyis az lesz ami lesz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #19463 üzenetére
LCD-re nem jellemző a beéégés.
Plazma pedig kevés van.Szerintem maradhat. Nem értem miért baj ha egy technológia sötét oldalát is kivesézzük.
Ráadásul nagyon jó tapasztalatokat osztunk meg egymás között, elkerülve ezzel a beégést. -
Gigi01
őstag
válasz
energomatt #19412 üzenetére
Én arra értettem,hogy van a tv mellett fényforrás,nem kell világítós távirányító.
Nekem azért kellene oled,mert a feketét akarom,sötétben. -
junior19
senior tag
válasz
energomatt #19373 üzenetére
Akkor leírhatnád, hogy mit értenek kalibráláson.
Van most pár emberke, aki szeretne venni, itt az 5 év gondoskodás is. Legalább képben lennének, mire számíthatnak.
Köszi. -
junior19
senior tag
válasz
energomatt #19371 üzenetére
""Kulcsra készre" állítjuk készülékét, a kép-, és hangbeállításokat kollegáink szakszerűen, a szoba jellegéhez kallibrálják, hogy Önnek már csak a kikapcsolódásra kelljen koncentrálnia.****"
Pedig ott van, szó szerint kalibrálást írnak. Az más kérdés, hogy milyen szakember az, aki egy 0 "kilométeres" Oled-et elkezd kalibrálni.
Tudom, hogy vásárlástól 30 nap áll rendelkezésre, de az nem túl életszerű, hogy aki nem tudja miről van szó, annak bekalibrálják kiszedve a dobozból.
Azoknak jó lehet, akik valamennyire jártasak a témában, megveszi, használja 3 hétig, s azután jelzi, hogy kéri a kalibrálást.
Persze kérdés, hogy mit értenek kalibrálás alatt. Mert egy teljes kalibrálás csak a képre 4-5 óra. Ha csak végpontozzák, meg a színtelítettséget, színárnyalatot állítják be, azt fél óra alatt megcsinálhatja. -
a2d2
addikt
válasz
energomatt #19304 üzenetére
Jaja, most egy 5 évre biztosan aztán majd meglátjuk hogyan alakul közben a technológia
-
McKalton
tag
válasz
energomatt #19304 üzenetére
LCD tv-vel már nem lesz miért ide járnia olvasgatni az OLED tv-inkről szóló történeteinket
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #19295 üzenetére
Ne vezesd félre kérlek. 4k-s és FHD oledet láttam egymás mellett ugyanazzal a forrással. 3-3,5 méterről nézve semmi különbséget nem fog látni 4k javára. Ha nem látod/észleled semennyire sem a pixelrácsot, nem is fogsz látni érdemi különbséget a felbontások között, ez tény. Kb. 2 méterről már esélyesebb, hogy lesz némi észlelhető különbség..
-
Pro Koryak
addikt
válasz
energomatt #19032 üzenetére
Pont hogy szó szerinti estin végezte, azért nem megy, akkor is ennyire képben volt.
Amúgy valóban meglepő ill. nem látszik, hogy ennyivel nagyobb!
-
AL
addikt
válasz
energomatt #18982 üzenetére
Szia ! És miért rossz vétel, ha máshol a hangprojektor nélkül többe kerül. Egyikőtöknek, egyikünknek sincs még egyik készülék sem így nem tudjuk milyen. Üdv.
-
sakal83
addikt
válasz
energomatt #18471 üzenetére
Köszönöm a szemantikai magyarázatot. Így - ennek tudatában - már sokkal jobb élnem, van értelme lélegeznem. A hszed második fele pedig olyan hasznos információókat hordoz a topik életében, hogy be kellene rakni első, vagy akár az egyetlen hozzászólásnak.
Egyébként érdemes lenne valamilyen módon levezetned a belső frusztrációdat
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #18131 üzenetére
Hello!
A nincs egy evessel arra probaltam utalni h ennyi ido alatt van benne lassan 3500 ora.... Es ennek min 1/3-a pc es jatek.... Elhiheted, hogy en sem evente tervezek 5-600 ezres berendezest cserelgetni es nem egy evre terveztem vele... De nincs ezzel semmi gond, ha valaki fel az oledtol, illetve a beegestol, az vegyen lcd-t.....
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #18118 üzenetére
Helló!
Nincs egy éves még az 55B7 3400-3500 óra van benne, tv, pc, filmek, nincs is monitorom a géphez, tehát csak ezt használom 100%-ban monitornak és semmi gond nincs vele
-
tothl
addikt
válasz
Nos, ha jelentősen szebb képet szeretnél, színeket melyek szinte lemásznak a kijelzőről, valamint korábban soha nem látott tisztaságú mozgásmegjelenítést, bennakadó lélegzetet, amikor először meglátod mozgás közben OLED -en az eddigi játékaidat és anyagilag megteheted, akkor igenis ajánlott az OLED.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Ke? Sokan játszunk oleden, sose mennék vissza kvarcórára.
Évi 3000 óra LoL-ra valóban nem javasolt, de a gaming ennél azért szélesebb spektrumon létezik.
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #17845 üzenetére
Jaaa Semmi gond, csúnya lenne azért
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #17835 üzenetére
Helló! Nem igazán értem, hogy mire gondoltál
De nagyon jó az LG porszívója és tisztaság, rend van nálunk, így az egyébként sem létező por meg kosz mellett nagyon jó a fényereje az 55B7-nek
-
NY_A
őstag
válasz
energomatt #17590 üzenetére
Úgy ahogy mondod.
-
lala666
őstag
válasz
energomatt #17003 üzenetére
Most tulajdonképpen miről beszélsz?
-
allein
addikt
válasz
energomatt #17003 üzenetére
Nem tudom mire vélni a hozzászólásodat
-
Norbi83
csendes tag
válasz
energomatt #16744 üzenetére
Hát igen én sem szeretnék most még erősítőt is venni. Már így is bőven túlszárnyaltam az eredeti erre a témára szánt keretet.
-
tothl
addikt
válasz
energomatt #16448 üzenetére
Szerintem csak szimplán a nagy gyártók nem támogatják az illegális cuccok lejátszását, szándékosan.
Ne gondolja senki, hogy ez véletlen. -
qpakcovboy
őstag
válasz
energomatt #16380 üzenetére
Ez nagyon egyszerűnek tűnik ezért kipróbáltam egy 50 gigás filmmel. A nagy adatmennyiség miatt 10-15 másodpercenként nekiáll tölteni.
A pc utp kábellel van összekötve a routerel (gigabit), ami egy asus rt-n18u. Nem tudom hol lehet a gyengepont, de májd majdnem megvan a megoldás.Sokkal jobb a tv lejátszója a kép és a hang terén is. Végre eljött a pillanat amikor koppant azállam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- E-roller topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest