- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lackooo84 #75100 üzenetére
Ezt nagyon szépen összeszedte Vincent
Sajnos ha ezek be vannak kapcsolva akkor sok esetben használhatlan az OLED, csak erről sokan mélyen hallgatnak.
Nem ezzel kellett volna megoldani a beégés elleni védelmet, mert ezzel kb a vásárló van átverve, mert bizonyos esetkeben és sokszor nem képes a tv a megfelelő képminőségre.
-
Vitee
aktív tag
-
wallace 234
őstag
-
válasz
Lackooo84 #74537 üzenetére
Na ez is egy érdekes dolog, mert nekem is nagyon érzékeny a fényre a szemem mivel műtötték ugye mindkettőt, de ezt te tudod is, gyakorlatilag egész nap sötétben vagyok, ha ki kell menni a szabadba csak napszemüvegben tudok és még abban is necces! Viszont a telefon/tévé/monitor na az meg egyáltalán nem zavar a nagy fényerő, sőt...tehát engem csak a természetes fény+neonfény ami nagyon zavar!
-
belan
addikt
válasz
Lackooo84 #70259 üzenetére
En konkrétan 30 használom hdr-be is statikus tartalom miatt .
70245: fakó 80 alatt a szín
nem vagy te szín vak bocsi csak furcsa . Neked bizony egy neoQled kellett volna ott van túlszaturált színek én is szeretem de 80 az sok meg 100 oled fény hát nem lesz így hosszú életű a panel főleg ha sok a statikus tartalom rajta !
-
belan
addikt
válasz
Lackooo84 #70250 üzenetére
Én akkoriba nagyon jó áron kaptam meg 23 hónapja a 65c9 persze le alkudtam MM-be , 650 volt új ára ezt vissza vitték egyszer, ki hívtam lg szervizest és mondtam neki nézem meg hogy esetleg volt benne valami cserélve nem volt és összesen 70 óra volt benne üzemidő persze azóta már meg ettem 2 panelt 1 hónapja kaptam újat . Úgy hogy nekem megérte 80 ezerrel kaptam meg olcsóbban .
-
válasz
Lackooo84 #68151 üzenetére
nem rózsaszín az egész bal fele hanem a tv mellett lévő HUE izzók a félhomályból a mögötte lévő fal színéhez világítanak , a bal oldali sajnos pont bele a képernyőbe mert nagyon hátra kellett tolnom, nem számoltam ezzel a 15 centis Ambilight ajánlással a faltól. a tv mögött is rózsaszín minden, ahogy bevilágítanak a HUE izzók . ezért írtam hogy csalóka. Holnap majd nyomok képet az oldalfali égők nélkül, bár szerintem most mérgemben még ma
Amúgy szuperül sikerült összehangolni velük a TV ambijét.
Ilyeneket használok : [link] -
mitisz
tag
válasz
Lackooo84 #64718 üzenetére
És teljesen igazad van benne, most raktam le a telefont a hivatalos LG márkaszervízzel! A mall.hu-nál vásárolt TV-kre is jár a 3 év gyártói garancia, és házhoz is jönnek javítani. Be is zsákoltam így onnan. Szóval vásároljatok nyugodtan a mall.hu-nál, még elérhető volt délután is 360-ért!
Alig várom a C1-et jövőhéten! -
Celtis
veterán
válasz
Lackooo84 #64574 üzenetére
A windowst csak ugatom. Nem én fogok neked segíteni beállítani, csak megemlítettem, hogy a sima fájlmegosztás nem jó. A média megosztás az más, hiába állítod, hogy ugyanaz.
Keress valakit aki tényleg ért hozzá és segít megtalálni a megoldást, mert ennek működnie kell. -
Celtis
veterán
válasz
Lackooo84 #64562 üzenetére
Nyilván jobban tudod, hiszen a te tv-d volt. Mindenesetre én még ilyen készülékkel nem találkoztam, és ki merem jelenteni, hogy általánosságban nem tudják a windows fájlmegosztást kezelni. Ha ez megnyugtat volt samsung tv-m is pár éve (KS7000) az sem tudta. (Meg több Sony, LG, Panasonic, sőt egy régebbi samsung plazma is, de egyik sem tudott ilyet) Szóval ne hidd azt, hogy ez egy LG hiányosság. Nem véletlenül erősített meg ricsip is.
Kivételnek lehet tekinteni az androidos tv-ket, mert ott megfelelő app telepítésével -pl. Kodi- elérhető a normál fájlmegosztás is NAS-ról, PC-ről.
Akárhogy is, mérgelődnöd kár. Attól nem fog működni. Kaptál megoldási javaslatot, próbálkozz azzal.
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84 #64423 üzenetére
Amúgy valószínűleg gyártója válogatja ki hogyan érti a PIP/PAP-ot, de általában 2 TV csatorna nézése fér bele, dupla tunerrel.
LG-nél ahány évjárat, ahány évjáratonbelüli modell, ahány országonkénti verzió, ahány firmware update, annyi féle képpen működik ill. nemműködik ez a fícsör. Ha lehet hinni az internet népének, C8 C9 környékén még létezett a fícsör aztán egy szokásos firmware apdét elbaszta/eltűntette, azóta sokan panaszkodtak. Állítólag CX óta pedig már semmilyen PIP sincs.Amúgy PIP-re tök jó példa ha monitorként használod: kicsiben megy rajta valami amivel csak akkor kell foglalkozni ha történés van, pl. céges levelezés, hibabejelentő felület, stb. Addig a nagy képen lehet filmet nézni, xboxozni, stb. a'la home offisz rulez.
Engem csak annyi PIP érdekelne, hogy ha megnyomom a kibaszott home gombot, és bejön az a kezdőképernyőnek csúfolt áttekinthetetlen reklámfelülettel szennyezett szar, legalább a TV adás ne menne el, hanem valamelyik sarokban ott maradna a kép is ÉS A HANG is. De nyilván már ez is nagy elvárás 2021-ben... Na.majd a webós7, amihez lehet új C2-es tv-t venni, mert update az jellemzően csak OS verzión belül jár.
Ha lehet hinni a fenti mendemondáknak (pár multit láttam már belülről, szóval minden szót elhiszek, pár lelkes nolifer munkamániás hülye tartja el a többi 70-80% semmirekellőt), hogy minden évben új TV tökúj szoftverrel, teljesen más fejlesztőcsapattal. Azaz nincs előző évi "tanultunk a leckéből" tudás, akkor hálistennek ezen a területen is jó irányba (zsákutcába) futott a modern szoftverfejlesztési módszertan.
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84 #64420 üzenetére
Lehet hogy jó lenne, csak vmi barom műszaki döntéshozó kitalálta, hogy a PIP és barátja PAP csakis TV adásoknál használható, semelyik másik tartalomforrásnál nyem! A hülye fogyasztó meg vagy elfogadja ezt a döntést is amit a feje fölött hoztak meg a megkérdezése nélkül, vagy veri a seggét a földhöz, de akkoris ugyanúgy kuss lesz a neve.
-
válasz
Lackooo84 #64347 üzenetére
Ma jár le a 30 nap, át olvastam az üzletszabályzatot, 30 nap után, elvileg holnap már kérhetem a csere utalványt.
Annó a hibát bejelentettem a Pana ügyfélszolgálaton, 2-3 nap múlva keresett a szervíz, küldtem fotót a vélhető hibáról, amire azt mondták kijelző csere lesz. Egy hét múlva vitték el. Rá egy hétre érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, semmi válasz, majd újabb egy hét után random felhívtak a szervízből, hogy megkérdezzék mi a hiba.
Elmondtam, azt is, hogy 3 hete küldtem fotót, örültek, és azóta sincs semmi válasz.
Konkrétan a hiba jelenség, mindkét oldalon “bevilágít” a kijelző, a szürke 5-10% os tesztnél szintén nagyon kijön.
Nem bemenet, vagy külső eszköz függő, mindíg látható a jelenség. -
-
válasz
Lackooo84 #63103 üzenetére
A HDR lenyege pont a nagy kontraszt. A valo eletben is kisul a szemed ha sotetbol vilagosba mesz, vagy hirtelen fenyt latsz, plane robbanast es stb. Ettol lesz elethu az egesz, es nem egy statikus plane gyenge fenyereju maszat, mint ahogy az SDR tartalom szokott amugy lenni. Az elektronika nem veletlenul allitja be 100-ra az OLED fenyerot HDR tartalom eseten. Eleve egyebkent gyenge az OLED panelek fenyereje, csak azert vallalhato a HDR tartalom, mert a fekete teljesen fekete, igy a gyenge csucsfenyhez kepest is nagy a kontrasztarany. DV-hez keszult referencia kijelzo ha jol remlik 4000nit-et tud, de alapbol az 1000 lenne a minimum minden HDR tartalomhoz, az OLED talan 900-at surolja.
-
freemanone
addikt
-
-
wallace 234
őstag
válasz
Lackooo84 #62498 üzenetére
Lcd nél azért más a helyzet, mert a kontraszt nincs akkora mint az olednél. Így elviselhetőbb a magasabb fényerő. Olednél ami csalóka mert a széles, dinamika tartomány miatt, érezni ezt a szemkisüti dolgot. De van aki jól bírja és így keveseli a fényerőt. Hdr nél se véletlenül, húzzák 100 ra az oled fényt. Máskülönben nem érvényesülnek azok a beállítások, színgörbe.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Lackooo84 #62498 üzenetére
Ha végre megjön a tv-m (elvileg pénteken ) nagyon kiváncsi leszek erre az sdr - hdr fényerőre, totál máshogy használja mindenki.. látod neked a 30 is sok néha, más meg fix 100-on nyomatja
kíváncsi leszek hogy az én megszokásomnak és szememnek mi lesz a jó érték. Valószínű én biztos nem fogom 100-on pörgetni ,mert ott 900nit-et nyom ki magából
-
ricsip
addikt
válasz
Lackooo84 #62491 üzenetére
Erről is jó volna az összefoglalóba egy figyelemfelhívás. Dedikált LG OLED TV fórum pl. nem is létezik PH-n, ez is furcsa, mikor az OLED TV-k nagy részét az LG-k teszik ki.
Úgy vettem észre pár év prohardveres fórumozás után, hogy a selejtebbnél selejtebb termékek semmi hibáját nem merik a PH-s szerkesztők, sem a megbízott fórumgazdák kiírni. Hozzászólasok között az olvasók leírnak hibákat, szerencsére a cenzúra olyan szintjén még nem járunk h. a PH moderátorok ezeket tüntetgetnék el orwell-i 1984 módjára. De látszólag a PH stábja be van szarva h. ha ezek a hibák tételes listája az összefoglalókban 1 oldalon szépen kigyűjtve ott szerepelne, a gyártók megvonnák tőlük a teszteszközöket v. egyéb retorzió érné az oldalt, ezért a topikgazdák inkább nem tesznek az olvasók érdekében semmit a fórumokban.
-
alaves
addikt
válasz
Lackooo84 #62420 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az fw-ben rögzített 2000 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítő lefutás az átlag felhasználói szokásokhoz igazodik (~4-8 üzemóra/nap), ezen terhelés által okozott pixelteljesítmény eltérést képes lehet kiigazítani. Az extrém napi üzemóra (12+) és/vagy fokozott statikus elem megjelenítés és/vagy magas OLED fény okozta (valamint ha sok 10 perces kompenzáció elmarad) eltérést 2000 óra elteltével utólag már nem biztos hogy tudja. Nem ismerjük az algoritmus és a hardver lehetőségeit, ezért célszerű az átlag napi üzemórával arányos futtatás.
Kezdő OLED-es koromban nekem is sikerült a B7-be 60-as OLED fénnyel 800-1200 üzemóra alatt narancssárga logót (nickjr. nick része) beégetni (pixelfrissítőt nem futtattam). Nyilván a mai OLED kijelzők jóval ellenállóbbak és van logó védelem is (pl. min. 103%-al megnövelt piros alpixelek).
A kijelzőcserének is lehetnek hátrányai bőven: 1. csere: kifogtam egy 25%-os téglalap anomáliásat, 2. csere: pár hónap múlva több mint 50 elhalt, valamint számtalan teljesítménycsökkent piros alpixel.
Én inkább megelőzés párti vagyok. -
blakey
titán
válasz
Lackooo84 #62332 üzenetére
Egy jó szett halkan is nagyon jó, nem kötelező bömböltetni. A TV-k hangszórói általában gyengék, némelyiknek egész tűrhető és hallgatható, de egy jó külső hangsugárzóknak nincs párja. Maximum sorozatokat (nem akció) és TV-msorokat vagyok hajlandó a TV-k hangszóróin hallgatni, bát hozzá teszem, hogy a Philipsek hangja egészen kíváló, de egy filmet már a rendszer hangsugárzóin hallgatom és nem kell feltétlenül HM, 3 évvel ezelőtt visszatértem a sztereóhoz, egy 2.1-es rendszer, filmeknél a szub jól jön, bőven kiszolgál és ha panelban kéne hallgatni akkor alacsony hangerőn is "odab@sz".
-
vg
addikt
válasz
Lackooo84 #62334 üzenetére
Én a borderlands 3-ban néztem, ott jobb oldalt lent van sárga logó szerűség állandóan, ott jól látható, hogy a high beállítással éppen egy picit lejjebb veszi a fényerejét mint a low, de tényleg csak egy ici picit. Megmondom őszintén, kétségeim vannak a fellől, hogy az a maximum 2-3% fényerő csökkenés ami az off és high között van meggátolna bármilyen beégést, főleg ha valami 80-as hdr-el használja.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Lackooo84 #62142 üzenetére
Ebben is jobb a q90, ott a connect box elerhető a tv szekrényből.
Egyébként a hátsó csatlakozók szerintem nem lesznek használva. Egy valamilyen boxot viszont vennem kell, borzasztó a médialejátszója. Lehet, kap egy apple tv-t mint a kinti tv, vagy egy shield-et.Jut eszembe: régen mindenki a Panát szidta, hogy mennyire kalap fos a lejátszójuk. Az c11-é sokkal rosszabb, ez nem kétséges.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Lackooo84 #62083 üzenetére
Az a vicces, hogy mennyire nem tudja bizonyos személyíségtípus elfogadni azt, amit más mond.
Egyébként itt egy kép a végső helyén, fólia nélkül.
Sokkal jobb a q90 ar rétege erről felesleges vitázni, itt van mindkettő.Általában egy lakás tervezésénél nem a barlang effektus a cél, mi szeretjük, hogy világos, nagy tér van. Hogy a tv-nek ez nem a leg ideálisabb, istenem, ez van. Filmekhez sötétítünk, minden más alkalmat oldjon meg a tv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest