- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi83 #16760 üzenetére
Minek erősítőt cserélni, meg mókolni, ha egyszerűbben is meg lehet oldani..
(#16765) alaves: Biztos így van. Az analóg természetesen tömörítetlen, amit ma nem ismernek. Ha eredeti minőségben szeretnék digitalizálni, gondolom több száz GB lenne a végeredmény...de lehet hogy néhány TB ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi83 #16746 üzenetére
Ahhoz a HK erősítőhöz miért nem elég jó neked a DD vagy a DTS hang? A HD hangokat messze nem kezeli olyan szinten, hogy megérje vacakolni splitterrel és egyebekkel. És lehet hogy a splitter a HDR-t kezeli, de a DV-t meg lehet hogy nem tudja, szóval lassabban a vásárlással szerintem, ha nem akarsz felesleges pénzt költeni. Visszatérve optikára... DD és DTS hangod lesz, amit a tévéből ki tudsz nyerni. Én biztosan nem kapaszkodnék a HD hangok után ennyire. Sőt, én semennyire, mert sztereóban mozizok...
-
törölt tag
válasz
Norbi83 #16745 üzenetére
Én ilyesmiket nézegettem annak idején, de aztán sose jutottam odáig, hogy akármelyiket is kipróbáljam. Most már szükségem sincs rá, változtak azóta az eszközeim.
Itthoni kínálatban is létezik többféle splitter, csak azoknál nem láttam, hogy a hangot feltüntetnék a specifikációknál. De szerintem azok is jók arra, amire neked kell. Ezek elvileg annyit csinálnak, hogy egy bemenetet két kimenetre továbbítanak.
Akkor van baj, ha a HK erősítő nem tudja feldolgozni a 4K videojel mellett érkező hangot. Erre tényleg csak próba után lehet rájönni. A másik ötletem egy HDMI DAC, ami 5.1 csatornás analógra konvertál, mert ha jól tudom, a 365-ösön van még többcsatornás analóg bemenet. De ez már egy elég elvetemült ötlet.
-
törölt tag
válasz
Norbi83 #16735 üzenetére
Szerintem ehhez kell egy HDMI splitter, amelyinek egyik ága a tévébe, másik az erősítőbe megy. Vagy, kódoltass mindent Dolby Digitalba, ahogy az előbb javasolták. Elsőnek azt éri meg kipróbálni.
Ha az Apple TV helyett olyan lejátszód lenne, amelyiken megy a DD / DTS passthrough, akkor köthetnéd a lejátszót a tévére, a tévéből pedig mehetne a hang optikán az erősítőbe. (HD és objektumalpú formátumokat leszámítva.)
-
Joshi
titán
válasz
Norbi83 #16735 üzenetére
Tévéből nem tudsz HD hangot küldeni az erősítő fele. Mivel az Apple TV 4K is csak egy HDMI kimenetes, ezért az se opció, mert akkor a 4K HDR-t bukod ha erősítőn keresztül megy a kép. Létezik valami HDMI elosztó, arra kell figyelni hogy HDMI 2.0b legyen. Ezzel szét tudod választani az Apple TV 4K jelét két jellé, így az egyik mehet a tévébe a másik meg az erősítőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest